Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי מפת המצלמות באתר של מיצו, מדובר בדחליל. השאלה מה/מי צילם אותך.

אני משתמש בצ'יטה קרוב לשנתיים ומעדכן אותה באמצעות חבילת העדכון בכל פעם שאני רואה שיצא עדכון. אין מצב שהיא מפספסת מצלמות. היא אפילו מתריעה על "מצלמה ישנה שכבר לא בשימוש".

pardesia.JPG

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש לי שאלה אחת, בלי לשפוט אף אחד יותר מדי.

באיזה קטע בדיוק צולם פותח השרשור?

גאטסו יש רק רמזור/מהירות, והיא בצומת השרון, לפני פרדסיה יש מצלמה שלא פעילה מאז שעותמנים עזבו את הארץ, אז או שצילם אותך שוטר במצלמה ניידת? או שמישהו החייה את המצלמה של פרדסיה? (שהיא לא גאטסו).

אם אכן מדובר בקטע של פרדסיה, אז אני לא חושב שזו מהירות חכמה, כי יש שם עכשיו שיפוצים, מה שאומר שני נתיבים סה"כ, ללא שוליים כמעט, ועם הרבה זבל על הכביש (חצץ, חול ועוד כל מיני דברים), לכן אם אכן מדובר באזור שתיארתי נהיגה ב140 קמ"ש שם איננה חכמה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לכל הממהרים שימו לב

זה נכון שהרכבים המודרניים מגיעים ללא כל קושי למהירות הזו ואף יותר אבל האם בדקתם את הצמיגים שלכם?

לצמיג יש גם מהירות מקסימלית שהוא בנוי אליה וגם אלן פרוסט לא יתפוס מאזדה 3 שמתפוצץ לה צמיג קידמי ב 140+

למיתב ידיעתי רוב המכוניות המשפחתיות בארץ נמכרות אם צמיגים שמתאימים עד 160 קמ"ש על פי הייצרן. אז אם הייצרן הוא מישלן עוד ניחא אבל אם מדובר ביצרן סיני לא מוכר, אני הייתי לוקח איזה 10-20% מרווח ביטחון.

כמובן שהמהירות המצויינת היא עבור צמיג אם לחץ אוויר מתאים, בדקת? התאמת לכמות היושבים והמטען ברכב?

אם אתם נוסעים בטנדר נדמה לי שהמהירות שלכם צריכה לרדת אף יותר כי הצמיגים שם עוד פחות מתאימים למהירות.

סעו במהירות מתאימה לרכבים, ותהנו.

כן בדקנו את הצמיגים! קוד מהירות 270 קמ"ש ולחץ אוויר תקין לחלוטין (אפילו קצת מעל בשביל פחות מריחה בסיבוב). עכשיו אפשר לנסוע מהר אבא?

נ.ב. אם אדם מן הישוב הצליח לעצור רכב, בבטחה וללא דרמות, אחרי פיצוץ צמיג במהירות של קרוב ל200 קמ"ש, מה זה אומר על אלן פרוסט?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

ידעתי שיגיבו כמה יפה נפש, כמו שתמיד קורה בפוסטים מהסוג הזה, אבל דווקא ממשתמשים וותיקים ומבינים כמו מרק 10 לא ציפיתי.

אדון מרק, זה לא באמת משנה לך באיזה רכב אני נוהג, וזה לא משנה איזה נסיון יש לי או אין לי בנהיגה ובשליטה על הרכב, ובהיכרות עם הכביש. אבל נניח שיש לי רכב ש140 קמש נמצאים מתחת לחצי הראשון של הסקאלה שלו, רכב עם אחיזה מדהימה, ואני עם הרבה נסיון ושליטה ברכב ובתנאי הכביש המסויים הזה (למעט המצלמה שקמה לתחייה). כמו כן, כמו שציינתי, הכביש היה ריק לחלוטין!!!

האם אחרי כל המידע הזה עדיין אתה זועם על כך שנסעתי 140 קמ״ש?!

אם כן, ממליץ לך בחום לעשות בדק בית, אין סיכוי שאת כל הידע וההמלצות שאתה מחלק פה בפורום למדת מצפייה בפורמולה 1.

לעיתים תנאי הכביש מאפשרים נסיעה גבוהה גם ב70-80 אחוז יותר מהגבלת המחוקק, שכל אחד יפעיל שיקול דעת ויכיר את מגבלות הנהיגה שלו ומגבלות הרכב, כמו כן כשהכביש ריק והחיים היחידים שאתה מסכן הם שלך, המשוואה שונה לחלוטין.

בכל מקרה, הפוסט נפתח על מנת להועיל עבור אלו שמתניידים בקטע הכביש הזה באופן קבע. ולא כדי לשמוע ביקורות על צורת הנהיגה שלי, בשביל זה יש את בת הזוג.

נסיעה טובה ובטוחה לכולם! לעיתים גם על 140 קמ״ש זה בטוח...מפליא!

פורסם
ידעתי שיגיבו כמה יפה נפש, כמו שתמיד קורה בפוסטים מהסוג הזה,

דעות לכאן ולכאן.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

מרק 10 וסולל הדרך, הוצאתם לי את המילים מהפה.

הסיבה העיקרית שהדור הנוכחי גדל להיות מופרע כמו שהוא זה בעיקר בגלל שההורים מוכיחים להם שאפשר ומותר לעבור על החוק ב150% ושלא ייקרה כלום. אני רוצה לראות אם היו לכם ביצים לנסוע 140 בכביש של 100 אם הייתם עכשיו באחת ממדינות אירופה.

תרבות הנהיגה מתחילה מדבר אחד- לכבד את החוקים. מתן כבוד וסובלנות על הכביש רק שניים לחשיבותם של החוקים. אם אנשים שמכבדים את החוק נראים בעיניכם כמתחסדים, זה מוכיח לי שוב כמה המצב פה במדינה גרוע.

לא חייב לנסוע על 140 קמ"ש כדי להנות מנהיגה ומעולם הרכב, ומי שכן מרגיש ככה, שימצא מקום לעשות כן באופן חוקי.

אני לא מאחל לפותח השרשור, ולכל מי שנוסע במהירויות גבוהות מהמותר שיחטפו סרטן- זה מוגזם מדי אפילו בשבילי. אני רק מבקש שיישארו כאן כשאני אתחיל את החיים שלי במקום אחר. ארץ אוכלת יושביה

פורסם
ארץ אוכלת יושביה

מי כותב את זה? מישהו שבחתימה שלו מצהיר שהוא נהנה לראות מישהו אחר סובל.

הנה ציטוט למקרה שהוא יתאפס על עצמו מתישהו - "You seem unhappy. I like that".

מצטער, אתה היחיד שהצליח להוציא אותי משלוותי בשרשור הזה.

פורסם
מרק 10 וסולל הדרך, הוצאתם לי את המילים מהפה.

הסיבה העיקרית שהדור הנוכחי גדל להיות מופרע כמו שהוא זה בעיקר בגלל שההורים מוכיחים להם שאפשר ומותר לעבור על החוק ב150% ושלא ייקרה כלום. אני רוצה לראות אם היו לכם ביצים לנסוע 140 בכביש של 100 אם הייתם עכשיו באחת ממדינות אירופה.

תרבות הנהיגה מתחילה מדבר אחד- לכבד את החוקים. מתן כבוד וסובלנות על הכביש רק שניים לחשיבותם של החוקים. אם אנשים שמכבדים את החוק נראים בעיניכם כמתחסדים, זה מוכיח לי שוב כמה המצב פה במדינה גרוע.

לא חייב לנסוע על 140 קמ"ש כדי להנות מנהיגה ומעולם הרכב, ומי שכן מרגיש ככה, שימצא מקום לעשות כן באופן חוקי.

אני לא מאחל לפותח השרשור, ולכל מי שנוסע במהירויות גבוהות מהמותר שיחטפו סרטן- זה מוגזם מדי אפילו בשבילי. אני רק מבקש שיישארו כאן כשאני אתחיל את החיים שלי במקום אחר. ארץ אוכלת יושביה

שי, אתה לא חושב שמצלמות המהירות שהותקנו ברחבי מדינתו הן עוד דרך להוציא מאיתנו כסף, בנוסף למיסים שאנחנו משלמים?

אתה חושב שנסיעה במהירות של 130-140 קמש באיילון, כשהוא ריק, באמצע הלילה נניח מסכנת את הנהג או את הסובבים אותו (בהנחה שהוא מרוכז בנהיגה ויודע פחות או יותר מה הוא עושה)?

אתה ומרק בורחים מהבעיה. 99.9% מחוקי התעבורה משותפים בערך בין כל המדינות בעולם. בגלל זה אתה לא צריך לעבור עוד טסט כשאתה טס לאירופה, אפילו לא באנגליה או אירלנד, שם נוהגים הפוך. מהירות מותרת בכבישים היא החלטה פחות או יותר שרירותית של המחוקק הישראלי, כמו הרבה החלטות אחרות. גם במשטרה מודעים לזה, ולכן, כמו שציינו כאן, רף האכיפה בפועל הוא לא באמת המהירות המקסימלית שרואים על השלט, אלא 10-20% יותר מזה. בגלל זה גם אדון מרק, שמתעקש לנסוע במהירות של 90 קמש, כשהממוצע הוא כנראה קצת יותר מזה, בפועל מסכן את עצמו ואת משתמשי הכביש האחרים, גם אם הוא לא מודע לזה, או בז להם בתור חבורה של מופרעים.

שוב, אין ויכוח על זה שבישראל לא מכבדים את החוק. רק פה נהג עוקף אותי מימין, מאחורי פס הפרדה הכתום (כלומר מחוץ לכביש), כי אין לו כח לעמוד בפקק, ורק פה תמרור עצור הוא בגדר המלצה בלבד. אבל אלו הם דברים לא קשורים. כשאתה נוסע ב120 קמש, שזו גם מהירות לא חוקית בישראל, אתה מסתכן לא כי המהירות היא גבוהה, אלא כי בכל רגע נתון עלול לחתוך אותך איזה מותק מקומי שלא מעניין אותו כלום, חוץ מהרצון שלו לעבור נתיב. ברור שאם תסע ב90 קמש אתה מסתכן פחות, אבל העבירה ההרבה יותר חמוה היא לא שלך, אלא של אותו הבחור שחותך אותך. המדינה החליטה ביודעין (לדעתי לפחות) לא להתמודד עם כל שאר הבעיות בכבישים - זה דורש הרבה השקעה, פרישה של שוטרים, זה דורש מהשוטרים עצמם להקפיד על החוק ומה לא, אז במקום יצאו ויוצאים בקמפיינים מטורפים כנגד המהירות. סלח לי, אבל זה פשוט מצוץ מהאצבע. בגלל זה, אגב, מהירות גבוהה ומהירות לא מתאימה לתנאי הדרך הן שתי עבירות שונות, ואתם יודעים בדיוק כמוני, שנהג טוב (לא ערס שרק יודע ללחוץ על הגז) יודע גם יודע להתאים את עצמו לתנאי הדרך, וזה לא אומר שהוא חייב לנסוע נניח ב50 קמש בדיוק, רק כי הוא נכנס לאיזו פניה שמתוכננת גם עבור מי שלא מבין לחלוטין מה הוא עושה עם עצמו שם ועלול להתהפך גם ב50.

בשורה התחתונה, המהירות המותרת הנמוכה כאן היא תוצרר מובהק של זה שלא קיימת כאן תרבות מוטורית, ובמקום מסויים כנראה גם לא רוצים שתהייה כזו. וד"א, נהגתי גם בנדמרק וגם בשוויץ במהירויות יותר גבוהות ממה שהיה מסומן על השלטים שם, וכמה מפתיע - לא הייתי הנהג הכי מהיר על הכביש, ועקפו אותי בערך כל הזמן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אני רוצה לראות אם היו לכם ביצים לנסוע 140 בכביש של 100 אם הייתם עכשיו באחת ממדינות אירופה.

חופשי נוסעים ככה באירופה.

חופשי.

אפילו בשווויץ הדרקונית.

הפורום הזה קם כי נמאס לקבוצה של חובבי רכב ממה שנתפס בעינם (בעיננו) כהתחסדות.

זה הצידוק הראשון לקיומו.

זה פורום של חובבי רכב ונהיגה.

יש כאן ריכוז של אנשים שלא חושב שלנהוג 140 בכביש החוף זו בעיה.

פורום חובבי חוק נמצא "באור ירוק".

מרק10 הוכנס לניטור. מי שכל כך חשוב לו לכבד חוקים, שיכבד את חוקי הפורום לגבי התבטאות נאותה כלפי המשתמשים עצמם.

מעבר לזה, כל אחד יכול להחזיק באיזה דעה שהוא רוצה, להביע אותה (באופן תרבותי) ולהגן עליה, אבל כאן זה קודם כל ולפני הכל, הבית של אלו שחושבים שלנהוג 140, בתנאים מסויימים, זו לא בעיה (גם אם זה לא חוקי).

זו אבן יסוד של המקום הזה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לנהוג 100..110...120...נגיד

אבל 140 זו קצת השתוללות.

אוהב להשתולל? אחלה, אבל אל תבואו לבכות שתפסו אתכם.

מצטרף לאיחולי השלילה.

חוק צריך לכבד. 140 זה זלזול בחוק!

למה לעגל פינות רק עד 120?

120 מותר?

זו לא עברה על החוק?

למה לא למתוח את זה עוד קצת עד 140?

כל רכב, גם הפיקנטו הכי מעפנה מגיעה למהירויות כאילו.

אם אתה אומר שחוק זה חוק אז להזכירך אין שום כביש במדינה שמבחינה חוקית אתה יכול לנסוע בו מעל 110 קמ"ש.

מה זו התגובה האפורה הזו?!

בכל מקרה, לפותח השרשור, אם העבר שלך נקי ב- 5 שנים האחרונות יש מצב שימירו לך את זה לאזהרה מאחר וזו עברה ראשונה שלא מסכנת חיים (כמו אי עצירה בעצור, מעבר באדום, אי מתן זכות קדימה וכו...).

במידה וכבר יש לך דוחות מחמש השנים האחרונות כנראה שלא מגיע לך לנהוג על הכביש.

בחו"ל זה גם היה נגמר בישיבה במעצר או החרמת הרכב.

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם

140 קמ"ש, בכביש החוף שברובו הוא כביש מצויין עם ראות מצויינת זה כלום.

מה גם שלפותח הפוסט רכב ספורטיבי שמשייט במהירויות הללו בקלות ובנינוחות.

מקווה עבורו ששעון המהירות ברכב מזייף בהרבה והוא לא יקבל שלילה.

פורסם
יש כאן ריכוז של אנשים שלא חושב שלנהוג 140 בכביש החוף זו בעיה.

,,,,,,,

מעבר לזה, כל אחד יכול להחזיק באיזה דעה שהוא רוצה, להביע אותה (באופן תרבותי) ולהגן עליה,

אבל כאן זה קודם כל ולפני הכל, הבית של אלו שחושבים שלנהוג 140, בתנאים מסויימים, זו לא בעיה (גם אם זה לא חוקי).

זו אבן יסוד של המקום הזה.

אני מסכים עם הכתוב ( בעולם מושלם ) - אבל יש לי בעיה .

גם אני משתמש בדרך .

וסתם אתה נוסע 140 בכביש החוף , עובר רכב אחר אשר הנהג מדבר בסלולרי שלו - והוא בטעות בלי לשים לב מושך לנתיב שלך .

אתה לא מאבד עשתונות ושובר שמאלה , אבל השוליים של מע"צ באזור סלולים עם שברים וחצץ .

ואז אתה על 120 ( כי אתה בולם קצת ) ואתה ממשיך דרך הגדר הפרדה - (אתה יודע שהם חוסכים ולא מקבעים עם רגליים תקניות תמיד ) ,

לנתיב ממול שם אני נוסע בום מפגש - ממש תודה , , אתה יודע , לא תמיד אתה בא לי בטוב .

אז אני בעד 140, אבל לא באופן גורף ובהתאם לתנאי הדרך , ובתנאי שאתה יודע לשלוט ברכב ( ואני מפחד להעריך את שאר הנוהגים בדרך )

לכן יש כאן קצת בעיה - סעו בכייף בזהירות - אבל לא כאישור גורף , זו עדיין דרך ציבורית .

ואני מעריך את skitz פותח הדיון - לילה , כביש ריק ( גדר טובה .. ) נסע ורשם , לקחתי הימור אולי אכלתי אותה .

ואני מעדכן אותכם .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לכל הממהרים שימו לב

זה נכון שהרכבים המודרניים מגיעים ללא כל קושי למהירות הזו ואף יותר אבל האם בדקתם את הצמיגים שלכם?

לצמיג יש גם מהירות מקסימלית שהוא בנוי אליה וגם אלן פרוסט לא יתפוס מאזדה 3 שמתפוצץ לה צמיג קידמי ב 140+

למיתב ידיעתי רוב המכוניות המשפחתיות בארץ נמכרות אם צמיגים שמתאימים עד 160 קמ"ש על פי הייצרן. אז אם הייצרן הוא מישלן עוד ניחא אבל אם מדובר ביצרן סיני לא מוכר, אני הייתי לוקח איזה 10-20% מרווח ביטחון.

כמובן שהמהירות המצויינת היא עבור צמיג אם לחץ אוויר מתאים, בדקת? התאמת לכמות היושבים והמטען ברכב?

אם אתם נוסעים בטנדר נדמה לי שהמהירות שלכם צריכה לרדת אף יותר כי הצמיגים שם עוד פחות מתאימים למהירות.

סעו במהירות מתאימה לרכבים, ותהנו.

אף רכב נורמאלי לא בא עם צמיגים מוגבלים ל160.

ודווקא צמיג קדמי יכול להתפוצץ ולאפשר עצירה בקו ישר. אם כבר החלטת לציין קדמי/אחורי לפחות היית בוחר בנכון. :lol: (זה קרה לגיסי למען הסר ספק באיזור ה100 קמ"ש, והוא בכלל לא נוהג כמעט במכוניות אלא רוכב.)

פורסם
מי כותב את זה? מישהו שבחתימה שלו מצהיר שהוא נהנה לראות מישהו אחר סובל.

הנה ציטוט למקרה שהוא יתאפס על עצמו מתישהו - "You seem unhappy. I like that".

מצטער, אתה היחיד שהצליח להוציא אותי משלוותי בשרשור הזה.

אם היית מחפש את המשפט, היית מגלה בשיטוט קצר שמדובר בציטוט של דמות השרת מסקראבס- מדובר בסדרה קומית שמטרתה להצחיק ותו לא. לא עושה לי טוב לראות אנשים לא שמחים, עכשיו אתה מוזמן לחזור לשלוותך אחרי שהבהרתי לך שאני לא רשע.

לשירותך:

http://www.youtube.com/watch?v=D1fQO1SaKc8 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

יבגניפ- לא ציינתי מילה לגבי החוקים המגוכחים ששוררים כאן במדינה, מסחטות הכספים ששמן מצלמות מהירות ולא אמרתי שהגבלות המהירות כאן הן נורמליות- דבר אחד שמטריף אותי ציינתי, שאנשים פה שמים פס על החוק וזה לא נגמר רק ב140 על כביש החוף.

falou (וחלק גם ליבגניפ)- אז יופי, עברת על חוקים גם במדינות אחרות. נחמד לי לפחות לדעת שבמקומות אחרים אזרחי מדינה מעדיפים לשמור חוק מאשר לספק את ההנאה שלהם בלנסוע מהר. (ומדינות כאלו, לא חסר) אם את המאמץ שלכם הייתם משקיעים בלהלחם בחוקים המגוכחים במקום להתחמק מהם ולנסות שלא להתפס, משהו כבר היה כאן קורה. יש כאן מאות אלפי משתמשים, ואם היו מקימים כאן עצומה וקוראים לכל נהגי ישראל להתנגד למהירות המוגבלת במספר מקומות- ממזמן כבר שהיה זז כאן משהו. אני הייתי חותם על עצומה שכזו.

לא צריך להיות מומחה רכב/נהג מרוצים/נהג שנוסע ב140 קמ"ש כדי לאהוב את עולם הרכב והמוטוריקה. אתה יכול לנחש למה אני נמצא כאן בפורום הזה, ואם אתה חושב שאין מקום למשתמשים פה שחושבים שלעבור על החוק זה דבר אסור ובל יעבור למרות שמדובר במשהו מנוגד לשאיפות וההרגלים המוטוריים שלכם- תגיד לי, ואני מייד מפסיק להכנס לכאן.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...