Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

לפני חודש עברתי לגור בדירת מרתף יחידת דיור ושם יש אינטרנט שבעל הדירה נותן.

הקליטה ממש ממש חלשה במחשב אולי פס אחד למרות שיש מחזק גלישה של tplink wn722n

שממה שהבנתי חלש מאוד.

יש מתאמים חזקים יותר שאפשר לקנות שיקלטו טוב יותר בממד?

תודה רבה

Opel Adam S 2017

פורסם

בממ"ד רק HPNA או עומפלאג או שקע רשת שמתחבר קווית לראוטר שממוקם בחור אחר. ריפיטרים וזה זה הימור, אלא אם כן אתה מקבע אותם על התקרה בכניסה לממ"ד ולא סוגר ת'דלת.

פורסם

שמע קצת קשה לי לומר שהבנתי משהו ממה שכתבת לי :p

אתה יכול להסביר לי מה בעצם אני צריך? הראוטר נמצא בקומה השניה בבית של הבעלים, אני במרתף..מרחק יחסית גדול, הקליטה היא על 2 קווים מתוך 5

Opel Adam S 2017

פורסם (נערך)

יש שקעי טלפון/טלויזיה משותפים לחדר בו נמצא הראוטר ולממ"ד/מרתף? אם כן, HPNA מאפשר לך לשתף את האינטרנט ע"ג אחת מהתשתיות האלו. אם יש לך שקעי חשמל המשוייכים לאותו שעון חשמל (מה שיותר סביר), אז Home Plug מאפשר לך לחלוק אץ האינטרנט ע"ג תשתית החשמל.

גם ב HPNA וגם בעומפלאג מדובר במתאם שמתחבר לראוטר באמצעות כבל רשת בחדר א' ובנוסף מתחבר לשקע הרלוונטי בקיר (טלפון/טלויזיה/חשמל).

בחדר ב' ישנו מתאם נוסף זהה ש"מושך" את האינטרנט מאותו שקע ע"ג אותה תשתית משותפת.

בשני המקרים אתה אמור לקבל ביצועי רשת טובים ויציבים יותר מאשר מבתצורה אלחוטית.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

בעקרון יש לי שעון חשמל מונה משלי, אם אתה מתכוון לזה אבל החשבון עצמו מגיע לבעל הדירה משותף ל 2 השעונים, ואז הוא רואה את השימוש שלי ומוציא את החלק שלי בחשמל, זה אומר שהשקע חשמל בעצם משותף לא?

Opel Adam S 2017

פורסם (נערך)

ספציפית במקרה הזה הדבר עשוי להוות בעיה מאחר והשעון/מונה מהווה סוג של "מחסום".

בכל מקרה מדובר בפתרון שנע בין 300 ל 500 ש"ח (מבדיקה קלילה בזאפ, עבור שני מתאמים) ושווה שתבדוק בחנות אם תהיה לך אפשרות להחזיר במידה וזה לא יעבוד.

קבל סקירה בעברית לפתרון שכזה מבית D-LINK.

במידה וזה אכן לא הפתרון, שווה כאמור לשקול סלילה של כבל רשת בין הקומות (עד 100~ מטרים, לא אמורה להיות שום בעיה) או, במידה ויש שקעי טלפון/טלויזיה משותפים כפי שצויין קודם לכן, ללכת על HPNA.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

הפתרון שהוצע לך הוא יכול לבוא כברירת מחדל ויש דברים שכדאי לנסות קודם ואפילו בתקציב נמוך יותר.

תשאל את עצמך, האם יש דרך כלשהי (צנרת טלפון, כבלים, מעקף מחוץ לדירה, על הפנלים וכו) להעביר כבל רשת מהראוטר שלו אל הדירה שלך?

במידה וכן, זה יהווה את הפתרון האמין ביותר והטוב ביותר בתקציב של עד 200 שקלים.

במידה וקיימת האפשרות הזאת- תציין כדי שנוכל להתקדם הלאה.

*אגב, מה מהירות האינטרנט של בעל הרשת?

פורסם (נערך)

תודה חברים,

המהירות שלו היא 100 מגה דרך הוט, על ה 2 פסים זה לפעמים מאבד את הקליטה זה מה שמעצבן ואז זה מתנתק, צריך לשים את הלפטופ במקום מיוחד לפעמים.

הבעיה להעביר כבל ממנו אלי זה לא ממש אפשרי כי זה נמצא בקומה השניה שלו ואין ממש דרך הבית בנוי בצורה שהמרתף בצד השני מהחדר איפה שנמצא הראוטר.

אז ז"א ששום דבר מה"מחזקי" קליטה הנ"ל לא יעשו משהו, רק בעצם החיבור דרך החשמל?

אגב שכחתי להוסיף - אני רוצה לחבר דונגל של ANDROID שיצטרך גם חיבור רשת - אני מתאר לעצמי שהבעיית קליטה תחול גם על זה?

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם

הדונגל עם האנטנה החלשה והזולה שלו יקבל קליטה פחות טובה מהלפטופ

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

HPNA זה פיתרון אחד. לא מושלם, אבל עובד.

נסו לדבר עם הוט, יכול להיות שיש להם את זה יחד עם התקנה ותמיכה טכנית. שווה לבדוק.

כשעבדתי בבזק היה לנו את זה, זה היה די פשוט להתקנה.

אני הייתי מעדיף את עניין הכבל רשת. כבל כזה יכול להגיע בערך עד 100 מטר בלי הצורך לשים מגבר. גם אם הכבל יעבור מחוץ לבית, הייתי מגן עליו בצורה מסוימת וגורם לזה לקרות. זה פשוט הפיתרון היחיד שלדעתי ייתן מענה מלא לדירה שהיא מרתף.

אגב, אם תעביר כבל רשת, אפשר לחבר לקצה הכבל שמגיע אליך לדירה רפיטר (כמו ראוטר, מקבל חיבור לאינטרנט דרך כבל ממקור אחר, ומפיץ אותו בחיבור קווי או אלחוטי) ומשם תוכל לחבר מה שבא לך.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אני השתמשתי בפיתרון אחר בדמות סוג של אנטנה + מגבר (יחידה קטנה בגודל כ. אשראי רק יותר עבה) של חברת level one וזה עובד מעולה.

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם
אני הייתי מעדיף את עניין הכבל רשת. כבל כזה יכול להגיע בערך עד 100 מטר בלי הצורך לשים מגבר. גם אם הכבל יעבור מחוץ לבית, הייתי מגן עליו בצורה מסוימת וגורם לזה לקרות. זה פשוט הפיתרון היחיד שלדעתי ייתן מענה מלא לדירה שהיא מרתף.

אגב, אם תעביר כבל רשת, אפשר לחבר לקצה הכבל שמגיע אליך לדירה רפיטר (כמו ראוטר, מקבל חיבור לאינטרנט דרך כבל ממקור אחר, ומפיץ אותו בחיבור קווי או אלחוטי) ומשם תוכל לחבר מה שבא לך.

אני גם מכיר יותר ממקום אחד שבו יש כבל CAT5E או CAT6 שעובר בחוץ ולא קרה כלום עד היום (כמה שנים כבר ככה), פשוט ביצעו קדיחה מקיר חיצוני החוצה, העבירו את הכבל החוצה מחוץ לבית, קדיחה במקום אחר בקיר חיצוני והכנסה של הכבל.

כל עוד הקונקטורים לא חשופים זה עומד יופי במז"א.

ככה שאפילו לא צריך למגן את הכבל.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אגב, כל הפתרונות מלבד כבל רשת לא יתנו לך 100 מגה.

החיבור הכי אמין אחרי כבל רשת הוא HPNA על תשתית הכבלים. גם זה לא יתן לך 100 מגה אבל הרבה יותר טוב ויציב מחיבור חשמל.

פורסם
אני גם מכיר יותר ממקום אחד שבו יש כבל CAT5E או CAT6 שעובר בחוץ ולא קרה כלום עד היום (כמה שנים כבר ככה), פשוט ביצעו קדיחה מקיר חיצוני החוצה, העבירו את הכבל החוצה מחוץ לבית, קדיחה במקום אחר בקיר חיצוני והכנסה של הכבל.

כל עוד הקונקטורים לא חשופים זה עומד יופי במז"א.

ככה שאפילו לא צריך למגן את הכבל.

מגניב. אני פשוט חשבתי על משנה זהירות. טיפות מים בגשם יכולות לזלוג על הכבל ולהיכנס דרך החור בקיר. לדעתי כדאי לדאוג לאיטום איכותי של החור בקיר לפחות. טיפה אחת כזאת שתזלוג על הכבל ותגיע עד לקונקטור ויש לך בלאגן.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...