Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הרכב סוזוקי אלטו חדשה עלתה לכביש ב1/9/11

בתאריך ה6.5.12 אמא שלי עשתה תאונה (ללא צד שלישי),

הרכב רשום על שמי כמו גם פוליסט הביטוח.

השמאי מטעם חברת הביטוח הכריז על הרכב כאובדן להלכה.

במהלך הארוע בגלל כל הבאלגן והמשטרה וכו' עבדה הפוליסה המקורית של הביטוח ולא היה ברשותנו העתקים.

התקשרתי לחברת הביטוח (שרות לקוחות) וביקשתי מהמם לשלוח לי את הפוליסה וכמו כן ביררתי מול הנציגה האם קיים סעיף של ערך קינון -חדש תמורת ישן כמו שנאמר לי בזמן הרכישה, נענתי בחיוב ואפילו הדגשתי שתבדוק שוב ועוד פעם נענתי בחיוב.

לאחר מספר ימים כאשר אני משלים פרטים במחלקת תביעות, פתאום נאמר לי שאין לי את הסעיף הנ״ל.

לאחר הרבה שיחות והרבה ״אני מעבירה אותך ל..״ נאמר לי שמנהלת המחלקה תחזור אליי בשביל להשמיע לי הקלטות של השיחה מיום הרכישה.

עוד פעם המתנה של מספר ימים ושיחה מהמנהלת שביררה מדוע אני מבקש את ההקלטות והשלימה פרטים, אמרה שתחזור אליי ברגע שיהיה הקלטות מוכנות.

מאז עברו כבר כמעט חודשים לא קיבלתי לא הקלטות לא פוליסה ולא כסף על האוטו.

כל שיחה שלי אליהם נותנים לי תרוצים מאד לא ברורים ולא מספקים מידע.

אתמול ביצעתי אליהם שיחה ונאמר לי:

הרכב בוטח בקוד דגם שגוי והם חיכו לאישור לשנות את זה רטרואקטיבית ואפילו לא יודעים להגיד לי כמה הם מתכוונים לשלם.

לי אין שום נגיע בדבר הקוד השגוי ואני אפילו מופתע שהסכום שאני משלם הוא לקוד הנכון(גבוה בהרבה) אבל אצלהם הקוד שגוי.

ממקורות שלי הבנתי שהרכב כבר תוקן ועל סף העברת בעלות.

כמו כן כשרכשתי את הביטוח נאמר לי שמגיע לי רכב חלופי, אך שכחו לציין שלא אני - נהג ״צעיר״ ולא אמי - נהג חדש לא יוכלו לקבל אותו בגלל הנהלים של חברת ההשכרה.

בנוסף אני מאד מאד לא מרוצה מההתנהלות שלהם, זאת הפעם הראשונה שמישהו במשפחה מעורב בתאונה שהפעילו את חברת הביטוח ולא בדיוק ידענו איך להתנהל ומסתבר שגם חברת הביטוח לא,

לא ידעו להגיד לי לאן לגרור את האוטו, מה לעשות אחרי שהאוטו נגרר למוסך, התקשרו אליי בכל הסיפור הזה רק פעמיים כל שאר הזמן אני היתי צריך ליזום את השיחות בכדי לראות התקדמות או לקבל מידע.

המוקדניות במחלקת תביעות נותנות תחושה כאילו הרגע הם כמו משינה ומדברות בזלזול!

בזמן הזה כבר הספקנו לקנות רכב חדש לבטח אותו כמובן בחברה אחרת והוא נוסע כבר חודש בכבישי ישראל.

ועכשיו לשאלות:

אני כבר ירדתי מעניין החדש תמורת ישן למען הסר ספק, כי אף אחד לא זוכר בוודאות האם רכשנו את הסעיף בתוספת תשלום.

איזה אופציות עומדות לרשותי עכשיו?

מה לעשות מעכשיו?

האם ניתן לזרז את עניין התשלום?

אין חוק שמסדיר פרק זמן מקסימלי לתשלום כספי ביטוח?

האם יש באפשרותי להגיש תלונות/לתבוע בבית משפט?

הזמן והעצבים שביזבזתי פשוט קיצרו לי את החיים משמעותית האם יש אפשרות להזהיר מפני החברה בתקשורת/לבצע פרסום שלילי?

ובכללי מה אתם היתם עושים?

נ.ב מצטער על שגיאות הכתיב והחיבור עדין מתקשה אם השפה.

פורסם
שלום לכולם.

הרכב סוזוקי אלטו חדשה עלתה לכביש ב1/9/11

בתאריך ה6.5.12 אמא שלי עשתה תאונה (ללא צד שלישי),

הרכב רשום על שמי כמו גם פוליסט הביטוח.

השמאי מטעם חברת הביטוח הכריז על הרכב כאובדן להלכה.

במהלך הארוע בגלל כל הבאלגן והמשטרה וכו' עבדה הפוליסה המקורית של הביטוח ולא היה ברשותנו העתקים.

התקשרתי לחברת הביטוח (שרות לקוחות) וביקשתי מהמם לשלוח לי את הפוליסה וכמו כן ביררתי מול הנציגה האם קיים סעיף של ערך קינון -חדש תמורת ישן כמו שנאמר לי בזמן הרכישה, נענתי בחיוב ואפילו הדגשתי שתבדוק שוב ועוד פעם נענתי בחיוב.

לאחר מספר ימים כאשר אני משלים פרטים במחלקת תביעות, פתאום נאמר לי שאין לי את הסעיף הנ״ל.

לאחר הרבה שיחות והרבה ״אני מעבירה אותך ל..״ נאמר לי שמנהלת המחלקה תחזור אליי בשביל להשמיע לי הקלטות של השיחה מיום הרכישה.

עוד פעם המתנה של מספר ימים ושיחה מהמנהלת שביררה מדוע אני מבקש את ההקלטות והשלימה פרטים, אמרה שתחזור אליי ברגע שיהיה הקלטות מוכנות.

מאז עברו כבר כמעט חודשים לא קיבלתי לא הקלטות לא פוליסה ולא כסף על האוטו.

כל שיחה שלי אליהם נותנים לי תרוצים מאד לא ברורים ולא מספקים מידע.

אתמול ביצעתי אליהם שיחה ונאמר לי:

הרכב בוטח בקוד דגם שגוי והם חיכו לאישור לשנות את זה רטרואקטיבית ואפילו לא יודעים להגיד לי כמה הם מתכוונים לשלם.

לי אין שום נגיע בדבר הקוד השגוי ואני אפילו מופתע שהסכום שאני משלם הוא לקוד הנכון(גבוה בהרבה) אבל אצלהם הקוד שגוי.

ממקורות שלי הבנתי שהרכב כבר תוקן ועל סף העברת בעלות.

כמו כן כשרכשתי את הביטוח נאמר לי שמגיע לי רכב חלופי, אך שכחו לציין שלא אני - נהג ״צעיר״ ולא אמי - נהג חדש לא יוכלו לקבל אותו בגלל הנהלים של חברת ההשכרה.

בנוסף אני מאד מאד לא מרוצה מההתנהלות שלהם, זאת הפעם הראשונה שמישהו במשפחה מעורב בתאונה שהפעילו את חברת הביטוח ולא בדיוק ידענו איך להתנהל ומסתבר שגם חברת הביטוח לא,

לא ידעו להגיד לי לאן לגרור את האוטו, מה לעשות אחרי שהאוטו נגרר למוסך, התקשרו אליי בכל הסיפור הזה רק פעמיים כל שאר הזמן אני היתי צריך ליזום את השיחות בכדי לראות התקדמות או לקבל מידע.

המוקדניות במחלקת תביעות נותנות תחושה כאילו הרגע הם כמו משינה ומדברות בזלזול!

בזמן הזה כבר הספקנו לקנות רכב חדש לבטח אותו כמובן בחברה אחרת והוא נוסע כבר חודש בכבישי ישראל.

ועכשיו לשאלות:

אני כבר ירדתי מעניין החדש תמורת ישן למען הסר ספק, כי אף אחד לא זוכר בוודאות האם רכשנו את הסעיף בתוספת תשלום.

איזה אופציות עומדות לרשותי עכשיו?

מה לעשות מעכשיו?

האם ניתן לזרז את עניין התשלום?

אין חוק שמסדיר פרק זמן מקסימלי לתשלום כספי ביטוח?

האם יש באפשרותי להגיש תלונות/לתבוע בבית משפט?

הזמן והעצבים שביזבזתי פשוט קיצרו לי את החיים משמעותית האם יש אפשרות להזהיר מפני החברה בתקשורת/לבצע פרסום שלילי?

ובכללי מה אתם היתם עושים?

נ.ב מצטער על שגיאות הכתיב והחיבור עדין מתקשה אם השפה.

על-פי התקנות [חוזר גופים מוסדיים, 2011], על חברת הביטוח להודיעך האם היא מקבלת/דוחה את תביעתך בתוך 30 יום מתאריך הגשת המסמכים על-ידך.

למען הסר-ספק- חברת-הביטוח חייבת, בטווח זמן זה, להודיעך מה בכוונתה לעשות, לקבל/לדחות/לקבל חלקית/לבקש ארכה ו/או השלמת מסמכים..אולם המצב שאתה מתאר שחברת הביטוח אינה בקשר עימך, ועברו מספר חודשים אינו סביר..

בכל מקרה, מגיע לך, על-פי התקנות, הצמדה למדד החל מחלוף 30 יום לאחר תאריך קרות האירוע..וריבית שנתנית של 4%, מחלוף

30 יום לאחר מועד הגשת המסמכים..

בכל מקרה- ממליץ לך, לעבור לפסים של דואר-רשום, בנוסף על תיעוד כל שיחה שאתה מנהל עם חברת הביטוח ולא משנה מי יזם אותה. תאריך/שעה/משך השיחה/עם מי דיברת/מה היה נושא השיחה..]

פורסם

מיקי צודק

לגבי הרכב חליפי זה נכון ואתה יכול לתת אותו לאימך לנהוג עליו

אתה חייב לדבר איתם ולראות מה חסר על מנת לסיים העניין וכמובן לתעד את הכל בפקס

בגדול חב' הביטוח לא תעכב תשלום אלא אם כן יש מסמכים שרצו ולא קיבלו

פורסם

תודה לכולם.

מיקי תוכל לפרט קצת יותר כי אני לא מצליח לחבר את כל המושגים שאמרת יחד.

ורכב חליפי לא קיבלנו כמו שאמרתי אני נהג "צעיר" ואמא שלי "נהג חדש".

ע"פ הנהלים של חברת ההשכרה הם לא נותנים לנהגים חדשים, לנהג "צעיר" הם נותנים בתוספת תשלום שבסופו של דבר יוצא אותו דבר כמו שאני פשוט ישכיר אוטו אצל חברה אחרת.

חברת הביטוח - איחוד ישיר מבית מגדל. לא סוכן

פורסם
תודה לכולם.

מיקי תוכל לפרט קצת יותר כי אני לא מצליח לחבר את כל המושגים שאמרת יחד.

ורכב חליפי לא קיבלנו כמו שאמרתי אני נהג "צעיר" ואמא שלי "נהג חדש".

ע"פ הנהלים של חברת ההשכרה הם לא נותנים לנהגים חדשים, לנהג "צעיר" הם נותנים בתוספת תשלום שבסופו של דבר יוצא אותו דבר כמו שאני פשוט ישכיר אוטו אצל חברה אחרת.

חברת הביטוח - איחוד ישיר מבית מגדל. לא סוכן

דורון ענק הביטוח ספונסר הפורום, מן-הסתם מתחום הביטוח ויוכל לתת לך סיוע נכון ומדויק באשר למה ואיך, אני "סתם חובבן"..:-).

אם יש כאן עניין של ניגודי אינטרסים, שלח אלי הודעה פרטית ואסייע בידך, כמיטב הבנתי.

ללא קשר- הייתי עושה הפרדה בין 2 הנושאים- עניין קבלת הפיצוי בגין ה- total-lost ועניין "הרכב חליפי".

על-פניו, ממה שכתבת, אני סבור שיש לך כאן קייס לקבל זיכוי על הפרמיה החלקית ששילמת בגין "קבלת רכב חליפי..", השאלה שאתה צריך, לדעתי, לבחון, היא מה סך התמורה הצפוייה, והאם היא שווה, עבורך, את הטירחה..זה עניין אישי לחלוטין, יש אנשים שיילכו לתביעות קטנות בגין 30שח בשם העיקרון, ויש ש- "עזבו אותי, בשביל 300שח תנו לי שקט.."..

בהצלחה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

ב5.7.12 קיבלת את הצ'ק (תאריך צ'ק 2.7.12)

ופירוט שרשום בו כך:

סה"כ פיצוי לפני ניקוי 59000 ש"ח - הגיוני שזה המחירון לרכב שעלה לכביש ב9.11 וסיים ב5.12?

ניקוי1.5% ק"מ -861- (אני לא זוכר מה היה הקילומטראז' אבל אני מעריך בסביבות 10K)

ריבית% 541.89+

תוספת עליה לכביש 4800+

סה"כ תוספות: 5341.83+

861-

סה"כ לתשלום 63480.89

והצ'ק על סף 63479.89

חסר לי שקל שלם!!! סתם צוחק

בנוסף קיבלתי מכתב שבו נאמר שהביטוח שנרכש מ13.9.11 עד31.8.12 בטל ומבוטל (החל מתאריך 7/5/12)

בסכומים רשום כך:

סה"כ שנתי 4409.66

סה"כ דמי ביטוח מוחזרים יחסית ל117 ימים - 0 שח

התקשרתי אליהם וביררתי מדוע איני מקבל החזר על הזמן הזה ונאמר לי שבאובדן להלכה לא מקבלים החזר.

רק על ביטוח החובה (במידה ואני ישלח להם את הפוליסה המקורית) אפשר לקבל החזר.

ועכשיו לשאלות:

1.למה בעצם אני לא מקבל החזר על הזמן שאני לא מנצל את הביטוח?

2.למה אני חייב לשלוח להם פוליסה מקורית?

3.האם הגיוני שזה הסכומים שקיבלתי?

4.הזכירו פה החזר יחסי על הרכב החלופי -הכיצד?

5.ישנם עוד אופציות לקבל מהם החזרים כאלו או אחרים?

6.ואגב מדוע באמת חסר שקל בין הפירוט לצ'ק?

בונוס:

אני עדין מחכה לשיחה ממנהלת המחלקה שתשמיע לי את הקלטת השיחות מזמן הרכישה (כבר יותר מחודשים אני מחכה)

רק שהפעם בשיחה למחלקת שירות לקוחות כדי לברר מתי יחזרו אליי, המוקדנית אמרה לי שהיא מכירה שמשמיעים הקלטות רק בבית משפט!!

בעצם הם דוחקים בי לתבוע אותם.

אני מתחיל להתיאש מכל הסיפור הזה, יש מישהו שזה שזה המקצוע שלו שאוכל לפנות אליו?

אני לא מעוניין להתעשר מכל הסיפור מבחינתי אפילו שבעל המקצוע יקח את כל מה שהוא מוציא מהם ואפילו אני יוסיף לו,

רק אני לא רוצה שכסף כלשהוא ישאר אצל נוכלים כמותם שגרמו לי לבזבז כלכך הרבה זמן-עצבים-שיחות ועוד עצבים.

תודה.

פורסם
עדכון:

ב5.7.12 קיבלת את הצ'ק (תאריך צ'ק 2.7.12)

ופירוט שרשום בו כך:

סה"כ פיצוי לפני ניקוי 59000 ש"ח - הגיוני שזה המחירון לרכב שעלה לכביש ב9.11 וסיים ב5.12?

ניקוי1.5% ק"מ -861- (אני לא זוכר מה היה הקילומטראז' אבל אני מעריך בסביבות 10K)

ריבית% 541.89+

תוספת עליה לכביש 4800+

סה"כ תוספות: 5341.83+

861-

סה"כ לתשלום 63480.89

והצ'ק על סף 63479.89

חסר לי שקל שלם!!! סתם צוחק

בנוסף קיבלתי מכתב שבו נאמר שהביטוח שנרכש מ13.9.11 עד31.8.12 בטל ומבוטל (החל מתאריך 7/5/12)

בסכומים רשום כך:

סה"כ שנתי 4409.66

סה"כ דמי ביטוח מוחזרים יחסית ל117 ימים - 0 שח

התקשרתי אליהם וביררתי מדוע איני מקבל החזר על הזמן הזה ונאמר לי שבאובדן להלכה לא מקבלים החזר.

רק על ביטוח החובה (במידה ואני ישלח להם את הפוליסה המקורית) אפשר לקבל החזר.

ועכשיו לשאלות:

*התאריך הקובע הוא תאריך קרות האירוע בתלות בתאריך החזרת תעודת ביטוח החובה לחברת הביטוח ו/או הפקדת מסמך הצהרה...

2.למה אני חייב לשלוח להם פוליסה מקורית?

*כי זו התקנה. כפי שאם ברצונך לבטל חשבונית אתה חייב להציג את המקור... צלם לך העתק והעבר את המקור, בדואר-רשום כמובן.

3.האם הגיוני שזה הסכומים שקיבלתי?

*אתה צריך לבדוק בפוליסה לאיזה מחירון אתה משוייך. מן-הסתם למחירון יצחק-לוי. בדוק עפי קוד הדגם המצויין בפוליסה את שווי-הרכב כולל שיקלול נתוני קילומטראז', מספר ידיים וכולי.

4.הזכירו פה החזר יחסי על הרכב החלופי -הכיצד?

*לפי מה שתיארת בתחילת השירשור, לכאורה יש כאן עניין של הטעייה. מכרו לך מוצר שכלל אינו רלוונטי. אתה יכול לנסות או בדרך של מכתב רשום או בתביעות קטנות לטעון להטעייה ולדרוש החזר מלא/חלקי.

5.ישנם עוד אופציות לקבל מהם החזרים כאלו או אחרים?

*ככל הידוע לי, וייתכן שאני טועה, אתה זכאי לקבל החזר גם בגין הביטוח המקיף. ייתכן שמשום נוסחת החישוב "לא נותר עודף לתשלום" ומשום-כך לא קיבלת כל החזר בגינו.

נוסחת חישוב החזר ביטוח חובה בגין total-lost-

מכפלת הפרמיה ששולמה במספר הימים שנותרו לתום הפוליסה חלקי מספר ימי-הפוליסה.

הימים נספרים ממועד ההזרת הפוליסה המקורית לחברת הביטוח ו/או הפקדת הצהרה וכן הלאה.

נוסחת חישוב ביטוח מקיף-

ניכוי 10% בגין כל חודש מלא/חלקי + 10% [נוספים] .

המועד הקובע לספירת, עד 21 יום מתאריך ההודעה לחברת הביטוח.

6.ואגב מדוע באמת חסר שקל בין הפירוט לצ'ק?

בונוס:

אני עדין מחכה לשיחה ממנהלת המחלקה שתשמיע לי את הקלטת השיחות מזמן הרכישה (כבר יותר מחודשים אני מחכה)

רק שהפעם בשיחה למחלקת שירות לקוחות כדי לברר מתי יחזרו אליי, המוקדנית אמרה לי שהיא מכירה שמשמיעים הקלטות רק בבית משפט!!

בעצם הם דוחקים בי לתבוע אותם.

אני מתחיל להתיאש מכל הסיפור הזה, יש מישהו שזה שזה המקצוע שלו שאוכל לפנות אליו?

אני לא מעוניין להתעשר מכל הסיפור מבחינתי אפילו שבעל המקצוע יקח את כל מה שהוא מוציא מהם ואפילו אני יוסיף לו,

רק אני לא רוצה שכסף כלשהוא ישאר אצל נוכלים כמותם שגרמו לי לבזבז כלכך הרבה זמן-עצבים-שיחות ועוד עצבים.

תודה.

למען הסר ספק- איני סוכן ביטוח, והמידע שרשמתי כאן, מבוסס על "למיטב הבנתי", ובהחלט ייתכן שהדברים שונים ו/או אינם מדוייקים.

במקומך הייתי מחפש קימעה באינטרנט, גולש לאתר של יצחק לוי ו/או שמאי-רכב, ובטוחני שתמצא שם מידע מדוייק ועדכני יותר.

פורסם

אגיב רק לגבי ההחזר של הביטוח המקיף

באובדן גמור / להלכה לא מגיע לך כי קיבלת את כל ערך הרכוש המבוטח, והפוליסה מסתיימת

מה שכתב לך מיקי מתייחס למקרה שבו החלטת לבטל סתם את הפוליסה ולא עקב אירוע ביטוחי

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

באובדן גמור / להלכה לא מגיע לך כי קיבלת את כל ערך הרכוש המבוטח, והפוליסה מסתיימת

אכן, באובדן גמור או אובדן להלכה תוקף פוליסת הביטוח המקיף פוקע ולא מתקבל החזר, הדבר נקרא "מיצוי פוליסה". את ביטוח החובה ניתן להקפיא מייד לאחר האירוע הביטוחי.

כשנגנב לי הרכב לפני מספר חודשים קיבלתי את הפיצוי על הרכב וממנו קוזז שאר החוב שלי לחברת הביטוח על הביטוח המקיף. עם זאת, נאמר לי שבמידה ואקנה רכב אחר אוכל לבטח אותו ללא תשלום נוסף עד לסיום תקופת הביטוח המקורית (במידה ועלות הביטוח שלו אינה יקרה יותר מהרכב הקודם, כמובן). אני לא יודע אם אלו תנאים מיוחדים לעובדי מדינה או שכך נהוג גם בפוליסות אחרות.

פורסם

ישה ו- shlomi808: צודקים, טעות שלי.

מתוך אתר יצחק לוי\שאלות ותשובות

הרכב שלי נגנב או הוכרז כ"טוטל-לוס" וקיבלתי את תגמולי הביטוח. האם אני זכאי להחזר דמי הביטוח עבור תקופת הביטוח שנותרה?

לאחר שהמבטח ישלם למבוטח את תגמולי הביטוח בשל רכב שנגנב או רכב שהוכרז "טוטל לוס" (אובדן גמור או אובדן גמור להלכה), פוקע תוקף פוליסת ביטוח רכב מקיף ואין למבוטח זכות להחזר פרמיה.

הוראות בעניין זה נמצאות בסעיף 6(ד) לפוליסה התקנית לביטוח רכב פרטי

חשוב לציין שחברת ביטוח יכולה להיטיב את תנאי הפוליסה התקנית.

• תוכן חדש...