Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה הרכב מקרטע בתחילת הנסיעה במעין קפיצות מעצבנות במעבר בין עמידה מוחלטת לנסיעה איטית. לאחר שנוסעים קצת זה מסתדר. מה יכולה להיות הבעיה ? הרכב עשה טיפול 90000 בסוכנות טויוטה ושם נתנו לי תוסף לדלק לניקוי מע' ההזרקה. האם זה יכול להיות קשור לבעיה ?

פורסם

לא יודע אם קשור אבל אצלי ברכב אוטומטי קונבציאונלי היתה תופעה דומה של קרטוע ממש בתחילת נסיעה, כאשר הרכב בסרק עם מזגן האם הטורים יציבים או שיש קפיצות קטנות ? , הסתבר שאחד המובילים מהכויל לפלאג כנראה הבריח ניצוץ , לאחר שלא מצאתי מובילים כאלו חדשים קניתי כויל מפרוקיה הוצאתי ממנו את המוביל הרכבתי על הקיים והבעיה נעלמה (במוסך דווקא ניסו להשחיל לי מצערת ואפילו רמזו על מד זרימת אויר לא תקין ). תשחק אם זה תראה אולי זה גם הבעיה שלך .

פורסם

הייתה לי את אותה בעיה באותו הרכב, עדכון תוכנה לגיר פתרה את הבעיה.

יכול להיות שאיפסו לך את הגיר (כמו שעשו לי) ואתה לא יודע...

פורסם
לא יודע אם קשור אבל אצלי ברכב אוטומטי קונבציאונלי היתה תופעה דומה של קרטוע ממש בתחילת נסיעה, כאשר הרכב בסרק עם מזגן האם הטורים יציבים או שיש קפיצות קטנות ? , הסתבר שאחד המובילים מהכויל לפלאג כנראה הבריח ניצוץ , לאחר שלא מצאתי מובילים כאלו חדשים קניתי כויל מפרוקיה הוצאתי ממנו את המוביל הרכבתי על הקיים והבעיה נעלמה (במוסך דווקא ניסו להשחיל לי מצערת ואפילו רמזו על מד זרימת אויר לא תקין ). תשחק אם זה תראה אולי זה גם הבעיה שלך .

תודה, אנסה לראות בחושך אם מזהים ניצוץ קופץ או מרגישים חישמול מהכבלים.

פורסם

ההרגשה היא כאילו מתחילים לנסוע בהילוך גבוה ושהמנוע לא סוחב את העומס ולכן מקרטע.

גם במצב ידני זה קורה והחיווי מראה שהגיר על הילוך 1, אבל אם הכל זה תוכנה אז הכל אפשרי.

העניין שאחרי נסיעה קצרה, אולי בגלל שהמנוע /הגיר מגיעים לטמפ' עבודה זה מסתדר.

פורסם

היה קורה לי גם בקורולה שלי בעיקר בבקרים שהקלאצ' היה קר,גם אחרי שהמנוע היה מגיע לטמפרטורת עבודה זה היה ממשיך,לדעתי בגלל שהקלאצ' היה עדיין קר.

אני חושב כך כי כשהייתי מבצע הרבה העברות הילוכים,מעלה מוריד מעלה מוריד זה היה עובר לאחר כמה שניות,ואם הייתי נשאר על אותו הילוך למשך כמה דקות גם בנסיעה בין עירונית על 90ּּ+ כשהייתי עוצר ויוצא שוב מהמקום הקרטועים עדיין היו,והיו נמשכים עד שהייתי מבצע כמה העברות הילוכים כדאי שהקלאצ' יתחמם.

לדעתי אתה צריך לקפוץ למוסך מורשה לעשות איפוס לקלאצ' זה אמור להיעשות ללא עלות אבל קח בחשבון שאם זו אכן הבעיה הקלאצ' לקראת סוף חייו ואיפוס קלאצ' יקצר את חייו עוד.

אמליץ לך על פריים מוטורס בצ'ק פוסט אם אתה מאזור חיפה שעשו לי עדכון זה ללא תשלום וגם חבר ששלחתי אותו לשם לבדיקה נאמר לו שהכל תקין ואין צורך לעשות דבר.

וחשוב לציין שבקשר למה שאמרתי שהקלאצ' קר אז המוסך לא אמר לי דבר כזה אלא דעתי האישית לתופעה שקרתה לי.

פורסם

אם אלא קפיצות גסות מאד בהתחלת נסיעה מאד יכול להיות שהלך המחשב של הגיר.

אם זה אכן זה מדובר על בערך 4K. איפוס של הגיר במקרה כזה לא ממש יחייה אותו.

מניסיון שלי אם מדובר על קלאצ זה לא קורה פתאום באופן מוחלט אלא יש נורות אזהרה

שנדלקות לפני כן ועדין לא גורמות לרכב קפיצות כאלו.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם
היה קורה לי גם בקורולה שלי בעיקר בבקרים שהקלאצ' היה קר,גם אחרי שהמנוע היה מגיע לטמפרטורת עבודה זה היה ממשיך,לדעתי בגלל שהקלאצ' היה עדיין קר.

אני חושב כך כי כשהייתי מבצע הרבה העברות הילוכים,מעלה מוריד מעלה מוריד זה היה עובר לאחר כמה שניות,ואם הייתי נשאר על אותו הילוך למשך כמה דקות גם בנסיעה בין עירונית על 90ּּ+ כשהייתי עוצר ויוצא שוב מהמקום הקרטועים עדיין היו,והיו נמשכים עד שהייתי מבצע כמה העברות הילוכים כדאי שהקלאצ' יתחמם.

לדעתי אתה צריך לקפוץ למוסך מורשה לעשות איפוס לקלאצ' זה אמור להיעשות ללא עלות אבל קח בחשבון שאם זו אכן הבעיה הקלאצ' לקראת סוף חייו ואיפוס קלאצ' יקצר את חייו עוד.

אמליץ לך על פריים מוטורס בצ'ק פוסט אם אתה מאזור חיפה שעשו לי עדכון זה ללא תשלום וגם חבר ששלחתי אותו לשם לבדיקה נאמר לו שהכל תקין ואין צורך לעשות דבר.

וחשוב לציין שבקשר למה שאמרתי שהקלאצ' קר אז המוסך לא אמר לי דבר כזה אלא דעתי האישית לתופעה שקרתה לי.

מסתבר שבמצב ידני לאחר התנעה וכשהאוטו קר אני מעביר להילוך שני (עדין בעמידה) ואחר כך חוזר להילוך 1 וזה פחות או יותר מסתדר. כנראה שזה לא קשור לטמפ' כי כאמור זה באמת מסתדר איכשהו עקב המשחק עם ההילוכים עוד לפני הנסיעה. כאשר הרכב עומד נגיד 24 שעות, זה שוב חוזר. מישהו יודע מה עושה האיפוס ? האם זה המקביל לכוון גובה פדל הקלאץ בידני ?

פורסם

האיפוס של הקלאצ' בא בעצם לפצות על השחיקה שלו,זאת אומרת שעם הזמן הקלאצ' נשחק ונקודת ההפרדה שלו משתנה וצריך לאפס אותו כדי שילמד מחדש את נקודת ההפרדה הרצויה,כמו שאמרתי קודם לכן אם הקלאצ' כנראה באמת לפני סוף חייו אז איפוס הקלאצ' כנראה יקצר את חייו עוד יותר.

אבל הכי טוב לקפוץ למוסך מורשה שיבדוק והמוסך שאני המלצתי עליו עשה לי כמה בדיקות ללא תשלום וגם עדכון ואיפוס ללא תשלום.

פורסם
האיפוס של הקלאצ' בא בעצם לפצות על השחיקה שלו,זאת אומרת שעם הזמן הקלאצ' נשחק ונקודת ההפרדה שלו משתנה וצריך לאפס אותו כדי שילמד מחדש את נקודת ההפרדה הרצויה,כמו שאמרתי קודם לכן אם הקלאצ' כנראה באמת לפני סוף חייו אז איפוס הקלאצ' כנראה יקצר את חייו עוד יותר.

אבל הכי טוב לקפוץ למוסך מורשה שיבדוק והמוסך שאני המלצתי עליו עשה לי כמה בדיקות ללא תשלום וגם עדכון ואיפוס ללא תשלום.

אקפוץ למוסך. רק שנראה לי מוזר שהמערכת לא יודעת לזהות את נקודת ההפרדה של המצמד באופן אוטומטי.

כמו כן, לא סביר שילך קלאץ אחרי 87 אלף ק"מ מה גם ש'הרובוט' אמור לדאוג להעביר הילוכים עם סנכרון טוב של המהירויות בין המנוע לגיר ובלאי אמור להיות בעיקר/רק בהתחלת נסיעה.

(יש לנו גם סובארו ג'סטי עם חצי מיליון ק"מ והקלאץ שלה לא מראה סימני סיום :))

פורסם

אז אחדש לך שראיתי קורולות רובוטיות שהקלאצ' שלהן החזיר את נשמתו לבורא גם לאחר 18 אלף ו20 ו25 אלף ק"מ הכל תלוי בצורת הנהיגה וחלק יתפלאו לשמוע שגם על גיר רובוטי צריך לדעת לנהוג,זה לא גיר אוטומטי ולא ידני.

בנוגע לרובוט עד כמה שאני יודע הוא לא מעביר הילוכים אלא רק מבצע את פעולת הקלאצ' על העברת ההילוכים לפי הבנתי כבר הגיר אחראי והמחשב דואג לסנכרן בין השניים,בגלל שהקלאצ' זה דבר שנשחק צריך מדי פעם ללמד אותו עד כמה הוא שחוק וזה קורה בדרך כלל כאשר מתחילים להרגיש מכות בין ההעברות ההילוכים,כשאתה עוזב את הברקס והרכב אינו מתקדם לבד,כשיש רעידות בתחילת נסיעה(למרות שזו לא תמיד הבעיה).

והלימוד קלאצ' הוא כמו שאתה מכוון את הקלאצ' ברכב ידני כשהקלאצ' גבוה מדי,אחרי שאתה מכוון אותו לאמצע מהלך הדוושה זה לא אומר שהקלאצ' במצב חדש שוב,אלא רק כיוונת אותו שיהיה לך יותר נוח והוא עדיין שחוק וכיוון שלו לא ימנע את שחיקתו.

בקיצור קצת סיבכתי אבל מקווה שהצלחת להבין את הנקודה שניסיתי להבהיר.

אני ממליץ בכל זאת להיכנס למורשה לבדיקה ללא עלות זו לא נראית לי בעיה נדירה אשמח לענות על עוד שאלות אם אדע,תמשיך לעדכן :)

פורסם

אחרי שיחה עם כמה מוסכניקים (כולל מוסכניק שהייתה בבעלותו קורולה רובוטית), אני קיבלתי רושם שונה.

כפי שנאמר כאן, איפוס הגיר נועד לפצות על שחיקת הקלאץ' מכיוון שבגיר הרובוטי החופש בקלאץ' גדל עם הזמן (עקב שחיקה של הפלטות). איפוס קלאץ' לא אמור לגרום לגיר לקצר את חייו עוד יותר אלא להפך-במידה והחופש ימשיך לגדול הגיר יפסיק לתפקד. לדעתי איפוס קלאץ' הוא הכרחי פעם-פעמיים בשנה על מנת לשמור על הקלאץ' במצב אופטימלי וכדי להאריך את חייו.

איפוס קלאץ' במוסך מורשה אמור לעלות לכל היותר 50 ש"ח. ניתן לנסות לבצע את האיפוס בבית עם כבל OBD, מחשב נייד ותוכנה של טויוטה שניתנת להורדה באתר הטורנטים האהוב עליכם (toyota techstream).

גילוי נאות: ברשותי יאריס רובוטית שהגיר בה עובר איפוס באופן סדיר, קלאץ' הוחלף באחריות ב13,000 ק"מ ועד עכשיו אין בעיות.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הי מתן, סליחה שנאי מקפיץ שירשור ישן.

לי דווקא ניראה שאיפוס קלאצ בעצם כן מראה שהקלאצ נשחק משמעותית, הרי לא היית צריך לעשות את האיפוס אם הקלאצ לא היה נשחק.

פורסם
איפוס הגיר נועד לפצות על שחיקת הקלאץ' מכיוון שבגיר הרובוטי החופש בקלאץ' גדל עם הזמן (עקב שחיקה של הפלטות). איפוס קלאץ' לא אמור לגרום לגיר לקצר את חייו עוד יותר אלא להפך-במידה והחופש ימשיך לגדול הגיר יפסיק לתפקד. לדעתי איפוס קלאץ' הוא הכרחי פעם-פעמיים בשנה על מנת לשמור על הקלאץ' במצב אופטימלי וכדי להאריך את חייו.

ראה את ההערה באדום. הקלאץ' נשחק בלי שום קשר עקב השימוש גם בגיר ידני כי מדובר בשתי פלטות מתכת שמוצמדות. אם לא יתבצע לימוד של הקלאץ' מפעם לפעם, המחשב ימשיך להצמיד את הקלאץ' באותו כוח למרות שהחופש בין הפלטות גדל-ויתכן שיפעיל יותר מדי כוח על הפלטות, דבר שיגרום לבלאי ושחיקה נוספים.

פורסם

סליחה על הבורות,

יש את הגיר ויש את הקלאצ,

מה שנשחק בעצם זה הקלאצ, וכיון שהוא נשחק יש ללמד את הגיר מחדש על מנת שהגיר לא ייפגע.

הבנתי נכון או שאני מדבר שטויות?:)

• תוכן חדש...