Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרי מה שעושה הטורבו זה לדחוס את האוויר.

האם קיימות מערכות שמחליפות את הטורבו במיכל עם אוויר דחוס?

או חמצן?

הרי נוזל שהופך לגז הוא כבר יהיה קר.

אשמח אם מישהו יוכל להרחיב על הנושא.

לא מתכוון להישתמש בדברים כאלה או לנסות או דברים בסגנון, אלה סתם בשביל הידע הכללי.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

את הNOS אני מכיר.

הכוונה שלי אם אפשר להחליף את כל סעפת היניקה והטורבו. במיכל עם חמצן או אוויר דחוס. שלא יגיע בכלל אוויר מחוץ למיכל.

וכמובן שהכוונה היא לא לרכב לנהוג איתו לסופר לקנות קרטון חלב וכיכר לחם.

לדוגמה רכב דראג,טופ פיול,דראגסטרים.

נגיד והמגדש על או הטורבו מייצרים לחץ X. אז אם אפשר להחליף את הטורבו או את המגדל על במיכל חמצן/אוויר דחוס שיתן את אותו הלחץ. כמובן שזה יהיה מתוזמן על שאר המערכת בהתאם לסל''ד והצתה וכו.

פורסם

למה להוסיף משקל מיותר?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לא יכול לקרות, אתה צריך כמות אויר אדירה ששמורה בלחץ.

הטורבו לא מיועד לקרר את האויר אלא לדחוס אותו בכח למנוע

הנוס לא מקרר, אלא מגביר את עוצמת הפיצוצים בבוכנות

אחרים אם ירצו יסבירו יותר מפורט, אבל זהו על רגל (יותר נכון אצבע) אחת

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

האינטרקולר נחוץ כי אויר שנדחס מתחמם בפעולת הדחיסה.

מיכל עם אויר דחוס לא יהיה חם כמו אויר שנדחס על ידי הטורבו.

לדעתי מה שאתה אומר אפשרי, אבל הניהול של הדבר הזה בעייתי מאוד.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
לא יכול לקרות, אתה צריך כמות אויר אדירה ששמורה בלחץ.

הטורבו לא מיועד לקרר את האויר אלא לדחוס אותו בכח למנוע

הנוס לא מקרר, אלא מגביר את עוצמת הפיצוצים בבוכנות

אחרים אם ירצו יסבירו יותר מפורט, אבל זהו על רגל (יותר נכון אצבע) אחת

לא מדוייק. רק 21% מהאויר הוא חמצן אז תיאורתית אם תזריק חמצן טהור בלחץ אטמוספרי כבר הגעת לתוצאות של לחץ גדישה של 5BAR.

הבעייה עם זה היא שאתה צריך מנוע נטול שמן (מתפוצץ במגע עם חמצן) וחזק מאוד פיזית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מנוע בנפח של 1 ליטר שואף 1 ליטר (בערך) כל שני סיבובים, במצערת פתוחה. אם המנוע פועל במהירות של 6000 סל"ד, זה 100 סיבובים לשניה ולכן 50 ליטר לשניה. אם במיכל יש לחץ של 10 אטמוספירות, אז מיכל של 200 ליטר יכיל 200*10=2000 ליטר (שווה ערך). וזה יספיק להפעיל את המנוע במשך 2000/50=40 שניות.

ואם למנוע יש נפח של 2 ליטר - 20 שניות.

גם אם נניח שחמצן טהור יכפיל את הזמן בחמש, עדיין לא הגענו אפילו לשתי דקות של פעולה מאומצת, על מיכל (אוויר) מלא.

דני

פורסם
מנוע בנפח של 1 ליטר שואף 1 ליטר (בערך) כל שני סיבובים, במצערת פתוחה. אם המנוע פועל במהירות של 6000 סל"ד, זה 100 סיבובים לשניה ולכן 50 ליטר לשניה. אם במיכל יש לחץ של 10 אטמוספירות, אז מיכל של 200 ליטר יכיל 200*10=2000 ליטר (שווה ערך). וזה יספיק להפעיל את המנוע במשך 2000/50=40 שניות.

ואם למנוע יש נפח של 2 ליטר - 20 שניות.

גם אם נניח שחמצן טהור יכפיל את הזמן בחמש, עדיין לא הגענו אפילו לשתי דקות של פעולה מאומצת, על מיכל (אוויר) מלא.

דני

אוקיי אז בעצמם מבחינה טכנית זה אפשרי, עכשיו השאלה אחרת, האם זה יתן יותר תוספת הספק כל שהיא למנוע? במידה ומדובר באוויר דחוס או חמצן? או אולי אפילו תוספת חמצן לתערובת.

אני לוקח כדוגמה מנועים שלא נוסעים בסיבובים אלה מנועי דראג רייסינג. שעובדים זמן קצר מאוד.

זתומרת מבחינה טכנית זה אפשרי פשוט לא קיים כי אף אחד אל צריך את זה. אבל בכל זאת הייתי רוצה לדעת את הבעייתיות שבנושא.

nuff said.

לא הבנתי למה התגובה הזאת טובה. אם נאמר פה מספיק תדלג על האשכול הזה בבקשה.

פורסם

מגדשי טורבו קיימים במנועי מטוסים משנות ה-40 ובמנועי מכוניות משנות ה-50. מערכות כאלו נמצאות בניסויים של חברות מרוצים או על המסלולים כבר הרבה שנים (ב-F1 הגיעה הטכנולוגיה לשיא בשנות ה-80 המוקדמות) כך שכמעט כל האופציות כבר נוסו.

לתוספת כוח לזמנים קצרים כבר עשרות שנים משתמשים בהזרקת NO, מתנול ומים. אינטרקולר קיים כבר עשרות שנים וכך גם פטנטים של התזת מים על פניו. הזרקת חמצן טהור לא פרקטית מהסיבות שנמנו כאן.

בכל מקרה המגבלה היא לא ביכולת המנוע לנשום, כבר מזמן יצרו מנועי 1.5-2 ליטר עם הספקים של 500 כ"ס ויותר עם טורבו "סטנדרטי". הבעיה היא בעמידות של הבוכנות, גלי ההנע, השסתומים וכו' בעומס כזה לאורך זמן.

• תוכן חדש...