Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניקו, tell me about it. לפני 35 שנה למדתי בטכניון מתמטיקה ברמה שהיתה מקובלת אז למהנדסי מכונות, למרות שהמסלול שלי שונה לגמרי. פשוט, זה מה שהיה קרוי "מתמטיקה כלל טכניונית". לקח לי לא מעט זמן להתגבר על הלם המעבר מהתיכון לטכניון (ולמדתי בריאלי, במגמה הביולוגית שנחשבה המגמה הקשה יותר מבחינת עומס), וכמובן שהצורך בהבנה מעמיקה של החומר בכל המקצועות, לא רק מתמטיקה, היה חיוני. לא סתם אני זוכר את אותו מרצה למתמטיקה, ד"ר "צריך להבין". הוא התכוון לכך, וידע היטב מדוע.

כיום תוכנית הלימודים במתמטיקה השתנתה, יש הפרדה בין הקורסים באלגברה לקורסים בחדוו"א ("חשבון דכאוני ואובדני") והתוכנית מותאמת לכל פקולטה או קבוצה קטנה של פקולטות, למעשה כמעט ולא נותרו מקצועות "כלל טכניוניים".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לאל שיש התקדמות כזו. בשנים האחרונות משהו טוב עובר על משרד החינוך. בעיקר בפן של התכנים הנלמדים. אני רק מצטער שלא השקעתי את מיטב זמני בתיכון. היום, במקום להיות בדרום אמריקה או באונ' אני יושב בבית ומבקש עזרה מאחותי הקטנה לפתור שאלות. ילדה בת 19 אמרה: "מי שרוצה להבין מתמטיקה, שילך ללמוד מתמטיקה".

ספריאל, אני בקרוב אצטרך את עזרתך כמומחה לענייני חיפה. אחותי החליטה שהיא רצה ללמוד בטכניון ואין לי מושג היכן לשכן אותה בחיפה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תראה, הבן האמצעי שלי למד 5 יחידות. על שאלונים 005 ו-006 התגבר בלי קושי מיוחד, אבל 007 (או שמא 807, איני יודע אם היה לפני או אחרי שינוי התוכנית). הוא צרה צרורה. כעת שינו שוב את התוכנית, מבחינתו תיקון הבגרות במבתמטיקה הפך למשימה כמעט בלתי אפשית כיון שמדובר בחומר שונה מזה שלמד, שלא לדבר על 3.5 השנים שחלפו מאז שסיים את הבחינות. כעת גם הוא מתלבט כיצד לתקן את הנזק, בהבדל מפות"ש שטרם החליט מה יהיה מסלול הלימודים שלו, ומהצד השני - המצב הגיאוגרפי הרבה יותר טוב, גר במרחק 8 דקות מתחנת הרכבת לת"א (אם ירצה ללמוד שם) ו-12 דקות מהטכניון ומאוניברסיטת חיפה אם יחליט לבחור באחד ממוסדות אלה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היום יש שאלונים 806 ו-807. כאשר 005 ו-006 מוכלים בראשון. מייחסים לו 60% מהציון. 807 זה השאלון השני ומייחסים לו 40%. 807 אמור להיות יותר קשה. אולם, דווקא בשבילי, כאחד שסולד מהמתמטיקה אבל יש לי תפיסה טובה, השאלון 807 קל יותר. אולי כי השאלות שם יותר חשיבתיות, ופחות טכניקה מתמטית. שאלון 806 הוא ארוך (6 שאלות ב3 שעות), מתיש ולהרבה תלמידים קשה הרבה יותר. לכן, אם הבן שלך רוצה לשפר רק את 807, אז למיטב ידיעתי פברואר הקרוב זה המועד האחרון לעשות זאת. עדיף לשלם לקורס טוב מאשר למכינה. מדובר סה"כ ב3 שאלות כאשר בפרק הראשון הנושאים הם: גיאומטריה אנליטית (נושא עצום, שנחשב לקשה מכולם), וקטורים (גיאומטריים ואלגבריים), טריגונומטריה במרחב ומספרים מרוכבים. בפרק הנ"ל צריך לענות על 2 מתוך שלוש שאלות.

הפרק השני מורכב מ: בעיות גדילה ודעיכה, פונקציות מעריכיות ולוגריתמיות. בפרק הנ"ל עונים על שאלה 1 מתוך 2. סה"כ 3 שאלות, כל אחת 33/1/3 נק'.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

בדקתי עכשיו עם הבחור - הוא עוד מתקופת ה-00X. לכן תיקון בגרות מבחינתו הוא חזרה על שני המבחנים במתכונם החדשה. לכן הדדליין של פברואר לא משמעותי מבחינתו. אני מנסה לשכנע אותו ללכת ללמוד במכינה הטכניונית אבל כיון שהוא עדיין מתלבט לגבי מסלול הלימודים הוא דוחה בינתיים את ההחלטה לגבי המכינה\תיקון בגרות ממתין לשחרור (הקרוב) מהצבא ומתכוון ללכת לעבוד קצת עד שהמסלול יתבהר לו.

פורסם

צביקה - אני לא יודע מה יש לך נגד הטכניון ונגד חיפה. כנראה שאתה ניזון משמועות לא מבוססות. וד"א - חיפה לא יותר מזוהמת מתל אביב. פשוט מקורות הזיהום הם אחרים, וגם חיי הלילה תוססים (אבל אני זקן, לא בעמדה לעשות השוואות).

ממש אין לי שום דבר נגד הטכניון, אחלה מוסד לימודים.

כן יש לי משהו נגד חיפה, לא סובל את העיר הזאת :lol:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
בדקתי עכשיו עם הבחור - הוא עוד מתקופת ה-00X. לכן תיקון בגרות מבחינתו הוא חזרה על שני המבחנים במתכונם החדשה. לכן הדדליין של פברואר לא משמעותי מבחינתו. אני מנסה לשכנע אותו ללכת ללמוד במכינה הטכניונית אבל כיון שהוא עדיין מתלבט לגבי מסלול הלימודים הוא דוחה בינתיים את ההחלטה לגבי המכינה\תיקון בגרות ממתין לשחרור (הקרוב) מהצבא ומתכוון ללכת לעבוד קצת עד שהמסלול יתבהר לו.

גם אני מהתקופה. פברואר הקרוב (ואולי גם יולי, אך לא בטוח) זו ההזדמנות האחרונה למי שרוצה לשפר את שאלונים 005, 006 או 007. רק ש007 לא קיים כבר והמחליף שלו הוא 807 החדש. כלומר, במועד הזה השאלונים 805, 806 יתקיימו. מעבר לכך, מי שרוצה לשפר רק את 007, פשוט צריך לגשת לשאלון 807 בלבד, והוא ישתקלל עם השאלונים 005 ו-006 (יש לי חבר בקורס שעושה כך). אני לא בטוח שהאופציה הזו (לשפר רק את 807 ושישתקלל עם הישנים) תהיה קיימת במועדים הבאים. להערכתי, מי שירצה לשפר כבר יצטרך לעשות את כל השאלונים כפי שאתה ציינת, שזה 7 שעות של מתמטיקה רצופה. לאדם שאינו חובב התחום מדובר בסיוט. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

פורסם

לטענת אשתי (שמבינה בעניינים אלה) הבחור צריך לגשת לשני השאלונים (806+807). לא ציינה את האופציה שאתה הבאת. בכל מקרה הבחור לא מתכוון לגשת בפברואר, האפשרותלגשת במאי תבדק.

פורסם
חדו"א - אני רוצה לדעת מי הסאדיסט שהמציא את המלה הזאת.

זה קורס שצריך לקרוא לו "אכלת אותה, ואל תנסה להבין"

מבוא ללוגיקה ותורת הקבוצות נותן לחדו"א כאפות עם הראש של הזין כבוקר טוב. שואה, שואה..

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
  • תוכן חדש...