Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תופעה מוזרה שקיימת כבר כמה חודשים טובים, ורק עכשיו קישרתי בין כמה תופעות והגעתי למסקנה שמקור הבעיה הוא משותף לכל התופעות הללו.

ראשית, כאשר המחשב עובד על סוללה, אין שום בעיות.

כאשר המחשב מחובר למטען והוא מטעין את הסוללה, אחרי כמה דקות צצות בעיות מוזרות:

1. ה Touch pad מתחיל להתחרפן ואי אפשר לעבוד איתו.

2. המחשב מתחמם

3. נורת הטעינה מהבהבת לסרוגין

4. יש בעיות עם שקעי ה USB, לא ברור מה בדיוק אבל יש בעיות - לדעתי יש בעיות תקשורת אקראיות ולדעתי יש גם בעיית מתח (הימור שלי: מתח יתר). שמתי לב שאפילו אם אני מחבר את הסלולארי למחשב, המסך של הסלולארי לא מגיב טוב.

חוזר ומדגיש, כאשר המחשב עובד רק על הסוללה, אין בעיות.

מתח המטען מוצהר הוא 18.5V, נמדד ב FLUKE מתח של 18.8-18.9 וולט כאשר התקע מנותק מהמחשב, נשמע לי סביר.

דגם המחשב הוא קומפאק C762NR, והוא מחשב מזדקן (בן 6 !!!) אבל עובד מצויין על יישומי האינטרנט ואין לי צורך ביותר מזה (באמת).

בכל השנים הללו הוחלפה רק הסוללה (פעם אחת לפני שנתיים, המקורית החזיקה 4 שנים), ופעם אחת החלפתי את התקע (החוט נקרע ביציאה מהבננה).

יש למישהו עיצה ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

זה מטען מוארק או לא?

ניסית לחבר את המחשב לטעינה בבית אחר? (אני יודע, שאלה מוזרה).

למה אני שואל?, כי אם גם כשהסלולרי מחובר למחשב הוא מגיב משונה כשהמחשב בטעינה, זה אולי יכול להצביע על בעייה בהארקה (שכן ברגע שאתה מחבר אותו למחשב שמחובר בעצמו לחשמל, אתה הופך מכשיר "מרחף" ליחוס לאדמה), הדבר היחיד שעובר ישירות בלי סינון להתקן USB שמחובר למחשב זה המינוס, הפלוס עובר יצוב ל-5 וולט.

זה פשוט הדבר הראשון שעלה לי לראש ברגע שכתבת שגם הסלולרי מתנהג מוזר.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

למטען עצמו יש אומנם 3 פינים לקיר, אבל הוא עובר דרך מתאם מיוחד (אוניברסלי) שמשאיר רק 2 פינים לתקע בקיר (פאזה ואפס).

את מה שאתה חושב בנוגע לסלולארי אני יכול להבין, אבל מה עם היתר ? (התחממות, USB, טאצ' פד).

אגב, שנים זה עבד באותו הבית ובאותה התצורה עם 0 תקלות, אז מה קרה שעכשיו הוא צריך פתאום הארקה ? נראה לי שלא זה הכיוון לפתרון.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

אם המטען לא מוארק אז זאת לא הבעיה (פשוט זה קפץ בגלל בעיה דומה ששברתי בגללה את הראש לפני איזה שנה עד שהתברר שזו ההארקה).

יכול להיות שהמטען מוציא מתח רועש, אם יש לך סקופ אתה יכול לבדוק, אם לא, נסה עם מטען אחר.

האם הבעיה חוזרת על עצמה גם כשהסוללה בחוץ והמחשב עובד רק על חשמל?

יכול להיות שמעגל הטעינה שעל לוח האם לא תקין וזה מה שגורם לבעיות, זה קובעים אחרי שהוחלף הכל והבעיה נשארה.

אגב, אם היצרן קבע שמסיבות בטיחותיות המטען צריך להיות מוארק (כי אין ממש סיבה חשמלית לפין ההארקה), אני לא חושב שזה יהיה חכם לחבר אותו ללא הארקה.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

אם אתה יכול להפעיל את המחשב שלך רק על חשמל (ללא בטריה!) נסה את האפשרות. יכול להיות שהבטריה שלך התפגרה קצת.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

אכן מתח המוצא ללא עומס תקין. בדוק את מתח המוצא תחת עומס קרי חבר מנורה של 5W/10W של רכב ובדוק את המתח.

איזה כייף לי :)

פורסם

בדקתי מה שביקשתם (חלק עוד נבדק לפני ששאלתם וחלק אחרי), ולהלן התוצאות:

1. ללא הסוללה - המצב נשאר ללא שינוי (לא טוב).

2. מתח המוצא: בזמן שהמחשב "עובד" המתח הוא 18.5V, ללא "עבודה" - באיזור ה 18.6-18.7V.

נראה שהספק תקין, אך אולי בכל זאת יש טעם להאריק אותו ? (ואם כן, מה פתאום אחרי שנים שהוא מתחיל לעשות בעיות בגלל הארקה חסרה ? משהו כאן לא מסתדר).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כמובן שיש טעם להאריק אותו, אבל רק מסיבות בטיחותיות, לא פונקציונאליות, הארקה זה לא מה שיפתור לך את הבעיה.

ומולטימטר בודק מתח, הוא לא בודק את הצורה שלו, את זה עושים עם סקופ (או לחילופין בודקים עם מטען אחר).

פורסם

בדברים מהסוג הזה איך סכנה שאין הארקה מאחר והוא כולו עשוי פלסטיק, זו גם הסיבה שרוב המוצרים האלו לא מקבלים הארקה כלל (בדיוק כמו מקדחה או פטישון, שלפחות אצלי אין להם הארקה (הגוף עשוי פלסטיק).

מן הסתם אין לי סקופ בבית, וגם לא במקום אחר שאני יכול להשאיל.

אגב, בדקתי מתח ביציאה של ה USB, היה 5.10-5.13V וזה נראה לי סביר לגמרי (יציאת USB היא 5V בהגדרה).

מה שהכי מציק עם העניין הזה הוא הטאצ' פד שמשתגע. עם כל היתר הייתי יכול לחיות (עניין החימום נובע גם מהעבודה שהוא מונח על משטח וקשה לו לינוק אויר מהתחתית. במצבים כאלה אני בד"כ שם הגבהה וזה משפר את המצב).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בדקתי מה שביקשתם (חלק עוד נבדק לפני ששאלתם וחלק אחרי), ולהלן התוצאות:

1. ללא הסוללה - המצב נשאר ללא שינוי (לא טוב).

2. מתח המוצא: בזמן שהמחשב "עובד" המתח הוא 18.5V, ללא "עבודה" - באיזור ה 18.6-18.7V.

נראה שהספק תקין, אך אולי בכל זאת יש טעם להאריק אותו ? (ואם כן, מה פתאום אחרי שנים שהוא מתחיל לעשות בעיות בגלל הארקה חסרה ? משהו כאן לא מסתדר).

איציק

נראה על פניו שהמטען תקין.

איזה כייף לי :)

פורסם

מנסיוני שני מקרים:

1. מטען USB סיני זול. בהטענת סמארטפון, מסך המגע מתחיל להגיב מוזר ולא מגיב טוב למגע (לחיצות כפולות וכו').

2. בחיבור הסמארטפון לטעינה דרך לפטופ - קרה דבר דומה. לאחר ניתוק הלפטופ מהמטען קיר שלו, הבעיה פסקה.

החלפת המטען של הלפטופ פתרה את הבעיה.

למה דברים קורים יום אחד? ככה...

לכל דבר יש בלאי.

יתכן שהבעיה היא לא בהכרח בהארקה.

בדוק עם מטען אחר וחזור לעדכן.

פורסם

במכשירים בעלי גוף מפלסטיק, ההארקה מחוברת ל-SHILED ומונעת שידור "זבל" לאוויר בתדר גבוה.

ע"מ שמוצר יעבור תקינה בארה"ב או באיחוד האירופי, עליו לעבור מספר בדיקות RF כאלו.

פורסם

מצטרף לחושדים במטען.

כנראה שהוא כבר מת.

בסמאראפונים שהיו לי, המטענים הסיניים גרמו לתופעות האלו.

פורסם

תבדוק הגדרות פרופיל אנרגיה.

יש מחשבים ניידים בהם יש פרופיל ביצועים שונה לסוללה ומתח קיר.

החל מעוצמת התאורה ועד למהירות המעבד. יכול להיות שאם תגביל מעט את הביצועים הכל ירגע.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...