Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סקר שנערך בקרב 75,000 גולשים באתר המודעות הפופולרי AUTOSCOUT24 העלה את התוצאה המעניינת הבאה;

במקום הראשון ובהובלה בלתי מעורערת, פורד מוסטנג, עם לא פחות מ-37%!

להלן שאר המקומות, בסדר יורד;

ב.מ.וו M1 עם 20%

פולקסווגן חיפושית - 11%

מיני

סיטרואן דה שבו

פולקסווגן טרנספורטר דור ראשון - 10%

אופל מנטה ופורד קפרי - עם 4% כ"א

רנו 4 ופיאט X1/9 - עם 2% כ"א

טראבאנט - 1%

http://about.autoscout24.com/au-press/130618_pm_inauaw_zusatzumfrage_kultmodelle_en_final.pdf

למעט הב.מ.וו האקזוטית, ממנה יוצרו מאות ספורות - והמוסטנג, שבאירופה היתה יקרה - כל המכוניות הן מכוניות שהיו זולות יחסית וברות השגה לאירופאי הממוצע.

הנה מספר נושאים מעניינים לדיון;

1.מהמקום השלישי והלאה, אנשים חולמים רק על affordable classics.

2.אנשים חולמים על מכוניות שמזכירות להם את ילדותם, לאו דווקא מיוחדות.

3.אין אקזוטיקה איטלקית ברשימה ואין אפילו אלפא רומיאו אחת(לפחות פיאט X1/9 שם - ובהחלט ראויה למקום גבוה יותר).

4.האירופאים נותרו קסנופובים; אין אף יפנית ברשימה.

5.מכוניות הספורט הפתוחות אינן מושכות יותר את ציבור האספנים העכשווי.

6.המכוניות האנגליות כבר לא רלוונטיות לאספני 2013.

7.למעט M1 האקזוטית, שתוכננה בכלל ע"י למבורגיני, אף ב.מ.וו או מרצדס לא מופיעות ברשימה ואפילו לא פורשה :oops:

חברים, הבמה שלכם.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

וואו

כמה שהדברים נכונים.

א. דור בא ודור הולך. צריך לבדוק מהו הגיל הממוצע של ממלאי הסקר.

ב. אם את גילאי השישים-שבעים מעניינות מכוניות שנות ה 40-50, הרי שבהתאמה ניתן להעריך שאת בני ב30-40 מעניינות מכוניות משנות ה 70 ואת בני ה 20-30 תעניינה מכוניות משנות ה 80-90

ג. נכון שאירופה נתפסת כמאגר בלתי נלאה של רכבי אספנות - אך הכל הוא עניין של ביקוש והיצע. יש היצע גדול אך גם ביקוש ענק, כך שלא כל מזראטי, למבורגיני או דה לוריין נמצאות בצורה הכי פשוטה במדורי היד 2 באירופה.

ד. מדוע לחלום על משהו שאינו בר השגה. יתרה מכך לעיתים משהו שהוא כבר כן בר השגה מאלץ שיפוץ במאות אלפי שקלים והמוטיבציה לבחור בתוצר שכזה יורדת פלאים כשמגיעים אל שלב הרכישה.

ה. בטיולים אקראיים באירופה יצא לנו לראות מפגשים של מועדוני מכוניות ו/או טיולים. אם במפגשים נצפו קלאסיקות נדירות, הרי שבטיולים (סתם לדוגמא זכור לי טיול רכבי אספנות באיזור הצוג שפיץ מצד אחד ומנגד פגישה אקראית עם קבוצת מכוניות אספנות במעבר סטלביו) יצא לנו לראות בעיקר רכבים שהיו פרקטיים גם שנרכשו כחדשים - במוו, מרצדסים, סאאב, דה שבו, פיז'ו קופה וכד'.

ו. אספנות אם כך זה לא רק הנדירות של הרכב הספציפי, אלא גם היכולת לממש נסיעות על אותו הרכב, לרכוש לו חלפים במחיר סביר ובעיקר להינות ממנו. זו האספנות של כלל האוכלוסיה. האספנות של קבוצה מצומצמת הרבה יותר תבוא לידי ביטוי באקזמפלרים נדירים שיישמרו בתנאים נאותים, אך לא תמיד יוכלו להשתתף בנסיעות וסתם כך לעמוד לצידי תעלה באמסטרדם, או בחניון לילה בשווייץ (ממש סתם כך דוגמאות..)

כיף לראות את פתיחת השרשור הנדון.

אילן

פורסם

תודה על פתיחת השרשור המעניין !

כנראה שגם האספנות מתקדמת עם הגיל, וברשימה מככבות מכוניות משנות ה 70' ותחילת ה 80', מה שמעיד כנראה על חתך הגילאים של משתתפי הסקר.

גם בארץ אפשר לראות זחילה איטית אל עבר תחילת שנות ה 80', ולראשונה נצפו באירוע סוף הקייץ של מועדון ה 5 מכוניות כמו פורד סיירה ואלפא 33, שעושות כעת את צעדיהן הראשונים בעולם האספנות.

אני יכול להעיד שרובן המכריע של הבקשות לסקירות באתר, שמגיעות אלי בהודעות פרטיות, כוללות מכוניות מסוף שנות ה 70' ותחילת ה 80'.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מעניין.

2 דברים לא ברורים לי:

1. למה אנשים כל כך מתלהבים מפורד מוסטנג.

2. איך אפשר שלא לאהוב אלפא רומיאו.

זה שאנשים חולמים על מכוניות שמזכירות להם את ילדותם זו לדעתי סיבה ראשונה לבחירת רכב אספנות ולאו דווקא רכב שהיה של ההורים.

אסי

1994 pontiac firebird formula

1971 Ford Torino Brougham 351w

פורסם
מעניין.

2 דברים לא ברורים לי:

1. למה אנשים כל כך מתלהבים מפורד מוסטנג.

2. איך אפשר שלא לאהוב אלפא רומיאו.

זה שאנשים חולמים על מכוניות שמזכירות להם את ילדותם זו לדעתי סיבה ראשונה לבחירת רכב אספנות ולאו דווקא רכב שהיה של ההורים.

אנשים מתלהבים ממוסטנג, כלומר נקודה! המוסטנג היתה בזמנו רכב מושא לקנאה/רצון/כמיהה, בעיקר בגלל מחירו/נדירותו בסביבה, המנוע ה"בריא" וכמובן המראה הרענן לתקופתו. לא, לא היה לי מוסטנג וכנראה גם לא יהיה.

בדיוק מאותה סיבה, רק הפוך, לא מתלהבים מאלפא רומיאו. איכות יצור לא משהו, טיפולים בעייתיים גם בגלל מוסכים לא מתאימים, חלודה חלודה ועוד חלודה, מה שגורם גם לכסף שמושקע להחליד. מצד שני, המנוע, הצליל שיוצא מה"משתיק" וההרגשה של רכב מסלול על הכביש... כן, היו לי כמה אלפות...

כל אחד והסיבות שלו.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

אילן וחן נגעו בנקודה מעניינת, גיל הנסקרים.

אני הייתי אפילו מרחיק לכת ומהמר על כך שרבים מאלו שבחרו בחיפושית-מיני-דה שבו הם בני עשרה/עשרים ומשהו עבורם אלו מכוניות "קוליות" של פעם, לא מכוניות שניידו משפחות עם תקציב מוגבל(אגב, מוזר לי שפיאט 500 אינה ברשימה) עם פשרות לא מעטות (אין ספק שהן חלוציות ויש להן קסם, אך אני יכול לחשוב על אינסוף מכוניות נחשקות יותר).

נקודה נוספת בעניין הצעירים; יחסם למכונית. צעירים רבים באירופה אינם טורחים היום להוציא רשיון נהיגה; כי מכונית היא עניין אנטי סוציאלי, כי מכונית מזהמת, כי כל עולמם מרוכז בסמארטפון ולמה לחוות ריגושים אמיתיים אם יו-טיוב מספק את כל הוירטואלים. כך שהדור הזה הוא דור שונה ביחסו לדברים ולחוויות. החלומות שלהם כנראה שונים מהחלומות שלנו, בגילם.

במהלך שנים, שוחחתי עם לא מעט חובבי רכב בני גילי(ילידי המחצית השנייה של שנות הששים) ממדינות שונות. מסתבר שכולנו צפינו ב'מאגנום PI' בגלל הפרארי 308, פינטזנו על ה-911 של פאמלה יואינג(וטרם דיברנו על הגברת, שלא היתה לטעמו של כל אחד) וקראנו בשקיקה מבחנים של מכוניות אקזוטיות.

איך השתנו הזמנים :roll:

נ.ב - גם בארץ, המיני והחיפושית מלהיבות את צעירי האספנים. הדה-שבו, להבדיל, לא.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

טרנספורטר דור ראשון כבר איננו בר השגה לרוב האירופאים

מחירו הממוצע כמחיר דירה קטנה בברלין

וחבל שכך :(

• תוכן חדש...