Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם ישכחו אז ישכחו. למה זו צריכה להיות בעייה של המוסכניק? אמרתי שהמוסכניק ייצא סופר הגון אם הוא יציג את המצב ויציע מה לעשות, להחליף עכשיו או לדחות את ההחלפה על השלכותיה, כמובן תוך תיעוד מלא.

הלקוח לא ירצה להחליף ואז ישכח לבוא להחליף? זבשלו, לא של המסוכניק.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם ישכחו אז ישכחו. למה זו צריכה להיות בעייה של המוסכניק?

שוב פעם, אני בתור בעל מקצוע בתחום שלי לא מחפש להעביר אחריות ממני ללקוח.

זה שאחריות לא עלי אלא על מישהו אחר, לא עושה לי את זה.

אני בתור בעל מקצוע אחראי כמעט באופן בלעדי על כל הציוד שאני מטפל ומתחזק ואני לא סומך על לקוח שיבוא ויגיע ויעשה כך וכך או כך.

אחרי שנדפק משהו וידעים שאני לא אחריאי אלא הלקוח אחריאי - לא משנה הרבה.

תפקידי למנוע את המקרים האלו במקום לדאוג שמישהו אחר יהיה אחראי.

פורסם (נערך)

לגבי תגובה#47 - שאלה טובה.

נכון,המכונאי צריך לקבל אישור לכל פעולה לפני ביצועה,ואם החלקים (רפידות,צלחות) עדיין בתקן אסור לו להשבית את הרכב.

אם הוא הסביר באופן ברור ללקוח את המשמעות והלקוח חתם על כך שסירב להחליף ויש תיעוד שהחלקים עדיין עומדים בתקן למכונאי אין מה לעשות.

עכשיו,

מה קורה אם מס' חודשים לאחר הטיפול הבלמים כשלו כי הלקוח לא עקב אחרי מצבם ולא נכנס לטפל בהם ע"פ המלצת המוסך,התרחשה תאונה חמורה.

נבדקת הסטוריית הטיפולים ומגיעים למכונאי.

נכון,ע"פ דין הוא היה בסדר אבל התדמית שלו תיפגע אנושות ע"י תקשורת מתחסדת כדוגמת אילנה דיין,מיסטר הכט ודומיהם שיהפכו את הנהג הקמצן לקדוש מעונה ואת המכונאי האומלל לנוכל תאב בצע וחסר מקצועיות.

עריכה אחרונה על ידי adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

חוזר ואומר הטיפול התקופתי זה לא בשביל כאן ועכשיו אלא מה צריך לעשות על מנת להפגש בריאים ושלמים רק בטיפול הבא.

אפילו במקרים פשוטים ולא בטיחותיים צריך להעמיד לקוח בפני עובדות פשוטות...אם אני רואה צינור מים עם קצת קורוזיה בחיבור לפלאנג' וסימני מתיחה אני מייד מציע להחליף צינור וגם מודיע שאולי צריך גם להחליף פלאנג' ואדע אחרי פירוק. אני לא מתלבט עם הלקוח על אולי זה יחזיק וכמה יחזיק ומתי כדי לבקר לפי הטיפול הבא רק בשביל ביקורת אם עדיין מחזיק.

רק תחזוקה כזו תשמור על הרכב בצורה תקינה עם מינימום ביקורים במוסך ולהרבה מאוד זמן.

אם ללקוח יש השגות על החלטתי המקצועית אז הוא מוזמן לעשות זאת עם המוסך מעבר לרחוב.

תאמין לי שגישה כזאת קונה לך שם ושקט נפשי רב.

פורסם

גם כאן, מצטרף.

אני בעבודה שלי נתקל במכונות עם בלאי מסויים בחלק אחד שמשבית את המכונה.

אפשר להחליף את החלק הזה והמכונה תעבוד. אבל רואים מיד שגם החלקים הסמוכים בלויים ותדרש החלפה שלהם בעוד מס' חודשים.

אם נותנים הצעת מחיר זולה רק על החלק המשבית הלקוח מרוצה, אבל הוא כועס מאוד אחרי חודשיים כשהוא צריך להשבית את המכונה שוב ולשלם שוב.

אם נותנים הצעה כבר על ההתחלה על כל החלקים הבלויים ומבצעים טיפול מלא, הלקוח קצת כועס כיוון שזה יקר אבל זה נותן לו שקט ועבודה בלי תקלות לכמה שנים קדימה, ובסופו של דבר זה עדיף לשני הצדדים.

וכן, בהחלט נזרקים חלקים שעוד לא גמורים לגמרי לפח.

אבל זה חוסך הרבה שעות השבתה, הרבה זמן עבודה מבוזבז והרבה כאב ראש.

פורסם (נערך)

אם ללקוח יש השגות על החלטתי המקצועית אז הוא מוזמן לעשות זאת עם המוסך מעבר לרחוב.

תאמין לי שגישה כזאת קונה לך שם ושקט נפשי רב.

גישה נכונה,ככה צריך.

בד"כ לקוחות כאלו הם גם קרציות שלא מרפים,ובהמשך ומהווים מקור לצרות.

וכן, בהחלט נזרקים חלקים שעוד לא גמורים לגמרי לפח.

אבל זה חוסך הרבה שעות השבתה, הרבה זמן עבודה מבוזבז והרבה כאב ראש.

שוב,נכון מאד!

אם יזרקו לפח רק חלקים שסיימו את חייהם יש סיכוי גבוה שבתהליך סיום חייהם הם גרמו לתקלה הרבה יותר גדולה.

ניקח דוגמא מעולם הרכב - שרשרת טיימינג שהתארכה,עדיין מתפקדת,נישאר לה עוד מס' חודשים,קשה לדעת כמה.

לא הוחלפה מתוך כוונה למשוך עוד שנה,קרסה אחרי 11 חודשים,נשבר שסתום,נפל לצילנדר,נפגש עם הבוכנה ויאללה להחליף מנוע.

עריכה אחרונה על ידי adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

הייתה לנו קורולה RUNX.

הרכב הוכנס לטיפול שנתי והמכונאי מודיע לי חגיגית שצריך להחליף רפידות, אני ניגש אל הרכב ורואה רפידות בשרניות עם 7 מ"מ לפחות ומסרב להחלפה.

החתימו אותי על הקבלה שידוע לי שאותן רפידות טובות רק לחמשת אלפי הק"מ הבאים - חתמתי והלכתי.

חולפת שנה - הרכב שוב בטיפול באותו המוסך, אני שואל אותם "איך הרפידות?" עונים "בסדר גמור, אין צורך להחליף" (אלה עדיין אותן רפידות).

עוד שנה חולפת ושוב הזמירות החדשות ישנות על הצורך בהחלפה, הפעם זה כבר באמת מתקרב, אבל אני עדיין מסרב להחלפה.

רק לקראת הטיפול שנה אחרי (!!!) החלפתי בעצמי את הרפידות שעדיין היו עם יותר מ- 2 מ"מ עובי.

וכך דן נראית הגישה שלך בעיניים של לקוח שקצת מבין במכונאות.

פורסם

בוקי, הרכב נסע כרגיל סביבות 10 א' ק"מ לשנה.

בדיוק באותו קצב שהוא נסע מקודם, קצב שהיה אמור לרמז למכונאי (או אולי איש מכירות?) שההחלפה המוצעת מיותרת לחלוטין.

פורסם

בדיוק הסיבה להיות DIY.

ודנידין איך הגעת לחישוב שבלמים עולים 50 ש"ח. אתה ממש זול.

בממוצע גס כולל עבודה 400 ש"ח. אם אפשר לדחות את זה בחצי שנה שווה כסף.

אני עם איתמר בנושא כמו שהלקוח צריך לשים לב אם הוא עושה 15 אלף תוך חצי שנה ,אז הוא צריך להכנס לטיפול עוד חצי שנה ולא שנה.

אותו דבר עם הבלמים לבקש שייכנס עוד חצי שנה לבדיקה או עוד 3 חודשים לבדיקה.

גם מבחינתך בתור מכונאי זה רק יותר טוב זה אומר שתראה כל רכב יותר מפעם בשנה ותוכל לאתר באמת אולי דברים אחרים שמתפתחים בינתיים.לא נראה לי שכניסה נוספת עוד חצי שנה תכביד על הלקוח, אם כן, לפחות להציע לו את זה ויכול להיות שהוא יגיד לך עזוב תחליף ויצאת הכי הוגן..

פורסם (נערך)

לשם שינוי אני דווקא עם דני דין במקרה הזה.

אני לפעמים רודף אחרי כמה אנשים בשביל שיחליפו דברים אחרים (הכוונה לאו דווקא ברקסים), ולאו דווקא

שאני יחליף להם אפילו שמוסך יטפל להם.

אז פה בעניין הברקסים צריך עוד יותר לרדוף, ואני יכול להעיד מהנסיון המועט (ודני בעל מוסך אז יכול להעיד הרבה יותר ממני) שיל בטיפולים שבאמת אנשים שוכחים שצריך לטפל, ומחכים לטיפול הבא כמו שבוקי ציין בגלל חוסר זמן.

אם יחליפו פילטר אוויר קצת באיחור זה לא סכנת חיים אבל ברקסים זה כן, אני כמובן לא מדבר על מקרים שנשאר הרבה בשר.

לדעתי טוב שהמוסך מחליף (כמובן בידיעת הלקוח) כי הוא לא יודע את רשימת הנסיעות של הלקוח גם אם הוא טיפל

אצלו לא מעט.

לסיכום אני אומר שטוב שהמוסך מחליף את הברקסים גם לא שצריך כי זה עניין בטיחותי, שוב במקרים שלא נשאר בשר

כמו בימיה הטובים של הרפידה.

מתנצל אם לא מנוסח טוב לא יודע מה יש לי היום.

עריכה אחרונה על ידי רועי עוזרי

רועי

פורסם
הייתה לנו קורולה RUNX.

הרכב הוכנס לטיפול שנתי והמכונאי מודיע לי חגיגית שצריך להחליף רפידות, אני ניגש אל הרכב ורואה רפידות בשרניות עם 7 מ"מ לפחות ומסרב להחלפה.

החתימו אותי על הקבלה שידוע לי שאותן רפידות טובות רק לחמשת אלפי הק"מ הבאים - חתמתי והלכתי.

חולפת שנה - הרכב שוב בטיפול באותו המוסך, אני שואל אותם "איך הרפידות?" עונים "בסדר גמור, אין צורך להחליף" (אלה עדיין אותן רפידות).

עוד שנה חולפת ושוב הזמירות החדשות ישנות על הצורך בהחלפה, הפעם זה כבר באמת מתקרב, אבל אני עדיין מסרב להחלפה.

רק לקראת הטיפול שנה אחרי (!!!) החלפתי בעצמי את הרפידות שעדיין היו עם יותר מ- 2 מ"מ עובי.

וכך דן נראית הגישה שלך בעיניים של לקוח שקצת מבין במכונאות.

כמו שאני מבין את זה אתה נפלת בפעם הראשונה על אדם מסויים שעובד/עבד שם ולקח החלטה לא מקצועית ולא מושכלת.

בפעמים הבאות שבאת לטיפול נתקלת כבר באנשים שהיו יותר מקצועיים כי אמרו שאתה יכול להמשיך לנסוע עם הרפידות.

פורסם
בוקי, הרכב נסע כרגיל סביבות 10 א' ק"מ לשנה.

בדיוק באותו קצב שהוא נסע מקודם, קצב שהיה אמור לרמז למכונאי (או אולי איש מכירות?) שההחלפה המוצעת מיותרת לחלוטין.

בוא נעביר קו, קו מאוד מאוד עבה ובולט בין מדיניות טכנית אותה תארתי בתגובות האחרונות שלי לבין מדיניות שיווקית.

אלו שני דברים שונים לחלוטין ואני תומך רק בראשונה.

אין לי פה יותר מידי מה להוסיף.

פורסם
WTF תראה לי איפה כתבתי שבלמים עולים 50 ש"ח.

קבל תיקון חשבתי משום מה שכתבת כך.

לדעתי מה שאתה מתאר שרוב האנשים מזניחים ולא אחראים זה חמור מאוד. ולא פלא שבאמת מנועים הולכים בטרם הזמן .

אם אין לבעל הרכב אחריות מינמלית לשים לב לשמן ,מים ,טיפולים בזמן. ומגיע רק לפני הטסט למוסך ממש עגום ,והסיכוי לדפוק את הרכב גבוהה.

אך אני בטוח שיש לך כמה לקוחות שמבינים עניין ואתה מתייעץ איתם בטרם החלפת הרפידות לא?

• תוכן חדש...