Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שנתיים שהרכב אצלי (וטיפול דיטיילינג קטן בדרך) החלטתי שאני רוצה לנסות לטפל ברוב הפגמים האסטתיים של הרכב לבד.

מדובר במאזדה מיאטה 2008 שחורה אז אני מעריך שלא אצטרך הרבה מכל חומר כי מדובר ברכב פיצפון והגג (בד) הוא סיפור אחר לגמרי ומטופל בחומרים משלו.

trackday.jpg

אין לי חניה פרטית והכל ככל הנראה יעשה מחוץ לבית (מתחת לכיפת השמיים) באיזו שטיפה עצמית (כנראה "דולפין" בכפר סבא).

הבעיות שאני מעוניין לטפל בהן הן:

1.
סוויורלים
רציניים (בעיקר על מכסה המנוע ותא המטען) – אשמח להיפטר מהם לחלוטין או לפחות להחליש אותם מאוד.

2.
כתמים
, בעיקר של משהו דמוי אבנית על כל חלקי הרכב אבל במיוחד על חלקים מאוזנים שעליהם המים מהרחיצה מתייבשים (מכסה מנוע, מכסה תא מטען).

3. 2-3
שריטות
עמוקות בצבע והמון פיצוצים קטנים באיזור הפגוש הקדמי משילוב של נהיגה מהירה וחצץ.

זו התהליך שאני מתכוון ללכת לפיו כדי לתקן את הבעיות הנ"ל, אשמח להערות ותיקונים שיעזור לקדם אותי למטרה:

1. רחיצה

שטיפה עם
שמפו לרכב
וכפפת מיקרו פייבר. זה מן הסתם השלב הבסיסי לכל עבודת דיטיילינג שתבוא בהמשך.

2. פלסטלינה

ניקוי הרכב עם
פלסטלינה וחומר סיכוך
.

3. פוליש ראשוני

מעבר ידני עם
פוליש גס
ו
ספוג
להסרת רוב הסוויורלים:

4. תיקוני צבע

השגתי את הצבע המקורי לפי הקוד צבע (A3F) של מאזדה.

אמרח אותו עם קיסם או משהו דומה בצורה עדינה על כל השריטות.

5. פוליש שני

מעבר ידני עם
פוליש עדין
ל"פיניש" וכדי לשטח את התיקוני צבע שלא יבלטו פיזית מעל שכבת הצבע הרגילה ויראו כמה שיותר כמו חלק מהצבע המקורי.

6. ציפוי סופי

ציפוי הרכב ב
אוטם צבע
כדי לשמור על העבודה עד כה.

שאלות כלליות:

• האם זה הסדר הרצוי של הפעולות?

• האם כדי למרוח ווקס אחרי האוטם צבע או שאין צורך?

• האם המוצרים שמצויינים למעלה נחשבים איכותיים?

• האם יש סיכוי לגרום לנזק במידה ובחלקים מסויימים ברכב יש לי פחות לכה מאיזורים אחרים?

• האם ההבדל גדול בין עבודה ידנית בפוליש לעבודה עם מכונה?

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

השנקל שלי..

בשטיפה לפני פלסטלינה/פוליש אין עניין להשתמש בשמפו שמכיל ווקס או כל חומר מגן אחר, עדיף להשתמש בנוזל כלים פיירי למשל או בחומר ייעודי לכך שיעזור להוריד משקעים/חומרי הגנה קודמים ולקבל פח נקי.

בהצלחה

פורסם

1. תוכל להשתמש בסבון כלים במידה ויש מוצר הגנה כלשהו שיושם בתקופה האחרונה.

2. שלב קריטי שמחייב צל על משטח העבודה. אין צורך לייבש את הרכב לפני השלב הזה.

3. האפליקטור מתאים ליישום ווקס מפני שהוא עדין ואין לו יכולות שחיקה. מומלץ להשתמש באפליקטור ספוג של LC CSS על מנת לקבל תוצאות מורגשות.

4. מילוי צבע מצריך מילוי לכה מעליו. כל צבע של רכב מודרני הוא צבע דו שכבתי. הצבע שתמלא ישחק לגמרי בפעולת הפוליש שתבוא לאחר מכן.

5. השתמש באפליקטור ספוג שלLC CSS בצבע לבן לפוליש עדין. במידה והפוליש העדין הוא למעבר על נקודות המילוי בלבד, אין צורך לרכוש פד ייעודי.

6. יופי.

סדר הפעולות נכון.

מריחת וקס על אוטם תעניק שיפור קוסמטי סביר.

יש סיכוי לגרימת נזק, במידה והחיכוך שתייצר יהיה אגרסיבי מדי.

כן, יש הבדל בכל הבט של התחום. זמן,איכות,קושי.

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

פורסם

לגבי תיקוני צבע, אתה צריך שתיקון הצבע יבלוט קצת יותר ואז "להשטיח" אותו עם נייר שיוף, עם פוליש זה יקח הרבה זמן.

כן, יש הבדל בין פוליש במכונה לפוליש ידני, עם מכונה תוכל להוריד יותר סווירלים. אם תרצה, אני מוכן לעזור לך עם מכונת פוליש שיש לי ומקצת הידע שיש לי.

פורסם

עלו לי עוד כמה שאלות כלליות:

1. אפשר לבצע את כל השלבים ברצף או שצריך לחכות בין שלב לשלב יותר מכמה דקות? התכנון שלי הוא לסיים הכל במכה.

2. האם חייבים צל כדי לבצע את השלבים האלו?

1. תוכל להשתמש בסבון כלים במידה ויש מוצר הגנה כלשהו שיושם בתקופה האחרונה.

4. מילוי צבע מצריך מילוי לכה מעליו. כל צבע של רכב מודרני הוא צבע דו שכבתי. הצבע שתמלא ישחק לגמרי בפעולת הפוליש שתבוא לאחר מכן.

ישנה לכה ספציפית שמומלצת לתהליך הזה?

1.

5יש סיכוי לגרימת נזק, במידה והחיכוך שתייצר יהיה אגרסיבי מדי.

איך ניתן להמנע מזה?

לגבי תיקוני צבע, אתה צריך שתיקון הצבע יבלוט קצת יותר ואז "להשטיח" אותו עם נייר שיוף, עם פוליש זה יקח הרבה זמן.

באיזה נייר שיוף מומלץ להשתמש (2000? 1200?)

כן, יש הבדל בין פוליש במכונה לפוליש ידני, עם מכונה תוכל להוריד יותר סווירלים. אם תרצה, אני מוכן לעזור לך עם מכונת פוליש שיש לי ומקצת הידע שיש לי.

אשמח לכל עזרה שאוכל למצוא :)

מאיפה אתה בארץ?

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם
עלו לי עוד כמה שאלות כלליות:

1. אפשר לבצע את כל השלבים ברצף או שצריך לחכות בין שלב לשלב יותר מכמה דקות? התכנון שלי הוא לסיים הכל במכה.

ישנה לכה ספציפית שמומלצת לתהליך הזה?

אני קניתי באיביי צבע שמתאים לקוד הרכב שלי שמעורבב כבר עם לכה. זה יתאים גם לך.

איך ניתן להמנע מזה?

אם יודעים איך לעבוד הסיכוי לנזק קטן מאוד.

באיזה נייר שיוף מומלץ להשתמש (2000? 1200?)

עדיפות ל 2500-3000, אוכל לתת לך קצת.

אשמח לכל עזרה שאוכל למצוא :)

מאיפה אתה בארץ?

אני מרמת גן :smile:

12345

פורסם

לא רק שצריך צל, מומלץ מאוד לעבוד על הרכב כשהפח קר כיוון שפח חם לעיתים גורם לייבוש מהיר של החומרים בהם תעשה שימוש וזה יכול להיות חתיכת קוץ בתחת לעבוד ככה, מזה אתה מסיק שממש לא כדאי לעבוד על הרכב מיד לאחר שנסעת בו אלא רצוי שהוא יחנה במקום מוצל ובהפרש של כמה שעות מהנהיגה האחרונה בו כדי לאפשר לו להספיק להתקרר.

כדי להמשחיש לך כמה משטח חם מסרבל את העבודה- כשהרכב קר מספיק לי מעבר אחד עם חומר ומברשת לניקוי הג'אנטים (כלומר ריסוס החומר, הברשה ושטיפה עם מים).

אותה רמת לכלוך אבל עם ג'אנט חם תדרוש ממני 2-3 מעברים על כל ג'אנט קדמי ו-2 מעברים על ג'אנט אחורי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

Hyper, שים לב שאצלך (וגם אצלי...) מכסה המנוע והבאגז׳ עשויים מאלומיניום ושכבת הצבע + לקה שם מאוד דקה (אצלי מדדו בין 60 ל-80 מקרון!) לשם השוואה, בשאר האזורים היו בערך 120 מיקרון. כמו-כן, הצבע דיי רך . אם אתה כבר הולך לעשות לבד (לא בטוח שמומלץ, אני מכיר מישהו שכבר עשה נזק לעצמו...) תתחיל מפוליש עדין(!) ואם זה לא עוזר אז תעלה למשהו יותר גם ולא הפוך.

בהצלחה

בובי

• תוכן חדש...