Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מפתיע. תתחדש.

אני נותן לך 10 חודשים להתחלת חיפוש חדשה...

או שבעצם היית פיקציה. ;-)

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מעניין אם אתה מאלה שיש לו חברה גוטית מקועקת שמפרקת

ספידים ובקבוקי ויסקי לאחר הצהריים ואורגיות ברביעי,ואז נפרד ממנה ויוצא עם דתיה לאומית בת 18.

Porsche 944 turbo

פורסם

סחטיין על השינוי, אני מבין שבמקום לחפש אותך מתגרזן על עיקולים בנס הרים יהיה קל יותר למצוא אותך מחבק עצים בחורשות הסמוכות.

:wink:

צחוק בצד, אם להתעלם מהעובדה שזה רכב מכוער (אל תתבאס עלי, אני משער שיש מצב שהבחנת בכך בעצמך), זו מכונית מאוד טכנולוגית ולפי רשימת האיבזור שציינת גם מאוד מפנקת (IN YOUR FACE 2013 GOLF GTI!!!) שבראיה שלי עבור מי שמחפש רכב משפחתי מאובזר ויש לו נסועה ממוצעת של 20K קילומטר וצפונה יכולה להיות אופציה רצינית לרכישה.

נכון, היא מעט יקרה יותר לרכישה אבל זה יתקזז בהוצאות דלק ולפחות על פי האבזור שציינת היא גם מאובזרת טוב יותר מהמשפחתיות הקונבנציונליות.

ועדיין, עבור מישהו שחובב נהיגה ספורטיבית, קשה לי לראות את עצמי רוכש בשלב כלשהו רכב "מסורס" יכולות כזה, בייחוד עכשיו שאני נוהג ברכב שפעילי גרינפיס היו שמחים להשמיד (צריכת דלק לקילומטר גבוהה אצלי יותר מצריכת הדלק שלך ל-100 קילומטר..).

תתחדש, תהנה וסע בדר...........בעצם אל תיסע, תשאר בחניה, חסכוני יותר :wink:

(הכל בהומור כמובן, באמת אחלה רכב מגניב ומעניין).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
סחטיין על השינוי, אני מבין שבמקום לחפש אותך מתגרזן על עיקולים בנס הרים יהיה קל יותר למצוא אותך מחבק עצים בחורשות הסמוכות.

לא היה כאן הומור כזה מאז רוני עם המיאטה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תמיר, שלב שלב...

עלויות אחזקה ממש זולות, נדמה לי 500 ש"ח טיפול קטן וכ-1000 ש"ח טיפול גדול, לא ממש התעמקתי בזה.

בכל מקרה אני מייבא את החלקים בחצי/שליש מחיר ואשלם רק על עבודה, כמו שעשיתי ב-GTI.

יוצא שהכסף שאני חוסך בחודש 1 על דלק יכול לכסות לי כבר שני טיפולים (קטן וגדול) בגלל זה מבחינתי זה זניח, הבנת?

טסט זה 1800 ש"ח בערך, אבל מקבלים פה יותר ממשפחתית קונבנציונלית. הכל זה גרושים לעומת הוצאות דלק.

גם בהעברת בעלות טויוטה העניקו לי 250 ש"ח מתנה לטיפולים אצליהם. ובכלל מאוד התרשמתי מהשירות שלהם לטובה :-D

על הסוללות יש אחריות של 5 שנים, אבל מקריאה בפורומים בחו"ל גם סוללות בנות 10 שנים שומרות טעינה בלי בעיה, זאת הדאגה האחרונה שלי.

קרינה? אבא שלי הביא מכשיר שמודד קרינה סתם בשביל הקטע ובדקנו במושב האחורי גם בנסיעה רגועה וגם במאומצת,

התוצאה הייתה שיש יותר קרינה ליד כבלים של חשמל בבית מאשר במושב האחורי בפריוס, פי כמה... ובדר"כ כשאני נוהג אני

יושב מקדימה, פעם ב יושבים אצלי מאחורה וכל הדרך מדברים בסלולרי ומקבלים טונות של קרינה, אז אל תדאג ידידי. אגב, כתבה מעניינת.

יכול להיות שאני אמצא משהו מפתה ביד 2 עוד לפני שאצטרך לעשות טיפול, לך תדע...

שי, אני תמיד בודק מה חדש ביד 2 ופתוח להצעות :-P

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

סיקור מעולה, אבל איפה החיסכון בדלק/כסף אם שילמת עוד 40 אלף לעומת רכב רגיל?

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

זה ההפרש ברכב חדש, בגלל זה קנינו משומש!

ההפרש בין קורולה 2010 לפריוס 2010 הוא כ-15K, איפה פה ההתלבטות בכלל?! וזה עוד לפני עניין הדלק.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

תתחדש, אין ספק שמבחינה כלכלית מדובר ברכישה מצויינת, אבל מבחינות אחרות המצב די הפוך לדעתי ומהסקירה שלך התמונה וורודה מדי, ועל אחת כמה וכמה בתור מי שעבר מרכב משובח ואף חיפש רכבים אחרים משובחים, הייתי מצפה שתרגיש יותר בחסרונות של הפריוס.

גם אותי פיתה החסכון שמציעה הפריוס ובשנה שעברה אף הזמנתי כזאת חדשה מהסוכנות תוך תשלום מקדמה, כאשר לאחר מכן התחרטתי וביטלתי את ההזמנה, משום שבמחשבה נוספת החסרונות של הפריוס היו פשוט גדולים מדי.

נתחיל בכך שרמת הפלסטיקה לא רק בחלקה אלא בכל פנים הרכב נמוכה מאד, מהנמוכות בשוק הרכב, לא פחות מכך, בוודאי נמוכה יותר מכל רכב מנהלים שנמכר במחיר דומה וכן גם מכל רכב משפחתי שנמכר במחירים זולים ממנה. רמת הפלסטיקה דומה לרמה של סקודה ראפיד וחברות קבוצותיה, פלסטיק דק וחלול.

דבר שני תנוחת הנהיגה פשוט זוועתית, ההגה במצבו הקרוב ביותר פשוט רחוק מדי, תנוחת הישיבה נמוכה מדי ולא ניתן לשבת במצב הגבוה של הכסא פשוט בגלל שהקונסולה המרכזית הנמתחת עד לבין הכיסאות הקדמיים פשוט סוגרת את רגל ימין כמו תקרה ולא מאפשרת זאת.

רעש המנוע מוגזם בכל מצב שאיננו נסיעה נינוחה, פשוט בידוד רעשים ברמה נמוכה במיוחד כאשר האופי הגיר הרציף המעלה את סל״ד מחמיר את הבעיה.

הגיר הרציף הוא גיר רציף טיפש, כאשר התופעה של העלאת הסל״ד ושמירתו תחת תאוצה מורגשת במיוחד.

נוחות הנסיעה לקויה, המתלים קשים. המושבים רכים ואולי זה מה שגרם לך לתחושת הנינוחות.

משענות היד בדלתות ממוקמות נמוך מדי בצורה פשוט מגוכחת, נראה שגמד יפני החליט על המיקום שלהן. אין סיכוי להניח את היד עליהן באף לא אחת מהדלתות.

טוב יש גם יתרונות מעבר ליתרון של החסכון בדלק. דבר ראשון מרווח רגליים גדול מאד במושבים האחוריים. דבר שני תא מטען שימושי לאור דלת חמישית אבל נמוך מאד בגובהו לאור מיקום הסוללות בתא המטען אשר גורם להגבהת ריצפת תא המטען, כאשר בדגמים ההיברידיים החדשים האחרים של טויוטה הסוללה עברה מתחת למושב האחורי ובכך נפטרה הבעיה.

מכתבות שקראתי על הפריוס הבנתי שהביצועים שלה יכולים להיות מאד טובים, אני לא הרגשתי בכך, להיפך הרגשתי עצלות בנסיעה והרכב לא היה במצב של חסכון אלא במצב רגיל.

הפריוס מאד מאובזרת בייחוד החל משנת 2012 כאשר התקינו בה את מערכת המולטימדיה של טויוטה.

בתמונה הכללית אם תשווה את הפריוס לכל רכב מנהלים שנמכר במחיר דומה ואף נמוך יותר לאור כך שרכבי מנהלים משומשים סובלים מירידת ערך גבוהה יותר, תמצא שהפריוס פשוט לא בתמונה. כאמור גם מול רכבים משפחתיים היא די נחותה, בייחוד אם תעמיד מולה רכבים משפחתיים חדשים.

מובן שהפריוס תחסוך יותר כסף אבל מבחינת תכונותיה ממש אין מה להתלהב לדעתי. אולי בדור החדש שיוצג בשנת 2015 יחול שיפור גם בנושאים הללו.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
יוני תגיד לי שאתה עובד עלינו, בבקשה...

:shock:

חחח עדיין קשה להאמין?

יש מצב שאני מותח את כולם בזמן שמשחררים את ה-GTR שלי מהמכס?

חלק חושבים שכן, חלק חושבים שלא. מה שבטוח, אולי...

אהלן אמנון,

כל התלונות שלך על תנוחות הישיבה נשמעות לי מוזר. אני 1.95, אין לי שום בעיה בגובה הישיבה, ההגה ממש לא רחוק לי,

המיקום של משענות היד מאוד נוח לי ותמיד אני מניח שם את היד, ביחס ל-GTI המתלים לא סתם רכים, הם מרגרינה.

חבל שביטלת את ההזמנה, אולי דעתך הייתה שונה היום. תאמין לי בודדים הרכבים שלא נהגתי עליהם. הפריוס נותנת חוויה שלא

תמצא במשפחתיות ולא במנהלים, היא נותנת משהו אחר. זה מה שאני מחפש.

לפני 5 שעות, green כתב:

• תוכן חדש...