Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ברצוני להזמין מאייבי אינג'ל אייז, ספויילר ועוד כמה צעצועים לרכב.

השאלה שלי היא זה יגיע אלי או שאני אצטרך לשבור את הראש בכדי לקבל את המוצר?

אני שואל לגבי האינג'ל אייז מפני שיש מישהו שהזמין ולא עשו לו בעיות במשרד הרישוי, הוא רק חוייב במס.

Peugeot 206XS

פורסם

לגבי ספויילר, אם אין בו פנסים לא יעשו לך שום בעיות כלל וכלל. מבטיח לך במיליון אחוז. ספויילרים אם אחת ממספר פריטים שמשרד התחבורה הפסיק לבקש אישור עבורו. כל מה שעלייך יהיה לעשות הוא למלא תצהיר שבו אתה מתחייב שהחלק הוא לרכב שלך.

לגבי אנג'ל אייז כל עוד מוטבע ואני לא מתכוון למדבקה אלא להטבעה בתוך הזכוכית או הפלסטיק תקן של האיחוד האירופאי או של משרד התחבורה האמריקאי יהיה אפשרי להכניס אותם לארץ. התקן מבטיח שהפנס הוא חוקי לכביש.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
איך ניתן לברר האם הפנס עם תקן או שלא?

זה הגיוני שמישהו קיבל פנסים בלי שהמוצר נתפס במכס?

הכול תלוי במזל שלך, יש לך במקרה קישור לפנסי אנגל אייז למאזדה 3 ? [מודל 2008].

אני פשוט לא מתמצא כ"כ בחיפוש באייביי.:cry:

פורסם
איך ניתן לברר האם הפנס עם תקן או שלא?

זה הגיוני שמישהו קיבל פנסים בלי שהמוצר נתפס במכס?

פשוט מאוד, אם אתה קונה את זה מאיביי אז שלח הודעה למוכר ושאל אותו אם יש תקן DOT לפנסים. צריך להיות מוטבעות האותיות E או CE או פשוט DOT. אם המוכר אומר לך שהפנסים מיוצרים באותה איכות כמו המקוריים סימן שאין להם כזה תקן ופשוט חבל לך על הזמן. לא יאשרו לך להכניס את הפנסים. מוכרים שמתעסקים עם פנסים מקוריים רושמים את זה בפירוש.

משרד התחבורה מנפיק אישורים לחלקים שהם לא מהווים סכנה של חיים ומוות כל עוד יש להם תקן. חלקים כמו מראות, פנסים, בקליות וכיוצא בזה. לעומת זאת על חלקי הגה, ברקסים וכיוצא בזה יעשו לך את המוות מבחינת אישורים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

ישלחו לך טפסים שאתה צריך למלא ממכס.

אחרי שיש לך הכל גש למכס בתל אביב, אחרי תשלום מיסים תקבל את החבילה.

דרך עגב לא נדרשת עמידה בתקן DOT (אבל אני חושב שטוב עם יש), אך נידרש שהפנסים יהיו מיוצרים לרכב עם הגה משמאל .

פורסם

אחד מהלו:

There are two different beam pattern and headlamp construction standards in use in the world: The ECE standard, which is allowed or required in virtually all industrialised countries except the United States, and the SAE standard that is mandatory only in the US

פורסם

במידה והזמנתי פנסים ולא קיבלתי אישור ממשרד התחבורה, אני אקבל את כספי בחזרה מהמוכר? אני אצטרך לשלוח לו הודעה או שאני אקבל "זיכוי" ישר?

תקן הפנסים אמור להיות ECE או SAE והמומלץ הוא DOT, אני צודק בדברי?

Peugeot 206XS

פורסם

קודם כל, זוהי הסיבה הראשית מדוע הרבה מוכרים באיביי מסרבים למכור לאנשים בישראל. מדינת ישראל היא בעלת מדיניות ייבוא של חלקים קשה ביותר. מצד שני אני לא מאשים את המדינה. כמות האנשים בארץ שעושים קומבינות כאלה ואחרות היא אדירה.

קודם כל, עצה ממני, תתחיל את התהליך של קבלת אישורים עוד לפני שהפנסים הגיעו לארץ. אפילו עוד לפני שקנית אותם. ככה כאשר הם יגיעו הם לא יצטרכו "לשבת" בדואר במשך שבועיים-שלושה עד שתקבל אישור. מעל 14 יום (אם אינני טועה) יתחילו לחייב אותך בדמי אחסנה. אחרי 21 ימים, אם לא מקבלים הוראה ממך, החבילה נשלחת בחזרה לשולח בחו"ל.

דבר שני, במידה ומסרבים להכניס את הפנסים הדואר ישלח (לאחר שתתן להם הוראה) את הפנסים בחזרה לשולח. המשלוח הזה עולה כסף. את עלות המשלוח בחזרה המוכר יצטרך לשלם כאשר הוא ייבוא לקחת את הפנסים מהדואר במדינה שלו.

לפיכך, קח בחשבון שאם אתה מבקש זיכוי מהמוכר על הפנסים בגלל שלא אישרו להם כניסה לארץ הוא ינכה מהזיכוי שלך את דמי המשלוח בשני הכיוונים. גם על המשלוח ממנו אלייך לארץ וגם על המשלוח מהארץ בחזרה אליו לארץ המוצא.

לכן, הרבה מוכרים שמודעים לכאב ראש הזה מסרבים לשלוח פריטים כאלה ואחרים לישראל.

לסיכום יש 3 סוגי חלקים.

חלקים בטיחותיים, חלקים לא בטיחותיים וחלקים שלא מצריכים אישור משרד תחבורה ומיועדים לשיחרור מהיר.

חלקים שמיועדים לשיחרור מהיר: על מנת להקל על העומס משרד התחבורה הגדיל ראש וקבע שאין צורך לעשות את המוות לאזרח על אטמים, גומיות לחלונות, סמלים לרכב,כיסויים לרכב וכיוצא בזה. לפיכך כאשר פריט כזה מגיע לארץ, אתה ממלא הצהרה שהחלק הזה מיועד לרכב שלך, שולח את זה לדואר המרכזי בחיפה או בת"א והחבילה נשלחת אלייך. במידה וצריך מיסים אתה משלם אותם, במידה ולא אתה מקבל את החבילה לידייך. את רשימת החלקים שפטורים מאישור משרד תחבורה אתה יכול לראות כאן בלינק. למרבה הצער, פנסים לא נמצאים ברשימת הפטור.

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/procedure/Import20_08.pdf

חלקים בטיחותיים: מצריכים אישור משרד תחבורה שזה כולל אישור מוסך יבואן מורשה. כלומר, אתה צריך תפוח הגה למאזדה, רק מוסך יבואן מאזדה יכול לאשר לך כזה דבר.

לרכב אספנות כל מוסך מורשה משרד תחבורה יכול לאשר לך. בשביל לקבל אישור משרד תחבורה עלייך לשלוח למשרד התחבורה את הטופס הנ"ל

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/BakashaRisuiYevu.pdf

שים לב בצד ימין למעלה מהם האישורים שהם מבקשים בכדי להנפיק לך אישור משרד תחבורה.

חלקים לא בטיחותיים: כמו פנסים, מראות, בקליות וכל חלק אחר שאינו בטיחותי ואינו נמצא ברשימת הפטור מאישור משרד תחבורה. ממלאים את אותו הטופס כמו בחלקים בטיחותיים רק שפה לא צריך אישור מוסך. פשוט מצרפים את כל מה שהם מבקשים בלי אישור מוסך. ברגע שאתה מתכנן לקבל אישור על פנסים שטרם הוזמנו, שלח להם תדפיס של הפריט מאיביי בכדי להוכיח שיש לפריט תקן. אל תשכח לציין על הדף למעלה שאתה לא מצרף הודעה של הדואר על קבלת החבילה וזאת בגלל שאתה רוצה את האישור עוד מלפני שבכלל הזמנת את הפנסים. זה בסדר גמור ומקובל עליהם.

אם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות.

בגדול, אם יש לפנסים תקן, לא צריכה להיות לך בעיה. זה לא ממש כאב ראש להביא פנסים אם עובדים לפני הנהלים שלהם. לעומת זאת, אם מעוניינים לייבא חלקים בטחותיים, זה סיפור מההפטרה.

בהצלחה.

פורסם

איך אני אמור לדעת למשל שהפנסים הגיעו לארץ, מישהו אמור להודיע לי?

במידה ויש מספר מעקב זה מעדכן שהחבילה הגיעה?

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

• תוכן חדש...