Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב שטופל במוסך לא מורשה, (חוות דעתכם)

Murr27
שימו לב! השרשור הזה בן 4095 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום!

תודה רבה על הפורום הזה, אתם כולכך עוזרים.

אני עומדת בפני קניית רכב יד שנייה. השאלה שלי, מה דעתכם על רכב שעבר 2 ידיים פרטיות והאחרונה, טיפלה בו במוסך שאינו מורשה? לפי מה שנאמר לי יש קבלות על כל הטיפולים ומה גם הסיבה שהחליפו ללא מורשה הוא כי אבי המשפחה עובד במוסך ועל כן לפי הנאמר לי הרכב נבדק על כל פיפס עוד יותר מרכב המטופל במורשה.

מה אתם אומרים? אם בדיקת הרכב במכון תגלה שהוא במצב טוב מאוד כמו שדובר, שווה לקנות, או לחפש רק רכב שטופל במורשה?

והאם לגיטימי להוריד מחיר עקב נתון זה?

תודה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תלוי במוסך.

לדוגמא, כאשר אני שומע שרכב מטופל במוסך רון, שאינו מורשה יבואן ומומחה בואגיות, אני מתייחס כאילו טופל במורשה.

תלוי גם במצב הרכב ובנתונים שונים.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם המוסך הוא מקצועי ואמין, ומשתמש בחלקים מקוריים או לפחות תחליפיים השווים באיכותם למקוריים - לפעמים מוסך כזה עדיף אפילו על מוסך היבואן.

איני חושב שיש איזושהי סיבה להוריד במחיר עקב כך (מצטרף לדעת קודמי לגבי מוסך רון - דוגמה מצויינת).

כמובן - לבדוק את ניירת הטיפולים.

alfa 156 2.5.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה מצפה שכל רכב יהיה מטופל במורשה?? ברצינות? מה הטעם לטפל במורשה אחרי שנגמרת האחריות? בן אדם אחראי יודע בדיוק (כי הוא בירר וכי אכפת לו) איזה טיפול צריך כל X ק"מ, מה מחליפים וכמה ולמה, יכול לטפל בלי בעיה איפה שהוא רוצה ואפילו באופן עצמאי. כל עוד הרכב מטופל כמו שצריך, אני לא רואה מה הבעיה. נראה לי שרק אצלנו בארץ קיימת הסטיגמה הזאת, בארה"ב זה מקובל מאוד שאנשים מטפילם\מתקנים\משדרגים את הרכבים בעצמם.

הרכב שלי למשל מטופל באופן "עצמאי" אצל חבר ואני יכול לחתום שהוא מקבל יותר תשומת לב מאשר במוסך מורשה, עם טיפולים תקופתיים קטנים\גדולים במרווחים קצרים יותר מהדרוש, בחלפים איכותיים לפחות באותה מידה וכמובן בחצי או בשליש מהמחיר שהייתי משלם במורשה. לדעתי גם יש עוד המון אנשים שמטפלים באותה הצורה. לא חושב שיש עם זה בעיה, ולפעמים זה אפילו הפוך.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני אישית לא קונה רכבים כאלה. אני קונה רק רכבים שהשתמשו בהם בחלפים מקוריים וטיפלו בהם במוסך מורשה מטעם החברה.

יש מעקב אחרי הטיפולים, אפשר לראות את כולם מהק"מ הראשון - עד לנקודת הקנייה.

כל אחד יכול לעשות את הפשרות שלו, אבל בפעמיים האחרונות שקניתי רכב הסתמכתי רק על ספר טיפולים ממוסך מורשה, ועד עכשיו אני מאוד מרוצה מהרכבים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה כבר הם עושים במוסך מורשה בטיפול ? פותחים פקק, שופכים, ממלאים, סוגרים פקק ? מורידים הברגה, מחזירים הברגה ? מוסך אחר טוב יכול לעשות את העבודה הזו לפעמים אפילו ביותר מקצועיות. השאלה כמובן האם טופל בחלפים מקוריים של היצרן או לא. אני מניח שמהמוסך הלא מורשה יש קבלות ותיעוד. אפשר לראות אם הטיפולים בוצעו כהלכה עפ"י דרישות היצרן ועם חלפים איכותיים. חוץ מזה תמיד אפשר לשחק על המחיר כי הרכב טופל במוסך לא מורשה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצד שני

אותי ממש לא עניין אם טיפלו במורשה או לא.

מספיק לי לראות את הרכב כדי לדעת אם הוא קיבל יחס, מקצועי או לא.

וגם שהלכתי לראות רכבים לא מעט (ולא רק בשבילי) לא ראיתי שרכבים שטופלו במורשה מתוחזקים בצורה טובה יותר מרכבים שלא טופלו במורשה.

גם ברכבים שמטופלים במורשה מהיום הראשון, ראיתי תושבות מנוע קרועות ואילתורים כאלו ואחרים.

יותר מיזה, בזמנו שקנינו לעסק המשפחתי 8-9 רכבי טויוטה היילקס חדשים מהחברה, אף לא אחד מהם נכנס למוסכים המורשים מהיום שהם יצאו מהסוכנות.

אם תעשו חשבון של 8-9 רכבים שכל היום על הכביש, הכסכון של הטיפולים בכמות כזאת של רכבים יכול גם לספוג החלפת מנוע\גיר ללא אחריות.

למרות שלא היה איתם בעיות.

כיום נשארה אחת עם יותר מ 700 אלף ק"מ.

בקיצרו, איך שטופל הרכב הרבה יותר חשוב מאיפה הוא טופל.

שאת הולכת ל"שוקי זיקרי" (כן אני יודע שהוא פשט רגל), שוקי מספר אותך?

לא, סביר שזה היה עמוס שהיתה לו פעם מספרה מעבר לכביש, קשה להיות עצמאי אז הוא בה לעבוד אצל שוקי זיקרי.

את חושב שעכשיו התספורת טובה יותר מאצל Amos Hair Design?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עוד דוגמא : שלשום הייתי במוסך מורשה עם הטיפול 15000. מה כבר עשו שם ?

תוך רבע שעה בחורצ׳יק זריז מאחד הכפרים הוריד שמן ישן, שם שמן חדש והחליף פילטר שמן. כל העסק לקח לו 15 דקות.

מעבר לזה לא בדקו שום דבר. כלום. לא ברקסים, לא נוזל קירור שום דבר.

כמה עלה התענוג ? 721 שקל, מתוך זה 300 שקל על ״עבודה״, כולל מע״מ. נראה לי שבכל מוסך לא ״מורשה״ הייתי משלם חצי.

ולמה הלכתי בכלל לשם - בדיוק בגלל מה שד״ר סובארו כתב. לך תדע על איזה קונה אני אפול עוד כמה שנים, אולי ירצה רכב ש״טופל״ רק ב״מורשה".

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תוך רבע שעה בחורצ׳יק זריז מאחד הכפרים הוריד שמן ישן, שם שמן חדש והחליף פילטר שמן. כל העסק לקח לו 15 דקות.

כמה עלה התענוג ? 721 שקל, מתוך זה 300 שקל על ״עבודה״, כולל מע״מ. נראה לי שבכל מוסך לא ״מורשה״ הייתי משלם חצי.

ולמה הלכתי בכלל לשם - בדיוק בגלל מה שד״ר סובארו כתב. לך תדע על איזה קונה אני אפול עוד כמה שנים, אולי ירצה רכב ש״טופל״ רק ב״מורשה".

דבר ראשון אם מדובר על רכב חדש יחסית שצריך להחליף רק שמן ומיים אז כן - אולי מתאים כל מוסך.

אבל אצלי למשל רכב מתקרב ל10 שנים וחוץ מטיפולים שותפים יש צפי לתקלות.

אני מטפל במורשה של פיאט, כי חוץ מחלפים איכותיים הם עושים דיאגנוסטיקה לרכב ולפעמים מחליפים חלק שאמור להתקלקל בקרוב.

גם הפרש במחיר בין מורשה לרגיל לא כזה גדול.(לא יודע איך זה אצל יצרנים אחרים).

דבר שני לא לכולם יש את הידע טכני וחבר מוסכניק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תנחומיי, יש לך חרא של מוסך.

אצלי לעומת זאת, הרכב יוצא מטיפול 10 אלף רחוץ, מתוקתק, אחרי בדיקה של כל הרצועות, התושבות, הבלמים, הדיסקיות, הגומיות וכו' - וכל דבר שצריך להחליף, אני מחליף. תמיד בחלקים מקוריים או בחליפי איכותי.

לא מנסים לרמות אותי, המחירים יקרים אבל סבירים ובסה"כ אני מספיק מרוצה כדי להמליץ לחברים שלי על המוסך (פטין, מורשה קיה ופיאט בעכו).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תנחומיי, יש לך חרא של מוסך.

אצלי לעומת זאת, הרכב יוצא מטיפול 10 אלף רחוץ, מתוקתק, אחרי בדיקה של כל הרצועות, התושבות, הבלמים, הדיסקיות, הגומיות וכו' - וכל דבר שצריך להחליף, אני מחליף. תמיד בחלקים מקוריים או בחליפי איכותי.

לא מנסים לרמות אותי, המחירים יקרים אבל סבירים ובסה"כ אני מספיק מרוצה כדי להמליץ לחברים שלי על המוסך (פטין, מורשה קיה ופיאט בעכו).

תחליט רק אם המחירים סבירים או יקרים.

הרי צריך לשלם גם לפעמים במורשה על הבורקסים ומכונות השתייה...

alfa 156 2.5.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
יש הרבה מוסכים לא מורשים שמשתמשים בחלפים מקוריים(לפי דרישת לקוח),והם הרבה יותר מקצועיים ממוסכים מורשים.

זה נכון מאד.

לא חסרים לקוחות שיצאו לא מרוצים גם ממוסכים מורשים. לדעתי אם הטיפולים בוצעו בזמן ולאחר בדיקה מתברר שהרכב במצב טוב אין סיבה לבטל את הקנייה בגלל שעל הקבלות של המוסך אין את הלוגו של הייצרן או היבואן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4095 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...