Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן וסאהלן לכולם.

השאלה שלי אולי תשמע בסיסית אבל אל תפנו אותי לFAQ, לא מצאתי שם תשובה.

אם אני מחבר לדוגמא מגבר 4 ערוצים שנותן 100W (לערוץ) לזוג קומפוננטים שההספק שלהם הוא 60W.

ומחבר לשני ערוצים האחרים סאב וופר בגישור שההספק שלו הוא 200W.

לכאורה אני אצטרך להשתמש במלוא העוצמה של המגבר בשביל לנצל את הסאב עד הסוף (נניח שהגישור נותן בדיוק 200W לשני הערוצים ביחד) אבל אז הרמקולים יקבלו 40W יותר ממה שהם יכולים לספוג. (לא?) זה לא ישרוף אותם?

ובאותו הקשר, איך ההספק מתחלק בין הטוויטרים לוופרים בהגברה רגילה?(עם קרוס פאסיבי, במערכת 2WAY)

עוד שאלה, האם יש סיבה לא לחבר מגבר חזק לרמקולים חלשים. נגיד מגבר שמוציא 110W לערוץ לרמקולים עם הספק של 60W.

תודה!

פורסם

אתה לא יכול לחבר למגבר 4 רמקולים(שניי זוגות קומפוננטים) וסאב למגבר 4 ערוצים אלה אם המגבר יורד לשניי אום אם הוא לא יורד אתה עלול לשרוף את המגבר ואולים גם את הרמקולים תפרט בדיוק את סוג המגבר וננסה לעזור לך אם אתה רוצה עוד יעוץ פנה אלי בפרטי אשמח לעזור

מומחה

פורסם

למען הסר ספק. הכוונה היא לחבר שני וופרים ושני טוויטרים על 2 ערוצים עם קרוסים פאסיביים (התקנה סטנדרטית לחלוטין) ולשני הערוצים הנותרים לחבר סאב בגישור.

פורסם

הבחור שמעליך צודק.

רק אם המגבר יציב ב2 אוהם לערוץ אתה תוכל לעשות זאת.

ותוודא שיש לך תשתית תומכת, פיוז יותר גדול וכבל ראשי יותר עבה. כי הוא יצרוך לפחות פי 2 הספק מהרגיל

ובנוגע לשאר השאלות שלך

בעזרת כפתור הגיין אפשר לשלוט על ההספק שיוצא מהמגבר, אך תזכור שמדובר פה בהספק דינאמי. ז"א שלא תמיד יוצא 100 וואט, אלא בפיקים קצרים.

ולגבי הכנסת הספק גבוה לרמקול "חלש" אז העניין הוא יכול תרמית של הסליל לקבל הספק כזה, אף פעם לא מומלץ לתת לרמקול פי 2 מההספק המוצהר שלו אלא אם כן אתה יודע בדיוק מה אתה עושה (פה נכנס נצילות תיבה, טווחי ניגון, סיגנל נקי וכו')

פורסם

לגבי סוג המגבר, לא יעזור לי לתת שם כי אני מחפש מגבר (לא ספציפי) לכן אני מנסה להבין את העיקרון.

למה שהמגבר יעבוד ב2ohm ולא ב4? בגלל הגישור? מה שקובע את ההתנגדות זה לא האלמנט? מה קורה אם אלמנט יכול לעבוד גם בהתנגדות של 2OHM וגם בשל 4OHM? (וגם המגבר מסוגל)

ואם אני לא מחבר בגישור?

ז"א יש לי מגבר של 5 ערוצים או 3 ואני משתמש ב2 מהם בשביל הקומפוננטים 2 WAY ובערוץ הנוסף אני מחבר את הסאב? כשאני מגביר את הגיין אני מגביר גם את ההספק גם לסאב וגם את ההספק לקומפוננטים. יוצא שהרכיב בעל ההספק הגבוהה יותר לא מקבל את ההספק שהוא צריך ואם אני אתן לו יותר אז הרכיב בעל ההספק הנמוך יותר יישרף...

אפשר לעשות לי סדר בדברים בבקשה?

פורסם

אתה עשית סלט שלם פה ממלא דברים.

1. יש את חוק האוהמים (OHMS LAWׂ)

חיבור בטור אתה מחבר את ההתנגדות

חיבור במקביל אתה מחלק את ההתנגדות

תחבר זוג קומפוננטים 4 אוהם ביחד במקביל התנגדות סופית תהיה 2 אוהם, תחבר אותם בטור וההתנגדות תהיה 8 אוהם.

2.רמקול לא יכול לעבוד גם ב4 אוהם וגם ב2 אוהם. יש לו התנגדות נומינלית קבועה.

3.גישור:

כשמגשרים זוג ערוצים מה שקורה זה ששתי המגברים נהיים ערוץ אחד.

השיטה המקובלת במגברים לרכב - בגישור טורי הערוץ ראשון מספק את הצד החיובי של גל הסינוס, ערוץ שני מספק את הגל השלילי של גל הסינוס. אם מחברים אלמט של 4 אוהם לזוג ערוצים בקישור אז ההתנגדות לכל ערוץ מתחלק ב2 ז"א כל ערוץ רואה 2 אוהם. חשוב לציין שערוץ השני עובד בפאזה של 180 מעלות.

יש עוד דרך לגשר, שיטה שלא משומשת במגברים לרכב, וזה גישור במקביל - זוג ערוצים מחוברים יחד וכל ערוץ רואה פי 2 מההתנגדות של הרמקול. אז אם גישרת רמקול 4 אוהם על זוג ערוצים בגישור טורי ההתנגדות לכל ערוץ תהיה 8 אוהם.

4.הגיין לא שולט על ההספק במובן של אם תפתח אותו עד הסוף יהיה לך אלפי וואטים. אלא הוא נועד לתאם את רגישות כניסת המגבר ליציאות הPREOUT של הרדיודיסק. אבל אפשר כן להפחית את ההספק בעזרת סגירת הגיין.

כמו כן גיין זה לא ווליום.

5. לגבי מגבר רב ערוצים.

בד"כ זה 4 או 5 ערוצים ולפעמים 6. כל זוג ערוצים נשלט על ידי גיין ופילטרים נפרדים.

ז"א שאם על זוג ערוצים מחובר קומפוננט יש להם גיין עצמי לזוג ערוצים האלו בלבד, ואם יש לך סאב בגישור על עוד זוג ערוצים אז גם להם יש גיין בנפרד. אין גיין אחד לכל הערוצים.

פורסם

תודה רבה על הזמן שהקדשת לתשובה. בהחלט עשית לי סדר (ברוב) הדברים.

"חיבור בטור אתה מחבר את ההתנגדות

חיבור במקביל אתה מחלק את ההתנגדות"

אם השיטה המקובלת לדבריך במגברים היא חיבור בגישור טורי לא אמורים לחבר את ההתנגדות ולכן לקבל 8OHM?

בכל אופן, האם אפשר להגיד שבאופן דיי גורף כשעושים גישור של שני ערוצים במגבר עם אלמנט של 4 OHM מקבלים התנגדות של 2OHM? (אין לי מושג בחשמל למקרה שלא הבנת עדיין :?

פורסם

המשפט שציטטת הוא תקף לגבי רמקולים, לא לגבי גישור.

לגבי האמירה השניה.

זה לא שמקבלים התנגדות נמוכה יותר, זה פשוט מה שכל ערוץ רואה.

לכן תמיד כשמגשרים רמקול בעל התנגדות X במגבר, צריך לוודא שהמגבר יכול לעבוד בצורה יציבה עם התנגדות X\2 (שזה חצי מX)

המגבר שלי למשל יציב מ4-1 אוהם לכל ערוץ, מה שאומר שאני יכול לגשר סאב של 2 אוהם על זוג ערוצים מבלי לגרום נזק למגבר.

פורסם

האם אפשר לחבר בגישור סאב וופר עם שני סלילים של 4ohm כל אחד למגבר 4 ערוצים בגישור?

הסאב- Hifonics HFi12D4

המגבר- Power Acoustik LT960/4

עריכה:

במדריך של המגבר נראה שאפשר לחבר בגישור רק ב4ohm. בהנחה שזה באמת נכון, האם אפשרי לחבר רק סליל אחד? מה החסרונות של זה?

תודה!!

• תוכן חדש...