Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כל הכבוד על העבודה ועל התיעוד, אבל בכל זאת יש לי כמה הערות:

כל שלבי הפירוק מתועדים ומוסברים מאוד יפה, אבל השלב של כיוון סימני התזמון בכלל לא זכה להתייחסות ברורה.

למה צריך בכלל סימנים על הרצועה? מה נותנים לך סימנים על הרצוע בלבד?

נניח העתקת את הסימנים לרצועה החדשה, לפי מה אתה מניח אותה?

למה לא להשתמש בסימני תיזמון שיש על הפולים?

לפני הידוק סופי של המותחן צריך לסובב את המנוע ידנית כמה סיבובים ולוודא שסימני תזומן במקום. גם זה לא הוזכר.

גם אחרי ההידוק צריך לסובב ידנית ולבדוק שהכל במקום.

פורסם

+1

ל שלבי הפירוק מתועדים ומוסברים מאוד יפה, אבל השלב של כיוון סימני התזמון בכלל לא זכה להתייחסות ברורה.

אני אענה במקומו:

כאשר מסמנים את הרצועה שהיא עדיין מורכבת, עושים את הסימנים גם על הפולים (קאמשאפט וקרנקשאפט). לאחר הסרת הרצועה נשארים סימנים מדוייקים גם על המנוע וגם על הרצועה הישנה. מעתיקים את הסימנים לרצועה חדשה ומרכיבים אותה בהתאם לסימנים הקיימים על המנוע.

לפני הידוק סופי של המותחן צריך לסובב את המנוע ידנית כמה סיבובים ולוודא שסימני תזומן במקום. גם זה לא הוזכר.

הייתי מוסיף שגם אם יורדים לרמת פירוט מדוייקת כ"כ, כדאי גם לספר *איך* מותחים את הרצועה החדשה ו*כמה* מותחים אותה.

סה"כ תיעוד יפה מאוד :mm_yeah:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כל שלבי הפירוק מתועדים ומוסברים מאוד יפה, אבל השלב של כיוון סימני התזמון בכלל לא זכה להתייחסות ברורה.

תודה על ההערות בוקי.. ועכשיו אתייחס: כמובן שבנוסף לרצועה אני מבצע סימונים משלי גם לגלגלות עצמם של הקראנק ושל הקאמשאפט וזאת רק לאחר שאני ממקם את הסימונים המדוייקים של היצרן, אך עדיין קבעתי לי בנוסף סימונים משלי. לגבי סימון הרצועה עצמה- ברגע שאני מסמן אותה בשני מקומות במקביל לסימון שאני מבצע על הגלגלות ואני גם מקביל את הסימונים לרצועה החדשה אני יודע במדוייק איך להניח את הרצועה החדשה בול אבל בול איך שהייתה ממוקמת הישנה על הגלגלות ממש כל שן של הרצועה באיזה שן נגעה בגלגלת. הסיכוי לפיספוס שן פה הוא קלוש ביותר וזה גם חוסך ממני לבצע בעצם את הבדיקה הידנית של סיבוב הקראנק מול הקאמשאפט. אפשרי גם לסובב ידנית את הקראנק שהרצועה מורכבת כדי לראות אם תואמים הסימונים אך שוב...בגלל כל הסימונים אני חוסך מעצמי. אני בהחלט מתנצל שלא העליתי תמונה של הסימונים שעשיתי וההקבלה לרצועה החדשה. אני מבטיח שבפרוייקט טיימינג הבא שיהיה אני אעלה.

פורסם

ואני רק אציין שהיה תענוג לעבוד עם מאור30, למדתי ממנו המון!

אין כמו לעבוד על הרכב שלך לבד, אבל בלי העזרה שלו לעולם לא הייתי לא מצליח כנראה בביצוע ההחלפה, אז שוב תודה מאור.

פורסם
ואני רק אציין שהיה תענוג לעבוד עם מאור30, למדתי ממנו המון!

אין כמו לעבוד על הרכב שלך לבד, אבל בלי העזרה שלו לעולם לא הייתי לא מצליח כנראה בביצוע ההחלפה, אז שוב תודה מאור.

בכייף..שמחתי לעזור ולהכיר.

פורסם
כמו ששיחררתי אותה כך מתחתי אותה. אם בשיחרור המותחן זז לצד שמאל בצורה קפיצית אז במתיחה מפעילים עליו מעט לחץ לימין וסוגרים את הבורג וזה הכל.

לפעם הבאה שתדע כי זה הדבר הכי חשוב בתזמון בנוסף על הקפדה על מיקומים

חייבים למתוח חזק את המותחן ולסובב מנוע שני סיבובים ידנית דרך הקרנק עד לנמע או לסימנים ואז לשחרר מותחן לגמרי וללחוץ עליו מעט מאוד וברגש לכוון הרצועה ולסגור את הבורג

לאחר המתיחה אפשר לבדוק גם אם הרצועה בצד הארוך שלה מתקפלת בתשעים מעלות בכוח סביר אבל גם פה צריך רגש

אי ביצוע התהליך יגרום לרצועה מתוחה מידי ואז היא מרעישה או מתיחה רפוייה מידי ואז אורך חיי הרצועה מתקצר משמעותית וגם היא עלולה לקפוץ שן או יותר

פורסם
לפעם הבאה שתדע כי זה הדבר הכי חשוב בתזמון בנוסף על הקפדה על מיקומים

חייבים למתוח חזק את המותחן ולסובב מנוע שני סיבובים ידנית דרך הקרנק עד לנמע או לסימנים ואז לשחרר מותחן לגמרי וללחוץ עליו מעט מאוד וברגש לכוון הרצועה ולסגור את הבורג

לאחר המתיחה אפשר לבדוק גם אם הרצועה בצד הארוך שלה מתקפלת בתשעים מעלות בכוח סביר אבל גם פה צריך רגש

אי ביצוע התהליך יגרום לרצועה מתוחה מידי ואז היא מרעישה או מתיחה רפוייה מידי ואז אורך חיי הרצועה מתקצר משמעותית וגם היא עלולה לקפוץ שן או יותר

שוב, אני לא מסיים שום דבר לפני שאני בודק שהכל במקומו מתוח כמו שצריך ומהודק כמו שצריך. חבר הפורום אספ שבריכבו נעשה הפרוייקט יכול להגיד לך כמה זמן לפני ההנעה עוד עברתי והיסתכלתי על כל הברגים שיושבים כמו שצריך והכל מונח במקומו. אני מאוד פדנט בדברים האלה.

פורסם
סתכל עד מחר ואל תתחכם כי מנסים ללמד אותך משהו אם לא עשית כך אז הרצועה אולי במזל מתוחה כמו שצריך

תודה. אני תמיד נהנה ללמוד ולהשכיל ולחדד את הדברים אך לא מאתמול או שילשום אני מבצע טיימינג והדיון הזה יכול להימשך ולאבד מהטעם הטוב של השירשור. בסה"כ רציתי לשתף את הפורום בפרוייקט הזה ובאיך שאני עושה אותו בדרך שלי ומי שיירצה לבצע אותו כך מה טוב. למי שיש טכניקות אחרות אני אשמח אם הוא ישתף גם כן. תשים לב שרק אתה רושם את התגובות המעיקות והמציקות האלה. תן לאנשים ללמוד ולהינות ממה שנעשה פה. תודה.

פורסם

מאור, יש הוראת יצרן ברורות שמסבירות איך צריך לבצע מתיחת רצועה. יכול להיות שעשית הכל כמו שצריך, אבל זה לא בדיוק לפי ההוראות.

אם יש לך אוטודטה על המחשב, אתה יכול לראות את זה שם, אם לא - אני יכול לעלות ולתרגם.

כמו שכתבתי כבר, כל הכבוד על העבודה, אבל עם כבר מעלים מדריך אז רצוי שהוא יהיה מלא ומדוייק ככל האפשר.

נ.ב.

תקראו את זה בבקשה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=4112354#post4112354

• תוכן חדש...