Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סיאט ליאון 2003

המזגן לא מחמם טוב

בהתחלה יוצא רק אוויר אחרי 10 דקות נסיעה יש אוויר חם וגם אז לא הכי חם

וזה לא היה ככה

היה יוצא אוייר חם על ההתחלה

בקירור הוא עובד טוב

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איך בדיוק יצא אוויר חם כשהמנוע קר?

בהנעה כשהמנוע קר לא יצא אוויר חם מהמנוע עד שהמנוע מתחמם.

תבדוק האם המנוע מתחמם בצורה תקינה או שלוקח לו יותר מידי זמן, במידה וב10 דקות הוא מגיע לטמפ' עבודה המצב תקין.

אם המנוע לא מגיע כלל לטמפורת עבודה ונמצא בטמפרטורה נמוכה ממנה כנראה שצריך להחליף תרמוסטט.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

לא יודע איך זה עובד

אני יודע

שהייתי מדליק את הרכב

ומיד אחרי את המזגן על חום

ואחרי אולי דקה אולי פחות יוצא אוויר חם אש (כמובן לפי הטמפרטורה שקבעתי)

עכשיו זה לא ככה

אני יגש יום ראשון הבא למוסך

פשוט רציתי איזה אינדקציה מה זה יכול להיות שלא יעבדו עליי

זה יכול להיות גז אולי ?

פורסם

אם זה הופיע לך רק בימים האחרונים, אז זה כנראה קשור לטמפרטורה החיצונית.

אני נסעתי בשישי בערב עם אקסנט של חבר, והמד חום של המנוע לא הגיע לאמצע הסקאלה במשך כל הנסיעה, ובעקבות זה גם החימום היה פושר.

גם ברכב הקודם שהיה לי זה היה ככה בימים ממש קרים.

פורסם

יש לך מצב תקין. לי יש רכב עם מנוע קצת יותר גדול ובשיוט במהירות 90 הוא על 1400 סל"ד ובימים קרים הוא אפילו יורד מהחצי לרבע.

פורסם
אם זה הופיע לך רק בימים האחרונים, אז זה כנראה קשור לטמפרטורה החיצונית.

אני נסעתי בשישי בערב עם אקסנט של חבר, והמד חום של המנוע לא הגיע לאמצע הסקאלה במשך כל הנסיעה, ובעקבות זה גם החימום היה פושר.

גם ברכב הקודם שהיה לי זה היה ככה בימים ממש קרים.

התופעה שאתה מתאר אינה תקינה ומצביעה על תקלה במערכת הקירור - ליתר דיוק התרמוסטט.

הרכב חייב להגיע לטמפרטורת עבודה גם בשלג.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

לא אם נוסעים רגוע ומפעילים את החימום.

החימום זה רדיאטור נוסף, ולו אין טרמוסטט, ולכן בטמפרטורות נמוכות במיוחד, מעבר האוויר הקר דרך רדיאטור החימום יקררו את המנוע מספיק, ולפעמים לטמפרטורות נמוכות יותר מסגירת הטרמוסטט.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

הטמפרטורה של הרכב מגיעה ל 90 מעלות בדיוק לאמצע הסקאלה כמו תמיד

אחרי 5 עד 10 דקות

שוב אני לא יודע אם זה קשור למנוע

ביום הכי קר שהייתי מדליק את הרכב

ומיד את המזגן על חימום

היה מיד חום

לא היה דיליי כל שהוא

פורסם

החימום זה רדיאטור נוסף, ולו אין טרמוסטט, ולכן בטמפרטורות נמוכות במיוחד, מעבר האוויר הקר דרך רדיאטור החימום יקררו את המנוע מספיק, ולפעמים לטמפרטורות נמוכות יותר מסגירת הטרמוסטט.

רדיאטור קטן מאוד שמתוכנן כך שלא יוריד את הטמפרטורה. אחרת מדובר בתכנון לקוי שמבזבז דלק ומוסיף בלאי למנוע. לא נשכח שישראל לא בדיוק מדינה קרה.

אצלי מנוע דיזל שרץ בסל"ד מאוד נמוך ומפיק פחות חום מזוללי הבנזין, ולמרות זאת בטמפרטורות שליליות שהיו בלילה בין שישי לשבת, עם חימום דלוק, החום מנוע לא ירד מהאמצע.

לפותח השירשור, האם מדחס המזגן מכובה?

לא נשכח שהמזגן ברכב תפקידו לקרר. אם רוצים חימום טוב יש לכבות את מדחס המזגן.

יום טוב גם לך

פורסם

לפותח השירשור, האם מדחס המזגן מכובה?

לא נשכח שהמזגן ברכב תפקידו לקרר. אם רוצים חימום טוב יש לכבות את מדחס המזגן.

כן המדחס מכובה

פורסם

החימום זה לא רדיאטור נוסף אלא מחליף חום. תפקיד התרמוסטט לשמור על טמפ' קבועה של נוזל הקירור בכדי לייעל את פעולת המנוע ולהפחית את פליטת המזהמים לסביבה.

נוזל הקירור נמצא בסירקולציה תמידית לכן אם טמפ' נוזל הקירור במחליף החום יורדת במידה מסויימת יעברו בדיוק כמה מאיות השנייה עד שהטמפ' תעלה שוב מכיוון שמדובר על רכב עם צנרת קצרה ולא על בניין מגורים.

אם מדובר על רכב עם בקרת אקלים אז העניין פשוט יותר. מערכת בקרת האקלים מצויידת במספר חיישני טמפ' אשר מודדים גם את טמפ'

כניסת האוויר מבחוץ ובהתאם למידע הזה היא סוגרת את מדף כניסת האוויר מבחוץ ורק אוויר מתוך תא הנוסעים יעבור דרך מחליף החום לכן במקרה הזה איבוד החום של נוזל הקירור הוא נמוך יותר.

בכול מקרה אם טמפ' נוזל הקירור יורדת במהלך נסיעה מתחת ל-85-80 מעלות צלזיוס אם זה בעיר או מחוץ לעיר אז משהו כאן לא תקין ויש לטפל בבעיה.

במדינות קרות ממש ולא ישראל שבהם הטמפ' יורדת מתחת לאפס לתקופת ארוכות הרכבים מצוידיים במערכת חימום חשמלית וגם קדם חימום.

איזה כייף לי :)

פורסם
הטמפרטורה של הרכב מגיעה ל 90 מעלות בדיוק לאמצע הסקאלה כמו תמיד

אחרי 5 עד 10 דקות

שוב אני לא יודע אם זה קשור למנוע

ביום הכי קר שהייתי מדליק את הרכב

ומיד את המזגן על חימום

היה מיד חום

לא היה דיליי כל שהוא

כשהרכב מגיע לטמפ' עבודה, צריך להיות לך חימום אש ברכב.

עד שהוא מגיע לטמפ' עבודה, יהיה לך חימום אבל חלש יותר משמעותית (עד לנקודה מסויימת).

אם במצב של טמפ' עבודה של 90 מעלות אין לך חימום טוב, יכולות להיות לכך מספר סיבות:

1. רכב בן 10, משמע יש סיכוי יותר מסביר שהרדיאטור חימום שלך סתום בליכלוך ובוץ. צריך לנקות או להחליף.

2. בעיה בויסות האויר בין הקר לחם. מצריך בדיקה של פיקוד מערכת האיוורור בתוך הרכב.

3. לעיתים רחוקות מדובר במשאבת מים תקולה, אבל הרכב אמור להתחמם יתר על המידה (אצלך הוא לא חורג מהנורמה, לפי מה שאני מבין...)

אם הרכב שומר על טמפ' של 90 מעלות כמו שצריך, כנראה שהטרמוסטט שלך תקין.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

אני זוכר אי-שם ממש מזמן, בסדיר שלי, היינו מכסים חלקית את הרדיאטור הראשי בכלים ע"מ לאפשר חימום בתוך הכלי, זה אכן היה בטמפרטורות קיצוניות ביחס לארץ, מינוס 15 על אחת הגבעות הכי יפות של דרום לבנון.

גם עכשיו, ראיתי את זה עם הרנו קנגו שלי, לפני כמה רגעים סיימתי נסיעה ליצהר, כשהדלקתי את החימום והמאורר למהירות הגבוהה שלו, חום המנוע ירד.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם (נערך)

בכמה מעלות יירד חום המנוע ולכמה זמן ?

ייצרן הרכב או מתכנן מערכת הקירור של הרכב לוקח בחשבון שמחליף החום הפנימי הינו חלק מעגל הקירור של הרכב כמו מחליף החום של התיבה האוטומטית שגם בו זורם נוזל קירור בכדי לקרר את הנוזל ההידראולי של התיבה.

אם אצלך ברכב הטמפ' יורדת בצורה דרסטית עד כדי חוסר חימום בתא הנוסעים בטמפ' השוררת בארצינו צריך לבדוק את העניין.

אני זוכר אפילו שהפיאט 127 מנוע 903 שהייתה ברשותיי לפני 30 שנה חיממה בצורה מצויינת את תא הנוסעים גם שנסעתי לחרמון.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...