Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משהו שתמיד סקרן אותי.

תמיד, לפני שבונים משהו, רואים אנשים עם אפודים זוהרים, שעומדים עם משהו שנראה כמו מצלמה ענתיקה על מעמד, וכאילו מצלמים משהו, תוך כדי שהם מסמנים לאדם השני שמחזיק משהו שנראה כמו סרגל גדול.

מה זה, ולמה זה טוב?

תמונה להמחשה:

5675315_460s.jpg

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זה מכשיר מדידה של זוויות וגבהים לצורך חישוב פני שטח. המפעילים שלו הם גאודטים, הם מודדים את פני הקרקע על מנת להתאים את תכניות הבניה אליה בדיוק מושלם.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

זה תיאודולית.

המכשיר יושב על נקודה ידועה ומדודה (הן נראות כמו ראש של מסמר בקרקע ויש רשימה של נ.צ. של כולן) ובעזרת מדידת זויות וגובה מסמנים את גבולות המבנה העתידי.

בשירות הסדיר שלי יצא לי לעבוד עם המקבילה הצבאית שלו כשמדדנו נמ"מים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מודדים עם זה הפרשי גבהים בקרקע לפני שעושים יציקות בחוץ, ולפני שמרצפים בחוץ, בכדי לשרטט מפה של הגבהים .

וככה הם יכולים לדעת באיזה גובה לרצף, כדי שהמים יזרמו לכיוון מסויים (לרחוב בד"כ) ושלא יצטברו בחצר בשלוליות,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

ישנם 2 סוגי מכשירים שנראים דומה מאוד בתחום המדידות:

1. תיאדולית - כמו שכבר הסבירו פה לפני.

2. דיסטומט - מתפקד כמו תיאדולית רק יותר חכם, יודע גם לתת נ.צ בעזרת GPS. מכונה גם טוטלסטיישן.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

עוד שאלה בנושא,

כמה זמן לוקח למכשיר לספק מדידה?

כי לרוב נראה שהם עומדים הרבה זמן באותו מקום, מכוונים לאותה נקודה.

!AWDSOME

פורסם
זה מכשיר מדידה של זוויות וגבהים לצורך חישוב פני שטח. המפעילים שלו הם גאודטים, הם מודדים את פני הקרקע על מנת להתאים את תכניות הבניה אליה בדיוק מושלם.

זה לא משהו שצילומי לוויין מספקים?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תלוי בשימוש. אם אתה רוצה למפות שטחים גדולים, ורמת הדיוק הנדרשת לא היסטרית, לווין יכול לעשות את זה.

לשטחים קטנים, וכשנדרש דיוק גבוה, צריך מישהו על הקרקע.

המידע הזה מופיע בלינק שנתתי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
עוד שאלה בנושא,

יש את המכשיר עצמו שלרוב עומד בנקודה מסויימת.

ויש את המוט הנגדי לו, שאדם אחר מחזיק, והוא זה שעובר מנקודה לנקודה לצורך המדידה במספר מקומות.

פורסם
זה לא משהו שצילומי לוויין מספקים?

נניח ואני בונה פרוייקט של כמה בניינים, ואתה בונה בסמוך אליי פרוייקט של כמה בניינים.

לא תרצה שאני אגזול לך פתאום מטר מהשטח שתכננת לגינה והבטחת לקונים/דיירים החדשים, לא?

או שאני מתבלבל בכלל במכשיר :)

8)
פורסם
עוד שאלה בנושא,

בשימוש בכל המכשירים, בין אם המכאני ובין אם מבוסס GPS יש צורך במכשיר נוסף. ידוע בשם "פריזמה".

בחור אחד עומד על נקודה קבועה עם המכשיר, ועוד כמה בשטח. הוא מכוון אליהם, וככה יכול לבצע גילוי תוואי השטח. ככה מכינים מפות, וככה מודדים מגרשים. לפני בנייה של כל דבר יש צורך לסמן את התחום שלו. גם בית. מה הגבולות שלו, איפה כל חדר יהיה וכדומה. כנל לגבי כבישים, בורות ביוב, וכל דבר בעצם.

המכשיר מבוסס GPS עומד על נקודה קבועה (מסומנת בעזרת מספר אותיות באנגלית, ומספרים, האותיות מציינים את שם העסק, למשל HF234 יהיה הלפרין-פלוס בע"מ, נקודה מספר 234). מישהו ישמור על מכשיר הGPS, ואדם אחר יילך עם הפריזמה שלו לנקודות שצריך למדוד.

לאורך התהליך צריך לרשום על דף מה כל מדידה מתייחסת. למשל, מדידה ראשונה תהיה של עץ, מדידה שנייה של בור ביוב, ואז מקודדים את זה בתוכנות במחשב כדי להכין מפה מדוייקת עם כל הנקודות שנמדדו.

בתקופת טרום הצבא עבדתי באחת החברות במשך שנה. עבודה מאוד קשה. היא לא רק מדידה, מישהו צריך לנעוץ את המסמרים בבטון, את הבזנטים בשטח, ולהריץ את הסרטים מנקודה לנקודה. בקיצור, קשה!.

פורסם

ואצלנו בארץ, הגרסה הכי נפוצה היא (תופים בבקשה):

term_201203070448080000004f5775284d31bwnLRXcd3ozH19am8h_2.jpg

+

vwJ60.jpg

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חמור חמור אבל לפחות משתמש בציוד בטיחות. :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...