Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי, קודם כל כשאתה בא לטרייד אין, לא רק שמורידים לך את המכנסיים על הרכב שלך, אלא גם מגבילים אותך בדגמים שהם יציעו ( על רכבים מבוקשים אין להם שום סיבה לתת טרייד אם הם יודעים שהם יכולים לקבל עליהם כסף ). אם באמת "בדמך היא" תפרסם ב 25 אלף, "חייבת להימכר, מתחייב בבדיקה וכו ". לך לבנק, קח הלוואה של 40 אלף ואז תלך לקניות עם כסף מזומן. עולם הרכישה שלך יראה שונה לגמרי. אז אתה יודע שנפלת במאזדה אך לא עוד. אתה יוצא ממלכודת הדבש הזו של חברות הליסינג על הישראלים ( העצלנים בד"כ או אלו שאין להם כוח לרוץ אחרי אנשים פרטיים - אפשר להבין).ואז כשאתה בא עם כסף אתה בוחר מה לעשות בו ותקבל את ההצעות בהתאם.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אייל הלוואי והג'ולייטה הייתה בתקציב שלי, לא הייתה התלבטות בכלל. חשבתי על מיטו אבל 3 דלתות זה קצת מגביל.

חשבתי על משפחתיות גדולות אבל לדעתי גירסאות חזקות ומאובזרות של משפחתיות קומפקטיות נותנות תמורה עדיפה.

STI, זה בדיוק מה שקורה לי, אני רוצה לצאת מהמעגל הזה של חברות הליסינג ולהחזיק רכב עם עבר פרטי, ביקוש סביר ושמירת ערך הגיונית.

בכל מקרה אני אעדיף מגרש כי גם לי אין הרבה זמן פנוי לרדיפה אחרי אנשים פרטיים. במגרשים של היבואנים יש רכבים לא רעים בכלל.

ביום חמישי קיבלתי טלפון מאיילון שהודיעו שהביטוח מסתיים בסוף החודש, אני משתדל שלא להילחץ מזה למרות שאני לא רוצה לחדש לרכב הזה את הביטוח, עדיף לא לקבוע דד ליין דחוק כדי לא לקנות שוב רכב שאני לא אוהב.

השבוע שלי עמוס במיוחד אז אם אמצא זמן לגשת לאוטו סנטר כדי לבדוק טרייד אין לסיויק האצ'בק זאת תהיה התקדמות משמעותית.

אתם חושבים שסופר מיני חזקה יחסית כמו פולו/פאביה TSI או אולי פיאסטה יכולה להוות תחליף הולם? על הקליאו אגב אני לא משתגע.

היא כנראה לא תתאים למשפחה של 4 מבוגרים עם ציוד לנסיעות ארוכות אבל יכולה להיות חדשה יותר או אפילו חדשה לגמרי עם תוכנית מימון שכוללת בלון.

אני יודע שאני קצת מתפזר.

השבוע אני אעדכן את המודעה עם תמונות אחרי שטיפה מהצד המחמיא שלה ואוריד את המחיר, מקווה שזה יעורר קצת יותר עניין למרות שאני דיי בטוח שזה יסתיים רק בטרייד אין.

פורסם

לא חושב שסופר מיני פשוטה תהווה תחליף הולם.

אם כבר קורסה OPC אם היא בתקציב.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

STI, זה בדיוק מה שקורה לי, אני רוצה לצאת מהמעגל הזה של חברות הליסינג ולהחזיק רכב עם עבר פרטי, ביקוש סביר ושמירת ערך הגיונית.

בכל מקרה אני אעדיף מגרש כי גם לי אין הרבה זמן פנוי לרדיפה אחרי אנשים פרטיים.

למרות שאני דיי בטוח שזה יסתיים רק בטרייד אין.

מייק אל תבין אותי לא נכון, כי אני האחרון שיבוא בטון מאשים. מה שאני רוצה להדגיש הוא שאתה אומר שאין לך זמן. במקרה של רכישת רכב אכן = TIME IS MONEY . אני לא אומר שלא ניתן למצוא רכבים טובים במגרשי טרייד אין, אך לעניות דעתי, ושוב - סלח לי אם אני נשמע טיפה סרקסטי (לדעתי אני לא במצב כל כך שונה משלך), מי שרוכש רכב ב 65 אלף ש"ח הוא לא מעשירי העולם, ולדעתי דוקא בדיוק כשאתה מתכוון להשקיע סכום כסף גדול (לדעתי מאוד גדול = זה מכסה פעוטון מסוף חופשת הלידה ועד כניסה לגן עירייה), אז ודוקא אז אתה אמור להקדיש לזה את כל זמנך ומרצך הפנוי.

לדעתי אל תתייאש ו:

1. תהיה סגור ב 100% על הרכב הבא שלך - כזה שיהיה לך כיף לעלות עליו כל בוקר גם בעוד 5 שנים ותאמין לי יש מלא כאלו - יש רשימה מעלי +פיאט בארבו

2. לך למגרשי ליסינג ותעשה עליה נסיעת מבחן שלא יהיו טעויות תהיה בטוח שזאת הכלה. לא לאה, רחל!

3. תפרסם במטרה למכור -לכל רכב יש מחיר. תמכור ותעשה עסקה של זכרון דברים + העברת בעלות רק לאחר שקנית רכב אחר(אתה מוכר בזול -זה אפשרי)

4. cut your loses ולך לבנק לקחת הלוואה \ למשןך ותהיה מוכן עם כסף

5. לאחר שתמכור, קח יום חופש מהעבודה, תעשה שיעורי בית, תקבע עם כמה אנשים ותקנה לך אוטו כמו שצריך

ככה יהיה לך רכב שאתה באמת אוהב ונהנה לנהוג עליו כל יום. ואתה תדע שהשקעת, עשית עסקה טובה ואתה נהנה ממנה לאורך שנים

לפני 6 שנים היה לנו רכב ממגרש שלא אהבנו, לאחר כמה חודשים מכרנו אותו וקנינו רכב שממש אהבנו , הוא עוד כאן בחניה ומאחלים לו עוד שנים רבות :lol:

שבת שלום

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

ברור לי שאני צריך להקדיש לזה זמן.

המאזדה נרכשה בגלל שפשוט לא היה לי זמן, נכנסתי לתפקיד חדש בעבודה בתקופת שיא והייתי חייב לסיים עם זה. זאת הייתה כנראה אחת הטעויות הכי גדולות שעשיתי ואני לא מתכוון לחזור על זה.

החברים והמשפחה שלי לא מבינים איך אני שחופר לכולם מה כדאי להם לקנות קניתי רכב שאני פשוט לא אוהב.

אני אתקשה למצוא זמן לאנשים פרטיים גם בגלל עומס בעבודה וגם בגלל שאני גר באיזור שכוח אל אבל הפעם אני לא אתפשר גם אם זה אומר לסבול את המאזדה לעוד תקופה או השכרה של רכב גישור לאחר המכירה.

פורסם

אני חושב שכדאי לך לשקול גם פיאט בארבו, בתקציב הזה תכנס לך 2012 פליטת ליסינג.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מה לגבי המשפחתיות הפחות פופולריות?

שברולט קרוז או סיטרואן C4 יתנו לך סלונים נעימים עם אבזור נאה, ביצועים סבירים וצריכת דלק דומה למזדה הנוכחית ויהיו זולות.

יכול להיות שגם תנאי הטרייד אין על מכוניות כאלו (גם אצל טרייד אין של היבואן) יהיו עדיפים.

פורסם

לגבי הבראבו, אני לא מת על רובוטיים חד מצמדים אבל אני אנסה להשיג נסיעת מבחן כדי להחליט סופית כי מלבד זה הבראבו מציעה חבילה טובה ובפורום יש לא מעט משתמשים מרוצים.

הקרוז קצת תפלה לדעתי, ביצועים עצלים ותא נוסעים זול. הגיר שלה גרוע ולדעתי העדכונים לא טיפלו בזה עד הסוף.

ה-C4 סובלת גם היא מגיר גרוע עם ה-AL4 וגם דגם הטורבו (מהדגם הנוכחי) קיבל גיר רובוטי לא נעים. ה-308 נופלת מאותן סיבות וגם כי בזמן האחרון הבנתי שמנוע ה-1.6 טורבו סובל מכמה בעיות כרוניות.

פורסם (נערך)

חשבת על רומסטר? למרות התדמית של מכונית טכנאים, המכונית הזאת תוכננה כמשפחתית מקורית ושונה (בניגוד לקנגו/ברלינגו שתוכננו כמסחריות). הייתה לי כזאת 3.5 שנים ואני יכול להעיד שמדובר במשפחתית מצוינת וורסטילית. יש כאלו שלא אוהבים את העיצוב, אך אם אין לך בעיה איתו (אני אוהב, אבל אני נון-קונפורמיסט), מדובר במכונית בעלת נוחות נסיעה טובה (בדגם האמביינט הנפוץ שמצויד בגלגלי 15" וחתך 55), מאד מרווחת, ביצועים מצוינים (במנוע ה-TSI) היגוי טוב ואפילו הנאה מהנהיגה. במנוע ה-TSI היא גם מאד חסכונית (אצלי במשך 3.5 שנים הממוצע היה 15 ק"מ/ל'). תא הנוסעים פשוט יחסית (הקוקפיט זהה לזה של הפביה), אך החומרים טובים ואיכות הבנייה טובה. הגיע גם דגם מאובזר (סקאוט) אשר נראה הרבה יותר טוב, אך היה יקר משמעותית ונמכר במספרים נמוכים יחסית.

אם אתה לא מפחד מגיר רגיל, אז זאת האופציה העדיפה ורב המכוניות הן מיד פרטית (גם המחיר נוח מאד). בדגם ה-DSG נפוץ מאד כרכב טכנאים / חברה וכד'.

אם אתה בעניין, בדוק שהאקזמפלר הספציפי טופל לפי הספר במוסך מורשה יבואן והחליפו לו את שרשרת התזמון הבעייתית והמותחנים (דגמי 2010 -2011). גם ל-DSG היו קריאות שרות (תוכנה ומכאטרוניק).

גם פביה סטיישן מצוידת ב-TSI יכולה להיות אלטרנטיבה טובה למשפחתית סטנדרטית (בהנחה שאתם 4 נפשות).

עריכה: אם אתה לא מפחד מגיר רגיל, אז גם ה-C3 פיקאסו ידנית דיזל תהווה אופציה מצויינת למשפחתית סטנדרטית. גרסת הדיזל חזקה ומאד חסכונית, השלדה/מתלים פחות מלוטשים מאלו של הרומסטר.

עריכה אחרונה על ידי menir1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

אני עדיין צעיר :), לא כל כך מתחבר לסטיישנים או מיקרוואנים.

אני מעדיף רכב גדול יחסית כי הוא ישמש את כל בני הבית לנסיעות מכל הסוגים ולכל המרחקים, לכן גם חשוב שיהיה אוטומטי (לבנות הבית).

ברמת העיקרון יש רכב אחד משפחתי בבית (ה-I30) ואני אוכל להסתפק בסופר מיני וגם במיני אבל אני מעדיף רכבים קצת יותר גדולים.

עריכה אחרונה על ידי Mike808
פורסם

מצטרף להמלצה על הבראבו, רכב מאוד מהנה,מאובזר, ואמין.

הגיר הרובוטי גם לא כזה נורא, אפשר להגיד שהוא החד מצמדי הנוח ביותר משאר החדי מצמדים, לא מושלם אבל אפשר להנות ממנו שמתרגלים, במיוחד במצב ידני.

ואם באמת בא לך להנות ואתה לא מפחד מהילוכים, חפש את הגירסה הידנית שהיא אומנם נדירה אבל ממש מהנה.

הרכב גם יחסית זול ואתה תצא גם עם עודף בכיס (אפשר להביא את ה2011-2012 ב50-60K)

ויש גם פונטציאל שיפורים לא קטן בכלל.

פורסם

אני מקפיץ את השרשור, התחלתי להתעניין בסיטרואן DS3.

הדגם הרלוונטי הוא ה-1.6 נטול טורבו ואוטומטי.

למישהו יש ניסיון עם הרכב הזה? איך הביצועים? ה-AL4 שם מציק כמו במגאן 2?

האם מנוע ה-1.6 נטול הטורבו אמין יותר מהמוגדש?

תודה למסייעים :)

פורסם

ב DS3 האוטומטית אין שום דבר מעניין מלבד העיצוב. הביצועים פרווה, הגיר פרווה והאבזור פרווה.

אתה מחפש פתרונות קלים ואין כאלו. לפחות לא כאלו שלא יעלו לך הרבה כסף. תמכור כבר את הרכב שלך לבד. פה בפורום כבר פרסמת?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

עבר קצת זמן, המאזדה עברה טיפול בחודש שעבר וגם כיוון פרונט סופר מקצועי לציר הקדמי והאחורי, היה קונה רציני יחסית והעיסקה נפלה על פער של 3,000 ש"ח, כבר דיי התרגלתי לרעיון שאני תקוע עם המאזדה לעוד תקופה ארוכה.

לפני 10 דקות בערך קרוב משפחה שלי התקשר ואמר שהוא רוצה את האוטו, שקל לקנות לבת המשוחררת שלו יונדאי I10 חדשה אבל מעדיף להוציא פחות והאוטו שלי מתאים לו.

האמת שאני קצת שכחתי מהרעיון ואפילו את השלטים הורדתי כבר אבל הוא דיי רציני ורוצה לבוא לקחת את המאזדה כבר ביום שני. אני אתלבט קצת עם עצמי ואחזיר לו תשובה סופית במוצ"ש.

כמובן שזה הופך את ההתלבטות הזאת לרלוונטית שוב, מאז הפעם שעברה נוספו כמה אופציות וגם התקציב קצת השתנה.

כמו שאני רואה את זה האופציות הן רכב חדש עד 80 כמו האיביזה am5 או פיקנטו/פיקנטו ספורט וכן אני מודע לכך שמדובר בקטגוריות שונות ומכיר (וחושש) ממעללי ה-DSG.

האפשרות השנייה היא רכב משומש עד 60-65K, השאיפה היא לרכב עם קצת ערך מוסף, למשל בביצועים או באבזור. במשומש אעדיף רכב מקטגורית הסופר מיני ומעלה ולא רכבי מיני קטנטנים.

בשני המקרים אני אצטרך הלוואה, ברכב חדש היא תהיה ל-5 שנים או ל-3 עם בלון בסוף, במשומש מעדיף לא לעבור את ה-3 שנים (אני משתעמם מהר) ולכן הבדלי התקציב.

הרכב צריך להיות אוטומטי בכדי שיהיה ידידותי לבנות הבית וזהו בערך, לא מפריע לי או סדאן, האצ'בק או 3 דלתות משום שהיונדאי מתפקדת בנסיעות המשפחתיות.

בעיקרון הרכב משמש אותי בנסיעה יומית לעבודה, משהו כמו 30 ק"מ מהקצה הצפוני של הבקעה לאיזור עמק הירדן, נסיעה בין עירונית למעט מעבר קצרצר בבית שאן. יש גם נסיעות פרטיות לכל מקום בארץ בערך. בעבר הייתי נוסע יום בשבוע לעבוד במרכז (בני ברק) אבל כרגע קצת בהפסקה ואם אצטרך לעשות זאת שוב כנראה שאתעקש על רכב שכור לצורך ביצוע הנסיעות האלה אז זה לא הכי רלוונטי.

אשמח לקבל מכם השראה, שבת שלום!

• תוכן חדש...