Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

רציתי לשאול, האם מישהו שמע? מכיר? נתקל? בבעיה שהרפידות האחוריות בדגמי יונדאי החדשים למיניהם נשחקות מהר מאוד, וכשאני אומר מהר מאוד אני מתכוון לאחר 10-15 אלף קמ הראשונים.

לדוגמא, חבר שלי בעל יונדאי ולוסטר 2013 חדשה דנדשה הגיע לעשות טיפול לאחר שהרכב גמע 15000 קמ, בטיפול נאמר לו שצריך להחליף רפידות אחוריות, מכיוון שהייתי איתו באותו הטיפול אז לא האמנו למה ששמענו וביקשנו לראות את הרפידות, כי לא ייתכן שהרפידות האחוריות הלכו אחרי 15 אלף קמ ראשונים, כשהלכנו לראות ליד האוטו אכן הרפידות היו גמורות לגמריי! ולא הייתה ברירה אלא להחליפן.

ניסינו לבדוק עם המוסך האם יש בעיה ידועה בברקסים והאם יש ריקול כלשהו בעניין, מהמסוך נאמר לנו שאין כלום ושזה ככה ברכבים החדשים ושאין מה לעשות.

לפני 6 חודשים קיבלתי את האיי 30 2014 החדשה שלי והרכב נסע עד כה כ 10000 קמ, כשלפני יומיים התחלתי לשמוע רעש חריקה מתכתי מאחורה, מייד הכנסתי את אוטו למוסך ותנחשו מה נאמר לי? ניחשתם נכון, צריך להחליף את הרפידות מאחורה ברכב שבסהכ 6 חודשים על הכביש ועשה 10000 קמ. שוב פעם ביקשתי לראות את הרפידות והן אכן היו גמורות לגמריי, שוב פעם שאלתי את המוסכניק לגבי בעיה ידוע בנושא ושוב פעם נענתי שככה זה ברכבים הללו.

חשוב להדגיש שגם אני וגם החבר שלי נהגים מנוסים מאוד, בעלי ידע וניסיון רב בנהיגה ויודעים איך לנצל את המנוע בבלימה ולא משתמשים בברקסים בצורה קיצונית.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
  • תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נתקלתי בתופעה הנ"ל ביונדאי I20 2013.

לא שמעתי על ריקול או בעיה אחרת.

כמה הרפידות החדשות עולות? אולי הם פשוט זולות יותר?

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

מניסיון שלי, ככל שהרפידות נשחקות מהר יותר הן בד"כ טובות יותר. יש רפידות שאמנם נשחקות לאט יותר אבל הרפידה מאוד קשה ושוחקת את הצלחת מהר יותר.

פורסם

עלות רפידות החדשות באזור ה 300+ שקל.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

אתמול הזמנתי לרכב של אישתי, יונדאי I20 שנת 2009 רפידות קדמיות של LUCAS מחבר של אבא שלי ב 295 ש"ח, לפני הנחה.

אם זה כולל עבודה ומע"מ לדעתי זה מחיר סביר אם הרפידה איכותית.

פורסם

מסכים איתך שהמחיר הגיוני, מה שלא הגיוני זה להחליף רפידות אחוריות כל 10-15 אלף קמ.

עד היום היו לי כל סוגי הרכבים מכל מני יצרנים ובאף רכב לא הייתי מחליף רפידות בקצב שכזה.

פורסם

מסכים איתך, במיוחד שעל גבי הרפידות האחוריות העומס בבלימה נמוך יותר מהקדמיות, אבל אולי ברכב יש מערכת לחלוקת עצמת בלימה שגורמת לרפידות האחוריות לעבוד יותר? ניתן למומחים לענות על השאלה שלי :).

פורסם

יתכן שבדגם הספציפי הרפידות האחוריות דקות יותר מהקדמיות באופן משמעותי?

במצב כזה, למרות שרוב עומס הבלימה על הקדמיות, האחוריות עדיין "יגמרו" מהר יותר.

פורסם

מאז כניסתם לשוק (לפני קצת יותר מעשור) של מערכות EBD (חלוקת עוצמת בלימה אלקטרונית בין סרן קד' לאח') לרוב הרכבים הפופולאריים (עניין של פונקציה במערכות ה ABS\ESP), קיימים דגמים כאלה ואחרים שרפידות הבלם האחוריות שלהם נגמרות יחסית מהר. ברכב שלי יש EBD והסט האחורי (מקורי) נגמר בממוצע כל 20K ק"מ.

בפעם האחרונה החלטתי לנסות סט של REMSA והייתי מרוצה, לכן המשכתי איתם. סט מקורי עולה 200 ומשהו שקל (לא נורא).

סט של REMSA עלה לי 70 ומשהו שקל, ואני קונה בד"כ 2 ע"מ שתמיד יהיה לי אחד מוכן להחלפה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נשמע לא תקין,בזמנו היו בעיות עם רפידות שנגמרות מהר בסוויפט וכריזמה,לאחר שאנשים התלוננו היצרן לקח אחריות והחליף על חשבונו.

לא יתכן שרפידות יגמרו אחרי 10000קמ,במיוחד לא מאחור.

פורסם

שלום איציק,

הציעו לי לא מזמן רפידות של REMSA במחיר מעולה, שמעתי עליהם דברים טובים אבל נמנעתי עקב כל מיני תלונות על רעשים בבלימה ששמעתי מאנשים.

האם אתה נתקלת בתופעה כזו? ואיך לדעתך REMSA לעומת SAMKO? (הם בערך באותו טווח מחירים לפי מה שבדקתי לפני כמה ימים).

והאם שווה להשקיע (לפעמים פי 2 או פי 3 במחיר) ולרכוש רפידות של LUCAS?.

תודה רבה,

איתמר.

פורסם

לא מכיר SAMKO...

רפידות תחליפיות ורעשים זה הרבה עניין של ניסוי וטעיה, בדגם אחד זה עובד מצויין ובאחר עלול להיות רועש.

אצלי אין רעשים ברפידות האחוריות עם רמסה, אני מאמין שבגלל שהעומסים אחורה הרבה יןתר נמוכים, סביר להניח שגם בדגמים אחרים לא אמורים להיות רעשים (בדכ הרעשים מתחילים עם התחממות והעומס על הרפידה)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אצלי מותקנות רפידות רמסה (תוצרת ספרד יכול להיות!?) שרקו כבר מהמאות ק"מ הראשונים. חוץ מהשריקות המרגיזות הם בסדר גמור..

פורסם

איציק, תודה רבה על התשובה, לגביי SAMKO -הן תוצרת איטליה, בעבר שהרכבתי אותם לא הייתי מרוצה,

אבל עושה רושם שהם השתפרו כי הרכבתי אותם כמה פעמים בסיאט לאון של ההורים וכרגע בהונדה סיויק שלי

והם עובדות בצורה טובה מלבד קצת רעשים מדי פעם (אישית מה- LUCAS תמיד הייתי מרוצה,

אף פעם לא היה לי חצי תלונה לגביהם חוץ מזה שהמחיר יקר).

• תוכן חדש...