Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בזמן האחרון נכנס בי חיידק שעשה אותי חרדתי, IIHS וגם ה-Encap עם הציונים והסרטונים שלהם.

לחברה שלי יש מיצובישי לנסר שנת 2000.

אני חושב להזדכות עליה תמורת 8-10K, להוסיף סכום מינימלי ולשים אותה במשהו הרבה יותר בטוח.

היא התחילה עבודה חדשה לפני כמה חודשים, והנסועה שלה עלתה לאזור ה-20-22K ק"מ בשנה, כאשר בערך רובם בנסיעה בין-עירונית. הלנסר מבצעת נסיעות אלו בממוצע של 1:13 קמ"ל. הייתי רוצה לשמור או אפילו לשפר נתון זה.

רוב הנסיעות היא לבד, אז היא לא באמת צריכה משפחתית. החובה היחידה היא 2 דוושות.

לקצר:

4-5 כוכבים, עם ציון יפה לנהג.

אוטומטי.

חסכוני יחסית.

זול (עד 25K)

חשבתי על רנו סימבול או קליאו3, אבל יותר מאשמח לשמוע דעתכם.

תודה

עדי וניר

משכנתא זה קל

פורסם

אם הינך חרדתי לחברתך ואינך חרדתי מצרפתיות - מגאן II נשמעת כמו בחירה ראוייה. בתקציב הזעום תקבל שנתון גבוה ורכב בטיחותי (עד כמה שאפשר להתייחס למדד ה NCAP ודומיהם ברצינות). גם הקליאו III על הכיפאק אם נתעלם מהגיר המחורבן שנמצא גם כך במגאן.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בנוסף למגאן, פוקוס אופציה מעולה. בבין עירוני ריאלי להגיע איתה ל1-13.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

איתמר, אם ה-IIHS היה בודק גם צרפתיות. הייתי נותן לו יותר משקל.

אגב, אני לא מבין את הזלזול בזה. ברגע תאונה שהנהג מול סוטה לא עלינו מנתיב. לא תרצה להיות ברכב ש"נחשב" יותר בטיחותי מקופסאת פרינגלס?

מה עם ה-C4/סימבול?

עריכה אחרונה על ידי Fitch

משכנתא זה קל

פורסם

הבדיקות האלה מגוחכות, התנאים הסטריליים בהן הן נערכות והמהירויות המצחיקות לא שוות את הדיו שמודפס על גבי הפרוספקט.

C4 היא גם בסדר גמור, את הסימבול קשה למצוא ואני משער שהיא מאוד דומה במאפייניה לקליאו. השאלה היא האם יש צורך ברכב גדול עם תא מטען מעיק בחנייה ופחות שימושי מתוצרת האצ'בק?

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

לא, אין.

נשמע שכל אלו ראויות. מה מבחינת צריכות הדלק שלהן (C4, מגאן ופוקוס)?

עריכה אחרונה על ידי Fitch

משכנתא זה קל

פורסם

הסימבול מבוססת על הקליאו של תחילת שנות המילניום (II) כלומר רכב סופר מיושן ביחס למגאן II או קליאו III, היא גם צפופה משמעותית.

פורסם

אם התקציב 25K, אז המגאן תהיה הבחירה הכי טובה - אתה יכול ללכת על אלו מ 2008/9 (אין משמעות לשנה, החשיבות היא למצב הרכב), לקבל עודף מהתקציב והחברה שלך תסע ברכב סופר בטיחותי, וסופר חסכוני.

מעט גדול, נכון, אבל בתקציב הזה, אם חסכון בדלק ובטיחות עומדים בראש מעיינך, אין פיתרון יותר טוב, שגם זמין מאוד בשוק.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

מה אומרים שם?

אני יודע מחבר שאשתו, שצריכת דלק מעניינת אותה כקליפת השום, שהמכונית עשתה 15 ק"מ/ל' בנסיעה מעורבת, הרוב בכבישים פתוחים.

בהתחשב בעלות המכונית וברמת הבטיחות והנוחות, לא רואה סיבה לקנות רכב אחר.

ודרך אגב, אם אתם נוסעים הרבה, המגאן מוכנה מבית החרושת להתקנת מערכת גז, מה שמוזיל את עלות ההתקנה, מגדיל את אמינות הרכב (אין צורך בשימון שסתומים), ומוריד את עלות הנסיעה באופן משמעותי.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

^בתור מי שמציע את עצמו כמלווה ברכישת רכב אתה בעצמך גם יודע שצריכת הדלק מאוד תלויה בסגנון הנהיגה, יכול להיות שאישתו של החבר לא מתעניינת בצריכת הדלק אבל נהגת רגועה מטבעה, גם לעשות 1:15 בכבישים פתוחים זאת לא משימה קשה מידי גם עבור מאזדה 323 שידועה כשתיינית (אישית השגתי צריכה של 1:16 בלי שהייתי מכוונת חיסכון).

זה מה שכותבים עליה בKML

לאחרונה אני רואה אותך מעלה בכל פוסט אפשרי את המגאן 2, די הפתעת אותי בהודעה האחרונה שלך שבה רשמת שאתה מכיר את האוטו מניסיון של צד שלישי ולא מניסיונך האישי.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

זה לא 'חרדתי', זה ריאלי. זה בדיוק המקום בו השקעה כספית באה לידי ביטוי בהגנה על החיים,

ולא תמיד זה חיים או מוות, לפעמים סתם פיקת ברך שבורה מהדש שתוכנן לקוי או עצם בריח מהחגורה.

התאונות המפחידות הן חזיתית וחזית-צד, שם חוקי הפיזיקה לא נותנים הרבה מרווח למהנדסי הרכב

פרט למאסה וגובה, ושני אלו (כשבאים באמת ולא פלסטיק על שילדת מיני) דורשים השקעה כספית בקנייה ובאחזקה.

בכבישים בהם נעים רכבים במשקל 2, 4, 15 טון, אין מכוניות קטנות בטוחות, יש מסוכנות יותר או פחות.

נסה לחפש איזה רכב בתקציבך מציע כריות צד\וילון\ברכי נהג, אם אני זוכר נכון מימי עם הסיוויק EX היא הציעה זאת.

אולי שווה גם להשקיע בבטיחות אקטיבית בפן של הנהג - חשיבה ונהיגה מונעת ותכנון נכון מחד, התמודדות עם צורך בתמרון חריף מאידך.

אחד הדברים הראשונים שעשיתי עם החברה בצעירותנו היה לתת לה לבלום בלימת חירום אמיתית בכל הכח.

רוב האנשים, ונשים יותר, עוברים חיי נהיגה שלמים בלי להתנסות בדבר הכי פשוט הזה, למשל, וברגע האמת השריר שלך לא מיומן לזה,

הרבה לפני המוח. (עזוב בלימה מקסימלית אבל בלי החלקה, סתם בעיטה ועמידה על הברקס זה מפחיד אנשים).

The first one to get angry loses

פורסם

הבעיה במגאן 2 שאפשר למצוא רבות ממנה אך יוצאות ליסינג. לא מי יודע מה עושה חשק לדעת שהרכב שאתה הולך לרכוש היה "מיטה חמה" של חברת ליסינג.

אגב, משיחות שעשיתי עם מוכרים ביד 2- מכל אחד שרכש מהליסינג הפסיק לטפל במוסך מורשה ומטפל אצל חבר/מוכניק פרטי. שאז אובד המידע על הרכב ואתה עלול להיכנס לצרות.

חרף ההמלצות הרבות בפורום אני עדיין מחפש מגאן 2- מקווה שאמצא במצב טוב.

פורסם

נ.ב בדיוק נזכרתי שיש לי חבר שיש לו מגאן. בסה"כ הוא מבסוט אבל:

א' היה לי טפול 30K שעלה 1000. מחיר מעולה בהתחשב בעובדה שטיפול 10000 עולה 500.

ב'.היה צריך להחליף פיוז. עלה לו 200 ש"ח כאשר מחיר של פיוז הוא 5 ש"ח . למה? כי צריך לפ]רק מצבר וחצי אוטו כדי להחליף פיוז.

ג'.הירידת ערך רצחנית והוא אומר שיהיה קשה להיפטר מהרכב.

ד'. הרכב נוח וגדול בצורה חריגה-דבר מעולה.

ה'. הצריכת דלק שלא-לפחות אצלו לא משהו- מגיעה ל1/10.5-11~ .

האם בכל זאת כדאי ללכת על זה, כאשר יש אופציות של פורד פוקוס/מיצובישי לנסר על הפרק. התקציב הוא 30,000ש"ח. כאשר העניין החשוב ביותר הוא אמינות וצריכת דלק.

• תוכן חדש...