Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחח איזו הצהרה!

הסבר, פרט, נמק והבא דוגמאות

בבקשה כמובן

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אוקיי.

שאלתי שאלה והיו תשובות לכל הכיוונים וכעת, לשורה התחתונה:

קניתי כיריים כאלה

http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=798628.

בעבר יצא לי להשתמש בכיריים חשמליות. היה מאוד לא נח למי שרגיל לגז. עד שמתחמם, עד שמתקרר, לא נח להוריד טמפ' באמצע הבישול, בקיצור, כיריים אינדוקציה לא דומה לזה כלל.

ראשית, ועד כמה שהשיקול הזה לא רלוונטי מבחינתי, על השיש זה נראה מאוד מרשים. מזכיר לי את מסע בין כוכבים הדור הבא...

שנית, מדהים עד כמה שזה מגיב מהר וחזק. ביום שזה הותקן מיד שמתי סיר עם שני ליטר מים - דקה וחצי - המים רותחים. הורדתי עוצמה בשלוש-ארבע דרגות, המים מיד החלו לבעבע בעדינות. מגיב כמו גז.

מאז יצא לי לבשל קצת. העובדה שמאוד קל לנקות אותם היא לא גימיק. מאוד נח כשגולש.

בצד החסרונות, ניתן למנות:

צריך חיבור לתלת פאזי.

צריך סירים שמגנט נמשך אליהם.

לפעמים הכיריים מזמזמים בעיקר בתחילת ההפעלה בעוצמה גבוהה. משיטוט ברשת הבנתי שזה נורמלי.

בשורה התחתונה, מבחינת ביצועים זה משתווה לגז עם היתרון שלא צריך להחליף מיכל.

נכון לעכשיו, מנסיון של שבוע, אני ממליץ.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

היה לי בהתחלה כריים חשמליות.

הכל לוקח יותר זמן. וצריכת חשמל גבוהה יחסית. (בין 1000W ל2500W)

עברנו לכריים גז פשוטות (זק"ש) בלון קטן מספיק לתקופה ארוכה.

המחיר הכללי הגז יצא לנו זול בכ40% מחשמל!

לגבי אינדוקציה. מכיר. לא יצא לנסות.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

תתחדש!

אף פעם לא התעמקתי באינדוקציה עד הסוף

אם יש לי מגנט פשוט בבית, נגיד כזה שרשום עליו דוד אינסטלטור, והוא מתמגנט לתחתית של סיר, הסיר מתאים לאינדוקציה ואם הוא לא נדבק אליו זה לא מתאים?

ואם מניחים אחד שלא מתמגנט אז הוא לא יתחמם?

ז"א נזק לא יקרה בגלל סיר לא מתאים?

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אנחנו (בשלנים!) עומדים בפני אותה התלבטות ובסופו של דבר החלטנו ללכת על אינדוקציה (ובחרנו בכיריים של TEKA).

היות ויש לנו כיריים נוספים כחלק מגריל הגז שלנו אז אין בעיה לשרוף חצילים (ממילא שרפנו בחוץ...).

חסרונות נוספים של האינדוקציה:

מחיר גבוה יחסית וצורך בתלת פאזי. המחיר גבוה יחסית לכיריים גז רגילות,מי שירצה למשל ללכת על כיריים גז דומינו מפירמה סבירה יגלה שההפרש בינן ולבין אינדוקציה איננו משמעותי. ההסבה לתלת פאזי יקרה אבל בטווח הרחוק משתלמת-במיוחד אם בסופו של דבר יותקן גם מזגן תלת פאזי (יעיל יותר וחסכוני יותר).

אי אפשר להקפיץ ווק- ברגע שמרימים את הסיר אין חימום - אנחנו ממילא לא אוהבים אוכל מוקפץ.

צריך ללמוד לעבוד עם אינדוקציה,הזמנים מתקצרים,העוצמות חזקות .

יש צורך בסירים בעלי תחתית מתמגנת (כל סיר שמגנט נצמד אליו).

היתרונות?

הכי קל לנקות

בטוח ביותר לשימוש,המשטח איננו מתלהט,אין שריפת חמצן,אין מקור אש או חום והכי חשוב-אין דליפת גז...

נצילות גבוהה ביותר,לא מחממים לא את האוויר שמסביב ללהבה,לא את רשת הגז ולא בטיח-רק את הסיר.

כיריים שטוחות ויפות.

מהירות-לא צריך יותר קומקום חשמלי...

אין צורך בביקורות של חברת הגז.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

גז גז ושוב גז - איך אפשר להקפיץ על כיריים חשמליות?!

מאז שההורים שלי עברו לכיריים חשמליות אני לא יכולה להכין פאד תאי...

פורסם

הסבר, פרט, נמק והבא דוגמאות

בבקשה כמובן

האינדוקציה אינה יוצרת חום בעצמה. כך שגם כאשר הכיריים דולקות- המשטח של הכירה לא מתחמם כלל, כך שזה בטיחותי לגבי ילדים שמדליקים בטעות וכדו'.

האינדוקציה גורמת לסיר להתחמם בעצמו ע"י שדה חשמלי- מגנטי שיוצר חום בנוכחות ובמגע עם הסיר עצמו (מכאן הדרישה לסירים מתמגנטים).

מכאן גם הטענות לקרינה מסוכנת, למרות שלא הוכח שיש (אם כי ברמת הרעיון יש בטענה זו הגיון).

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• תוכן חדש...