Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיכיתי לתגובה הזאת שתבוא.

משווה לגולף gti מה ניראה לך למה אני משווה ?! משווה לרכב ביחס לקריטריונים שהבחור מחפש. לדעתי היה כיפית לנהיגה. אתה לא חייב להסכים.

נסעת על רכב כזה ?

פורסם (נערך)

יש כאן מישהו שנסע על הקליאו RSI דור 1 והקליאו RS דור שני (שנת 2001) ויכול לחוות את דעתו בהבדלים ביניהם?

ומה הוא מעדיף?

ולאן הכי מומלץ לקחת לבדיקה רכב מסוג זה? מישהו אמין שמכיר את הרכבים לעומק? (איזור המרכז)

עריכה אחרונה על ידי idan10

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

אתה עובר עם השאלות שלך למדור "רכבי אספנות".

אני גם מכיר את אחד מרכבי הפרוייקט שהוזכרו כאן (ZX מושתלת מנוע של GTI-6), ואלו רכבים למי שיודע שרוצה להתעסק עם המכניקה של הרכב כתחביב.

ה-RSI היא רכב פרוייקט למשפצים. היא לא דומה לקליאו ספורט המאוחרת יותר בכמעט כלום.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני אסכים ולא אסכים עם מה שנאמר מעליי.

אגיד שאם אתה מתעסק במכניקה, זה לא יזיק. אבל אם הרכב מתוחזק כמו שצריך ועבר יישור קו טוב אתה לא אמור להתקל בבעיות מיוחדות איתו.

חוץ מזה שגישה לדברים "הפשוטים" יחסית היא לא רעה ולכן אפשר לעשות הרבה דברים לבד מבלי להסתבך יותר מדי.

למשל אצלי מבחינת בעיות השנה, נזקקתי למצבר חדש ולסידור נזילה מפקק מים בבלוק.

רצוי כמובן לטפל ברכב במוסך שיש לו מושג מה הוא עושה ולא כל מוסך (אפילו מורשה).

דרך אגב, ה-ZX16V שמוצעת למכירה היא מקורית ולא מוסבת.

לגבי הקליאו RSI, אני לא מכיר (לא נהגתי) לא בזו ולא בחדשות אבל בהחלט הן נראות שונה לחלוטין. בזמן שהRSI - לדעתי - קרובה יותר ל106 (היא קטנה יותר) החדשה היא רכב הרבה יותר גדול ולא ירגיש כמו קארטינג. מצד שני, זה רכב הרבה יותר חדיש, בטיחותי, חזק, ועדיין מהנה מאד. אלא אם כן יש לך סיבה מאד ספציפית להעדיף את ה-RSI, אני הייתי הולך לכיוון רכב חדש יותר.

פורסם

מבקש המלצות וחוות דעת על מוסך מתמחה צרפתיות ורנו RS בפרט לבדיקת רכב, באיזור המרכז ו/או באר שבע והסביבה.

קראתי על מוסך איציק אלפא מרחובות ביקורות טובות.

ערב טוב.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

בתל אביב יש לך את מוסך גבע. שזה אחד המוסכים המומלצים לצרפתיות בכלל, והוא גם מוסך הבית של מועדון PSI. יש בפורום PSI שרשור עם חוות דעת עליו.

גילוי נאות: זה המוסך שאני מטפל בו, ואין לי מילה רעה אחת להגיד עליו.

בנוסף יש את אורן שירותי רכב בחולון שגם כן מומלץ.

אלה המוסכים שאני אישית יכול להמליץ עליהם בחום, אני בטוח שיהיו עוד המלצות כי יש עוד מספר מוסכים טובים באיזור.

פורסם (נערך)

איביזה טורבו ספורט 01-02 !!

קניתי אותה כחדשה והחזקתי 60K קמ' , פצצה של אוטו.

ממש כיף לנהוג בה!

156 כ"ס ממנוע 1.8 משובח של VAG בכלום כסף (לפני שיפורים).

החידוש העיקרי של המנוע אז היה תצורת V ו-20 שסתומים (5 לצילינדר!) , והוא נתן מומנט קטלני מסל"ד די נמוך.

אם אני לא טועה , הוא היה משותף אז לה וגם ל-GOLF GTI שהייתה יקרה בהרבה.

אפרופו שיפורים, יש פוטנצייאל מעולה, אם כי הרוב כבר משופרות.

ובניגוד לסטיגמות, אפשר למצוא כמה ששוות בדיקה (הרגע חזרתי מיד-2).

היא יחסית אמינה, ולא בזבזנית במיוחד, אבל קח בחשבון :

א. רגישות של חיישנים (לא זול)

ב. לפחות בכיול המקורי של המתלים, אתה צריך עמוד שדרה חזק...

הרוב המוחלט שנקנו אז היו צהובות משום מה, אם תתפוס כחולה-מטאלית במצב טוב (אולי את שלי.. :wink: ) , זכית!

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי daido1
פורסם
בתל אביב יש לך את מוסך גבע. שזה אחד המוסכים המומלצים לצרפתיות בכלל, והוא גם מוסך הבית של מועדון PSI. יש בפורום PSI שרשור עם חוות דעת עליו.

גילוי נאות: זה המוסך שאני מטפל בו, ואין לי מילה רעה אחת להגיד עליו.

בנוסף יש את אורן שירותי רכב בחולון שגם כן מומלץ.

אלה המוסכים שאני אישית יכול להמליץ עליהם בחום, אני בטוח שיהיו עוד המלצות כי יש עוד מספר מוסכים טובים באיזור.

1+ לגבע,

טיפל לי בקליאו rs בעבר ומטפל לי במגאן rs בהווה.

הם עושים בדיקות מקיפות לפני קנייה?

מעדיף ללכת למקום כזה שמכיר את הרכב מאשר למכון בדיקה סטנדרטי.

מקום בדרום יש?

פורסם

+1 לגבע. :)

לא מכיר בדרום, אבל אני מירושלים ונוסע לגבע בכל טיפול שאני מבצע.

הקליאו זה הרכב הספורטיבי הראשון שלי ככה שאין לי יותר מדי נקודות התייחסות,

אבל אני יכול לומר שלא נראה לי שיכולתי להתחיל בדרך טובה יותר מאשר הקליאו.

התנהגות מדהימה, מנוע בריא בסל"ד הגבוה, ועם כל הספורטיביות היא גם מפנקת. (בדור ה-2)

Citroen C4 2.0 SX-PK

Renault Clio ​Sport 172 ph2

פורסם

עידן, הבדיקה בד"כ תכלול חיבור למחשב רכב וסריקת תקלות.

בדיקה ויזואלית בתוך תא המנוע כדי לראות האם טופל כמו שצריך, האם יש קומבינות ומה המצב שם באופן כללי.

לאחר מכן הרכב מועלה על ליפט ונבדקים המכלולים מלטה. נזילות שמן\מים\נוזלים למיניהן ובדיקה האם רואים נזקי תאונות. אני מניח שאם אתה רוצה לוודא את מצב השלדה עדיף להכנס גם לפחח, כדאי להתקשר ולבדוק מה רמת הבדיקה שלהם למצב השלדה.

בנוסף כמובן אפשר לבקש שיעשו על הרכב נסיעת מבחן כדי שיעשו נסיעה ויתנו הערכת מצב.

לאחר כל הבדיקות האלה הם ייתנו לך את תמונת המצב על הרכב והערכה (לעיתים גסה) של עלות היישור קו ברכב. אפשר להתייעץ איתם ולשאול האם "כדאי להכנס לזה" או לעבור לרכב הבא.

המלצה חשובה שלי, לא ליפול עליהם בפתאומיות. תתקשר כמה שיותר מוקדם ותנסה לתאם איתם יום ושעה כדי שיוכלו לקבל אותך בלי תור.

פורסם

הי,

שקניתי את הרכב שלי התקשרתי למוסך גבע כדי לברר בנוגע לבדיקה.

התשובה שלהם הייתה: "אנחנו בודקים את הרכב כאילו אנחנו הקונים". מניסיון של כמה שנים אצלם, כל מילה בסלע.

מצטרף לקודמי בנוגע לשלדה - הם יכולים לזהות בעיות רציניות אבל זה לא התחום שלהם והם אומרים את זה מראש.

• תוכן חדש...