Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היתי אתמול בסניף ת"א קל אוטו

המנהל שם הציע מקסימום חיישני רוורס. התעניינתי בלאון 1.2 TSI , המבצע עליה עכשיו 103K , ללא עליה לכביש, ללא צבע מטלי וללא איתוראן. (ה1.4 עולה 110K וה1.8 120K)

מי שבחבר מקבל אותה ב102K עם איתוראן וחיישנים. (לגבי צבע ועליה לכביש לא הוזכר)

בשביל 3-4K לא יודע אם שווה להטריח את חבר שלי לרשום את הרכב על שמו יחד איתי , ואז להתעסק עם ביטולים מול משרד הרישוי.

בכל מקרה גם המלאי של הצבעים החל לאזול, והמשלוח הבא רק ב2013 עם הסדרה החדשה שתגיע. נשארו רק לבן ושחור בדגם 1.2 .

ראיתי ככה בשרשורים שאנשים הוציאו מהם קודנית ומרימי שמשות, אבל איתוראן וצבע נראה לי שיהיה קשה.

שנה שעברה היה את המבצע על ה1.2 ב100K אבל ללא תוספות, ההפרש בין היום לאז נראה כמו הצבע/איתוראן שאנסה להוציא מהם.

ככה זה ביקוש עולה, אז קשה להוציא מהם הנחות גם אם תבוא להם עם מזומן ביד.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

:-D

אני אוכל את עצמי על זה כבר כמה ימים , האי וודאות :twisted:

רוב הסיכויים שהדגמים החדשים יתחילו מK115 לדגם הBASIC 1.2 ואולי אפילו יותר.

אפשר רק לשער שהצורה החדשה תהיה יפה יותר , ואולי רמת איבזור ודאשבורד מעוצבים יותר טוב, אבל עדיין לא יודע אם זה מצדיק 15-20 K הפרש במחיר.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

אין לך צה לדאוג בקשר למחיר, נכון שהמחיר לחדשה ב2013 תהייה בכמה אלפים גבוהה יותר אהל הם כבר יעשו מבצעים. אני יש לי סיאט ואני כבר אומר שהם לט ישרדו עוד כמה שנים, כי כל המבצעחן שלהם "דופקים" את האנשים שקונים אותם כי יצחק לוי מוריד את המחירון לריצםה, אני קניתי במבצע שהיו רק 90 רכבים של סיאט איביזה 1.6 sc ב-94 כאשר המחירון היה 112 והיום אחרי שנה וחצי המחירון הרשמי הוא 75k אז לא הרווחתי כלום אלה הפסדתי וכך גם חבר עם לאון 1.8 כנה במבצע איתי ביחד ב120 והיום הם כל פעם עושים מבצע והוא לאחר שנה לט מצליח למכור ב100k כי אומרים לו שחדשה במבצע עולה 119. תחשוב על כי להרווח אתה לא תרווח כי אנשים כבר חכמים ויודעים שכל חודש יש מבצע

החיים הם כמו....

פורסם
אין לך צה לדאוג בקשר למחיר, נכון שהמחיר לחדשה ב2013 תהייה בכמה אלפים גבוהה יותר אהל הם כבר יעשו מבצעים. אני יש לי סיאט ואני כבר אומר שהם לט ישרדו עוד כמה שנים, כי כל המבצעחן שלהם "דופקים" את האנשים שקונים אותם כי יצחק לוי מוריד את המחירון לריצםה, אני קניתי במבצע שהיו רק 90 רכבים של סיאט איביזה 1.6 sc ב-94 כאשר המחירון היה 112 והיום אחרי שנה וחצי המחירון הרשמי הוא 75k אז לא הרווחתי כלום אלה הפסדתי וכך גם חבר עם לאון 1.8 כנה במבצע איתי ביחד ב120 והיום הם כל פעם עושים מבצע והוא לאחר שנה לט מצליח למכור ב100k כי אומרים לו שחדשה במבצע עולה 119. תחשוב על כי להרווח אתה לא תרווח כי אנשים כבר חכמים ויודעים שכל חודש יש מבצע

חפרתי גם על הנושא הזה, נכון בהחלט . שמעתי על כמה אנשים שהצליחו למכור קצת מעל המחירון, אבל בהחלט שוק היד 2 של הפרטיות נדפק בגלל חוסר התאמה בין המחירון למבצעים.

אחרי שקראתי פה שרשורים ויתרתי מראש ולא הרמתי טלפון אחד למודעות של יד 2 , א. המחיר היה משמעותית מעל המחירון, בחלקם 20K מעל. והחלק האחר בכלל לא כתבו מחיר , אחרי שהבנתי את המצב בשוק והעובדה שמנוע TSI צריך התנהגות עדינה בתקופת ההרצה+כל כיבוי מנוע צריך לחכות שהרכב יירגע , הבנתי שעדיף לי לא לקחת סיכון ולהוסיף עוד 20K ולקבל חדש במבצע. (האחריות של היבואן היא שנתיים בלבד)

ולכן אני מגבש עם עצמי דעה שאני רוצה להישאר עם הרכב 5 שנים (אולי 6 :) ), למכור אותו ב2017 ככה אז ירידת הערך תהיה פחות משמעותית עבורי כי אהנה ממנו מספיק בשנים האלה. עיקר הספיגה בשנתיים הראשונות, כ35% מהמחיר , אח"כ זה יורד הדרגתית.

כל מי שמחליף רכב כל 2-3 שנים מפסיד הרבה יותר (אלא אם מדובר בהונדה או טויוטה שכמעט ולא מאבדות ערך).

בגלל זה ההתלבטות היחידה שלי כרגע זה אם לחכות ל2013 או לקנות במבצע הנוכחי (לפני שיגמר....)

וכמובן עד כמה ניתן לסחוט מהיבואן הטבות (בוא נגיד שלמרות המבצעים הם נשארים עם רווחים נאים מאוד מכל מכירת רכב חדש)

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

לפי מה שאני יודע אין הנחות בסיאט - רק כל מיני מבצעים. שמעתי ברדיו שיש עכשיו משהו של "חבר" - מעניין אם גם לקוח פרטי יכול לרכוש במחיר הזה...

פורסם

מישהו יכול להסביר לי מה פשר התופעה של "להוציא כמה שיותר מהיבואן" "אני אנסה לחלוב ממנו חיישני רוורס ובלו טות' בחינם"

זה מוצר, יש לו מחיר נקוב. מתי התחיל כל העניין הזה של לנסות ולהוריד?

האם יש את זה גם במדינות אחרות? האם אני האדיוט היחיד במדינה?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
חפרתי גם על הנושא הזה, נכון בהחלט . שמעתי על כמה אנשים שהצליחו למכור קצת מעל המחירון, אבל בהחלט שוק היד 2 של הפרטיות נדפק בגלל חוסר התאמה בין המחירון למבצעים.

אחרי שקראתי פה שרשורים ויתרתי מראש ולא הרמתי טלפון אחד למודעות של יד 2 , א. המחיר היה משמעותית מעל המחירון, בחלקם 20K מעל. והחלק האחר בכלל לא כתבו מחיר , אחרי שהבנתי את המצב בשוק והעובדה שמנוע TSI צריך התנהגות עדינה בתקופת ההרצה+כל כיבוי מנוע צריך לחכות שהרכב יירגע , הבנתי שעדיף לי לא לקחת סיכון ולהוסיף עוד 20K ולקבל חדש במבצע. (האחריות של היבואן היא שנתיים בלבד)

ולכן אני מגבש עם עצמי דעה שאני רוצה להישאר עם הרכב 5 שנים (אולי 6 :) ), למכור אותו ב2017 ככה אז ירידת הערך תהיה פחות משמעותית עבורי כי אהנה ממנו מספיק בשנים האלה. עיקר הספיגה בשנתיים הראשונות, כ35% מהמחיר , אח"כ זה יורד הדרגתית.

כל מי שמחליף רכב כל 2-3 שנים מפסיד הרבה יותר (אלא אם מדובר בהונדה או טויוטה שכמעט ולא מאבדות ערך).

בגלל זה ההתלבטות היחידה שלי כרגע זה אם לחכות ל2013 או לקנות במבצע הנוכחי (לפני שיגמר....)

וכמובן עד כמה ניתן לסחוט מהיבואן הטבות (בוא נגיד שלמרות המבצעים הם נשארים עם רווחים נאים מאוד מכל מכירת רכב חדש)

החשבון שאתה וחברך המצוטט עושים אינו מדויק בלשון המעטה. מחירי המבצע הפחות או יותר קבועים של סיאט אינם באים לביטוי במחירוני יד שניה למיניהם ומכאן כנראה התיסכול של מי שקנה בזול חדש ולא מצליח לקבל חזרה את כל הכסף, או אפילו קצת יותר אחרי כמה חודשים, אלא צריך רחמנא ליצלן למכור את האוטו הרבה מתחת למחירון הפורמלי של מר לוי או "יד שניה". בחשבון גס הוא יפסיד באחוזים פחות או יותר מה שיפסיד מי שמוכר טויוטה או הונדה.

פורסם
החשבון שאתה וחברך המצוטט עושים אינו מדויק בלשון המעטה. מחירי המבצע הפחות או יותר קבועים של סיאט אינם באים לביטוי במחירוני יד שניה למיניהם ומכאן כנראה התיסכול של מי שקנה בזול חדש ולא מצליח לקבל חזרה את כל הכסף, או אפילו קצת יותר אחרי כמה חודשים, אלא צריך רחמנא ליצלן למכור את האוטו הרבה מתחת למחירון הפורמלי של מר לוי או "יד שניה". בחשבון גס הוא יפסיד באחוזים פחות או יותר מה שיפסיד מי שמוכר טויוטה או הונדה.

אז אני לט מאלה אני עם האוטו כמעט שנתיים ולא ראיתי צורך למכור ולהרויח אלה נולדה לי ילדה וקופה רכב קטן. אז אני מאוד מצטער אבל כאשר אני קונה רכב במבצע 18k פחות ולאחר כולה שנתיים אני מוצא את עצמי מוכר ב45% פחות אז חרא של עיסקה. עם קניתי ב-95 אוטו שעולה 112 מיבואן אני מצפה למכור אוטו לאחר שנתיים ב-80 שזה 15% ירידת ערך אבל המחירון הוא היום 74 וזה ללא גמישות. איך לעזעזל מ-112 לאחר 20 חודשים המחיר שלה 74. אני לעולם לא אקנה סיאט והיו לי שתיים וגם האחרונה, אבל הם קצת מגזימים ודופקים בלשון המטה את הלקוחות לאחר קניה. היום אני מוכר את האוטו שלי. ב-72 אז להגיד שאני מנסה להרויח זה לא עלי. בסופו של דבר רק הם משחקים ככה עם הלקוחות זו שיטת מכירה כי לעומת זאת בחברות האחרות מנסים לשמר על הלקוח יד ראשונה ובכך נוא יהיה לקוח חוזר, סיאט כרגע בעליה וזה בטווח הקרוב נראה את אותם האנשים שקנו בשנתיים האחרונות יחזרו אלים כאשר בטרייד אין יתנו להם מחירון דך 50% פחות לטחר שנתיים.

החיים הם כמו....

פורסם
אז אני לט מאלה אני עם האוטו כמעט שנתיים ולא ראיתי צורך למכור ולהרויח אלה נולדה לי ילדה וקופה רכב קטן.

נולדה לך ילדה ו-מה? :lol:

פורסם
אז אני לט מאלה אני עם האוטו כמעט שנתיים ולא ראיתי צורך למכור ולהרויח אלה נולדה לי ילדה וקופה רכב קטן. אז אני מאוד מצטער אבל כאשר אני קונה רכב במבצע 18k פחות ולאחר כולה שנתיים אני מוצא את עצמי מוכר ב45% פחות אז חרא של עיסקה. עם קניתי ב-95 אוטו שעולה 112 מיבואן אני מצפה למכור אוטו לאחר שנתיים ב-80 שזה 15% ירידת ערך אבל המחירון הוא היום 74 וזה ללא גמישות. איך לעזעזל מ-112 לאחר 20 חודשים המחיר שלה 74. אני לעולם לא אקנה סיאט והיו לי שתיים וגם האחרונה, אבל הם קצת מגזימים ודופקים בלשון המטה את הלקוחות לאחר קניה. היום אני מוכר את האוטו שלי. ב-72 אז להגיד שאני מנסה להרויח זה לא עלי. בסופו של דבר רק הם משחקים ככה עם הלקוחות זו שיטת מכירה כי לעומת זאת בחברות האחרות מנסים לשמר על הלקוח יד ראשונה ובכך נוא יהיה לקוח חוזר, סיאט כרגע בעליה וזה בטווח הקרוב נראה את אותם האנשים שקנו בשנתיים האחרונות יחזרו אלים כאשר בטרייד אין יתנו להם מחירון דך 50% פחות לטחר שנתיים.

ציפית לירידת ערך של 15% בשנתיים, קיבלת 20% ואתה מתלונן?

בסופו של דבר ירידת הערך של הרכב שלך מאוד נמוכה. תגיד תודה שנמצאת פראייר שמוכן לקנות.

emotion of motion

פורסם

אני מאוד מצטער אבל זה לא וולוו שמאבד 20%+ אבל, העניין זה שהבחור ביקש דעה ורק אמרתי לו שיקח בחשבון שהוא יאבד מחירון לפחות 20% וגם הוא יצתרך למכור יותר זול מהמחירון אז זה יוצא 25%+ לשנה

החיים הם כמו....

פורסם

פעם רציתי לקנות מצלמת וידאו ואמרתי למוכר שאני רוצה את הדגם הכי חדיש אז הוא אמר לי שעוד חודש או חודשיים יהיה דגם עוד יותר חדיש אבל גם יותר יקר. אז התלבטתי ובסוף קניתי את המצלמה במקום לחכות ולראות מה יגיע. אם אתה צריך רכב עכשיו אין לך מה לחכות לעוד חצי שנה כי האלטרנטיבות שבינתיים תיסע בהם ינגסו לך את הכמה אלפי שקלים שאתה מנסה לחסוך. הדגם החדש גם בטח לא יעלה כל כך בזול כמו הנוכחי ואי אפשר לאכול את העוגה ושתשאר שלמה. או אתה לוקח במחיר מציאה דגם שיוחלף בעתיד או שתחכה ותשלם יותר על דגם חדש. את המבצעים לא עושים על דגם חדש כי אז הם קוברים את הישן לגמרי. חייבים לבדל ביניהם. ולרשום בעלות כפולה רק בגלל מבצע חבר נראה לי יותר מדי בלבול ראש ובירוקרטיה אבל זה כבר זמן שלך.

פורסם
מישהו יכול להסביר לי מה פשר התופעה של "להוציא כמה שיותר מהיבואן" "אני אנסה לחלוב ממנו חיישני רוורס ובלו טות' בחינם"

זה מוצר, יש לו מחיר נקוב. מתי התחיל כל העניין הזה של לנסות ולהוריד?

האם יש את זה גם במדינות אחרות? האם אני האדיוט היחיד במדינה?

לפי השאלה שלך אתה רואה את התופעה כפסולה, זכותך , זו שאלה של אופי. בוא נגיד שהיבואן יכול לתת כאן % נמוך מערך המוצר, כצ'ופר ללקוח שביצעה רכישה משמעותית ויקרה . לא מדובר פה בקניית נייר טואלט במחיר נקוב , כשלהקוח בשיא חוצפתו עוד יבקש מתקן תלייה לשירותים.

ואין יבואנים ש"מגלחים" חבילות שנמכרות באירופה כחלק ממחיר הרכב רק כדי להציע את מה שאתה מכנה אותו "מחיר נקוב" בתשלום נפרד (מערכת מולטימדיה)? שוק חופשי , עובד ל2 הכיוונים.

לפעמים גם מחווה טובה של יבואן יכולה להביא לו יותר לקוחות (ישראלים אוהבים טרנדים "מתנות ומבצעים").

מן הסתם הוא לא חייב לתת , אבל לא רואה פסול בלבקש. אני מתבסס גם על תוספות שקיבלו חברי "חבר" ורואים גם לא מעט חברי פורום אצלנו שמקבלים אי אילו תוספות, בין אם בסיאט או יבואנים אחרים. כנראה שאם הוא נותן אז יש לו סיבה.

פעם רציתי לקנות מצלמת וידאו ואמרתי למוכר שאני רוצה את הדגם הכי חדיש אז הוא אמר לי שעוד חודש או חודשיים יהיה דגם עוד יותר חדיש אבל גם יותר יקר. אז התלבטתי ובסוף קניתי את המצלמה במקום לחכות ולראות מה יגיע. אם אתה צריך רכב עכשיו אין לך מה לחכות לעוד חצי שנה כי האלטרנטיבות שבינתיים תיסע בהם ינגסו לך את הכמה אלפי שקלים שאתה מנסה לחסוך. הדגם החדש גם בטח לא יעלה כל כך בזול כמו הנוכחי ואי אפשר לאכול את העוגה ושתשאר שלמה. או אתה לוקח במחיר מציאה דגם שיוחלף בעתיד או שתחכה ותשלם יותר על דגם חדש. את המבצעים לא עושים על דגם חדש כי אז הם קוברים את הישן לגמרי. חייבים לבדל ביניהם. ולרשום בעלות כפולה רק בגלל מבצע חבר נראה לי יותר מדי בלבול ראש ובירוקרטיה אבל זה כבר זמן שלך.

מסכים בהחלט , קיים גם הסיכוי שהמלאי הנוכחי מוגבל והמבצע יכול להגמר.

כרגע לפחות קשה לי לראות שאני אצליח לעמוד במחיר שנושק ל125-130K על הסדרה של 2013 , וכל תסריט אחר יגרום לי להתפשר על רכב פחות טוב.

החשבון שאתה וחברך המצוטט עושים אינו מדויק בלשון המעטה. מחירי המבצע הפחות או

יותר קבועים של סיאט אינם באים לביטוי במחירוני יד שניה למיניהם ומכאן כנראה

התיסכול של מי שקנה בזול חדש ולא מצליח לקבל חזרה את כל הכסף, או אפילו קצת יותר

אחרי כמה חודשים, אלא צריך רחמנא ליצלן למכור את האוטו הרבה מתחת למחירון הפורמלי

של מר לוי או "יד שניה". בחשבון גס הוא יפסיד באחוזים פחות או יותר מה שיפסיד מי

שמוכר טויוטה או הונדה.

שוב תלוי באיזה שלב אתה מוכר , כרגע לפחות עובדתית בשנתיים הראשונות ירידת הערך בסיאט באחוזים, גבוהה יותר משמעותית בשנתיים הראשונות מזו של טויוטה או הונדה. לא יודע איזה חשבון גס אתה עושה.

מדוע זה מתסכל אפשר להבין - ככה זה שיש גורם בודד שמחליט מסיבות אילו או אחרות על % ירידת הערך, דבר כשלעצמו נראה לי בעייתי.מדובר פה על הרבה מאוד גורמים שמשפיעים אחד על השני, ובסופו של דבר גם בשל ההיצע בליסינג, שוק היד 2 הפרטי נפגע קשה. התגובה שלי למצב הזה היא להשתדל ולהנות מהרכב הזה כמה שיותר שנים , ספק גדול שזה מה שיקרה בפועל :) ,אבל זה הצפי והשיקולים מנקודת המבט של היום.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

• תוכן חדש...