Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

התקנתי מערכת במלואה אך יש רעש של המנוע ברמקולים , היכן יכולה להיות התקלה ? ואיך מתקנים אותה ?

מעבר לזה ,

יש לי רדיו דיסק של פיונייר 4750BT איך מכוונים אותו בצורה הטובה ביותר ? אני מרגיש שהסאב עולה על הרמקולים.

ושהרמקולים האחוריים עולים הרמקולים הקדמיים , איך אפשר לסדר את זה?

ואיך בכלל מכוונים את המערכת דרך המגבר ואם צריך בכלל ? (S4.600.4S) ומה אומר בכלל כפתור הFLAT במגבר?

במהלך היום ניסיתי לכוון ללא הצלחה מלאה ופתאום שמתי לב שהמגבר לוהט מחום , מה הסיבה יכולה להיות ?

מצטער על כל השאלות , ותודה מראש לכל העוזרים !

שבת שלום !

פורסם

התקנת כבלים של RCA והרמקולים בצד נפרד מהכבלים של הרימוט והמתח?

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם
״רעשי מנוע״ נובעים מלולאת הארקה.

תבדוק שהמינוס לhu תקין ומחווט היטב.

מהי לולאת הארקה ?

ומה בקשר לחום המגבר + כיוון המערכת ?

התקנת כבלים של RCA והרמקולים בצד נפרד מהכבלים של הרימוט והמתח?

חיובי שני החיבורים בצדדים שונים.

אך חלק מהכבלים עוברים ביחד בדרכם למגבר.

פורסם (נערך)

בקשר לכיוון המגבר , מצורפת תמונה.

איך לכוון כל אחד מהערוצים ?

s46004s.jpg

תיקון קטן , הרעש מהמנוע מגיע אך ורק שהכפתור של הFLAT על HPF , כשהוא על LPF אין רעש והכל עובד כמו שצריך.

עריכה אחרונה על ידי izon
פורסם

בגדול רעשי המנוע נובעים בגלל הארקה לא טובה , לפעמים בפיונר יש צורך לעשות הארקה נוספת מהHU (פשוט מאיזה בורג או משו) לגוף הרכב לא ממש משנה לאן בדיור כל עוד זה חלק מתכתי וחשוף (לא צבוע או מכוסה בלקה וכאלה.).

לגבי הכיוונים זה תלוי אם אתה עובד פסיבי (עם קרוסים) או אקטיבי (בלי קרוסים) במידה ואתה עם קרוסים המגבר אמור להיות על FULL RANGE כך שהרמקולים יקבלו את כל התדרים (לחתוך רק מעל 80HZ) השאר כבר הקרוס מחלק לבד בין המידים והטוויטרים.

תפרט מה בדיוק מותקן ואיך מחובר אז יהיה יותר קל לענות לך.

2017 Type R

פורסם
בגדול רעשי המנוע נובעים בגלל הארקה לא טובה , לפעמים בפיונר יש צורך לעשות הארקה נוספת מהHU (פשוט מאיזה בורג או משו) לגוף הרכב לא ממש משנה לאן בדיור כל עוד זה חלק מתכתי וחשוף (לא צבוע או מכוסה בלקה וכאלה.).

לגבי הכיוונים זה תלוי אם אתה עובד פסיבי (עם קרוסים) או אקטיבי (בלי קרוסים) במידה ואתה עם קרוסים המגבר אמור להיות על FULL RANGE כך שהרמקולים יקבלו את כל התדרים (לחתוך רק מעל 80HZ) השאר כבר הקרוס מחלק לבד בין המידים והטוויטרים.

תפרט מה בדיוק מותקן ואיך מחובר אז יהיה יותר קל לענות לך.

בקשר לרעשים , אני מצטער אני לא כל כך מבין בזה.

אפשר הסבר טיפה יותר מפורט על מה צריך לעשות ? שים לב שהרעשים נשמעים אך ורק שהמגבר על HPF או FLAT , כשהמגבר מכוון ל-LPF אין רעשים.

בקשר לכיוון , אני עובד עם קרוסים.

מותקן אצלי :

רדיו דיסק 4750BT פיונייר

מגבר LIGHTING AUDIO S4.600.4S

קומפונניט HERTZ HV 125

סאב infinty 1060

אחוריים פיונייר 300W , מה שקיבלתי עם האוטו (מחוברים ישירות לHU)

כשהקדמיים מחוברים לREAR (מכוון שאני רוצה שהם יקבלו יותר עוצמה) הסאב מחובר לFRONT בגישור.

s46004s.jpg

על מה אמורים להיות הFREQ הLEVEL והFLAT ? מה הכוונה בFULL RANGE ?

ואיך אני מכוון דרך הרדיו דיסק גם כן ? יש הרבה אפשרויות שאין לי מושג מה כל אחד מהם עושה , אשמח אם תוכל לעזור לי בפירוט ואני הפרט לך איזה אפשרויות יש בדיוק ותוכל להגיד לי על מה לשים אותם.

תודה רבה !

פתחתי אשכול דומה גבר תנסה להיעזר

תודה , אבדוק.

פורסם

בערוץ שמחוברים הרמקולים צריך להיות על FLAT , ה סאב צריך להיות על LPF.

FREQ ו LEVEL צריכים להיות מכוונים בסנכרון עם ההרדיו דיסק שלך.

באופן כללי מה שצריך לעשות זה לעלות 3/4 ווליום ה HU ואז לעט לעט לעלות LEVEL עד המידה הרצויה או עד שאין דיסטורשן.

לגבי הרעש צריך לפרק את ה HU לקחת כל בורג מאחורה ללפף סביבו חוט (כמו חוט של רמקול או כל אחד מהסגנון) את הקצה השני לחבר לגוף הרכב.

זו תופעה דיי ידוע וחיפוש היה מביא הרבה תוצאות בנושא , אבל זה העיקר בגדול.

בהצלחה.

2017 Type R

פורסם

הכוונה שלך היא בקשר לכיוון היא שצריך להנמיך דרך המגבר עד הסוף את הערוץ של הרמקולים , להגביר את הווליום של הרדיו דיסק ל3/4 ואז להתחיל לעלות לאט לאט את הLVL עד המידה הרצויה.

מה עם הFREQ ?

בHU עצמו קיים מלא אפשרויות איך אני מכוון אותם ?

פורסם

כן זאת בדיוק הכוונה.

זה כבר דיי קשה להסביר פה , הייתי ממליץ להגיע לאחד המפגשים , שם יהיה הרבה יותר פשוט לעזור לך.

FREQ עד כמה שאני יודע נועד ל LPF לערוץ של הסאב , אני משאיר אותו על הכי נמוך בדרך כלל.

2017 Type R

פורסם
חיובי שני החיבורים בצדדים שונים.

אך חלק מהכבלים עוברים ביחד בדרכם למגבר.

כוונתו של pashok היא שכבלי המתח למגבר וכבלי ה-RCA צריכים לעבור בצדדים שונים של הרכב בדרך למגבר, ולא נקודת החיבור שלהם במגבר.

לצורך הענין כבלי מתח יעברו בצד שמאל של הרכב (בדר"כ מותאם לצד בו נמצא המצבר), וה-RCA יעבור בהתאם בצד ימין של הרכב (אפשר גם במרכז למשל). העיקר הוא שלא יהיו כבלי מתח בקרבת כבלי ה-RCA.

תיקון קטן , הרעש מהמנוע מגיע אך ורק שהכפתור של הFLAT על HPF , כשהוא על LPF אין רעש והכל עובד כמו שצריך.

בוודאי שכך הוא המצב, מאחר והשריקה היא בתדרים גבוהים יחסית שנחתכים החוצה כאשר אתה מפעיל פילטר LPF (רק תדרים נמוכים מהנקבע עוברים).

אותו דבר על הכי נמוך.

הנקודה הנמוכה ביותר לכיוון דרך ה-HU לפילטרים נמצאת ב-50 הרץ. הסאב שלו כנראה וכמעט לא יהיה בעל נוכחות, ואני בספק שהקומפוננט יתמודדו בכבוד עם תדר נמוך כל כך במצב הקיים (שסביר שהינו נטול בידוד וכד').

הכוונה שלך היא בקשר לכיוון היא שצריך להנמיך דרך המגבר עד הסוף את הערוץ של הרמקולים , להגביר את הווליום של הרדיו דיסק ל3/4 ואז להתחיל לעלות לאט לאט את הLVL עד המידה הרצויה.

מה עם הFREQ ?

בHU עצמו קיים מלא אפשרויות איך אני מכוון אותם ?

גם בהתייחס לאמירתך שהמגבר מתחמם מאוד (למרות שזה נורמלי עד מידה מסויימת, ואמורה להיות לו הגנה לכך) וגם לגבי רעשי המנוע, יש סיכוי טוב שגיין גבוה מידי תורם לכך.

בכל אופן,

לגבי המגבר - במידה ואת כל כיווני החיתוך אתה מבצע מה-HU, אתה יכול לשים במגבר על FLAT וכפתור ה-FREQ הופך ללא רלוונטי.

לגבי כיוון הגיין/LEVEL, יש אין ספור הסברים בפורום וצריך לחפש. כהערכה גסה הייתי משער שהוא ימצא את מקומו סביב האמצע.

לגבי כיוונים ב-HU - יש חוברת הוראות, יושבים וקוראים אותה!

סוף עמ' 5 ותחילת 6 - וודא שהיציאות מוגדרות כ-REAR/SUB.W

סוף עמ' 11 והמשך בסוף 12 והלאה ב-13:

- השתמש ב-FADER לאזן בין הקדימה לאחור.

- LOUDNESS/BASS BOOST - באופן ראשוני על OFF/0.

- EQ SETTINGS - באופן ראשוני, השאר על FLAT. ניתן להשתמש ב-CUSTOM מאוחר יותר כדי לנסות לאזן תדרים חזקים או חלשים מדי.

- באופן ראשוני נסה להציב את נקודת החיתוך של ה-HPF וה-SUB.W CTRL על 80 הרץ. משם אפשר להתחיל לשחק מה נשמע יותר טוב.

-כשאתה מכוון את הקדמיים (HPF וגיין), כבה את הסאבוופר דרך ה-HU ולהיפך אם ניתן. כנ"ל לגבי ניתוק אחוריים לצורך הכיוונים.

שים לב שיש מפגש מרכז השבוע.

• תוכן חדש...