Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה טכנית : פילטר השמן בבראבו נמצא בזוית שונה מפילטרים אחרים במכוניות.

הוא יושב בשיפוע 60 מעלות.

בזמן ריקון השמן מהמנוע, ופירוק פילטר השמן נותר שמן באגן השמן להערכתי אולי כ-100-300 מ"ל שמן.

הגישה לשם אינה נוחה ואין אפשרות לשאוב או לרוקן את עודף השמן הזה. (או אולי כן ואינני יודע לכן אשמח אם תסבירו כיצד).

עכשיו הוחלף פילטר שמן חדש, והוסף שמן איכותי אחר ממה שהיה, אך באותה רמת צמיגות וכמו שהבנתם נשארה כמות קטנה באגן השמן, מהשמן הקודם.

האם זה יכול לגרום לבעיות כלשהן?

אין צורך בחתימה....

פורסם

רק שאהיה בטוח שזה ברור לשנינו: שמן מרוקנים מבורג ריקון שמן, בנוסף להחלפת פילטר (בתוך הפילטר עצמו כמה מאות סמ"ק שמן נוספים לשמן שבאגן).

מיקום הבורג הוא כזה שבמצב מאוזן כמעט כל השמן הישן אמור לצאת בעת פתיחתו (בהרבה רכבים הוא נמצא גם בחלק האחורי של תחתית האגן, לכן אפשר לעלות עם הרכב על רמפה תקנית לגישה יותר נוחה, ועדיין יצא כל השמן).

סביב הבורג יש טבעת אטימה, לרוב חד-פעמית (צריך להחליפה).

עוד טיפ: אם הגישה מאפשרת, אני אוהב להוציא את השמן בזהירות, כשהוא חם (זורם הרבה יותר טוב החוצה) ושופך קצת מהשמן החדש כדי להוציא את השאריות.

ותמיד אני רושם: חובה לאסוף את השמן המשומש למיכל איסוף (ולשפוך בכל מוסך, ללא עלות!).

פורסם
שאלה טכנית : פילטר השמן בבראבו נמצא בזוית שונה מפילטרים אחרים במכוניות.

הוא יושב בשיפוע 60 מעלות.

בזמן ריקון השמן מהמנוע, ופירוק פילטר השמן נותר שמן באגן השמן להערכתי אולי כ-100-300 מ"ל שמן.

הגישה לשם אינה נוחה ואין אפשרות לשאוב או לרוקן את עודף השמן הזה. (או אולי כן ואינני יודע לכן אשמח אם תסבירו כיצד).

עכשיו הוחלף פילטר שמן חדש, והוסף שמן איכותי אחר ממה שהיה, אך באותה רמת צמיגות וכמו שהבנתם נשארה כמות קטנה באגן השמן, מהשמן הקודם.

האם זה יכול לגרום לבעיות כלשהן?

אם אתה כל כך מעוניין שהשמן ינוקז עד הטיפה האחרונה אז שבורג הניקוז פתוח אתה יכול להרים את הרכב עם גק בצד אחד בנטייה לכיוון פתח הניקוז. כל השמן ייצא. זה מה שאני עושה בדרך כלל שאני מחליף שמן.

פורסם

יפה ההחלפה בוצעה במוסך מורשה כמובן.

בורג הריקון הוסר והשמן התרוקן מהמערכת, זה כן.

אך בעת פירוק הפילטר יכול להיות שהשאריות שנותרו בפילטר טיפטפו לאגן השמן שחיבור הפילטר אליו נמצא אנכית שכזה ללא יכולת ריקון, וכמו שאמרתי אני מאמין שנשאר שם שאריות שמן מהפילטר שכבר לא יכלו לצאת מבורג הריקון בתחתית המנוע.

השאלה היא אם נותר שמן קודם אני מאמין בכמות קטנה, האם הוספת שמן חדש באותה הצמיגות יגרום לאיזו בעיה, או בוצה כמו שאומרים?

חייב לציין מהכרותי עם בעלי המוסך והמלצות רבות בפורומים שונים של פיאט אלפא וכו', הם מקצועיים בכל קנה מידה.

לכן אפשר לומר שאני סומך על המכונאי שהסביר שריקון האגן טיפה בעייתי, ואכן נותרת כמות שמן קטנה מהפילטר שקשה לרוקן.

אין צורך בחתימה....

פורסם

אני לא הבנתי איפה נשאר שמן:

סדר הפעולות הוא:

1) פתיחת בורג הריקון שנמצא בתחתית אגן השמן, כך שכמעט כל השמן יוצא

2) הוצאת מסנן השמן שמכיל בתוכו כמה מאות סמ"ק של שמן, בשלב הזה הפתח התחתון עדיין פתוח ללא הבורג, ובעת הוצאת המסנן שמן עדיין יוצא, אם מהפתח התחתון או מפתח הכניסה אל המסנן.

3) הרכבת מסנן חדש ללא שמן

4) סגירת הבורג

אם הבנתי נכון, אתה מדבר על מעט שמן שנשאר בתחתית האגן ולא מוחלף?

כמובן שיש כזה בכמות מינימלית ולרוב לא משמעותית (אלא אם מחליפים משמן חצי סינטתי לסינטתי למשל).

איך זה קשור לזווית של המסנן?

פורסם

מסנן השמן בפיאט בראבו הוא מסנן טבול שנמצא בחלקו הקדמי של המנוע קצת מעל אגן השמן. הגישה אליו אכן בעייתית מעט ובאופן כללי קשה לטפל ברכב הזה ללא כלים יעודיים (אדם, האם ראית כיצד מחליפים בו מצתים והיכן נמצא מסנן האויר?).

לשאלתך: בעת פירוק המסנן אכן נותרת כמות מסויימת של שמן ישן, אלא שבהתחשב בכך שקיבולת השמן של המנוע הזה היא כמעט 4 ליטר, יוצא שהכמות שנותרת בטלה בשישים.

מה שיותר חשוב זה להקפיד על מרווח החלפה של השמן. שים לב שהיצרן ממליץ על החלפת שמן ומסנן בכל 30K ק"מ. באופן אישי הייתי מסתפק במחצית מהמספר הזה, ההפרש במחיר הוא זניח כשפורסים אותו על פני 30K ק"מ.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד אעשה טיפול כל 15,000 זה בוודאות.

פלאגים ראיתי את החלפתם בפונטו וגם שם זהו סיפור לא פשוט בכלל.

גם מסנן האויר נמצא במקום הזוי והגישה אליו דורשת את הרמת הרכב על הליפט פירוק חיפוי מנוע ומכסה פילטר נוסף בכדי להגיע אליו.

Eily סדר הפעולות בוצעו כפי שאמרת.

אז אני יכול להיות רגוע אם כמות השמן קטנה.

תודה חברים

אין צורך בחתימה....

פורסם

אגב, היצרן גם ממליץ על החלפת מסנן אויר פעם ב-60K ק"מ. באויר של שוויץ אולי להמלצה הזאת יש תוקף, אבל עם כל האבק שיש בארץ הייתי ממליץ על החלפת המסנן בכל טיפול.

מחירו של מסנן מקורי הוא כ-80 ש"ח בלבד.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...