Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שלי מתלבט בין שלוש הסופר מיני האלה, שנחשבות לדעת רבים כטובות ביותר בקטגוריה. אני המלצתי לו על הפיאסטה בה אני בחרתי, בעיקר בגלל המחיר. אשמח לחוות דעת לכאן ולכאן + נימוקים. מדובר בגרסאות האוטמטיות בלבד.

אין פה עניין של מה חשוב לו. חשוב לו הכל. במאזן הכולל, מי המנצחת שלכם?

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

את הפולו לא בדקתי. התלבטתי בין הקליאו והפיאסטה, ולבסוף רכשתי את הפיאסטה. רנו טוענים שהרכבים "לא רואים מוסך" - אני מאמין לעובדות ולא להבטחות. נמתין כמה שנים, אם מדדי האמינות ישתנו, אשקול שוב. אחרי שבוע וכ-1000 ק"מ עם הפיאסטה אני מאד מרוצה. עד כמה שזה מוזר, גיליתי כמה הפתעות חיוביות בדגם שרכשתי, כאלה שלא ידעתי על קיומן כשרכשתי את הרכב.

פורסם
את הפולו לא בדקתי. התלבטתי בין הקליאו והפיאסטה, ולבסוף רכשתי את הפיאסטה. רנו טוענים שהרכבים "לא רואים מוסך" - אני מאמין לעובדות ולא להבטחות. נמתין כמה שנים, אם מדדי האמינות ישתנו, אשקול שוב. אחרי שבוע וכ-1000 ק"מ עם הפיאסטה אני מאד מרוצה. עד כמה שזה מוזר, גיליתי כמה הפתעות חיוביות בדגם שרכשתי, כאלה שלא ידעתי על קיומן כשרכשתי את הרכב.

איזה הפתעות ? :-)

פורסם
איזה הפתעות ? :-)

BT מובנה (את זה ידעתי) עם מערכת לזיהוי דיבור שעובדת נחמד. מערכת השמע וה-BT מאפשרת להעלות אנשי קשר, להתקשר באמצעות דיבור ולנגן מוסיקה דרך ה- BT. בנוסף, חיישני אורות (לא מאד מעשי), חיישני גשם (מצפה לגשם הראשון לבחון אותה), הרמת שמשות מהשלט...

יש לציין שרכשתי מאיילון ולא מדלק מוטורס. אצל דלק מערכת השמע יותר בסיסית ולא כוללת BT (אם תשלם 1.6-2K נוספים, יתפרו לך משהו).

פורסם

אני הייתי מתמקד בין הפיאטסה לרנו,הפולו לדעתי זקוקה למחליפה,ראשית אתה מקבל רק שנתיים אחריות,וכול הבעיות עם ה DSG לא תורמים לזה במיוחד השירות של צימפיון שחוגג פה בפורום עקב תלונות של משתמשים.

גם כשיושבים בה,היא ניראית מאוד פשוטה במיוחד לעומת הקליאו,מאחור אבל היא היותר מרווחת בין שניהם.

אני אישית מעדיף את הקליאו עקב עיצוב מרשים יותר לעומתה הפיאסטה,הצג מולטמדיה מאוד נוח עם GPS גדול.

נכון שהשילוב של TSI+DSG מהיר וטוב,אבל הגיר של רנו לדעתי גם מעולה ולרכב לא חסר כח בכלל,על הפיאטסה אחרי מתיחת פנים לא נהגתי אלא על ה 1.4,ממבחנים עולה שהרכב גם מאוד זריז ומוצלח,תעשה נסיעת מבחן על שניהם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אני הייתי מתמקד בין הפיאטסה לרנו,הפולו לדעתי זקוקה למחליפה,ראשית אתה מקבל רק שנתיים אחריות,וכול הבעיות עם ה DSG לא תורמים לזה במיוחד השירות של צימפיון שחוגג פה בפורום עקב תלונות של משתמשים.

גם כשיושבים בה,היא ניראית מאוד פשוטה במיוחד לעומת הקליאו,מאחור אבל היא היותר מרווחת בין שניהם.

אני אישית מעדיף את הקליאו עקב עיצוב מרשים יותר לעומתה הפיאסטה,הצג מולטמדיה מאוד נוח עם GPS גדול.

נכון שהשילוב של TSI+DSG מהיר וטוב,אבל הגיר של רנו לדעתי גם מעולה ולרכב לא חסר כח בכלל,על הפיאטסה אחרי מתיחת פנים לא נהגתי אלא על ה 1.4,ממבחנים עולה שהרכב גם מאוד זריז ומוצלח,תעשה נסיעת מבחן על שניהם.

לידיעה כללית הפיאסטה החדשה מגיעה עם מנוע 1.6 (עם 6 הילוכים) ולא כמו הקודמת 1.4 (4 הילוכים) ז"א צריכת

הדלק יותר טובה.לגבי העיצוב הפנימי הוא לא פחות יפה במיוחד עם הרמת גימור היותר מרשימה באיילון מוטורס ששם

אתה מקבל יותר כמו שציין חברי בשירשור הקודם.מבחינת סחירות הפיאסטה מנצחת.

בכל אופן רצוי מאוד לעשות נסיעת מבחן בשניהם ע"מ לקבל החלטה נכונה.

פורסם

מצד שני באיילון אתה מקבל שנתיים אחריות ולא 3.

אני יודע במתיחת פנים זה 1.6 עם גיר רובוטי כפול מצמדים,לכן רשמתי שלא נהגתי במתיחת הפנים.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הקליאו מבפנים זה הדבר הכי מצועצע וזול מאז ששיחקתי בלגו.

כל הפלסטיקה המרכזית רופפת וזזה במגע עם היד שלא לדבר בנסיעה עם ברך ימין, פתחי המזגן עשויים מנייר אורז,הפלסטיקים הצבועים שעוטפים את פתחי המזגן בצדדים זולים, הפלסטיק המיותר הזה בהגה, שלא לדבר על הכפתורי על השמע מאחורי ההגה שיוצרו ב1980.

בקליאו אתה משלם על עיצוב חיצוני ומנוע חסכוני, שום דבר מעבר, שזה בדרך כלל מספיק.

ובנוסף לכל אתה מטעה, יש 5 שנות אחריות על הDSG. כך שגם אם תקנה רכב מ2011 תהיה לך אחריות עד .2016

פורסם

כול אחד והתרשמות שלו,אני שמתי לב שהפתחי מזגן לא הכי איכותים וגם בורר המזגן וזאת גם רשמתי בעבר,אבל אישית את כול השאר אהבתי.

נכון יש אחריות מורחבת על התיבה,אבל לחלקם עדיין יש בעיות שלא נפתרות,למשל לחבר של אבא שלי יש יטי 2011 כבר 4 פעמים במוסך בגלל הגיר,הרעידות שלא אצל כולם נפתרות,בכללי הפולו טובה,אבל בגלל כול מה שאנחנו שומעים פה לא יודע.. אני הייתי קונה משהו אחר.

פורסם

אם מדובר על אוטומטיות בלבד אז הפורד מנצחת בזכות מחיר (100K) וסעיף הנאה מנהיגה.

הקליאו באמצע (105K / 109K תלוי ברמת אבזור) שמנצחת בעיקר בסעיף האבזור, יש בה פשוט ה-כ-ל, ובגרסה היקרה יותר יש גם אופציות של התאמה אישית של צבעים, מה שבהחלט מוסיף בסעיף היופי וה"שוני מהעדר", במיוחד בהשוואה לפיאסטה שנמכרת כמו לחמניות לחברות השכרה\ליסינג.

הפולו הכי יקרה (115K) וסובלת מבעיות אמינות בקרב המיודעים (תתפלא, לא כל המדינה מבקרת בCF ומודעת לזה) אבל גם מגיעה עם סמל של VW, וזה נחשב סוג-של יוקרתי יותר בהשוואה לפורד או רנו. היא בעיקר סמל סטטוס, למרות שרמת הגימור באוטומטית היא סבירה בהחלט.

אישית את הפולו אני פוסל בגלל מחיר ואמינות מפוקפקת, ומתמקד בעיקר בקליאו (105K) ובפורד.

הקליאו חזקה יותר (30% יותר מומנט) מהפורד, ומאובזרת הרבה יותר, חדשה יותר, יפה יותר, ובטיחותית יותר.

בהיבט הסחירות שתיהן כנראה זהות; הקליאו תאבד ערך כי היא צרפתייה, והפורד פופולרית בחברות הליסינג, שימכרו אותה בגרושים.

אבל אנחנו בפורום של חובבי רכב, רובנו אוהבים לנהוג, וכאן הפיאסטה מנצחת בגדול את כל הסגמנט עם יכולות ההיגוי והשלדה שלה, ובדיוק מהסיבה הזאת הייתי לוקח אותה.

ואם כבר פיאסטה - ממליץ לבדוק מה איילון מציעים באוטומטית, אולי יש שם עוד קצת אבזור (או הנחה) שישפר את מעמדה לעומת הקליאו, לפחות בסעיף הזה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

YULIANX אתה לא מקצועי.שולל את הרכב למרות שלא נהגת בו.

לא נותן יתרון מול חיסרון.לא מכיר את הפיאסטה החדשה.

יש פעמים שהשתיקה עדיפה ...

פורסם

רק לאוזניי הגיעה שמועה שבקרוב מאוד הפיאסטה תיוצר רק עם 1L ECOBOOST וגיר כפול מצמדים? נשמע מעניין.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
YULIANX אתה לא מקצועי.שולל את הרכב למרות שלא נהגת בו.

לא נותן יתרון מול חיסרון.לא מכיר את הפיאסטה החדשה.

יש פעמים שהשתיקה עדיפה ...

איפה ראית ששללתי אותה??

נהגתי על הקליאו ועל הדור הקודם,החדש שונה עיקר במנוע,ככה שהוא דומה לקליאו,מעבר לזה החומרים,המרווח זהה.

ההפך,רשמתי שהייתי מתלבט בין שניהם אם כבר.

פורסם

ארצה לציין שמבחינת מושבים ונוחות בכללי הקליאו לא מביישת את השם "רנו", והיא יותר נוחה מהפיאסטה או הפולו.

איכות החומרים אכן הייתה יכולה להיות טובה יותר, אבל היא רחוקה מלהיות מזוויעה כמו שחלק טוענים פה, והרכב מאובזר.

לדעתי נוחות+מנוע חסכוני ולא עגלה מדי+אבזור זו נוסחה מנצחת, אישית אני ממליץ על הקליאו.

• תוכן חדש...