Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי חשד שבעל מוסך ניצל את תמימותי כדי לגבות סכום בלתי סביר (הסכום לא תואם מראש, ובעל המוסך הציג כל הזמן כאילו הוא מעוניין לחסוך לי עלויות).

אשמח לקבל הערכה גסה כללית (כולל מע"מ, עבודה וחלפים) לעלות העבודה הבאה עבור רנו קליאו:

בדיקת רכב לא מניע, בדיקת מערכת דלק בלחץ, פירוק מכסה מפלג וניקוי, בדיקת מפסק אוטומטי.

החלפת מצבר, חוטי הצתה, פלגים הצתה, החלפת מיסב ורצועה (קשור להיגוי), החלפת מחשב אימובילייזר על ידי גורם חיצוני.

סה"כ התבקשתי לשלם כולל הכל קרוב ל-5000 שקל, סכום שנראה לי בלתי הגיוני בעליל (מדובר ברכב זול וישן, ששווה פחות מסכום זה).

בנוסף, התבקשתי לשלם במזומן חלק גדול מהסכום, וקיבלתי קבלה רק על חלק מהסכום כאשר הפירוט לא תואם מבחינת עלויות למה שפורט במעמד התשלום. בנוסף לכל, קיימות עדיין תקלות ברכב הקשורות לתיקון.

אשמח לשמוע את חוות דעתכם המקצועית, ואיזה אפיקי פעולה יש לי בנושא מול בעל המוסך שדרש את הסכום (ונאלצתי לשלם) כדי להשיב לפחות חלק מכספי היקר.

פורסם

וואוו...פשוט נישמע לא יאמן. המחיר בהחלט מופקע אבל מה שעוד יותר נשמע מקומם זו העובדה שלא ניראה לי שהמוסך בעצמו ידע איך להיתמודד עם הבעיה ופשוט החליף כל דבר אפשרי עד אשר הרכב יניע. האם אתה יכול להעלות בצילום את הקבלה פה?

פורסם
יש לי חשד שבעל מוסך ניצל את תמימותי כדי לגבות סכום בלתי סביר (הסכום לא תואם מראש, ובעל המוסך הציג כל הזמן כאילו הוא מעוניין לחסוך לי עלויות).

אשמח לקבל הערכה גסה כללית (כולל מע"מ, עבודה וחלפים) לעלות העבודה הבאה עבור רנו קליאו:

בדיקת רכב לא מניע, בדיקת מערכת דלק בלחץ, פירוק מכסה מפלג וניקוי, בדיקת מפסק אוטומטי.

החלפת מצבר, חוטי הצתה, פלגים הצתה, החלפת מיסב ורצועה (קשור להיגוי), החלפת מחשב אימובילייזר על ידי גורם חיצוני.

סה"כ התבקשתי לשלם כולל הכל קרוב ל-5000 שקל, סכום שנראה לי בלתי הגיוני בעליל (מדובר ברכב זול וישן, ששווה פחות מסכום זה).

בנוסף, התבקשתי לשלם במזומן חלק גדול מהסכום, וקיבלתי קבלה רק על חלק מהסכום כאשר הפירוט לא תואם מבחינת עלויות למה שפורט במעמד התשלום. בנוסף לכל, קיימות עדיין תקלות ברכב הקשורות לתיקון.

אשמח לשמוע את חוות דעתכם המקצועית, ואיזה אפיקי פעולה יש לי בנושא מול בעל המוסך שדרש את הסכום (ונאלצתי לשלם) כדי להשיב לפחות חלק מכספי היקר.

בהחלט נשמע מופרך ובעיקר נשמע שהמוסך עסק בניסוי וטעיה, ומבלי לדעת כלל מה מקור הבעיה מלכתחילה.

העבודות שתיארת אכן אינן מצדיקות את הסכום הנ"ל, על אחת כמה וכמה שאתה אומר שהבעיה כלל לא נפתרה.

איזה מיסב החליפו ולמה? ואיזו רצועה?

סך כל העבודות שתיארת אמור לנוע בגבולות 400-500 ש"ח אך לא יותר מזה, לא כולל מחירי החלפים שהחליפו.

בכלל, לפני שמשלמים סכום כה גבוה במוסך, או כל סכום לצורך העיניין, מן הראוי לבקש פרופורמה מסודרת עם פירוט מלא של מחירי החלקים והעבודות, כולל מספרים קטלוגיים וכל זאת לפני תחילת העבודה על הרכב, על מנת לבצע הערכת מצב ולשקול האם לאשר את התיקון.

נשמע כאילו המוסך קלט שיש לו יד חופשית והתחיל פשוט לנסות ולפתור את הבעיה בכל מידי דרכים שלא הניבו תוצאות.

קודם כל דרוש מהמוסך קבלה מסודרת על מלוא הסכום ששילמת עם פירוט מסודר של מה נעשה בדיוק ברכב הכולל את פרטי הרכב, עלות מחירי חלקים עם מספרים קטלוגיים, עלות עבודה שנדרשה עבור כל חלק ופירוט של כמה שעות עבודה נדרשו עבור כל פעולה.

לאחר מכן תוכל לחשוב באיזו דרך לנקוט (פניה לאיגוד המוסכים, משרד התחבורה, בית משפט, חוות דעת שמאי וכו').

פורסם

תודה על חוות הדעת. גם לי זה לא נראה הגיוני, מהניסיון שלי עם תיקונים ומוסכים.

יש לי בעיה לסרוק כרגע, אבל פשוט העתקתי מהקבלה (רק שבקבלה צוין סכום נמוך ב1200 ש"ח ממה ששילמתי).

שכחתי לציין גם שבמהלך בדיקת הרכב, כשהוא ביקש ממני להתניע, עלתה להבה גדולה של אש ממכסה המנוע שבעל המוסך מיהר לכבות :|

יש הצעות לגבי איך אני ממשיך מכאן? האם איגוד המוסכים זה גוף יעיל? האם אפשר לפנות בנושא של עלות לא ריאלית?

תודה!

פורסם

פנה לאיגוד המוסכים בהתחלה עם כל הקבלות והראיות שיש לך ומשם תתקדם. פשוט כואב לשמוע וזה לא הסיפור הראשון ובטח לא האחרון שנישמע בסגנון הזה לצערנו הרב!

פורסם

על פניו נראה שהחליפו בסופו של דבר אצלך "יח' התנעה" החליפו חלקים רבים.

הסכום על פניו נראה גבוה ואולם לא ניתן לקבוע חד משמעית בלי לראות את החשבונית ולמדייקים אציין שלהגיע לתגובה מושלמת היה לבחון טרם תיקון הרכב את מצבו מה שכבר לא יקרה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...