Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דיי לקשור את הפיזיקה("מהירות") עם המצב הנפשי("עצבים"), אפשר בהחלט להיות נהגים מהירים ורגועים -

מה שמבטיח לנו פוקוס מלא בכביש ובסביבה, נהגים רגועים מכיוון שכולם קשובים אחד לשני (אחרת כיצד ייתקדמו מהר ביחד?), פחות תאונות והגעה זריזה ליעד. זה מצב שלwin win .

ספר את זה למיכל הדלק של הרכב שלך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה גם נכון, אבל אם אתה מצליח להיות רגוע, ולנסוע לאט זה WIN WIN WIN.

אני מסכים עם זה שלא צריך לקשר את המהירות לעצבים, יחד עם זאת, אי אפשר שלא לקשר אותה לסבלנות, כפי שציין פותח השרשור.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

סבלנות? אתה מדבר על אוסטרליה?

זאת לא סבלנות אלא דווקא שיקולים רבים אחרים אשר לעיתים קרובות גם מהולים בחוסר ידע או שליטה בסיסית ברכב.

או שבכלל אתה מתכוון לסבלנות של אלה התקועים אחריהם? זאת סבלנות וסובלנות.

פורסם

לא ידידי, אני מדבר על ישראל. כן זה מצריך סבלנות לנסוע 90 בנתיב הימני, כש-99% מהרכבים הסובבים עוקפים אותך.

מי שמאחורי? שיעקוף, יש לו נתיב בשביל זה (ולפעמים גם יותר).

פורסם

ניקו, אם באופן קבוע 99 אחוז מהנהגים עוקפים אותך אז לעניות דעתי אתה מסכן את עצמך ואת הסובבים אותך בכך שאתה לא זורם בקצב של התנועה והופך להיות סוג של sitting duck.

(הפרש מהירויות גדול בין נתיבים גם הוא מסוכן)

נקודה נוספת למחשבה היא האם אתה מצליח לשמור על עירנות גבוהה? לנהוג במהירות נמוכה ולהתרכז בMP3יים, רדיו, שיחת טלפון, לא עושה ממך נהג חוקי (אלא רק למראית עין בגלל שמירה על המהירות המותרת), להיפך - אתה הופך להיות סוג של קליע שכבר יצא מלוע האקדח ותפס כיוון.

פורסם

מה מסכן? שאני נוסע 90 הנהג באמצעי 110, וההוא בשמאלי 130? שים לב אני נוסע במהירות המקסימאלית המותרת בחוק.

הרבה רכבים עוקפים אותי, חלקם נוסעים איתי בימני, 99% היה מספר תיאורטי, לא ספרתי באמת. אני זורם מעולה עם התנועה, בעיקר עם תנועת המשאיות. אני גם שומר מרחק נכון, מה ש90% מאותם ה99% שאני מסכן, לא עושים.

לטענתך, בכביש 6, אני חייב לנסוע 140 כדי להיות במהירויות דומות לאלה שבוחרים לעבור על החוק? (גם אם החוק לא מוצא חן בעיניי אנשים מסויימים). הממהרים הם המבדילים, אני נוסע כחוק.

אני שומר על מספיק עירנות, כי אני, להבדיל מכל אלה ש"אני מסכן", לא סוטה מהנתיב שלי, ולא עושה שום דבר שהוא לא נהיגה (טוב נו לפעמים אני שר, אבל רק כשאני לבד, כדי לא לזעזע אחרים), אני מסיים כל נסיעה בבטחה, עם חסכון דלק ועצביםמקסימלי, בלי לקבל הבהוב אחד, בלי לקבל צפירה אחת, ואף אחד אפילו לא נצמד אליי, ולא עובר נתיב שנייה לפני שהוא פוגע בי. אני מסיים כל נסיעה באותו מצב רוח שעליתי להגה, ואף יותר טוב.

פורסם

אם כך, כל הכבוד, אתה בין יחידי סגולה.

במצב שהחוק היבש בקונפליקט עם ההגיון שלי, לאחר הפעלת שיקול דעת והבנה עמוקה יכול מאוד להיות שאעבור על החוק.

החוק הוא יבש ומי שכתב אותו לא יכול לצפות כל תרחיש אפשרי או אפילו להתייחס לכל תרחיש קיים.

פורסם

שלא תטעה, השיקול שלך הוא נכון, בטיחות קודמת לכל, ולכן בעקיפות אני מגביר מעט. אבל בכבישים בהם אני מתנייד, החוק מותאם מעולה לבטיחות, ולעצבים שלי. בנוסף אני גם לא ברכב חסכוני במיוחד (מאזדה 3), ו90 קמ"ש זהדי אופטימלי לצריכת הדלק שלי.

אני גם מבין את הקונפליקט בין ההיגיון לבין החוק, אבל אני מדמיין את שטייניץ נכנס לפרארי כל פעם שאני נותן גז, זה עוזר.

פורסם

יש לי חבר שיש לו פורשה קררה טורבו ומרצדס S500.

הוא מעדיף את המרצדס בגלל שאיתה אפשר לנסוע ברוגע כאילו ברכבת.

פורשה דורשת שיתנו לה בראש ואתה לא יכול לסרב לה.

פורסם

קשה לנהוג מהר ולהשאר רגוע, כי התנועה סביב לא מאתימה למהירות (אלא אם אתה מדלג מנתיב לנתיב בקצב גבוה, מה שאני לא אוהב לעשות). אם הייתי יכול לנסוע נניח אפילו ב120, בנתיב המרכזי \ שמאלי, ולא הייתי נתקע כל X דק' במישהו שנוסע שם ב-80, אז כמובן שהייתי גם הרבה יותר רגוע :)

יש ימים שאני נוסע כמוך, ניקו, אבל לא חושב שאני יכול לשרוד ככה לאורך זמן :)

ברור שזה מבזבז דלק, אבל כשאתה נוהג באוטו (שמתיימר להיות) ספורטיבי, חלק מהכיף מן הסתם זה גם ללחוץ על הגז ולהרגיש את התגובה :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
ניקו, אם באופן קבוע 99 אחוז מהנהגים עוקפים אותך אז לעניות דעתי אתה מסכן את עצמך ואת הסובבים אותך בכך שאתה לא זורם בקצב של התנועה והופך להיות סוג של sitting duck.

(הפרש מהירויות גדול בין נתיבים גם הוא מסוכן)

נקודה נוספת למחשבה היא האם אתה מצליח לשמור על עירנות גבוהה? לנהוג במהירות נמוכה ולהתרכז בMP3יים, רדיו, שיחת טלפון, לא עושה ממך נהג חוקי (אלא רק למראית עין בגלל שמירה על המהירות המותרת), להיפך - אתה הופך להיות סוג של קליע שכבר יצא מלוע האקדח ותפס כיוון.

קלעת בול !, אלה 2 הטיעונים שבריוני הכביש שיצא לי להתקל בהם מרבים להשתמש :

1. אם כולם טסים 160 תטוס גם אתה אחרת ייכנסו בך.

2. אני טס 160 כי אם אני נוסע לאט יותר אני נרדם ואז אני יותר מסוכן.

אני מקווה שאתה לא נוהג בבריונות וכוחנות על הכביש.

פורסם
אהלן חברה,

בימים אלה שמחירי הדלק בשמים צריך לחסוך, ולנהוג יותר רגוע.

לצערי אני פשוט לא מצליח.

אני מוצא את עצמי בכל נסיעה על כביש מהיר נותן קיקים ומשייט לרוב בין 120-150

לא מצליח לנהוג רגוע ממש בלתי אפשרי.

לצערי אין לי CC ברכב ואני לא יודע מה לעשות..

אני ממש משתעמם בנסיעה רגועה.

מה האופציות שלי ואיזה טיפים אתם יכולים לתת לפני שאאבד את הרישיון:wink:

תודה,

תתבגר

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

יש לי כמה שאולות לגבי מהירות אידיאלית כלומר הכי חסכונית

רציתי לדעת מהי המירות האידאלית שבה הרכב צורך הכי מעט לקמ( בתנאים אידיאלים= מישור בלי רמזורים)

האם לסלד יש השפעה? האם בעצם זאת לא מהירות אידאלית אלה סלד אידאלי? ומה הוא?

אם כן מדוע יש רק 5 הילוכים ברכבים ידניים (בדרל כלל)?

ואני שואל ספציפית לפורד פיאסטה 2002.?

פורסם

90 זאת מהירות חסכונית וזורמת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...