Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דו''ח בדיקה לסוזוקי סוויפט 2008 - אחרי תאונה (?)

stass
שימו לב! השרשור הזה בן 4115 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אהלן חבר'ה,

לקחתי היום לבדיקה סוזוקי סוויפט 2008 שהוצגה לי כ"נקייה" וכמו חדשה מהמוסך. בדיעבד, התגלה שהרכב עבר תאונה (בחלק האחורי)

קצת חשדתי בהתחלה כי לא היה ספר טיפולים אבל הרכב נראה (ונסע) בסדר גמור והחלטתי בכל זאת לקחת את הרכב לבדיקה.

בבדיקה יצאו התוצאות המצורפות.

מה דעתכם? לשקול קנייה אף על פי שדי עבדו אלי והסתירו ממני מידע? אם כן, מה ירידת הערך שלה (המוכר ניסה לשכנע אותי שמדובר בשטויות ושאין ירידת ערך :\ ).

תודה רבה.

test_Swift.jpg

מוזמנים למגזין הכושר והספורט מבוסס מדע שלנו, איירון סיינס: https://ironscience.co.il

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זאת ממש לא תאונה שהיא שום דבר. מדובר בנזק רציני ובהחלט יש ירידת ערך. אני לא הייתי קונה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תעבור לרכב הבא, בלי שום קשר לבטיחות אתה תיתקע עם הרכב הזה במכירה אחרכך.

לא הייתי לוקח אותו גם בהנחה של 50%.

יש מספיק רכבים כאלה בשוק.

בהצלחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

וואו, אתם רציניים? אפשר פירוט בבקשה על מה ולמה?

יש לציין שמבחינה חיצונית ומבחינת נסיעה הרכב בסדר גמור...

מוזמנים למגזין הכושר והספורט מבוסס מדע שלנו, איירון סיינס: https://ironscience.co.il

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הלחמות וזיפות למיניהם. יש פגיעת שלדה ולקונה פוטנציאלי זה לא ישנה הרבה אם הריפוד חדש והגלגלים מסתובבים.

מעבר לזה קניית רכב מבוססת קצת על אמון, המוכר שלך שיקר לך, למה שתזכה אותו בקניית רכבו שהוא גם ככה לא משהו?

חפש משהו יותר טוב, לא חסר סוזוקי על כבישי הארץ

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

וואו, אתם רציניים? אפשר פירוט בבקשה על מה ולמה?

יש לציין שמבחינה חיצונית ומבחינת נסיעה הרכב בסדר גמור...

הבעיה העיקרית כאן היא הפגיעה בקורות האורך, שמשמעותן בוודאות פגיעת קצה שלדה לפחות (אני מעריך שלא יותר כיוון שזה סווג תחת "משמעות נמוכה"). גם אם הרכב בטיחותי לנסיעה (וזה ייתכן בהחלט) הוא עדיין סובל מירידת ערך משמעותית עקב התאונה - בעיקר מבחינה סחירותית. רכב כזה נמכר משמעותית מתחת למחירון במצב השוק של היום, במיוחד כשמדובר במכונית שכיחה יחסית בנוף הישראלי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן, בעיית האמינות קיימת, אפילו ירדה לי דמעת כעס. לאחר מכן חשבתי לעצמי - אולי אני מגזים, והרכב לא במצב רע? אבל לפי מה שאתם כותבים נראה שהתאונה באמת לא פשוטה.

לגבי הקורות אורך - זה בדיוק מה שהבודק ציין במיוחד והתעקב עליו.

מבחינה תיאורטית, על איזה ירידת ערך מדובר כאן?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי שמאי - אני מניח שעד 10%. לפי השוק - לפחות 20%-30%. אלו סתם הערכות שלי לצורך אמת מידה, ואינן מדויקות כמובן.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בולמי זעזועים חלשים ברכב בן 4, מעיד המון על דרך הנסיעה בו - או בכבישים משובשים או במהירות גבוהה על פסי האטה.

מעבר לזה, כן הייתי קונה את הרכב, אבל רק אם מדובר בק"מ נמוך מהממוצע (ז"א גג 60K) והנחה של 20% מהמחירון.

אם זה לא המצב, ממליץ לך לשקול קנייה של סוויפט דרך ליסינג\השכרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרכב מניצן, יישוב קטן בין אשדוד לאשקלון ליד ניצנים. אולי בגלל תנאי השטח היחסיים הבלמים במצב כזה.

לגבי הקילומטראז' - מדובר על 84K.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין מה להתעכב על רכב שאינו נדיר ואינו בעל נתונים ומחיר יוצאי דופן, יש עוד סוויפטים בשפע בשוק במגוון המחירים ושנות הייצור

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הק"מ מעל הממוצע והוא בדיוק כמו כל רכב ליסינג אחר.

לפחות אצל החברות אתה מתחיל ממיקוח של 20% מתחת למחירון לרכב בן 3, אם יש תאונה יורידו עוד כסף.

מסקנה - הרכב הנ"ל שווה 30-35% מתחת למחירון כדי שישתלם לך לקחת אותו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם ב-50% מתחת למחירון לא הייתי נוגע.

הרג'קטים הם במשמעות גבוהה + שלדה (או קצה שלדה לפחות כפי שכבר נאמר).

אם יש מצב שבעל הרכב "התחייב" בבדיקה על ש"אין שלדה/תאונה" (שטות מצידו - אבל אולי) - הייתי דורש ממנו את סכום הבדיקה במלואה.

alfa 156 2.5.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הייתי מסיע את היקרים לי ברכב שעבר תאונה כזאת - בשום מחיר.

תאונה נוספת באותו מקום עלולה לגרום לנפגעים בגוף - גם אם העוצמה לא תהיה גבוהה.

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4115 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...