Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4581 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בבניין שבו הורי גרים יש מדי פעם ילדים משועממים (ככל הנראה) שמחליטים לפגוע בשער של החניה, ובגינה.

מדובר בבניין מגורים ולא בבית פרטי.

חשבתי לעזור להם לתפוס את הוונדליסטים בעזרת מצלמה בדומה למוביוס שברשותי.

השאיפה היא לעשות את זה כמה שיותר פשוט - מספר מצלמות שמצלמות בנפרד על כרטיס זיכרון, ומצלמות באופן ציקלי את ה-24 שעות האחרונות.

במידה ויתגלה מפגע כלשהו, נוכל לשלוף את הזכרונות ולתפוס את הפושע.

המוביוס היא מצלמה מצויינת, אבל מצלמת לכל הפחות ב-720p ו-30fps מה שלא מאפשר לאחסן 24 שעות בכרטיס של 16GB.

הייתי שמח לדעת אם אתם מכירים מצלמה שתצלם באיכות נמוכה יותר, או אפילו ב-Frame rate נמוך בהרבה (3fps למשל), ותאפשר לי לצלם לאורך 24 שעות לפחות.

לחילופין, אם אתם מכירים מנסיון דרך אחרת להקים רשת מצלמות בצורה פשוטה, קלה ולא יקרה, אשמח לדעת.

זיכרו שמדובר בבניין מגורים, ואת המצלמות אצטרך לפזר במספר דירות וגם בלובי, ולכן צריך לחשוב על רעיון שיתאים בקלות.

תודה!

פורסם

באיביי אפשר להשיג בזול מצלמות IP WIFI ולהקליט במחשב. מחיר: כמה מאות שקלים למצלמה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני מקווה שאתה מודע לעניין שע"י הצבת מצלמות בשטח משותף/ציבורי וגם פרטי דרך אגב, המכוון ומצלם את פניהם של כל הבאים וכו', נתון לאישור כלל הדיירים? ניתן לקבל על כך תביעה לא קטנה.

פשוט שתדע, שזה קיים. במידה ויש אישור מהדיירים, אין מניעה.

פורסם

Automatic1, יש איפה לקרוא על הצבת מצלמה בשטח פרטי?

יש באופן עיקרוני כלשהי בעיה עם לצלם במקום ציבורי? במה זה שונה מאשר צילום בטיול? אם אני יוצא לטיול ומצלם - אני צריך לבקש אישור מכל מי שנמצא במקום? ואם יש 1000 אנשים?

לא כל כך מבין את הלוגיקה. אני מבין שיש בעיה להתקין מצלמה בשטח ציבורי, אבל לגבי שטח פרטי לא מבין איפה יש בעיה.

אשמח אם תוכן לכוון אותי. כי אני מכיר רק נושא של פרסום חומר מצולם כאשר מופעים בו גורמים שללא הסכמתם זה פוגע בהם, מעליב וכד'.

תודה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני חושב שצילום מותר אבל אסור להקליט את האודיו.

לא בטוח, אני לא עו"ד.

בכל מקרה, אם התיעוד ישמר על המצלמה עצמה בכרטיס זיכרון, אם הוונדליסטים יחליטו לקחת אותה, הלך התיעוד.

פורסם

לגבי אישור הדיירים, כמובן שנבקש אישור מכולם.

נבדוק גם בנוגע להשלכות של צילום במרחב הציבורי, למרות שאני לא מוצא בזה בעיה, בדומה למצלמות אבטחה מטעם העירייה שמוצבות בשכונות.

המצלמות ימוקמו במקום לא נגיש ובאופו מוסווה כך שהוונדליסטים לא יוכלו לפגוע בהן.

פורסם

אם הצילום מתבצע מתוך שטח פרטי ומושא הצילום הוא הרחוב או מקום ציבורי אחר (כלומר לא מצלמים אל תוך המקלחת של השכנה) אז לדעתי אין בעיה חוקית עם זה.

אני לא עו"ד.

מצלמת ה Moebius יודעת גם לצלם תמונות בודדות (JPG) במרווחים של 2 או 5 או 10 שניות וכו'. נסה ותהנה.

אבל בדוק את איכות התמונות, במקווחים קטנים מדי (1 שניה) התמונות יוצאות באיכות גרועה ביותר. ב-5 שניות נדמה לי שיוצאות מצויין.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

^

נכון! שכחתי בכלל שקיימת אפשרות TimeLapse!

מרווחים של 1 שניה נשמע לי מתאים. אפשר לוותר על איכות מקסימלית, ולשים רק 2MP (בדיוק כמו וידאו Full HD), ואז אני מקווה מאוד שהתמונות יצאו בסדר, ולא באיכות גרועה כמו שאמרת.

אני אנסה אותה ואראה באמת מה הקונפיגורציה הכי מתאימה שיש.

פורסם

תעשה כמה נסיונות ותראה מה גודל הקבצים המיוצרים.

אצלי במרווחים של 1 שניה הוא יצר קבצי JPG בגודל של 100kB באיכות גרועה באופן קיצוני.

ב-5 שניות נדמה לי שנוצרו קבצים טובים (~1MB)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...