Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחבר טוב יש שם דירה. לטענתו הפרוייקט מתקדם, ואילו אני מצנן אותו ואומר שעכשיו, הענין של ראש העיר זינגר בעצם מכשיל או מעקב את הפרויקט.

מישהו מכם גר באזור ויודע יותר?

עד כמה עניני האשמת פלילים אכן משפיעים על תוכניות מיתאר שכאלו, אם בכלל?

אני גר בגבעתיים, אני מניח שאין סיכוי שאצלנו יקרה דבר כזה? מגדלים במקום בניה נמוכה?

פורסם (נערך)

לא ממש מגדלים, אבל 8 קומות+מרתפי חניה במקום 3 קומות, זה טוב לך?. (אזהרה-הקישור מטמקא, וככה"נ ממומן על ידי היזם)

דווקא בגבעתיים, בקנ"מ קטן (בלי לשתף את כל השכונה), עם יזם רציני, ודיירים רציונליים, יש סיכוי להזיז דברים.

בר"ג עם כל הזגזוגים של הולת"ב לאחרונה, אני ממש לא יודע מה להגיד לך.

ממה ששמעתי מקולגות, כרגע, הם "לוקחים בחזרה" זכויות שהובטחו ליזמים שכבר נמצאים בתהליך כי הם שכרו "מומחים" כדי "לבדוק את התאמת התשתיות באיזור המבוקש".

(או במילים אחרות קוברים את רוב הפרויקטים, כי בהגדרה, במתחם עירוני צפוף וישן, התשתיות אף פעם לא מתאימות להגדלת הצפיפות המטאורית המבוקשת).

אגב, בנושא- כדאי להקשיב למה שאמר השבוע חולדאי בכנס מהנדסי ערים, ושכל כך הרגיז את "יזמי הטנדר" וקבלני החתימות.

הוא ממש לא מדבר שטויות.

ואני ממש לא נגד "התחדשות עירונית".

זה אפילו יכול לתרום לפרנסתי.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

מי יפתור את בעיית המבנים שלא יעמדו ברעידת אדמה???

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
מי יפתור את בעיית המבנים שלא יעמדו ברעידת אדמה???

מי שזה לא יהיה , הוא יהיה חייב לתת פתרון גם למצוקת התשתיות.

כי כדי לחזק מבנה אין צורך בדירות נוספות. מוסיפים עוד דירות בגלל בעית המימון.

הפתרון המוצע כיום: תמ"א 38 א' או ב', מתייחס רק לבעיית רעידות האדמה אבל מזניח את העומס שנוצר על התשתיות והפגיעה באיכות החיים של הדיירים: מקומות חניה, מוסדות חינוך, שירותיים רפואיים, שטחים פתוחים ועומס על עורקי תחבורה.

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם

אם תחכה ליום שקודם יהיו תשתיות ואז יבנו, הוא לא יגיע לעולם, לפחות לא במדינה שלנו.

אני רוצה לראות את חולדאי החוכמולוג, אחרי שאיזה טיל יוריד בניין שלא היו בו ממ"דים,

ושבמקרה אותו בניין הגיש בקשה לתמ"א 38 סוג א' או ב', זה לא משנה, והעירייה

דחתה או עיכבה את הבקשה הזו. הרי התקשורת תצלוב אותו ובצדק, ובסוף מה יהיה?

ימצאו איזה פקיד מסכן במח' הנדסה, ויגידו שהוא עשה טעות, והכל נדחה בגללו, ומה

פתאום, חולדאי והעירייה? הם בכלל בעד התחדשות עירונית וחיזוק מבנים.

חולדאי טוען שתמ"א 38 נותנת מתנה לעשירים? בינתייים הוא זה שנותן להם הכי הרבה

מתנות בדמות מגדלי היוקרה שהוא מאשר לבנות בת"א, במקום דירות "רגילות".

וסתם הערה. אנשים רוצים שיהיו כאן הרבה דירות, אבל שלא יהיה צפוף, ושלא יהרסו שטחים

ירוקים, ושלא יהיה רחוק מידי, ושלא יפגעו בטבע, אבל גם לא באיכות החיים בתוך העיר...

אז אין מה לעשות, זה לא אפשרי, חייבים לוותר על חלק מהדברים, ולמצוא פתרונות תוך כדי

תנועה. אח"כ שואלים למה לוקח 10 שנים לבנות בניין, וזו בדיוק התשובה.

פורסם (נערך)

אושרי, מה שאתה אומר לא מדוייק.

ראשית, (למרות מחאות מצד אדריכלים ומתכנני ערים רבים) בניית ממ"דים אינה דרישת חובה לצורך ישום תמ"א 38.

במקרים רבים, היזמים לא מוסיפים ממ"ד, בבקשות לתמ"א 38 א'.

בוא נשאיר את עניין הממ"דים בצד, ברשותך, שכן הוא אמור להיות מטופל בקרוב בתכנית מתאר ארצית אחרת, וכבר היום הבקשות לתוספת ממ"ד (עם וללא קשר לתמ"א 38) מאושרות במהירות וביעילות, בנוהל מזורז (לא נדרש אישור ממ"י, חתימת שכנים 60% בלבד,אין דמי היתר ואין דמי השבחה, אין לוועדה המקומית סמכות להתנגד).

שנית, לגבי תשתיות- לעיריות אין שום תמריץ להשקיע בתשתיות בפרויקטים של התחדשות עירונית. לעומת פרויקטים שמגיעים מהפשרת קרקעות לבנייה, ואשר מתוקצבים בתקציבי פיתוח, כאן הן לא מקבלות שקל כתוספת (למעט ההכנסות מארנונה של הדיירים החדשים ומאגרות בניה) לתקציב העירוני. מה גם, שבהרבה מקרים, כמו למשל, תשתיות תחבורה או מוסדות עירוניים, הן תלויות ברשויות נוספות שתוקעות מקלות בגלגלים, ושגם להן אין שום אינטרס לבזבז תקציבים על כך.

ולפעמים יש גם מגבלות פיזיות, של שטחים. (חניה,אפשרות להרחיב את הכביש, או מגרש לבנות עליו בי"ס/גן/קופ"ח נוסף).

תמ"א 38 באה במקור לתת מענה למבנים שנבנו לפני שת"י 413 נכנס לתוקף בשנת 95.

רוב המבנים הללו תוכננו בלי לתת מענה לעמסים אופקיים שאופייניים לרעידות אדמה (כי זה מייקר מאד את הבנייה).

כדי לעודד את הציבור לחזק את המבנים, ניתנו זכויות בנייה נוספות, שהיו אמורות לממן את החיזוק.

אממה, עם האוכל בא התיאבון (גם של היזמים ובעיקר של הדיירים) והאחרונים החלו לדרוש יותר תמורת העברת הזכויות.

נוצר מעגל קסמים, בו הדרישות של הדיירים עולות, היזמים זקוקים ליותר זכויות בנייה כדי לממש אותן, העיריות (כמו רעננה למשל) מגדילות זכויות מעבר לאמור בתמ"א, ערך הזכויות עולה, ואז הדיירים רוצים יותר תמורה עבור ההסכמה...

"נולדה בחטא" הוא אומר, כי כל מהנדס קונסטרוקציה הגון שתשאל, יאמר לך, שהחיזוקים הללו לא יעמדו במבחן בשעת אמת.

זו בעצם "תכנית מתנות" ליזמים דמיקולו, שמישהו לא חשב עליה עד הסוף.

פינוי-בינוי בהיקפים נרחבים (כמו נווה שרת למשל) זה הפתרון האמיתי המתבקש להתחדשות עירונית.

"לקשט" בניין בודד בן 50 עם מעטפת עמודים היקפית ומרפסות של 4.5 מ"ר זו לא התחדשות עירונית.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אני מסכים בעיקר עם הביקורת על תמא 38 א, אבל לראיה, רוב העיריות ובייחוד ת"א, מתנגדות לתמא 38 ב, שזה בעצם פינוי בינוי, ומעודדת את הביצוע הכושל.

לגבי תאוות הבצע של הדיירים, יכלו בקלות למנוע את זה

ע"י החלטות ועדה מקומית, כמו הגבלה על מספר ושטח

הדירות החדשות, ושלל דברים שניתן לחשוב עליהם.

פורסם
לא ממש מגדלים, אבל 8 קומות+מרתפי חניה במקום 3 קומות, זה טוב לך?. (אזהרה-הקישור מטמקא, וככה"נ ממומן על ידי היזם)

דווקא בגבעתיים, בקנ"מ קטן (בלי לשתף את כל השכונה), עם יזם רציני, ודיירים רציונליים, יש סיכוי להזיז דברים.

בר"ג עם כל הזגזוגים של הולת"ב לאחרונה, אני ממש לא יודע מה להגיד לך.

ממה ששמעתי מקולגות, כרגע, הם "לוקחים בחזרה" זכויות שהובטחו ליזמים שכבר נמצאים בתהליך כי הם שכרו "מומחים" כדי "לבדוק את התאמת התשתיות באיזור המבוקש".

(או במילים אחרות קוברים את רוב הפרויקטים, כי בהגדרה, במתחם עירוני צפוף וישן, התשתיות אף פעם לא מתאימות להגדלת הצפיפות המטאורית המבוקשת).

אגב, בנושא- כדאי להקשיב למה שאמר השבוע חולדאי בכנס מהנדסי ערים, ושכל כך הרגיז את "יזמי הטנדר" וקבלני החתימות.

הוא ממש לא מדבר שטויות.

ואני ממש לא נגד "התחדשות עירונית".

זה אפילו יכול לתרום לפרנסתי.

אני לגמרי עם natco, הגדלת המבנים הקיימים בצורה כל כך חדה תיצור עומס בלתי אפשרי על התשתיות הקיימות ותהפוך את החיים בעיר לגיהנום לכולם. המחשבה על הצפיפות והפקקים שיהיו בכבישים שגם ככה עמוסים מאד, בלתי נסבלת, מה עם חניות, תשתיות ביוב, מים, אשפה, מוסדות חינוך לילדים ? גנים ופארקים, מעט הריאות הירוקות שיש יהפכו לטיפה בים של בטון ועודף של אנשים שיתחרו על כל גינה.

טוב שבעיריה חזרו בהם.

• תוכן חדש...