Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

ברשותי הונדה סיוויק שנת 2002 אוטומט.

להלן מספר שאלות:

1: איך אני בודק האם חסר מים ירוקים באופן כללי ? חיפשתי ולא מצאתי (יש רק את מכסה הרדיאטור)

2: קניתי את הרכב ממישהו שנסע רק עם מים רגילים (ולא ירוקים!),האם אני יכול להמשיך לנסוע עם זה? (מחוץ לעיר?)

3: כיצד מחליפים למים ירוקים? האם עליי לשפוך את כל המים הרגילים ולמלא מים ירוקים או שאוכל פשוט להתחיל לשים מים ירוקים על המים הרגילים שקיימים כבר?

תודה לעונים :)

פורסם

רק שהרכב קר!

צריך לפתוח ברז\בורג ניקוז הכי תחתון שקיים, על מנת לרוקן את כל המים, ואז למלא מים ירוקים ואז סגור את הבורג\ברז כאשר יוצאים מים ירוקים.

ניקוז בנק' הכי תחתונה, ברוב המקרים יושב על הרדיאטור בצד היותר תחתון.

שאתה ממלא מים ירוקים, צריך לפתוח בורג\ברגים של הניקוז אוויר, מה שנקרא נק' עליונות.

אני לא יודע איפה זה בסיויק, אמור ליהיות על הפלאנץ'\כניסת מים עליונה.

ואולי גם על הצינורות שהולכים לרדיאטור חימום פנימי של המזגן.

תבדוק איזה מים מתאימים לרכב בספר רכב.

אם נכנס מערכת אצלך 4L, תקנה יותר.

לא כדאי למהול, כמה שיותר מהול ככה יותר חרא.

גם זה לא יקר, ומחזיק לטווח ארוך (ברכב תקין).

פורסם

אני ממליץ לך בחום להחליף למים מקוריים של הונדה זו החלפה של אחת ל5 שנים או מאה אלף K בעלות של 160 בערך ,

אומנם המחיר פי שלוש מהמתחרים אבל שווה (לי אישית הרכב נוסע קצת יותר בשקט מאז ההחלפה) בנוסף הבנתי שיש איזה חומר במים האלו שאין במים חלופיים.

ועכשיו לתדריך ההחלפה :wink:

1- להעביר לחימום מקסימלי

2-לדומם מנוע

3-לפתוח ברז ריקון ולסגור לאחר שכל המים ירדו

4-לשלוף את המיכל הלבן ולרוקן באופן ידני ולהחזיר למקומו

5-למלא את מי הרדיאטור במי קירור דרך (הפקק המתכתי בצבע כסף)

6- למלא את המיכל הלבן עד הסימון הרצוי

7-להתניע רק בסוויצ' ללא גז בשום אופן כאשר פתח המילוי פתוח ללא פקק ולהמתין ליציאת כל בועות האוויר ולהוסיף אם חסר מי קירור

8-כעבור רבע שעה שהרכב מונע צריך לבדוק שחום המנוע בלוח השעונים תקין ולבדוק שהוונטה של הרדיאטור לא מסתובבת

9-לבדוק במשך שבוע לפני כל נסיעה שהנוזל רדיאטור מלא :lol:

אם יש לך עוד שאלות או שאתה צריך עזרא בעניין תשאיר לי את המספר שלך בפרטי ואחזור אליך בהקדם :wink:

פורסם

תודה barasher ...ו nir100

לא ידעתי שזה כזה מסובך....הלכתי למוסך מורשה מטעם הונדה (בירושלים, מאיר דוידוב מוסכים. מישהו מכיר?)

החליפו לי למים ירוקים (כמות 0.4 שזה 4 ליטר) עלה לי כמעט 300 שקל מים ירוקים + 120 עבודה. סה"כ 420 שקל.

השאלה שלי האם זה יקר? נראה לי שטחנו אותי...

פורסם

מזה טחנו אותך, ברבנות לא שוחטים ככה.

מים של מוסכים, מקרה הטוב 50 שח ל4L (אלה אם ביקשת מהם שיכניסו רק מים של הונדה, שכמו שאמרו הם יקרים).

אם לא אמרת, הם כנראה שמו חצי מים ירוקים ב50 שקל, חצי מים מהברז. (צבע ירוק אתה תראה, אבל זה פחות איכותי ממים ירוקים נטו).

זה לא תהליך מסובך בכלל, אם אתה מפחד בדברים כאלה, תמא איזה חבר שמבין שיהיה לידך ויגיד לך אם אתה טועה.

במילים זה הרבה, בפועל זה רבע שעה קומפלט למישהו מנוסה.

barasher, הוצאת את זה ממדיך טכני להונדה\מניסיון\מאיפה?

אני לא אומר משהו נגדך, פשוט אני שם לב שבהונדה הרבה טיפולים עושים באופן שונה.

לא שמעתי בחיים שמניעים שהמיכל פתוח (אולי אני לא יודע).

שאני ניקזתי אוויר לבד במכוניות שלי, פשוט:

פותח ברגי ניקוז, ממלא מים עד יציאת זרם אחיד מברגי הניקוז, סוגר הברגי ניקוז, ממלא למפלס הרצוי (עד לMIN, מינימום!), סוגר הכל, מניע ורואה שב90 מעלות נכנסות הוונטות ושלום על ישראל. (דרך אגב זה ממדריך טכני יצרן פיג'ו, ל406).

פורסם

ניר, תודה על תשובתך.

אך אני מבין ששמו לי מים ירוקים של הונדה. לא לחינם הלכתי למוסך הונדה מורשה.

ברור ששם יהיה יותר יקר, אמרו לי שהמים הירוקים של הונדה יקר לפחות פי 3 או 4 ממחיר רגיל.

אז....האם יקר או לא (במקרה שהמים הירוקים של הונדה) ?

פורסם

אז טעיתי, דיברתי בכלליות.

במידה ושמו לך מים של הונדה, כנראה ששמו כמות מתאימה בלי למהול, כי לקחו עליהם 300 שח, תוריד מעמ יצא בערך 250 ש"ח שזה העלות של המים.

פורסם

תבדוק שוב את צבע המים

המקורי של הונדה הינו בצבע כחול ומאוד שמנוני

עלות המים במחסן חלפים 150-160 למיכל 5L לאחר המעמ

יוגב

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם

מים של מוסכים, מקרה הטוב 50 שח ל4L (אלה אם ביקשת מהם שיכניסו רק מים של הונדה, שכמו שאמרו הם יקרים).

אם לא אמרת, הם כנראה שמו חצי מים ירוקים ב50 שקל, חצי מים מהברז. (צבע ירוק אתה תראה, אבל זה פחות איכותי ממים ירוקים נטו).

זה לא תהליך מסובך בכלל, אם אתה מפחד בדברים כאלה, תמא איזה חבר שמבין שיהיה לידך ויגיד לך אם אתה טועה.

פותח ברגי ניקוז, ממלא מים עד יציאת זרם אחיד מברגי הניקוז, סוגר הברגי ניקוז, ממלא למפלס הרצוי (עד לMIN, מינימום!), סוגר הכל, מניע ורואה שב90 מעלות נכנסות הוונטות ושלום על ישראל. (דרך אגב זה ממדריך טכני יצרן פיג'ו, ל406).[/QUOT

לא הוצאתי את התדריך שלי משום אתר ולכל פעולה יש סיבה.

א-ממיכל אטום אין אפשרות להוציא אויר אלה רק ליצור ווקום

ב-מעבירים לחימום כי מצטבר חצי ליטר נוזל במזגן

ג-בהונדה מורשה לוקחים 280 על מים כחולים (מקורי הונדה) וכמו שנכתב קודם (מחסן חלפים 160 בלי חיוך ואם אתה מחייך ומבקש הנחה זה 150 :)

ד-לא עשקו אותך ספציפית במוסך המורשה אלה עושקים את כל הלקוחות שמבקרים אצלם.

פורסם

פותח ברגי ניקוז, ממלא מים עד יציאת זרם אחיד מברגי הניקוז, סוגר הברגי ניקוז, ממלא למפלס הרצוי (עד לMIN, מינימום!), סוגר הכל, מניע ורואה שב90 מעלות נכנסות הוונטות ושלום על ישראל. (דרך אגב זה ממדריך טכני יצרן פיג'ו, ל406).[/QUOT

לא הוצאתי את התדריך שלי משום אתר ולכל פעולה יש סיבה.

א-ממיכל אטום אין אפשרות להוציא אויר אלה רק ליצור ווקום

ב-מעבירים לחימום כי מצטבר חצי ליטר נוזל במזגן

ג-בהונדה מורשה לוקחים 280 על מים כחולים (מקורי הונדה) וכמו שנכתב קודם (מחסן חלפים 160 בלי חיוך ואם אתה מחייך ומבקש הנחה זה 150 :)

ד-לא עשקו אותך ספציפית במוסך המורשה אלה עושקים את כל הלקוחות שמבקרים אצלם.

חחח צודק ב100%..הם רצו בהתחלה 470...וכששאלתי בפליאה "מה??" הם ענו לי ש.."אה,רגע,יש הנחה של 10% לרכבים ישנים.." בסוף יצאתי "בזול",רק 420 שקלים בערך..

לא ראיתי את העבודה שלהם,כי חיכתי בחוץ בזמן שמישהו בא ולקח את הרכב עד שהוא החזיר אותו למקומו.

איך בודקים את צבע המים? איך בכלל אני בודק האם חסר מים או לא (בהונדה סייויק 2002) ?

אני רואה רק את מכסה הרדיאטור ושם אני לא יודע האם חסר אלא עד שאני אמלא ואדע.האם יש מיכל עיבוי או משהו ברכב זה ??)

תודה לכל העונים..!

• תוכן חדש...