Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ה 125 היתה ניסיון של פיאט לפנות לפלח שוק גבוה יותר מזה של ה 124, ע"י מרכב גדול יותר ומנוע 1.6 חדש, בעל זוג גלי זיזים עליונים.

ה 125 הוחלפה ב 72' ע"י ה 132, וסה"כ לא תזכר כהצלחה גדולה של פיאט.

מנוע ה TC שהוצג לראשונה ב 125 שימש את מכוניות פיאט ולנצ'יה כמעט 30 שנה, ובשיאו הגיע להספק של 215 כ"ס בלנצ'יה דלתא אינטגרלה, אות ועדות לתיכנון בסיסי נכון.

ה-125 הצליחה בפולין, שם היא יוצרה עד תחילת שנות ה-90.

הרבה פיאטים ישנות זוכות לעדנה מחודשת בברזיל, פולין, מצרים וטורקיה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לא בדיוק..

הפולסקי פיאט לא הייתה ממש 125, הלב של ה-125 שהוא המנוע המדהים שלה היה חסר ברכב הפולני, המפעל הפולני ייצר מעט מאד 125 עם המנוע המקורי, הדגם נקרא נדמה לי אקרופוליס (ואולי ע"ש מרוץ ראלי שנקרא גם הוא כך).

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
ה-125 הצליחה בפולין, שם היא יוצרה עד תחילת שנות ה-90.

הרבה פיאטים ישנות זוכות לעדנה מחודשת בברזיל, פולין, מצרים וטורקיה.

וכי לפולנים היתה ברירה ?

לעומת הסירנה וורשבסקה היא נראתה כמכונית חלומות..

ה P125 היתה פיאט 125 לכל דבר, פרט למנוע, שנלקח מהפיאט 1300\1500.

אפילו לארץ הגיעה אחד מגילגולי יצירת המופת הזו, בדמות טנדר FSO פולונז, ששווק כאן תקופה קצרה בשנת 94'.

כידוע, פיאטים ישנים אף פעם לא מתים, הם פשוט קמים לתחייה במדינות עולם שלישי, היכן שכוח העבודה זול והשוק המקומי גדול דיו.

בזכות שיטה זאת, הפכו ה 1100, ה 124 וה 131 לרבות מכר, וייצורן נמשך שנים רבות לאחר שבפיאט איטליה שכחו מהן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
כידוע, פיאטים ישנים אף פעם לא מתים, הם פשוט קמים לתחייה במדינות עולם שלישי

לטובת החבר'ה מקורסו אניילי צריך לומר שהם לא מכרו גרוטאות, ולא הקימו אותן לתחייה מן האוב. החל מספרד, עבור בפולין, יוגוסלביה, ברה"מ, טורקיה ואפילו מצרים - פיאט מכרה בד"כ את הדגם המתאים מההיצע העדכני שלה. נכון, ה- 125p השתמשה במנוע של ה- 1300/1500 - אבל בראייה לאחור זו היתה בחירה נכונה: מנוע פשוט ומתאים בהרבה מהגל-זיזים-כפול של המקור. לסובייטים נמכר למשל מנוע גל זיזים עילי, שלא הוצע ב- 124 הבסיסית, וה- 128 בגרסתה הסרבית הוצעה עם דלת אחורית - השלמה נפלאה לתצורת ההנעה הקדמית המודרנית, ו"פור" של עשור כמעט על איטליה.

אלא שבמדינות האלו, בפרט כאשר התקיים בהן שלטון טוטאליטרי (השוו עם סיאט של ספרד, ואפילו בימי פרנקו), התחרות היתה מילה גסה ולאיש לא היתה שאיפה לשפר מוצר קיים. כך יוצרה ה- 125 בפולין עד מרץ 1991, הזסטאבה 128 עד סוף 2008 ואילו הגרסה ה"מעודכנת" ביותר של הפיאט 124, הלאדה 2104, הורכבה ברוסיה עד עצם ימים אלו, בספטמבר 2012.

Novo Zastava 101.jpg

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

אני זוכר אחת עם 2 דלתות, מנוע 2000 ופגושים אמריקאים עם מספר ישראלי, צבע שמפניה או חום בהיר מטאלי.

למיטב זכרוני הסתובבה בת"א בסוף שנות ה-90 תחילת ה-2000

משהו דומה לתמונה

20100519_fiat-brava-500k-1_614mz.jpg

פורסם

זכורה לי היטב ספורטינג(ואולי רייסינג) אפורה מודל 80' בקריות בשלהי שנות השמונים. 2 דלתות, 2 ליטר וגיר ידני כמובן, עם ידית קצרה כמו שהיתה בסופר-מירפיורי(במירפיורי הרגילות הן היו ארוכות ואלכסוניות). האיש פרסם אותה למכירה ונסעתי להתרשם ממנה.

נהגתי אותה עד עכו וחזרה בפאסט פורוורד - ונהניתי מכל רגע. מכונית זריזה, נוחה ומהנה מאד. האיש רצה מחיר X, הצעתי Y, לא נפגשנו באמצע.

זו אחת המכוניות שאני מצטער עד היום שלא קניתי.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

נוסטלגיה.

גם אני למדתי נהיגה על 131 סופרמירפיורי...

אגב מנוע הTC שהגיע לאינטגרלה חוגג עדיין בשטח ומפיקים ממנו הספקים אסטרונומיים שהמתכננים לא חלמו עליהם בזמנו.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

"של העובדה שהיא שמשה את משרדי הממשלה, צבא ומשטרה..." - גם בישראל שימשה את הצבא ותקופה מסויימת הייתה רכב

אלמי"ם צבועה בחום צבאי גועלי. (האסקורט אריקה החליף אותה ואת הברנדה כרכב אלמי"ם )

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

רכב האלמ"ים לא היה פיאט 131 אלא 132, וגם זאת רק לתקופה קצרה יחסית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
רכב האלמ"ים לא היה פיאט 131 אלא 132, וגם זאת רק לתקופה קצרה יחסית.

גם הפיאט טמפרה (שבנימה אישית אציין הייתה הפיאט הכי נוחה אמינה ומצויינת שנהגתי בה.. ) ביקרה לזמן קצר בצה"ל והיו כמה קצינים שקיבלו פיאט טמפרה. כבר 3 אלמי"ם במילואים סיפרו לי שבתקופת שירותם בקבע קיבלו פיאט טמפרה צבאית.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
גם הפיאט טמפרה (שבנימה אישית אציין הייתה הפיאט הכי נוחה אמינה ומצויינת שנהגתי בה.. ) ביקרה לזמן קצר בצה"ל והיו כמה קצינים שקיבלו פיאט טמפרה. כבר 3 אלמי"ם במילואים סיפרו לי שבתקופת שירותם בקבע קיבלו פיאט טמפרה צבאית.

אחרי האפלאוז שהם קיבלו בתחילת שנות התשעים, טמפרה אכן היתה שידרוג, לפחות מבחינת מרווח ונוחות.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

חן, תודה על הסקירה המעניינת, תמיד תהיה לי זכורה לטובה הסופרמירפיורי 1600 TC

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

• תוכן חדש...