Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב מסוג פאביה 2008 מנוע 1.6 ספורט. כשאני נוסע בכבישים בין עירוניים על מהירות בסביבות 120 קמ"ש, מערכת החימום מוציאה חימום רק כשהבורר ממש עד הסוף. אם אני מסיט את הבורר אפילו קליק אחד לצד השני, המערכת מוציאה אוויר פושר. עוד קליק אחד שמאלה ולא יוצא אוויר חם בכלל.

פעם כשהייתי נוסע עם הרכב והייתי שם את הבורר אפילו על החצי היה יוצא אוויר חם. שמתי לב כשאני עומד ברמזורים (אני לא עומד בכלל בפקקים, אבל כנראה אותו האפקט) אז יוצא חימום חזק מאוד כמו שצריך להיות, אפילו על החצי. מדובר במערכת מכאנית, ז"א פאנל כפתורים רגיל ללא בקרת אקלים. המדחס לא עובד, הכפתור שחוסם כניסת אוויר מבחוץ-לחוץ.

לא נראה לי הגיוני שהתרמוסטט ייתפס על מצב פתוח ברכב עם 49K ק"מ וחוץ מזה אין לי דרך לבדוק את זה, מכיוון שאין לי שעון חום מנוע בלוח שעונים או נורת קור מנוע (נורה כחולה), אלא יש שם רק נורה אדומה שאמורה בתיאוריה להידלק באזור 107°, רק כשהמנוע מתחמם.

מישהו יודע מה הבעיה? אני ממש צריך את החימום פה, בעיקר בבוקר (אזור בעייתי), וחוץ מזה אני רגיש לקור.

תודה לעוזרים וחג שמח.

פורסם

אכן נראה כמו טרמוסטט תפוס, הבעיה המינורית יחסית של חימום בתא הנוסעים מעלה אפשרות שהמנוע שלך לא מגיע לטמפרטורת עבודה מה שיגרום לבלאי מואץ של המנוע ותצרוכת דלק גבוהה, מומלץ לבדוק את העניין במוסך.

אני ממש לא מבין את השיקול של היצרנים לוותר על שעון חום מנוע.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יכול להיות שנהרס לך התריס של הבורר אויר מבחוץ? כשאתה נוסע נכנס אויר קר בגלל תנועת הרכב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
יכול להיות שנהרס לך התריס של הבורר אויר מבחוץ? כשאתה נוסע נכנס אויר קר בגלל תנועת הרכב.

ברכב שלי, גם במצב "אויר מבחוץ" האויר הטרי מתחמם. מה שאומר, שאם אני בירידה, לדוגמא, והבורר טמפרטורה על חום, גם ללא הפעלת החימום בכלל, נכנס לי חום.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל הוא לא טוען שנכנס אויר קר אלא פושר.

אצלי למשל הספוגים שאוטמים את התריסים האלה בפנים נהרסו מזמן, כשאני שם את הבורר על חימום בנסיעה מהירה נכנס אויר פושר אבל טמפ' חום המנוע לא משתנה, ואצלי השעון הוא "אמיתי".

כמובן שמדובר במכוניות שונות ויכול להיות שאצלכם יש גם גוף חימום חשמלי בנוסף על הרדיאטור הפנימי. צריך תשובה מאחד שמכיר ספציפית את המערכת ברכב הזה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

האם מיד אחרי עצירה האויר נהפך לחם, או לוקח לו כמה שניות?

צודק, תיקנתי את השאלה.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

כשאני נוסע במהירות גבוהה ואח"כ עוצר ברמזור לוקח לאוויר להתחמם מס' שניות גם כשאני עומד, זה לא בבת אחת.

לגבי הכפתור: כשהמאוורר הפנימי על מצב אפס (כבוי) והכפתור של האוויר לחוץ, לא נכנס אוויר פנימה. כשהוא לא לחוץ, נכנס אוויר פנימה בנסיעה מהירה גם כאמור כשבורר מהירות מאוורר על האפס. לפעמים נכנס אוויר חם, תלוי לאיפה הבורר מכוון (חום או קור).

צירפתי תמונה מעכשיו של פאנל המזגן - כך אני נוסע כל חורף. צילמתי בחניה הפרטית שלי, מיד לאחר ההגעה ליעד ולפני כיבוי מנוע. ההבדל מהחורפים הקודמים לזה הנוכחי הוא רק בבורר הטמפ' (כחול-אדום), פעם מספיק לכוון אותו על החצי או טיפה ימינה מהחצי כדי לקבל אוויר חם, ואם הייתי מכוון אותו עד הסוף הייתי נשרף ברכב מחום. היום זה לא ככה, אלא רק בנסיעה במהירויות נמוכות ועמידה ברמזורים.

אז מה זה אומר?

תמונה 004.jpg

פורסם
אכן נראה כמו טרמוסטט תפוס, הבעיה המינורית יחסית של חימום בתא הנוסעים מעלה אפשרות שהמנוע שלך לא מגיע לטמפרטורת עבודה מה שיגרום לבלאי מואץ של המנוע ותצרוכת דלק גבוהה, מומלץ לבדוק את העניין במוסך.

אני ממש לא מבין את השיקול של היצרנים לוותר על שעון חום מנוע.

אני גם חושב ככה, שלוקח למנוע הרבה זמן להתחמם, למרות שזה לא אמור ליהיות ככה (גם אם 20- מעלות בחוץ, יקח לו זמן אבל בסוף הוא יתחמם לטמפ' הקרובה לטמפ' עבודה).

מקווה שזה בעיה רק אצלך ולא בכל הפאביות.

רק גורם לי להעריך יותר ויותר את הפיג'ו 406 שהייתה לי, 230KKM ו13 שנים, שהמזגן עבד כמו מקפיא של קצב בקיץ או כמו קמין בחורף (בחיים לא הפסיקה לחמם!). (חייב לציין, החלפתי מדחס שהיא הייתה בגיל 12 וחצי, וחוץ מזה הכל היה מקורי במערכת המיזוג (ובעוד הרבה מערכות!).

• תוכן חדש...