Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

No, the bubbles will come out of your exhaust, it's pretty cool, you'll sit there in traffic and suddenly look in the mirror and see bubbles flying around behind your car... I like it, it really makes kids smile when they see you

:wink:

.Moti

LOL.....רק שאנשים פה בפורום לא יקחו את הרעיון שלך ברצינות.....
פורסם

אמיר - חלילה וחס מים מתמי 4.

אני אסביר

תמי 4 , או כל מסנן מכני אחר (מי צורים , מי קולחין וכו' ) וכן כל מים מינרליים (מי עדן , נביעות , עין גדי , השד יודע) הינם מים המכילים מינרלים .

המסננים במערכות הללו הם מסנני פחם ומסנני רשת , כאשר בתמי 4 נוסף גם מעבר דרך נורת UV (אגב - אולי עליתי כאן על סטרטאפ. התקנת תמי 4 ברכב , גם אור אולטרה וגם מים נקיים לרדיאטור ,חלונות ושתייה :roll:)

אוסמוזה הפוכה היא מערכת אשר בנוסף לסינון המכני עוברת דרך ממברנה כימית אשר מוציאה מהמים את כל מה שאינו H2O , כלומר מולקולות מים טהורות. מכיוון שכך אלו מים טהורים לחלוטין (אשר ,אגב -אינם בהכרח טובים יותר לשתייה. הגוף צריך מינרלים כדי לשמור על תפקוד תקין. כמו כן הטעם גם הוא מוזר מעט לחיך. המנוע -לעומת זאת , יאהב את העסק).

אני אנסה לברר באמת למה מים מזוקקים הנמכרים עבור מצברים אינם מתאימים (עפ"י הטענות) למנועים.

פורסם

אני אסביר

תמי 4 , או כל מסנן מכני אחר (מי צורים , מי קולחין וכו' ) וכן כל מים מינרליים (מי עדן , נביעות , עין גדי , השד יודע) הינם מים המכילים מינרלים .

המסננים במערכות הללו הם מסנני פחם ומסנני רשת , כאשר בתמי 4 נוסף גם מעבר דרך נורת UV (אגב - אולי עליתי כאן על סטרטאפ. התקנת תמי 4 ברכב , גם אור אולטרה וגם מים נקיים לרדיאטור ,חלונות ושתייה :roll:)

אוסמוזה הפוכה היא מערכת אשר בנוסף לסינון המכני עוברת דרך ממברנה כימית אשר מוציאה מהמים את כל מה שאינו H2O , כלומר מולקולות מים טהורות. מכיוון שכך אלו מים טהורים לחלוטין (אשר ,אגב -אינם בהכרח טובים יותר לשתייה. הגוף צריך מינרלים כדי לשמור על תפקוד תקין. כמו כן הטעם גם הוא מוזר מעט לחיך. המנוע -לעומת זאת , יאהב את העסק).

אני אנסה לברר באמת למה מים מזוקקים הנמכרים עבור מצברים אינם מתאימים (עפ"י הטענות) למנועים.

Shemer (from some kind of reson I like calling you RJ better

:wink: ), last time I checked my knowledge in Hebrew

מים טהורים לחלוטין = מים מזוקקים

Correct me if I'm wrong please, I have no idea what it is with batteries, but distilled water is the best thing, exactly as you say, for cooling systems

.Moti

פורסם

אני אסביר

אחלה שמר, אני גם אבדוק את העניין הזה.

אני לבטח יודע מה זה מה שאתה מדבר עליו (האוסמוזה ההפוכה) רק שאני לא מכיר את זה בשם.

בכל אופן אני חושב כמו מוטי:

אנשים נבהלים שהם שומעים על מים מזוקקים לרכב..

אבל שמדובר בערבוב שלהם עם הנוזל קירור עצמו ולא רק המים עצמם אז הם יכולים לעבוד מצויין..

בכל מקרה נאמר לי ע"י אותו מהנדס שהזכרתי קודם שהנוזל הזה של פרסטון כל-כך חזק ש מים מהברז לא יעשו שום נזק למנוע..אך עדיין המליץ על מים נקיים שעוברים סינון!

פורסם

Shemer (from some kind of reson I like calling you RJ better

:wink: ), last time I checked my knowledge in Hebrew

מים טהורים לחלוטין = מים מזוקקים

Correct me if I'm wrong please, I have no idea what it is with batteries, but distilled water is the best thing, exactly as you say, for cooling systems

.Moti

אני משתמש בREADY TO USE 50/50 של פרסטון בעלות של 30 ש"ח לגלון

(כן ביזבוז חומר ,לא ביזבוז חומר -מדובר בגרושים ביחס להוצאות השוטפות כגון דלק למשל).

נכון שיעילות פיזור החום שלו פחות טובה משל מים, לכן בקיץ אני מתכוון להוסיף קצת מי מזגן(אותם אקבל חינם מהמכונאי שלי).

מים מזוקקים למצברים ומגהצים הם בד"כ כלל חומציים,ועלולים לפגוע בחלקי אלומיניום.-אולי בערבוב של עם נוזל קרור השפעת החומציות פחותה-אך בכל זאת לא אקח סיכון.

היתה תקופה שהשתמשתי במים מזוקקים ,והלכה לי משאבת מים תוך 3 שנים-נשחקה ונשברה לגמרי-זאת מה שראיתי לאחר הפירוק-לא בטוח שזה בגלל המים, אך למה לקחת סיכון?במיוחד שהיא מסתובבת ע"י הטיימינג, והפולי שלה עף יחד עם הטיימינג.(למזלי, שום נזק למנוע- הוא מתוכנן כך).

ניצן

פורסם

Nitzan, I don't know what it is in israel and I'm getting the impression that you guys aren't talking about the same thing that I am talking about... distilled water means pure H2O, means PH7 means it is not acid... what the fuck is water for battery or iron? distilled water is distilled water, there are no two kinds of it, just one

.Moti

פורסם

Nitzan, I don't know what it is in israel and I'm getting the impression that you guys aren't talking about the same thing that I am talking about... distilled water means pure H2O, means PH7 means it is not acid... what the fuck is water for battery or iron? distilled water is distilled water, there are no two kinds of it, just one

.Moti

הי מוטי

מים מזוקקים של סנו ושמוכרים בתחנות דלק מיצרים לא ע"י אוסמוזה הפוכה אלא בתהליך יוניזציה שגורם למים להיות חומציים יותר מPH7

מים מזוקקים "איכותיים" של סנו למשל הם בסביבות 5.5-6PH

מים עלומי שם שמוכרים בסופרים ובתחנות דלק יכולים להגיע עד PH4

היה במוסף ממון בידיעות אחרונות לפני שנתיים בערך סקר בדיקות של מים מזוקקים של יצרנים שונים

ואלו היו המימצאים(לגבי סנו אני זוכר שאלה היו המים הכי פחות חומציים).

לכן אינני משתמש במים מזוקקים.

ניצן

פורסם

ניצן אתה מדבר על מים מזוקקים עם אלקטרוליט שמיועדים למצברים בלבד!ואת אלו בהחלט אסור לשים במערכת המים , מים מזוקקים כמו מה שאתה זוכר משעורי כימיה בתיכון לדוגמא ... בהחלט מתאימים וממש לא חומציים.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הכל פה מאוד מבולגן.:roll:

גם אני שמעתי שמים מזוקקים כן טובים למנוע וזאת משום שכל האבנית וכל החומרים המזיקים מוצאים מהם-כולל מינרלים שאינם טובים לאלומיניום! ומכן ברור לי עכשיו למה שמר אוסר על שימוש במים מתמי-4 וכדומה.

אבא שלי מביא לי מתחנת הכוח בחדרה-שם הוא עובד- מים שפשוט עוברים תהליך זיקוק!!!

אותם מים אני שם גם לחלונות- ככה אין לי אבנית מסביב לשפריצר!

איך אני יכול לדעת עכשיו, לפי כל הטענות פה, מהיא רמת ה-PH שלהם ואם הם טובים לשימוש ברדיאטור?

שמר, אני עדיין מחכה לבדיקה שהבטחת בנושא......:wink:

פורסם
הכל פה מאוד מבולגן.:roll:

גם אני שמעתי שמים מזוקקים כן טובים למנוע וזאת משום שכל האבנית וכל החומרים המזיקים מוצאים מהם-כולל מינרלים שאינם טובים לאלומיניום! ומכן ברור לי עכשיו למה שמר אוסר על שימוש במים מתמי-4 וכדומה.

אבא שלי מביא לי מתחנת הכוח בחדרה-שם הוא עובד- מים שפשוט עוברים תהליך זיקוק!!!

אותם מים אני שם גם לחלונות- ככה אין לי אבנית מסביב לשפריצר!

איך אני יכול לדעת עכשיו, לפי כל הטענות פה, מהיא רמת ה-PH שלהם ואם הם טובים לשימוש ברדיאטור?

שמר, אני עדיין מחכה לבדיקה שהבטחת בנושא......:wink:

צור קשר עם יצרן המים(סנו למשל) ובקש M.S.D.S שזה Material Safety Data Sheet

ששם טמונים כל פירטי המוצר -הרכבו, איך לטפל במיקרה בליעה ,סכנות המוצר וכו', זה קיים לכל מוצר כימי נוזלי(במקרה זה המים).

ניצן

פורסם

עד כמה שאני יודע מוסיפים מוסיפים מים טהורים ז"א H20 ללא כל מינרלים.

אם אתם רוצים לדעת את רמת החומציות(PH) של המים שבהם אתם משתמשים תקחו נייר לקמוס-litmus paper (אפשר לדפוק מהבית ספר :-) )ולבדוק...

הPH אמור להיות 7

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

טוב, לאחר דיונים רבים ושרשור אחד ארוך ומבולגן חזרתי לעשות קצת סדר.

היום התייעצתי עם מהנדס המתמחה בתחום המנועים..

להלן הסברים ותשובות שאולי יעשו סדר חד-פעמי אצל כל חברי הפורום המבולבלים בנושא:

הסיטואציה היא כזאת- רכישה של נוזל קירור "פרסטון" לא מהול ולא מוכן לשימוש..

השאלות הם:

1)איזה מים לא מומלצים לצורך עירבוב ומהילה?

2)איזה מים כן מומלצים למהילה?

3)מהו אופן המהילה באחוזים?

1) המים שאינם לא מומלצים למהילה הם:

-מים מזוקקים: אסורים בשל רמת החומצה הספוגה בתוכם, אותה חומצה שמזקקת אותם בתהליך של הוצאת כל היסודות שאינם H2O.

-מים מינרלים: אסורים לשימוש גם כן.

-מים רגילים מהברז שבגינה/בית: איכות רמת המים בארץ ירודה והמים מלאים באבנית.

2) חומצת כלוריד, מולקולות סידן וסוגי מלחים שונים הם הרכיבים שצריכים להיות מופרדים מהמים כדי למנוע אבנית וקורוזיה.

לכן, מים המומלצים לשימוש הם:

-מי מזגן: קשים להשגה במיוחד בכמות רבה.

-מים שעברו ניקוי בתהליך כימי: אילו מים שעוברים דרך חומר כימי שסופח לתוכו את המלחים השונים, ניתן למצוא אותו במפעלים גדולים המתעסקים ברכיבים מכניים.קשה להשגה.

-מים מרותחים: פשוט מאוד, מים שעוברים רתיחה בקומקום הבייתי שלכם יאבדו את האבנית והסידן.

פשוט להרתיח, לקרר ולשפוך לרדיאטור במהילה עם הנוזל.

3)תחום המהילה צריל להיות בין מינימום 25% נוזל קירור לבין מקסימום 70% נוזל קירור.

מהילה של 50/50 מים ונוזל יהוו בזבוז חומר והולכת החום תהיה נמוכה.

מהילה של 30-70 היא היעילה ביותר!

לאחר ניסויים הגיעו לתוצאות שבמהילה הנ"ל נקודת הקיפאון תיהיה כ 15- מעלות (בישראל לא נגיע לטמפ' כזאת). ולכן זה בטוח לשימוש.

בקרוב מאוד אני אעלה על גבי הפורום פרוייקט של החלפת נוזל קירור ב-306 שלי.

עד אז, מקווה שעזרתי לכמה אנשים שחשו בלבול כמוני בנושא!

אמיר.

פורסם
טוב, לאחר דיונים רבים ושרשור אחד ארוך ומבולגן חזרתי לעשות קצת סדר.

היום התייעצתי עם מהנדס המתמחה בתחום המנועים..

להלן הסברים ותשובות שאולי יעשו סדר חד-פעמי אצל כל חברי הפורום המבולבלים בנושא:

הסיטואציה היא כזאת- רכישה של נוזל קירור "פרסטון" לא מהול ולא מוכן לשימוש..

השאלות הם:

1)איזה מים לא מומלצים לצורך עירבוב ומהילה?

2)איזה מים כן מומלצים למהילה?

3)מהו אופן המהילה באחוזים?

1) המים שאינם לא מומלצים למהילה הם:

-מים מזוקקים: אסורים בשל רמת החומצה הספוגה בתוכם, אותה חומצה שמזקקת אותם בתהליך של הוצאת כל היסודות שאינם H2O.:mm_yeah:ידעתי!!!

-מים מינרלים: אסורים לשימוש גם כן.

-מים רגילים מהברז שבגינה/בית: איכות רמת המים בארץ ירודה והמים מלאים באבנית.

2) חומצת כלוריד, מולקולות סידן וסוגי מלחים שונים הם הרכיבים שצריכים להיות מופרדים מהמים כדי למנוע אבנית וקורוזיה.

לכן, מים המומלצים לשימוש הם:

-מי מזגן: קשים להשגה במיוחד בכמות רבה.:mm_yeah: הכי טוב!!!

-מים שעברו ניקוי בתהליך כימי: אילו מים שעוברים דרך חומר כימי שסופח לתוכו את המלחים השונים, ניתן למצוא אותו במפעלים גדולים המתעסקים ברכיבים מכניים.קשה להשגה.

-מים מרותחים: פשוט מאוד, מים שעוברים רתיחה בקומקום הבייתי שלכם יאבדו את האבנית והסידן.

פשוט להרתיח, לקרר ולשפוך לרדיאטור במהילה עם הנוזל.

3)תחום המהילה צריל להיות בין מינימום 25% נוזל קירור לבין מקסימום 70% נוזל קירור.

מהילה של 50/50 מים ונוזל יהוו בזבוז חומר והולכת החום תהיה נמוכה.

מהילה של 30-70 היא היעילה ביותר!

לאחר ניסויים הגיעו לתוצאות שבמהילה הנ"ל נקודת הקיפאון תיהיה כ 15- מעלות (בישראל לא נגיע לטמפ' כזאת). ולכן זה בטוח לשימוש.

בקרוב מאוד אני אעלה על גבי הפורום פרוייקט של החלפת נוזל קירור ב-306 שלי.

עד אז, מקווה שעזרתי לכמה אנשים שחשו בלבול כמוני בנושא!

אמיר.

טוב, כאן יש אימות מלא של טענותי קיראו והשכילו.(גם אתה-מוטי).

ניצן

• תוכן חדש...