Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שריקה בזמן נסיעה ושיפוץ דיפרנציאל אחורי (פורד סיירה)

Clutch
שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

הסיירה שלי שורקת בזמן הנסיעה, עוד מהיום בו קניתי אותה לפני כמעט שנתיים. שריקות שמחות בסך הכל, אבל די מציקות. השריקות קיימות בעיקר בנסיעה בינעירונית, מעל מהירות של 80 קמ"ש. בזמנו, כשעשיתי טיפול ישור קו, הוסבר לי שמדובר בדיפרנציאל אחורי שדורש החלפה ולצורך כך צריך להשיג את החלק, משימה לא פשוטה בכלל בארץ (וסיפור להזמין מחו"ל).

הובהר לי שלא מדובר בבעיה קריטית, ולכן המשכתי לנסוע ככה, אלא שלאחרונה (עם ריבוי הנסיעות הבינעירוניות ברכב), שמתי לב שההגה רועד בזמן הנסיעה, ואם נוסעים בלילה אפשר לראות שגם הפנסים רועדים יחד איתו. נסעתי לפנצ'ריה כדי לבדוק איזון גלגלים, ונאמר לי שהאיזון והצמיגים בסדר גמור ושכנראה הדיפרנציאל השחוק מרעיד לו את כל הרכב.

מהן האפשרויות שעומדות לפני? בסה"כ, הייתי מעדיף שיפוץ על פני החלפת הדיפרנציאל - גם אם הוא יעלה קצת יותר - מכיוון שרכישה של אחד כזה משומש היא בגדר חתול בשק. השאלה היא האם יש אופציה כזאת בכלל, ומהן בכלל החלקים הבעייתיים שמשפצים בטיפול כזה? ובכל מקרה, האם יש בעל מקצוע מומלץ שיודע להתעסק עם הדברים האלה?

תודה מראש :-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שיפוץ דיפרנציאל הוא אחד המכלולים המסובכים ביותר לשיפוץ. אבל אפשרי.

לפני שאתה משפץ נסה להחליף את השמן לשמן גיר ידני שנקרא בי. גי. סינכרו. להשיג בחולון ברחוב תמנע. אם תרצה אשיג כתובת מדוייקת. השמן הזה עושה פלאים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שום דבר לא מסובך כשיודעים. אבל דיפדנציאל הוא טיפה מורכב יותר כי הכיוון בין הפניון לעטרה נקבע על ידי שימסים בעוביים שונים ומחייב דיוק מקסימאלי. צריך גם לבדוק את המרווח בתמסורת עם צבע.

בכל אופן הכל ניתן לשיפוץ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תאמין לי לא מסובך, גם למי שלא מבין, אך פועל לפי הוראות עבודה בצורה מדוייקת, כמובן שאם יש ניסיון זה עוזר בכיוונים הסופייים.

מה שכן מסובך זה מחירי החלקים והעובדה שקשה להשיג תחליפי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...