Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום! לפני הכל אני יודע שאי אפשר באמת להשוות בין שתי הרכבים אבל תנו לי להסביר את המצב.

אני כרגע בן 22 וכרגע כבר חצי שנה עובד. (טפו טפו)

כרגע הרכב שאני נוהג בו הוא הרכב שנמצא בבעלות של אמא שלי והרכב הוא דייהטסו YRV אוט' 1.2 שנת 2001

(כמובן שרוב הזמן הרכב לא הכי זמין בשבילי)

בכל מקרה אני כבר אוסף כרגע כסף לרכב שאני מאוד התאהבתי בו והוא הסיאט לאון אוט' SINGO 2004 1.8(לא רכב ספציפי אלא דגם) אחרי הרבה חפירות פה בפורום ובכלל בכל פיסת מידע שמצאתי. (לצורך העניין אני לא נוסע הרבה אז למרות שהרכב

לא הכי חסכוני זה לא פוגע בי יותר מידי)

עד עכשיו יש לי קרוב לחצי מהסכום.

היום אמא נגשה אליי אם הצעה כזאת.

היא מתכוונת להשתדרג לרכב אחר והציעה לי אם אני ארצה אולי לקנות את הרכב שלה ב8 אלף.

(יד שניה - אני יהיה שלישית, הרכב עם 88K ק"מ ובמצב טוב יחסית לשנתון וכד' כמובן, ואני מין הסתם מעודכן בכל הטיפולים שהוא עבר וכו') וכל זאת למטרה של לחסוך

כסף כרגע ואז אולי בעוד שנה או שנה וחצי אני אוכל לקנות רכב משנתון יותר חדש מאשר הלאון וזאת מתוך

דאגה שאם אני אקנה לאון משנת 2004 אז עקב השנתון יש סיכוי שזה יעשה לי חור עמוק בחשבון בנק בשביל טיפולים\ תיקונים.

עכשיו מצד אחד, במה שהיא אומרת - כמובן יש היגיון שגם אני רואה אותו.

אבל מצד שני אני כבר שנתיים מפנטז על הלאון ובאמת שמאוד התאהבתי ברכב (אתם בטח מכירים את המצב :)

אבל מצד שני כמובן שהדייהטסו הוא לא בדיוק רכב שהייתי מחפש מעצמי אם ההצעה הזאתי לא הייתה על השולחן.

רציתי להתייעץ איתכם מה לדעתם כדאי לי לעשות ובכללי אם יש לכם דעות כלשהן על העניין.

תודה רבה.

פורסם

אתה צודק.

אין אפשרות להשוות בין שני הרכבים ואין שום אפשרות לתת לך תשובה להתלבטות.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

לא יודע כמה זמן יש לאמא של את הדייהטסו אבל מכרנו את שלנו ב2008 (קנינו אותה מהחברה ב2002) והיה לי 100K ק"מ על השעון והרכב נמכר עם מצבר מקורי ורפידות בלימה שהוחלפו רק אחרי 90 אלף, הרכב הזה פשוט לא זקוק לתחזוקה והוא אמין בצורה שמפחידה מוסכים, אם אתה קצר בכסף לך על הרכב הזה ותחסוך עוד כסף.

פורסם

מכיוון שזה לא פורום ייעוץ פסיכולוגי, אי אפשר באמת לעזור לך.

לבחור בן 22 חשוב מאוד לעשות פוזות על בנות, להיראות באוטו צעיר ומגניב וכו' וכו' - את זה בוודאי שלא נותנת שום דייהטסו YRV.

לעומת זאת, הליאון תתן גם תתן.

מצד שני, מכיוון שקנו אותה במשך השנים בעיקר אנשים מתלהבים וצעירים כמוך, שחלקם גם היו תפרנים - אז יש מצב שהתחזוקה שהיא קיבלה ב-5 השנים האחרונות הייתה גרועה עד מחפירה והבור התחזוקתי הזה הולך ליפול עליך (גם אם תעשה בדיקה).

אז אם ממש חשוב לך להיראות באוטו מגניב, לך על הליאון. קח בחשבון שזה יעלה לך הרבה יותר מהדייהטסו.

אם חשוב לך לחסוך כסף - לך על האוטו של אמא.

רוצה לעשות אותו קצת יותר צעיר? תשקיע במגנזיום, חלונות שחורים (שימושי ונראה טוב) ובמערכת סטריאו איכותית. בכל מקרה אוטו שאתה מכיר ויודע שהוא מטופל תמיד יהיה מוצלח יותר מבחינת תחזוקה מאוטו שאין לך מושג מה עבר עליו.

פורסם

תיקח את האוטו של אמא.

תחסוך לדירה :)

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

קודם כל, תודה רבה לכולם על העזרה למרות שבאמת זה קצת סיבוך.

החלטתי בסוף כמו שהצעתם ללכת על הדייהטסו :) כמו כן נלקח בחשבון שהכסף אקסטרה שישאר

יוכל לשמש לשיפור מראה הרכב כגון מגנזיום וכו' כמו שנאמר פה באחת התגובות.

תודה רבה לכולם:)

• תוכן חדש...