Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקורה חברה?

תראו ישלי ברכב לדים שמחוברים לרדיו דיסק שלי שעובדים לפי הקצב של המוזקיה.

עכשיו אני רוצה לנסות לחבר אותם למגבר ראיתי סירטונים ביוטיוב מה לא איך לחבר למגבר ניסיתי כל דבר אפשרי שם ולא הלך לי.

אז אמרתי נפנה לפורום אני בטוח שכמה אנשים עשו את זה ויוכלו לעזור לי בעניין הזה.

מישהו יודע לאיפה לחבר את הלד בשביל שזה יעבוד אם הקצב של המוזיקה?

תודה רבה על העזרה ושבת שלום

פורסם

תקנה לדים עם קופסת בקרה שמתחברת למתח 12V, ויש בה מיקרופון מובנה וגלגלת של רגישות וזה יעבוד לך לפי המוזיקה.

מגבר מחברים רמקולים לא לדים ושטויות.

פורסם

אם יש לך קצת ידע באלקטרוניקה אז תבנה לבד מעגל עם מיקרופון שיגרום ללדים להדלק לפי הקצב.

יש מדריכים ביוטיוב וכל הפרוייקט אמור לעלות כמה שקלים.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

בעיקרון אני רוצה לחבר לד מסביב לסאב ולא רוצה לרוץ עכשיו אם כל החוטים עד הרדיו דיסק.

בגלל זה מעדיף חיבור מהיר למגבר.

ובחייאת חברה לא שאלתי אם את ממליצים לי או לא ביקשתי עזרה איך עושים

פורסם

אם אתה מתעקש על שיטת תחת אז פשוט תחבר את +/- של הלדים ל+/- של הסאב או הרמקולים שמחוברים למגבר.

אבל לא מומלץ וסיכוי גדול שהלד ישרף או שכבר שרפת אותו ובגלל זה הוא לא עובד.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
איך הגעת לרדיו דיסק?

12V אתה יכול לקחת גם מהבגאז'.

חיבור למגבר יכול גם לשרוף את הלדים.

מזאת אומרת איך הגעתי פשוט מאוד גבל אחד (+) שמחובר למערכת והכבל המינוס שמחובר לרכב ככה זה נותן ללד קצב עם המוזיקה

ושוב אני רוצה לשהלד יעבוד עם הקצב של המוזיקה אחי שלא יהיה דלוק סתם.

אם אתה מתעקש על שיטת תחת אז פשוט תחבר את +/- של הלדים ל+/- של הסאב או הרמקולים שמחוברים למגבר.

אבל לא מומלץ וסיכוי גדול שהלד ישרף או שכבר שרפת אותו ובגלל זה הוא לא עובד.

ניסתי ככה אחי חיברתי לסאב למגבר רק פלוס למגבר ומינוס ברכב מה לא לא הצלחתי אז בגלל זה פניתי לפה בעיקרון.

ולא לא שרפתי שום לד אחי מהרדיו דיסק זה עובד נהדר אבל אני יותר מתעניין בצורה כזאת :

אבל לא מצליח.

פורסם

(+) מהרדיו דיסק? מאיזה חוט של הרדיו דיסק? ואם חיברת ב(+) מהרדיו דיסק זה עבד קבוע או הבהב?

חיברת ולא עובד? הפוך את החוטים - בנורות לד אם מחברים הפוך הם לא עובדים.

פורסם
(+) מהרדיו דיסק? מאיזה חוט של הרדיו דיסק? ואם חיברת ב(+) מהרדיו דיסק זה עבד קבוע או הבהב?

חיברת ולא עובד? הפוך את החוטים - בנורות לד אם מחברים הפוך הם לא עובדים.

ברדיו דיסק עובד לי כמו שצריך מהבהב אבל אני רוצה לעשות אותו הדבר רק עם המגבר

פורסם

שמע ראיתי תפרסום שפתחת ואמרתי אני חייב לנסות רק היום פתחתי משתמש אבל אני מתעסק מלא בלדים ושטיות כאלה

אני יסביר לך מה עשיתי באמת שאין פשוט מזה לדעתי

מצד אחד אמרתי שעם אני יחבר לדים למגבר בבגאז שיפעלו עם הקצב של הסאב הם ישרפו מהר כי בעצם הם יפעלו כל פעם שהמערכת תידלק אז חשבתי קצת ובהתחלה חיברתי לדים מסביב לעיגול של הסאב ואז חיברתי אותו ללדים שכבר היו בבגז ומשתלב נחמד הלד מסביב לסאב לבן וכל הבגז מואר כחול ואז אמרתי אבל זה עדין פשוט מדי אז היום לקחתי את ה+ של הלדים זה לא קריטי כלכך +- וחיברתי אותו ל+של הסאב ואת -חיברתי ללדים שהיו בבגז שנידלקים רק שהבגז ניפתח ואז מה שיוצא זה שרק שהבגז פתוח ושהמערכת פועלת אז הלדים פועלים לפי הקצב וזה לא מפריע לשום תקפוד של המגבר או מתחמם וכו בדקתי כמה פעמים

פורסם
שמע ראיתי תפרסום שפתחת ואמרתי אני חייב לנסות רק היום פתחתי משתמש אבל אני מתעסק מלא בלדים ושטיות כאלה

אני יסביר לך מה עשיתי באמת שאין פשוט מזה לדעתי

מצד אחד אמרתי שעם אני יחבר לדים למגבר בבגאז שיפעלו עם הקצב של הסאב הם ישרפו מהר כי בעצם הם יפעלו כל פעם שהמערכת תידלק אז חשבתי קצת ובהתחלה חיברתי לדים מסביב לעיגול של הסאב ואז חיברתי אותו ללדים שכבר היו בבגז ומשתלב נחמד הלד מסביב לסאב לבן וכל הבגז מואר כחול ואז אמרתי אבל זה עדין פשוט מדי אז היום לקחתי את ה+ של הלדים זה לא קריטי כלכך +- וחיברתי אותו ל+של הסאב ואת -חיברתי ללדים שהיו בבגז שנידלקים רק שהבגז ניפתח ואז מה שיוצא זה שרק שהבגז פתוח ושהמערכת פועלת אז הלדים פועלים לפי הקצב וזה לא מפריע לשום תקפוד של המגבר או מתחמם וכו בדקתי כמה פעמים

תודה על התשובה אחי ואחלה רעיון הבאת אני יאמץ את זה אבל שוב אותו בעיה חיברתי את הפלוס לסאב ואת המינוס לגוף של הרכב לא נדלק עשיתי גם פלוס ומינוס לסאב למגבר שום דבר איך אתה עשית את זה בדיוק ?

אתה יכול קצת לנמק מבחינת המינוס והפלוס

פורסם (נערך)

יש לי מאחורה בבגז פס לד כחול לקחתי את המינוס של הפס הלבן ששמתי מסביב לסאבוחיברתי אל ה- של הפס הכחול,

את ה+ של הפס הלבן חיברתי אל ה+ של הסאב בליפוף .

וככה זה פועל בעצם רק שהמערכת פועלת והבגז פתוח אבל משום מה היום המערכת בזמן נסיעה נכבתה ונדלקה איזה פעמים וטז ניתקתי את הלד לבינתים מחר אני יתעסק עם זה ויבדוק.

בתור התחלה עם לא עובד לך תחבר קודם כל את הלד רק ל+- של הסאב תראה שזה פועל בכלל אולי הלד נשרף או משהו, תנסה גם להפוך חוטים אולי זה ישנה .

ושוב פעם אני אומר זה כנראה גרם לי לנפילת מתח פעמים ככה שתשקול לפני עם זה שווה למרות שלא בטוח שזה בגלל זה ! אבל אני לא רואה אופציה אחרת . אבל בכל זאת זה מגניב לאללה. וזה שווה פשוט צריך למצוא דרך יצירתית עם אתה מוצא מצליח תיידע אותי :(

עריכה אחרונה על ידי oran corolla
פורסם

בעיקרון ניסתי את זה אבל זה לא תפס אני ינסה שוב מחר ננסה לחבר למגבר אם הכבלים של הסאב ולהפך.

ואני לא מאמין שזה מה שיגרום לנפילה אחי.

אצלי בעיקרון זה מחובר לרדיו דיסק וישלי לדים מתחת לרדיו דיסק וזה עובד לפי הקצב אולי אני יעלה סירטון קצר להראות לך איך זה נראה.

ואין לי שום נפילות או בעיות שמע עובד חלק..

אתה יכול לעלות גם סירטון קצר לאיפה חיברת ואיך זה נראה אצלך ברכב אחי?

ותודה על השיתוף פעולה אחי

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה, אמרו לך כבר או שתקנה קיט מאיביי, או שתכין אחד לבד.

שים לב שמגברים (וגם רדיו דיסק לצורך העניין) עובדים בהתנגדיות מסויימות, אתה יודע מה עושה חיבור פס לדים להתנגדות הכוללת (סאב ולדים במקביל)?

לא מומלץ לחבר לדים ישירות ליציאת אודיו, היא לא בנויה לזה.

ואם אתה מתעקש, לפחות תעשה את זה כמו שצריך עם טרנזיסטור (ככה ההזנה ללד היא ממתח קבוע, ורק ההפעלה דרך יציאת האודיו), ושים את קיצורי הדרך והקומבינות בצד.

רוצה לעשות את זה כמו שצריך:

http://m.instructables.com/id/Music-LED-Light-Box/

או פה:

http://m.instructables.com/id/Creating-An-Audio-Reactive-LED-Circuit/

SCANSPEAK

• תוכן חדש...