Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

http://www.tgspot.co.il/chief-of-googles-project-ara-talks-modular-smartphones/

קונגרס הסלולר העולמי שנחתם בסוף השבוע האחרון בברצלונה, ודאי הסית את תשומת לבנו מכנס שהתקיים לאחרונה בסן פרנסיסקו בו הוצג לראשונה אב הטיפוס של פרויקט הסמארטפון המודולרי של גוגל – Project ARA. רבות דובר על הקונספט החדש' לפיו נוכל להרכיב את הסמארטפונים מיחידות פונקציונאליות שונות, בדיוק לפי רצוננו, ולראשונה זכינו לראות הדגמה חיה – כיצד הדבר עומד להיראות.

בקיצור, זוהי פלטפורמה מודולרית, שעליה ניתן להרכיב סמארטפון שמתאים לצרכים שלך - מסכים בשלושה גדלים שונים, שאליהם אפשר לחבר מעבדים, זיכרונות, כרטיסי מסך, אנטנות, מצלמות ועוד, ממש כמו מחשב PC. בדומה ל-PC, זאת תהיה גם ארכיטקטורה פתוחה, שתאפשר לחברות צד שלישי לפתח רכיבים עבור אותם הסמארטפונים.

ובתקווה, בדומה ל-PC מהר מאוד יגיע יום שבו נוכל להרכיב מכשיר מחלקים של יצרנים שאין להם קשר לגוגל, ולהתקין מערכת הפעלה כרצוננו (אנדרואיד, WP, שלל הפצות לינוקס, או אולי IOS פרוצה). בקיצור, נראה מעניין, במצב שבו התפתחות הסמארטפונים נבלמה כמעט לגמרי.

אגב, הסינים מ-ZTE כבר העתיקו את הרעיון, ועובדים על פרוייקט דומה משל עצמם

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם אני לא טועה הסינים(ZTE) לא העתיקו אלא היו בין הראשונים שעבדו על הרעיון- הם חשפו רק לאחרונה שכבר כמה שנים הם עובדים על זה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)

כבר היה שרשור על משהו דומה. כישלון חרוץ ידוע מראש.

הרבה הרבה הרבה יותר מעניין: הטלפון הניסיוני של גוגל שממפה את העולם בתלת מימד.

כמו הגוגל-קאר אבל בכף ידך!

אני מהטלפון, מישהו יכול לאתר את הלינק?

עריכה: מקווה שהצלחתי:

http://techland.time.com/2014/02/21/google-introduces-phone-with-3d-sensors/

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

למה טלפון מודולרי זה כישלון חרוץ, ולמה הפרוג'קט טנגו אמור לתפוס (ולמה זה טוב בכלל?) ?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

טלפונים מודולריים זה כישלון מכיוון שע"מ לממש את זה צריך לבנות ממשקים שיחברו בין כל היחידות, הממשקים הללו לא רק יצרכו מקום אלא גם המון אנרגיה תבוזבז על תקשורת מיותרת.

כמו כן מקום פנוי במודול אחד לא יוכל לשמש מודול אחר כפי שזה נעשה במכשירים הלא מודולריים.

אם אייפון 4 היה נבנה בצורה מודולרית, הוא היה גדול פי 3, והסוללה היתה מחזיקה פחות מחצי מהזמן מהמכשיר הלא מודולרי.

טלפון מודולרי זה אחד מהרעיונות שנשמעים ממש טוב על הנייר, אבל לחלוטין לא פרקטיים, דב מורן כבר הבין את זה לפני 4 שנים.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

לגבי הכישלון הידוע מראש - קיבלת תשובה.

לגבי הטנגו - מפות הרחובות של גוגל, מכיר? כן, אלה שצולמו עם המכונית.

כמה משתמשים בשירות הזה בכל שנייה נתונה? יפה.

הזיהוי התלת-ממדי בזמן אמת (!) אני חוזר, בזמן אמת (!!!)

הוא ההמשך הטבעי למכונית של גוגל שנוסעת מעצמה, באדיבות אחד הזוכים

של תחרות darpa שעבר לעבוד בשבילם. המכונית ההיא נוסעת עם אלפי חיישנים וראדאר

בעלויות מטורפות, ואילו מה שממומש בטנגו יעבור בקרוב לכל מכשיר סלולרי מצוי.

תוך כמה חודשים ספורים של שימוש בטלפונים כאלה ברחבי העולם, אתה תקבל מיפוי תלת מימדי מדויק של העולם כולו,

ובדיוק כמו ויקיפדיה ושות׳, אנשים פשוטים ישמחו לבצע את המיפוי בעצמם כי זה כיף.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

רק אני חושב על הפוטנציאל השלילי שעלול להיות בפרויקט הטנגו?

מפות מלאות בתלת מימד של מקומות מרכזיים או רגישים? גן עדן למתכנני השודים, פח"ע וכיוצא בכך.

לגבי פרוייקט ARA, אי אפשר לדעת האם זה יצליח או לא. לא פעם היה בהיסטוריה טכנולוגיות שהקדימו את זמנן, נכשלו בכישלון מהדהד, ולאחר אי אילו שנים חזרו והצליחו ובגדול.

ויותר מזה, זה שזה לא נראה לנו אפשרי כיום, לא אומר שזה לא אפשרי גם בעתיד. המציאות הוכיחה גם כאן שלפני 10 שנים היו דברים שדמיינו כבלתי אפשריים, וכיום הם קיימים. ולהבדיל, מי זוכר את הספרים של ז'ול וורן הצרפתי שדמיין דברים הרבה לפני זמנם? כמו הצוללת נאוטילוס למשל.

זה לא שאני מת שזה יצליח, אבל בעולם שלנו, עולם שמשתנה בקצב מסחרר, עולם שממציא דברים מדהימים ומורכבים, הכל אפשרי. ועוד עם תקציבי פיתוח הזויים כמו שיש לגוגל, שספק אם ישנה ממשלה בעולם שהשקיעה כ"כ הרבה משאבים בפיתוח כלשהו.

לכן אני לא אתפלא אם גוגל תצא מחר ותכריז על פיתוח של מכונת זמן ומרחב שתטיס את המשקפיים של רופני מבנצי לארץ בזמן אמת :shock:

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

כמו בכל דבר בעולם, הפוטנציאל השלילי זהה לחיובי, ועוצמת שניהם היא בלתי נתפסת.

לאור העובדה שגוגל וכל החברות הגדולות עוקבות אחרינו מזמן ואוספות עלינו מידע

שאפילו אנחנו לא מודעים לקיומו, הרי שהשאלה לא ממש רלוונטית :-P

בנוגע ל-ara - זה לא קשור לטכנולוגיה. מבחינה עסקית זה רעיון כושל.

עובדה, מכירות המחשבים הניידים (קופסאות סגורות שלא מחליפים בהם רכיבים)

עקפו לפני שנים את מכירות המחשבים הנייחים,

ומכירות הטאבלטים (קופסאות עוד יותר סגורות) עקפו את מכירות הניידים.

לשמחתנו הרבה, ז׳ול וורן כתב על המצאות מדהימות בלי לחשוב על התוכנית העסקית שמאחוריהן, הרווח כולו של הקוראים. :-)

נ.ב.

בנוגע למשקפים של רופני - אפילו לז׳ול וורן אין פיתרון.

פורסם

אני דווקא חושב שיש לזה סיכוי- אבל ממש לא כמו מה שמציגים, זה לא יהיה כמו לגו מלא.

אני חושב שבתור התחלה יהיה משהו פשוט יותר, מכשיר שיאפשר להחליף את המצלמה, החלפה מהירה של המסך(לשידרוג/תיקון), ושידרוג סוללה.

לא חושב שבתור התחלה המכשיר יהיה יותר מודולארי מיזה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

כבר עדיף מלהחליף מסך של גלקסי

פורסם

אני חושב ש-ARA דווקא יעבוד מעולה. ממה שהבנתי, זה ממש, ממש לא יהיה "פתוח" כמו ה-PC, אלא פלטפורמה אחת של רכיבים ברמות שונות - שמראש נועדו לעבוד אחד עם השני. ההבדל היחיד זה בחוזק\גודל שלהם. התקדמות טכנולוגית לפעמים עוקפת בקלות מכשולים שהיו בעבר והרגו רעיונות...נחיה ונראה.

מה שאני לא בטוח לגביו, זה איך המגנטים יתמודדו עם החיים האמיתיים, להיזרק על הריצפה פעמיים ביום, בחורות יושבות עליך חצי מהזמן כי אתה בכיס האחורי, התנגשות חזיתית בדלתות (למי שמחזיק בכיס צדדי בדגמ"ח) ועוד.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

• תוכן חדש...