Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בני סיים את שיעורי הנהיגה, ניגש לטסט ראשון ונכשל. לתדהמתנו, הודיע המורה שמעון שהתלמיד יוכל לגשת לטסט נוסף בעוד חודש וחצי!!! ובינתיים ייקח שיעורי נהיגה נוספים על מנת לשמור על מיומנות. המורה טען שהסיבה נובעת ממכסת הטסטים המוקצית לו ממשרד הרישוי. ההחלטה פוגעת בתלמיד בשלוש חזיתות:

1. מעכבת באופן לא סביר את קבלת הרשיון.

2. מחייבת את ההורים להמשיך לממן את מורה הנהיגה ללא כל סיבה אמיתית.

3.מכיוון שהטסט יתקיים בחודש יולי, יחול על התלמיד החוק של 6 חודשי מלווה (במקום 3 חודשים כנהוג עכשיו).

שאלתי היא מי לדעתכם האחראי למחדל הזה (המורה או משרד הרישוי) ומה ניתן לעשות.

תודה.

פורסם

אופציה 1:

לוקחים שיעור כל 10 ימים עד הטסט.

אופציה 2:

עוברים למורה אחר, שופכים מלא כסף על "דמי עידוד כדי שתכניס את הבן שלי ישר לטסט" ויוצאים עם רישיון.

אופציה 3:

תקנה לו אופניים.

----

פורסם

משרד הרישוי.

אם המורה היה יכול הוא היה מגיש כל תלמיד כל יום לטסט- הוא מרוויח על זה כסף. בתקופות חגים הפער בין טסטים יכול להיות עוד יותר גדול.

אסור להתקמצן על שיעורי נהיגה בין טסטים כי אח"כ ההתקמצנות הזו עולה הרבה יותר ביוקר עקב איבוד המיומנות שנרכשה כבר ועלויות הטסט הבא.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

לכל מורה ישנם כמות טסטים שמוקצת בכל חודש בהתאם למספר תלמידיו.

למורה שמעון אין הרבה תלמידים ולכן מכסת הטסטים קטנה.

לא אשמתו רוב הסיכויים, אלא אם כן הוא משקר.

האופציה זה לעבור מורה ואז לחכות עוד חודש וחצי לטסט הבא אז תחליטו מה כדאי

Miata ND2

פורסם

המורה נמצא בקו הקדמי, משרד התחבורה בקו האחורי

ז"א המורה הוא הנותן שירות וכל ההחלטות לגבי מועדים ,נכשלים,הצלחות וכו' קובעים הבוחנים מטעם משרד התחבורה.

הצלחה של התלמיד - הצלחה של המורה. לשניהם מטרה משותפת!

אסור להאשים את המורה רק כי לא עברתם טסט.

היה לי חבר שהאשים את המורים ועבר אחרי כ 20 טסטים אחרי 5 מורים בערך (כבר הפסקנו לספור) - אמיתי לגמרי

פורסם

במקרה אבא שלי מורה נהיגה, הקצאת הטסטים נובעת מהקצאה של משרד הרישוי, ותאמין לי המורים סובלים מזה לא מעט, לאבא שלי ב"ה יש מספיק תלמידים, ובחודש נותנים לו X הקצאות לטסט בזמן שיש לו 2X להוציא לטסט, תלמידים מוכנים ומיומנים, אבל למשרד הרישוי זה לא מזיז את קצה הציפורן.

אבא שלי הופך עולמות ולוקח ממורים אחרים טסטים ומצליח להוציא כמעט את כולם.

לצערנו משרד הרישוי זה גוף אטום, גם למורים ובמיוחד לתלמידים, ואני מכיר את זה ממקור ראשון :-(

פורסם
המורה נמצא בקו הקדמי, משרד התחבורה בקו האחורי

ז"א המורה הוא הנותן שירות וכל ההחלטות לגבי מועדים ,נכשלים,הצלחות וכו' קובעים הבוחנים מטעם משרד התחבורה.

הצלחה של התלמיד - הצלחה של המורה. לשניהם מטרה משותפת!

אסור להאשים את המורה רק כי לא עברתם טסט.

היה לי חבר שהאשים את המורים ועבר אחרי כ 20 טסטים אחרי 5 מורים בערך (כבר הפסקנו לספור) - אמיתי לגמרי

אינני מאשים את המורה בכשלון, אלא שואל לגבי הזמן הממושך בין הטסטים.

פורסם

אקשה בכל זאת. משרד התחבורה דורש מינימום של שבועיים בין טסטים. ילדים אחרים שלי בעבר ניגשו אכן אחרי שבועיים. כעת המורה הנוכחי דורש פסק זמן של חודש וחצי. האם זה נראה לכם סביר? האם זה אכן "אשמת" משרד התחבורה בלבד?

פורסם
משרד הרישוי.

אם המורה היה יכול הוא היה מגיש כל תלמיד כל יום לטסט- הוא מרוויח על זה כסף. בתקופות חגים הפער בין טסטים יכול להיות עוד יותר גדול.

אסור להתקמצן על שיעורי נהיגה בין טסטים כי אח"כ ההתקמצנות הזו עולה הרבה יותר ביוקר עקב איבוד המיומנות שנרכשה כבר ועלויות הטסט הבא.

אמיר, אני לא לגמרי מסכים איתך. כל תלמיד ניגש בסופו של דבר לטסט, שם יכול לעבור או להיכשל (לכן מבחינת המורה מדובר באלמנט קבוע של הכנסה/רווח). ה"אקסטרה" של המורה הנובעת ממספר השיעורים עד לטסט ובין הטסטים. לכן, להבנתי, ככל שהמורה "ימרח" את התמיד, יגדיל את הכנסתו.

פורסם
במקרה אבא שלי מורה נהיגה, הקצאת הטסטים נובעת מהקצאה של משרד הרישוי, ותאמין לי המורים סובלים מזה לא מעט, לאבא שלי ב"ה יש מספיק תלמידים, ובחודש נותנים לו X הקצאות לטסט בזמן שיש לו 2X להוציא לטסט, תלמידים מוכנים ומיומנים, אבל למשרד הרישוי זה לא מזיז את קצה הציפורן.

אבא שלי הופך עולמות ולוקח ממורים אחרים טסטים ומצליח להוציא כמעט את כולם.

לצערנו משרד הרישוי זה גוף אטום, גם למורים ובמיוחד לתלמידים, ואני מכיר את זה ממקור ראשון :-(

תודה ml. הגיע הזמן ללכת לתוכנית צרכנות (כמו "יהיה בסדר") ולהציג את צד הלקוחות (התלמידים - הציבור) הנפגעים. זה יעבוד טוב יותר מכל המלחמות של המורים.

פורסם

אני חיכיתי בין טסט לטסט חודשיים.

בגלל חגים שהיו באמצע וכל מיני דברים, יצא שאת הטסט הראשון עשיתי באמצע פברואר 10', ואת השני (שאותו עברתי) עשיתי באמצע אפריל 10'. (יצא לי בדיוק שנתיים לפניי שהתגייסתי, סתם קטע)

אז כן - לי זה לא ממש הפריע. העיקר אצלי היה להוציא רישיון לפניי כיתה י"ב ועמדתי ביעד. ברור לי שהייתי מעדיף להיות נהג ללא מלווה במאי ולא ביולי, אבל זה לא מזיז לי בעליל.

מצד שני אצלי היו 3 חודשי מלווה בכל מקרה ולא יותר.

שיינסה לחפור קצת למורה, לפעמים מתפנים טסטים ככה בהפתעה אולי. פתאום תלמיד חולה או לא מרגיש מוכן ויכול להתפנות לו מקום.

הדבר היחיד שאני זוכר מהתקופה שלמדתי נהיגה זה שצריך להמתין שבועיים בין טסט לטסט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אופציה 2:

עוברים למורה אחר, שופכים מלא כסף על "דמי עידוד כדי שתכניס את הבן שלי ישר לטסט" ויוצאים עם רישיון.

אם אני לא טועה יש חוק שלאחר שעוברים מורה יש צורך לחכות חודש וחצי עד שהמורה החדש יוכל להגיש לטסט(אולי אם מדובר ממורה מאותו בית הספר זה אחרת)

גם אם לא-להתרגל לרכב של המורה החדש יקח לו מספר שיעורים וגם סביר להניח שהוא לא יהיה בעדיפות ראשונה אצל המורה שיש לו כבר תלמידים שלמדו אצלו מההתחלה ומחכים לטסט

פותח השרשור

כרגע יש לחץ של תלמידים שמעוניינים לגשת לטסט ולעבור לפני החוק החדש ויש מצב שהמורה שנתן לבן שלך כבר טסט אחד מעדיף לתת את הטסטים הקרובים ביותר לתלמידים שמוכנים ולא נגשו עוד לטסט ראשון(מה שהוגן בהתחשב בעובדה שכנראה גם כשהבן שלך קיבל טסט אחרים שנגשו כבר לטסט חיכו)

לדעתי האשמים הם בעיקר משרד הרישוי שמקצים לכל מורה מ"ס די נמוך של טסטים

כמות הטסטים שמוקצים לכל מורה תלוייה גם במספר התלמידים שלו-למשל אצל המורה שלמדתי אצלו אני ושאר החברים שלמדו אצלו חיכינו בין טסט לטסט שבועיים-שלוש

בשורה התחתונה-חודש וחצי זה זמן סביר (אני מכיר גם לא מעט תלמידים שחיכו חודשיים+ בין טסט לטסט)

עדיף לו לחכות,לקחת מספר שיעורי רענון (אין צורך ביותר מידי שיעורים ,שיעור פעם בשבוע לרענון זה סביר)

בסה"כ לפי החוק החדש שיכנס ביולי מתווספים 3 חודשי מלווה שיחולו רק בלילה-ככה שזה לא כזה נורא

ושיהיה לו בהצלחה בטסט הבא:)

פורסם

תודה רבה על התגובות. לסיכום, נראה שאין ברירה אלא להשלים עם רוע הגזירה, ו"לשמור על כושר" באמצעות שיעור בשבוע.

פורסם

ובאם יש לך צורך בחיזוק נוסף ממורה לנהיגה - הקצאת המבחנים המעשיים היא ע"י משרד הרישוי וזוהי מלחמה של שנים בין מורי הנהיגה לבין המשרד הנ"ל.

שבועיים זהו המינימום להמתנה. בפועל, היו תקופות שחיכו גם 3 חודשים בין הטסטים. אל תכעסו על המורים, הרי מבחינתם, להגיש את התלמיד שוב אחרי שבועיים, זה אידיאלי.

זה לא שונה מהתור המייגע שהייתי בו היום במשרד הפנים. האזרח רוצה? שיחכה.

נ.ב : למי שהעיר פה, אין חובת המתנה נוספת במעבר בין בתי ספר או מורים.

• תוכן חדש...