Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא יודע מהיכן הגעת למסקנה שהספלאש חסכוני מהסויפט - מדובר באותו מנוע, אותה תיבה אוטומטית, והמשקל דומה (הפרש 20 ק"ג לטובת הסויפט, בתלות בדגם. בדגמים הידניים יחסי ההעברה שונים. צריכת הדלק התאורטית (נתוני יצרן) דווקא לטובת הסויפט, אבל בהפרש זעום של לא יותר מ-2%.

מכל מקום - מדובר במכוניות די ספרטניות, בודאי בדגמים הידניים.

ד"א - מניסיוני האישי צריכת הדלק בסויפט אוטומטית (בת שנה) סיבב 13 קמ"ל במתאר משולב עירוני-פרברי (חיפה-קריות-עכו), בנסיעות הבין עירוניות המעטות הגיעה עד 16 קמ"ל.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רציתי לציין רק שהארופאיות מאבדות מחיר והרבה יותר מהיפניות.

הפורד עשתה עלי רושם של רכב שנעים לנסיעה וגם שקט ולא מקרקש הנסיעה נערכה לפני חצי שנה הרכב לא חדש ועבר 110 אלף כשאני

נסעתי בו וזה הפליא אותי ברכב שהיה מושכר בעברו.

יצא לי לנסוע שבוע ברכב ניסאן מיקרה לעומת זאת רכב 2012 עם 60 אלף קמ עבר מושכר הרכב נתן לי להבין שהנה אני בעוד רגע מתפרק

ולא אהבתי בכלל!!!

הסוזוקי שכנעה אותי כמכלול הכל מהכל גם אמינה יותר גם שומרת מחיר גם כיף לנהוג בה (1.5 אוטומתית) תא מטען סביר פלוס צריכת דלק

הגיונית בעיר(רוב נסיעותי) מקום ל 3 ילדות וזהו.

פורסם

אני לא חושב שהשיקול היחידי צריך להיות "תוך כמה שנים ההפרש במחיר יתקזזו בזכות צריכת הדלק יותר טובה". מה עם קצת ליהנות מהרכב? קליאו 0.9 יותר מהנה ויותר זריזה מקליאו. 1.2

ואם כבר מדברים על ירידת ערך, יש הרבה יותר קליאו 1.2 בליסינג והשכרה מאשר קליאו 0.9

זה עלול להיות פקטור בירידת ערך יותר גדולה. בנוסף, גם מי שמחפש רכב משומש חסכוני, יעדיף קליאו יותר חסכוני ויותר זריזה.

אני לא מסכים עם הקביעה של קליאו 0.9 לא מתאימה לנסיעה בין עירונית.

על מה מתבססת קביעה כזאת?

חשבתי שכבר יש מספיק ניסיון עם רכבים עם מנועי טורבו בנזין בנפח יחסית קטן.

לפני כמה שנים טובות היה צריך לשכנע בקשר לסקודה 1.2 טורבו, שלא חייבים רכב משפחתי 1.6 לפחות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מספר הערות/תגובות למה שכתבתם למעלה:

1. אל הסוויפט פשוט לא התחברתי ולכן אין מה לדון ביכולתיה ואם היא טובה יותר או פחות מהספלאש...

2. מאירופאיות אני לא מפחד.

בליסינג אמנם נהגתי רק על יפניות אך בעברי מספר רכבי פיג'ו (106 ראלי, S16 306) והנוכחית 407.

3. ד"א, זאת פעם ראשונה שאני מתעניין ברכב חדש - תמיד אלו היו משומשות בנות מספר שנים.

4. אני מסכים שה-0.9 כיפית יותר אך לא יודע כיצד היא תהייה לאורך 5 שנים ומעל 100K ק"מ.

כמו שציינתי, עלות הקנייה הראשונית קצת פחות מטרידה ואני יכול לעלות מדרגה (במחיר), השאלה היא עלויות אחזקה לאורך זמן.

תודה,

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם

אם כבר דיברנו על סוזוקי סוויפט, היא הייתה הבחירה הראשונה שלי לפני שקניתי את הפיאסטה. הסיבה היחידה שלא לקחתי אותה בסוף היא שבנהיגת מבחן נסעתי לאזור שיש בו באמפרים והרכב נמוך יחסית אז כל באמפר גירד את הרכב. חוץ מזה, הסוזוקי רכב מצוין.

אכן הספלאש והסוויפט הם בדיוק אותו רכב מבחינה מכנית, רק צורה שונה.

לסוויפט תא מטען גדול יותר בצורה משמעותית והספלאש קצת יותר גבוהה ומכוערת לטעמי.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

חזרתי לעדכן לאחר הביקור בפורד.

את הרכב אני כבר מכיר ובעצם 'רעננתי את זכרוני' לגבי תנוחת הישיבה בו והתחושה הכללית.

כבר כתבתי ובכל זאת - על אף שהוא נעדר כיוון גובה מושב נהג, עדיין מצאתי תנוחת ישיבה נוחה ובקלות.

הוא מרגיש יותר 'שלם' ומיושב, פחות מצועצע ועדיין מעניין.

כל הצבעים קיימים במלאי והאספקה יחסית מהירה.

ביציאה משם הרמתי טלפון לאיילון מוטורס והסברתי בקצרה שאני מתעניין בפיאסטה הידנית ולאחר ביקור אצל היבואן הרשמי אני מעוניין לקבל הצעה גם מהם.

הבחור הסביר שזו לא אותה רמת גימור וכששאלתי מה ההבדלים ענה - כיסוי עור להגה וידית ההילוכים מעט שונה וכל זה במחיר מעט יותר גבוה (ואני מוסיף - ופחות שנת אחריות...).

כנראה שלא רלוונטי - ייתכן והם כבר עברו 'הלאה' (קישור).

אני עדיין מחכה לתשובה מלאה מלובינסקי...

ואני שוב מעלה את השאלה שכמעט ולא קיבלה התייחסות כאן - האם יש רכב סופר מיני משומש מהשנתיים האחרונות שיהיה חסכוני וזול מ-60K ש"ח מחיר קנייה?

תודה,

אלי

פורסם

אז יש סיכום לתהליך...

אני בחנתי אפשרות של רכישת רכב חדש עם ובלי טרייד-אין על הרכב שלי (407 שנת 2007).

ה-208 ירדה מהפרק בגלל חוסר גמישות במחיר הרכב החדש ולא פחות, בגלל גישה מרגיזה לגבי כדאיות הטרייד-אין כשהרכב נרכש מלובינסקי טרייד לפני שנה וחצי (אספר על כך בהרחבה בעץ אחר).

הדבר הראשון שהפריע לי בקליאו הוא התחושה שהרכב צפוף, כאילו 'סוגר' עלייך.

על אף שגרסת ה-0.9 טורבו 'שימחה' אותי יותר מה-1.2 הידנית, עדיין לא הצלחתי להתנתק מתחושה זו.

בהחלט ייתכן שזה בגללי - גובהי 1.84 מ' עם עבר של מכוניות גדולות בשנים האחרונות.

נשארה הפיאסטה - 1.25 ידנית.

הייתי בדלק מוטורס וקיבלתי הצעת מחיר לתצורה שהם מוכרים (Ambiente).

בחנתי את הרכב מבחינת אבזור ותוספות, צבעים וזמינות.

ציינתי (במעלה העץ) שניסיון התקשורת הראשון (טלפוני) עם איילון מוטורס לא היה מוצלח אך החלטתי בכל זאת להגיע אליהם, בכל זאת, לא כל יום קונים רכב חדש...

נתחיל מהסוף - נרכשה אצלם פורד פיאסטה בתצורת Trend (בצבע לבן).

היתרונות של ה-Trend מעבר למראה החיצוני (מראות וידיות בצבע הרכב, פנסי ערפל ובטח עוד דברים שאין סיכוי שאשים לב אליהם) בעבורי:

• מושבים שהיו לי נוחים יותר
  • כיוון גובה כיסא נהג (מצאתי תנוחה בקלות גם בדגם של דלק מוטורס אך מסתבר שיש נוח יותר)
  • חלונות בעלי פתיחה חשמלית גם מאחור שננעלים יחד עם נעילת הרכב (למי שיש ילדים יודע על מה אני מדבר...)

על אף שנת אחריות אחת פחות, שאר המכלול ריצה אותי באיילון יותר מאשר בדלק מוטורס.

קיבלתי על רכבי הישן מחיר הוגן בעבור הטרייד-אין, מספר אביזרים שביקשתי ואגרת הרישוי גולמו במחיר הרכב שגם הוא היה עם הנחה הוגנת, וחשוב לא פחות השירות באיילון התאים לי הן במקצועיות והן בגישה (ולא, אני לא מצפה שיתחנפו אליי...).

אני בהחלט ממליץ למי שמחליט לרכוש פורד, לבקר גם באיילון מוטורס.

אז זהו - אני הבעלים של פיאסטה לבנה ידנית חדשה!

תודה על הליווי ועל העצות השונות לאורך התהליך.

תודה,

אלי

פורסם
בהצלחה אלי, שמחים שהיינו לעזר. לא תתאכזב מהפיאסטה ואנחנו מצפים לעדכונים.

סע בדרכים טובות...

תודה!

פורסם

שמחתי לגלות השבוע שברכב קיימת מערכת ה-Hill Start Assist (כפי ששמה מופיע בתפריט הרכב וניתן דרכו להפעיל או לכבות אותה).

בדלק מוטורס הדגישו שאין אותה בדגם הידני (למה צריך אותה בגרסה הרובוטית?) ובאיילון מוטורס בכלל לא שאלתי.

לפי האתרים האירופאים השונים, זה קיים בגימור Trend ואולי בגלל זה אין את המערכת ברכב שמוכרים בדלק מוטורס.

רק לצורך ידיעה - האם יש כאן מישהו שקנה את הידנית מדלק מוטורס ובדק אם המערכת קיימת?

תודה,

אלי

פורסם
שמחתי לגלות השבוע שברכב קיימת מערכת ה-Hill Start Assist (כפי ששמה מופיע בתפריט הרכב וניתן דרכו להפעיל או לכבות אותה).

בדלק מוטורס הדגישו שאין אותה בדגם הידני (למה צריך אותה בגרסה הרובוטית?) ובאיילון מוטורס בכלל לא שאלתי.

לפי האתרים האירופאים השונים, זה קיים בגימור Trend ואולי בגלל זה אין את המערכת ברכב שמוכרים בדלק מוטורס.

רק לצורך ידיעה - האם יש כאן מישהו שקנה את הידנית מדלק מוטורס ובדק אם המערכת קיימת?

תודה,

אלי

כן לשאלתך. כאשר קניתי את הידנית אמרו לי שהמערכת קיימת לאחר ששאלתי איזה מערכות יש ברכב, לא שאלתי ספציפית עליה.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם
כן לשאלתך. כאשר קניתי את הידנית אמרו לי שהמערכת קיימת לאחר ששאלתי איזה מערכות יש ברכב, לא שאלתי ספציפית עליה.

יפה :mm_yeah: מכיוון שברעננה אמרו לי שאין את המערכת בידנית...

בהחלט נחמד ונוח.

אלי

• תוכן חדש...