Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Edan82, אתה צודק בכיוון שלך.

תפקוד המערכת מבחינתי לקוי כי אני נדרש לעוצמת לחיצה גבוהה מדי ביחס לתוצאה המתקבלת. כלומר: בבלימה ממהירות גבוהה, 120 נגיד, אני נדרש ללחיצה שמנצלת חלק נכבד ממהלך הדוושה.

כמו שכתבתי קודם, בולמים וקפיצים חדשים בדרך, נוזל בלם חדש יוכנס עם צינורות פלדה שזורה חדשים. אגב, יש למישהו המלצה על קיט המתאים לרכב?

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם אני זוכר נכון את הבלימה האופיינית של ה C4, מה שהוא מחפש זה שבליטוף קל של הדוושה מצמיד לכולם את האף לחלון.

חלק אוהבים את זה, חלק שונאים (כמוני).

בנוגע לצינורות השזורים, צריך להתיעץ עם עמית (חבר הפורום), אני די סגור על זה שצינורות בלימה שזורים לא עוברים טסט.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני גם שונא את הנשיכה הראשונית הזאת כי היא הרבה פעמים מטעה אותך לחשוב שהבלמים חזקים יותר ממה שהם באמת וזה גם לא נעים עבור הנוסעים.

למעשה, יצרניות רכבי היוקרה מתכננות את מערכות הבלימה כך שלא תיהיה הנשיכה הראשונית הזאת (מרצדס קוראים לזה comfort braking).

ובכל אופן, מהלך הדוושה הארוך יכול גם להצביע על רפידות גמורות, אויר במערכת וכו’.

בקיצור, תרענן את מערכת הבלימה שלך לפני שתתחיל להכנס לפעולות כירורגיות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כמה חודשים אחרי שהוצאתי רשיון (על סובארו DL) ואחרי שנהגתי כל הזמן בסובארו DL של אבא, חבר בא לאסוף אותי עם אחת ה BX הראשונות בישראל (האבא היה איזה פונקציונר בחברה), נכנסתי לרכב, נסעתי 100 מטר, ליטפתי קלות את דוושת הבלם ובום, כולם בתוך החלון והאוכל למינגול מהמושב האחורי כולו עליינו.

השתעלות בכיוון של הברקסים הייתה שותלת את הרכב במקום.

זוועה!

פורסם

זו בדיוק הסיבה שציינתי שיש איזושהי הערכה מוגזמת לנשיכה של הבלמים.

מעדיף בלמים שאין להם נשיכה אבל שתחת עומס יבלמו בעוצמה וללא דרמה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אחרי שנהגת בסובארו dl? נו ברור בשביל לעצור את הרכב הזה צריך לעמוד על הדוושה.

אכן זה לא נעים, אבל מתרגלים להיות רגישים, וברכבים כאלה בדר"כ מחליפים רפידות בתדירות גבוהה.

צינורות בלימה שזורים לא עוברים טסט. אבל, זה לא מהדברים המאתגרים ביותר להצליח לעבור איתם טסט.

פורסם

תפקוד המערכת מבחינתי לקוי כי אני נדרש לעוצמת לחיצה גבוהה מדי ביחס לתוצאה המתקבלת. כלומר: בבלימה ממהירות גבוהה, 120 נגיד, אני נדרש ללחיצה שמנצלת חלק נכבד ממהלך הדוושה.

כמו שכתבתי קודם, בולמים וקפיצים חדשים בדרך, נוזל בלם חדש יוכנס עם צינורות פלדה שזורה חדשים. אגב, יש למישהו המלצה על קיט המתאים לרכב?

אותן המלצות:

אם אתה שואל אותי - נשיכה זה בעיקר בא מקדימה. לא נראה לי ששינוי מאחורה יביא לך שיפור ענק בתחום הזה.

לשיפור הנשיכה צריך רפידות אגרסיביות, קליפרים גדולים יותר (שטח כולל של הבוכנות גדול יותר), צלחות גדולות יותר (קליפר יושב רחוק יותר ויש לו יותר זרוע מומנט או איך שקוראים לזה), משאבה מרכזית אחרת.

ריענון נוזל בלמים זה א-ב לחלוטין.

ברכב רגיל - DOT4 פעם בשנתיים מקסימום.

זה לא יקר - אז אין סיבה לא לעשות את זה במיידי.

צינורות שזורים - תראה מאמר:

http://www.roadster.co.il/index.php?mode=archiveItem&lang=he&id=6

דוגמה לצירות שניתן לרכוש עם ציפוי שחור:

http://www.technafitstore.com/category-s/1886.htm?searching=Y&sort=7&cat=1886&show=60&page=1

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

המאמר לא באמת נותן מידע שמחדש משהו. בעיקר ניסיון אישי של הכותב.

החנות שהעלית נראית מעניינת.

עדכון מהיום: הייתי בטיול שטח שכלל הרבה שבילים בקצב מהיר, יחסית (50 קמ"ש במקס), ומעברים מאתגרים. הרכב פשוט מדהים. ה-DNA של רכבי הראלי והניסיון של סובארו ניכרים בהתנהגות הרכב. הבלמים ממשיכים להראות לי שבא להם להיות מוחלפים. השבוע ירוענן נוזל הבלימה ויבדק מצב כללי של המערכת. ליתר ביטחון, אחליף את צינור הואקום לבוסטר.

כל זאת, עד שיתבהר תזרים המזומנים להרחבת הפרויקט.

פורסם

תפקוד המערכת מבחינתי לקוי כי... אני נדרש ללחיצה שמנצלת חלק נכבד ממהלך הדוושה.

בהנחה שהכל תקין (אין אוויר במערכת וכולי), החלפת בוכנת הבלם הראשית (זו שהדוושה מפעילה) בגדולה יותר, תפתור את הבעיה.

בנוגע לצינורות השזורים, צריך להתיעץ עם עמית (חבר הפורום), אני די סגור על זה שצינורות בלימה שזורים לא עוברים טסט.

בארץ הקודש - לא עוברים.

לעומת זאת, שינוי בוכנת בלם גם לא עובר (באופן תיאורטי, לא יודע מי הבוחן שידע לזהות את זה).

דני

פורסם

אמרת הכל, אחד הוא שינוי שאין שום מצב שבוחן, אפילו מטעם היצרן יעלה על זה, השני הוא שינוי שכל טסטר בבור מיד רואה אותו.

פורסם

לא, השאלה היא אם להיות צודק או חכם.

פורסם

סליחה, לא הבנתי מה אתה אומר.

• תוכן חדש...