Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב ראשי למשפחה של זוג + 2 ילדים קטנים. למי שלא מכיר, מומלץ להושיב את הילדים כנגד כיוון הנסיעה כל עוד זה אפשרי מבחינת התאמת המשקל והגובה לכיסא הבטיחות (ישנן מדינות בהן זה חוק עד גיל 3, 4 ואף 5 שנים, בניגוד לשנה אחת בארץ). מאחורי מושב הנוסע ניתן להכניס מושב בטיחות נגד כיוון הנסיעה גם במכונית מיני, אבל מאחורי נהג גבוה זה נהיה בעייתי מאוד. מושבי בטיחות נגד כיוון הנסיעה מציבים דרישות ספציפיות למרווח פנים - מרווח הברכיים מהווה הגורם המכריע. מרווח הראש והכתפיים כמעט ולא משנים. למצוא את הנתון הזה התגלה כקשה ביותר והסתמכתי בעיקר על מבחני רכב והנתון היבש של בסיס גלגלים בשביל לסנן את רשימת המתמודדות.

התצורה המועדפת היא סטיישן, אולם גם סדאן עם תא מטען גדול ושימושי יכולה להתאים. בתקציב נראה שנכנסות משפחתיות בנות 3 ומשפחתיות גדולות בנות 4-5. כמובן שהעדיפות היא לשנתון כמה שיותר גבוה עם ק"מ נמוך. הרכב צפוי לשרת אותנו לפחות 3 שנים, ובמידה ויגלה עמידות גם יותר. קילמוטרז' צפוי של כ-20 אלף ק"מ בשנה. הרכב ישמש בעיקר את אישתי (לי יש סופר מיני ידנית), כך שחובה אוטומט ואין דרישות של ספורטיביות או כוח (גם הפוקוס או הפלאונס 1.6 יכולות להפסיק מבחינת ביצועים).

לפני שאני הולך למגרשי רכב עם מושב בטיחות ובודק רכב רכב, אשמח לעזרה בצמצום הרשימה של מתמודדות (ובתוספת של אפשרויות חדשות שלא חשבתי עליהן):

1. יונדאי i30 CW - מבחר גדול ביד 2, גם מפרטי וגם מליסינג. ב-i30 מושב בטיחות נכנס מאחורי אישתי, אבל לא מאחורי. אני מקווה ש-5 הס"מ הנוספים בבסיס הגלגים של הסטיישן יאפשרו מרווח מספק למושב הבטיחות.
  2. פורד פוקוס סטיישן - מבחר גדול ביד 2, אבל כמעט רק מליסינג. מחירון ברצפה.
  3. קיה סיד SW - מבחר קטן יותר מאחותה ה-i30 אבל במחיר נמוך יותר. אין את התוספת בבסיס הגלגלים, דבר שאולי יפסול אותה.
  4. אופל אסטרה SW - דגם יחסית חדש והיצע דל יחסית ביד 2.
  5. פולקסווגן ג'טה - מבחר גדול ביד 2 של דגם ה-1.6 Manager, ומחירון נמוך מסקודה אוקטביה מקבילה.
  6. רנו פלואנס - מבחר גדול ביד 2, גם מפרטי וגם מליסינג. החשש העיקרי הוא מבטיחות נמוכה (4 כוכבים של הפלואנס החשמלית וציון מאכזב בריסוק ה-LatinNCAP, בעיקר בהגנה על ילדים).
  7. פורד מונדאו - מבחר סביר ביד 2, גם מפרטי וגם מליסינג ומחירון נמוך. על פניו המרווחת בחבורה.
  8. שברולט מאליבו - מבחר סביר ביד 2, בעיקר מפרטי ומחירון נמוך. בתקציב נכנסות בעיקר ה-3.5 ליטר הישנות יותר (עם תיבה של 4 הילוכים וצריכת דלק גבוהה יותר מה-2.4 החדש יותר שמגיע עם 6 הילוכים).
  9. סיטרואן C5 - מבחר סביר ביד 2, בעיקר מפרטי. בתקציב נכנס רק דגם ה-2 ליטר (ולא ה-1.6 המוגדש) עם תיבת ה-AL4. יחד עם המתלים ההידרופנאומטיים נשמע שיש מתכון לצרות, אבל אני לא רוצה לפסול דגם על סמך סטיגמות.
  10. סובארו B4 - מבחר סביר ביד 2.

נפסלו סקודה סופרב ופולקסווגן פאסאט (מחיר גבוה שמצריך גם מתיחת תקציב וגם ירידה נוספת בשנתון), סקודה אוקטביה (מחיר גבוה ומחירי ביטוח גבוהים) ומאזדה 6 (מחיר גבוה). מרפרוף על משפחתיות גדולות אחרות לא נראה שיש משהו נוסף בתקציב שגם נותן מרווח מספק. משפחתיות רגילות נוספות נפסלו בעיקר בגלל ספקות לגבי מרווח פנים ותא מטען לא שימושי.

אני לא מכיר כל כך את האפשרויות של קרוס-אוברים או מיניוואנים, אז אשמח אם ישנן מכוניות מתאימות מקטגוריות אלו בתקציב המצויין.

פורסם

לצערי ,אני לא בטוח שיש ברשימה שלך רכב שמספק את הדרישה.

אתה בעצם מחפש מכונית שבסיס הגלגלים שלה ארוך מאד כדי לאפשר לקורה C ולבית הגלגל האחורי לשבת כמה שיותר רחוק מקורה B. זה ימקסם את מרווח הברכיים של הנוסע האחורי.

הייתי אולי מהמר על רכבים בהם המושב האחורי נמצא על מסילה (רנו סניק למשל).

בלי שבדקתי בפועל , רוב הרכבים שהצגת פה אורכם סביב 4.6 מטר (+- לטמבון עבה) ולכן לא יוכלו לתת הרבה מרווח למושב אחורי, במיוחד שאתה נהג גבוהה דורש גם את המרחב שלך. אבל הכי טוב זה לסור למגרש מכוניות גדול יחד עם סרט מדידה (ואז תפרסם את הנתונים בפורום למען הדורות הבאים).

פורסם

היי, הסובארו B4 הוא אחד המרווחים בקטגוריה, עם תא נוסעים מכובד ותא מטען רחב שוליים עם פתח הטענה נוח.

כמו כן, זהו רכב בטיחותי עם חמישה כוכבים אופטימליים במבחני הריסוק של היורו אנ קאפ, 6 כריות אוויר, עם אפשרות לביטול כרית אוויר קדמית, ואיזופיקס במושב הנוסעים.

זהו רכב שישרת אתכם הרבה יותר מ3 שנים, מודל 2009 נכנס לך בתקציב.

אייל מסובארו

פורסם
לצערי ,אני לא בטוח שיש ברשימה שלך רכב שמספק את הדרישה.

אני דווקא סבור אחרת.

אני חושב שכל משפחתית, או "משפחתית פלוס" (כלומר מנהלים, כמו הפאסאט/B4) תיתן מענה הולם,

למעט מכוניות מיני או סופר מיני, שידרשו לקרב את המושב הקדמי ע"מ למקם שם סלקל נגד כיוון הנסיעה.

אני מברך על ההחלטה החד משמעית למקם את מושב הילדים בספבל האחורי נגד כיוון הנסיעה. זו החלטה נכונה וטובה.

ממליץ לבדוק גם את נושא האיזופיקס. לא להתפשר על הנושא הזה.

פורסם

save, אני נוטה להסכים איתך, בגלל זה אני בודק גם את קטגוריית המשפחתיות הגדולות.

אייל מסובארו, יש נתונים רשמיים של מרווח ברכיים בסובארו B4?

GoRide, אני לא חושב שכל משפחתית קופמקטית תספיק. עובדתית i30 דור קודם לא מספיק מרווחת בשביל להכניס מושב בטיחות נגד כיוון הנסיעה מאחורי (אני 1.80). משפחתית גדולה אולי תתאים יותר, אבל זאת בדיוק מהות השרשור - לבדוק מניסיונם של אחרים לגבי מרווח שיספיק למושב נגד כיוון הנסיעה.

נראה שלא תהיה ברירה ואני באמת אצטרך לבדוק את כל המכוניות ברשימה בעצמי עם סרט מידה והכסא המיועד. כמובן שאני אחזור לעדכן לגבי הממצאים. מטרת השרשור היא גם להוסיף מתמודדות חדשות לרשימה שפיספתי. רנו סניק שהציע save נשמעת מעניינת. אני אוסיף גם אותה, תודה.

פורסם

נראה שעשיתה בדיקה די מקיפה לגבי הרכבים שמתאימים לך...

במידה ואתה מעוניין ברכב ממשפחת שברולט אני יכול להציע לך בקטגוריית המשפחתיות הבסיסית קרוז 2011 שיכולה לענות על כל

הצרכים שלך גם תא מטען גדול גם בסיס גלגלים גדול יותר משל ה I30cw וגם תצרוכת דלק משופרת וחשוב לא פחות מחיר אטרקטיבי.

בקטגוריית המשפחתיות- מנהלים, בתקציב שציינת תוכל לרכוש אצלנו מאליבו 2010 ליסינג מהדגם החדש במנוע 2.4 עם שישה הילוכים וצריכת דלק הוגנת.

מה שלא תבחר שיהיה בהצלחה!

פורסם

מאליבו אכן ארוכה מאוד. לא הייתי מוותר על בדיקת אוקטביה 1.6MPI 2010 שאמורה להיכנס לתקציב בכיף. אחרונה היא הסקודה ייטי ששני המושבים האחוריים שלה נעים על מסילות וייתכן שמאוד תתאים. לרעה יש לציין תא מטען קטן יחסית, קצר וגבוה

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

הייתי ממליץ לך מנסיון על וולוו s40 2010 חיסכונית יחסית, בטוחה מאוד 5 כוכבים, מחיר קרוב לתקציב.

נ.ב

גיא משברולט אם לדעתך 1:7 בלי ללחוץ על הגז זה סביר {מאליבו} אז כנראה שאתה גם גיא מפז!

פורסם

גיא משברולט, דווקא את המשפחתיות הקומפקטיות בתצורת סדאן אני מעדיף פחות, בעיקר משום שהן לא מפצות על מרחב פנים מצומם יותר בתא מטען שימושי יותר (כמו ה-i30CW והפוקוס סטיישן). נראה שאני בכל מקרה אגיע למדידות בפועל אז אני אוסיף גם את הקרוז וחברותיה לרשימה, לפחות להתרשמות. לזכותה של הקרוז אזכיר את המחירון הנוח וההיצע הרב ביד 2.

STI12345, האוקטביה בשנתון 2010 אכן נכנסת לתקציב, אולם אני מעדיף שלא לרדת שנתון נוסף עבור משפחתית קומפקטית. מה גם שאחותה הג'טה דווקא נכנסת יפה לתקציב בשנתון 2011. האם מישהו מכיר האם ההבדלים במרווח הפנים בין האוקטביה לג'טה משמעותיים? כמובן שהדלת החמישית באוקטביה נוחה בהרבה מבג'טה.

hotride, ה-S40 מבוססת על שלדת הפוקוס, כך שאני לא חושב שהיא יכולה להציע בשורות במרווח פנים (למרות שהמאזדה 3 שמבוססת גם היא על הפוקוס הצליחה לבטל כל מרווח פנים, אז אולי אפשר גם הפוך) ואני מעדיף לא לרדת בשנתון ולמתוח תקציב עבור רכב שהיתרון שלו הוא בעיקר באיכות. בכל זאת, אם אני אתקל ב-S40 (או באחותה ה-V50) אני אבדוק גם אותה.

לגבי סוגיית צריכת הדלק, מובן לי שהמאליבו (ובמידה פחותה המונדאו) בזבזנית בדלק. צריכת הדלק תילקח בשקלול התמורה למחיר ברגע שסוגיית המרווח תתברר באופן מוחלט. מאוד ייתכן שהמאליבו תיפסל בסופו של דבר בגלל צריכה גבוהה מידי, אבל בשלב הראשון אני מעדיף להשאיר את כל האפשרויות הנופלות לתקציב פתוחות.

פורסם

יש עוד משהו שלמדתי על בשרי:

אשתי ,שתחיה, לא רק שאוהבת את המושב הפוך לכיוון הנסיעה, אלה גם רוצה את התינוק כמה שיותר שוכב (אני מתווכח איתה שזה לא בטיחותי בעצירת חירום, אבל תמיד מפסיד). במצב כזה ברוב הרכבים,גם הארוכים ,יש צורך לדחוף את הכסא הקידמי קדימה (או לכוון משענת גב) ואז באמת נמדדת יכולת הרכב לתת לך לשבת עם ברכיים חופשיות ובנוחות.

אז לדעתי אין מנוס מללכת עם הכסא ולבדוק את תכנון הרכב . אף יצרן לא באמת חושב על זה מראש ואף יצרן לא מפרסם מרווח ברכיים (מוזר לא?)

ואם הזכרת מאליבו ודלק : זה רכב ששמעתי שניתן להסב לגז בהצלחה גדולה. תבדוק.

פורסם

save, כמובן שאתה צודק. במושבים נגד כיוון הנסיעה המלצת היצרן היא שהמושב יהיה בזווית. במושבים גדולים הזווית באזור ה-30 מעלות, במושבים קטנים יותר (בעיקר סלקלים) הזווית יכולה להיות גם 45 מעלות. העובדה הזאת אכן מקשה על ניצול יעיל של מרווח הברכיים, בגלל שלרוב מושב הנוסע/נהג גם הוא נוטה אחורנית מעט, כך שמושב בטיחות נגד כיוון הנסיעה תופס משמעותית יותר מרווח ברכיים מאדם בוגר, אפילו גבוה מאוד. מאחורי אשתי (שמושב הבטיחות כן נכנס מאחוריה נגד כיוון הנסיעה, כמעט בלי רווח בין המושבים) לי יש מרווח של בערך 15-20 ס"מ מהברכיים ועד מושב הנהג.

לגבי פרסום מרווח הברכיים, דווקא יש יצרנים (או לפחות יבואנים) שכן מפרסמים (במפרטים של יונדאי ופורד אפשר למצוא). הבעיה היא שגם מרווח הברכיים הקדמי וגם האחורי מצויינים במספר אחד. ממספר אחד קשה מאוד להבין את היחס בין מרווח הברכיים של הנהג למרווח הברכיים מאחוריו. ישנם גם אתרי ביקורות רכב שגם מפרסמים מידות, לפעמים כטווח ולפעמים כמספר בודד (What Car? הבריטי ו-Avto Review הרוסי לדוגמה). מהביקורות והמפרטים הכנתי את רשימת המועמדות, אבל נראה שאכן לא יהיה מנוס מלבדוק כל רכב בשטח עם מושב הבטיחות.

לגבי הסבה לגז, נראה שאתה צודק. בחלק מרכבי המאליבו המפורסמים ביד 2 כבר מותקנת מערכת הנעה בגז. למען האמת בהתחלה זה קצת הרתיע אותי, אבל אכן נראה שהמנועים האמריקאיים הגדולים מותאמים לגז בצורה טובה (כאן העובדה שנכנס בתקציב בעיקר מנוע ה-3.5 ליטר דווקא חיובית). בתחנת הדלק שאני מתדלק בה קבוע כבר יש עמדה לתדלוק בגז, כך שאולי זה יכול להיות פתרון טוב.

פורסם

גיא משברולט, אם תוכל לתת את המלצת היצרן/יבואן לגבי הסבת מנועי שברולט לגז זה יכול להיות מצויין. הכוונה למנועי שברולט מאליבו, בנפחים של 3.5 ו-2.4 ליטרים (בשנתונים 2009-2011 של המאליבו). בנוסף, הבנתי שיש שני סוגים כלליים של מערכות - עם משמנת ובלי משמנת. האם למנועי שברולט יש המלצה למשמנת?

פורסם

בלי קשר לאיזה רכב תבחר, אתה די אופטימי אם נראה לך שתוכל למשוך ילדים הרבה אחרי גיל שנה וחצי הפוך לכיוון הנסיעה.

ממה שאני יודע הכי הרבה שחוק כלשהו בעולם שמחייב רתימת ילדים הפוך לכיוון הנסיעה זה עד גיל שנתיים.

תכניס לשיקולים שלך גם נוחות הכנסה והוצאה של הילדים מהרכב. רכב גבוה נוח יותר ולכן מיניוואן או ג'יפון הינם בעלי יתרון בעניין הזה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...