Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למיטב הבנתי נתון ה״דאמפינג פאקטור״ הוא:

יכולת ורגישות המגבר לקבל ״פידבק״(החזר) מהרמקול

כדי להבין ״באיזה מצב הוא נמצא״ כביכול.

כשאתה אומר שמגבר אנלוגי רגיש מאוד ל״היזון חוזר״

זה רק מחזק את הטענה שהוא גמיש יותר,טוב יותר.

לא כך?

BMW E36 328------Pioneer p90rs

Eton PA800.4 + PA 560.2 + ECC 1200.1

Audio Development Double W600 + Double VIPERA F8

Audio Development MM4 +MM1

פורסם

לא, המאמר מדבר כאן על ההבדלים בין מגבר דיגיטלי לאנלוגי - באנלוגי אמנם יש לכך חשיבות וככל שהדאמפינג פקטור גדול יותר למגבר יש יכולת יותר טובה לרסן את הרמקול.

במגבר דיגיטלי - לפחות לפי הפטנט של אפוג'י שבובי העלה - אין לזה חשיבות כי שיטת העבודה של המגבר הזה לא "רואה" בכלל את ההיזון שחוזר מהרמקול.

זה מה שהם אומרים שם - זה לא בהכרח יתרון - זה פשוט נתון חסר משמעות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

טוב, רבותיי, בואו נעצור לשניה לפני שאנחנו עוד פעם מתחילים להשוות מה יותר טעים - פרמזן או סלמי.

פותח נושא - תוכל להגדיר את שאלתך מחדש?

האם כוונת להבדלים בין קלאס D לקלאס AB ? או שברצונך לדבר על מגברי DDX וכל שיטה דיגיטלית אחרת?

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

האמת היא שאני בעצמי כבר מבולבל.

עקרונית, רציתי לדעת למה מתכוונים כשאומרים מגבר דיגיטלי, כמו זה למשל:

http://www.hertzaudiovideo.com/default_en.htm

הם קוראים לסדרת מגברים הזו Digital power.

מצד שני, אני מבין שכנראה שכל הסיפור זה שהוא בסה"כ class D..

בכל מקרה, אשמח לדעת מה הם היתרונות והחסורונת של מגברי class D.

מדובר במגברים עצמתיים וקומפקטיים, אבל מה לגבי האיכות?

פורסם

אני אוסיף את הניסיון האישי שלי, סבלתי מרעשים במשך תקופה ארוכה, החלפתי RCA החלפתי מיקום ומה רק לא ניסיתי, החלפתי מגבר, רדיו דיסק, וכבר לא היה לי כיוון, בסופו של דבר החלפתי למגבר דיגיטלי של JL ומאז אין אפילו זכר, חבל שלא ניסיתי את הדיגיטלים לפני כל הכאב ראש הזה.

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם
האמת היא שאני בעצמי כבר מבולבל.

עקרונית, רציתי לדעת למה מתכוונים כשאומרים מגבר דיגיטלי, כמו זה למשל:

http://www.hertzaudiovideo.com/default_en.htm

הם קוראים לסדרת מגברים הזו Digital power.

מצד שני, אני מבין שכנראה שכל הסיפור זה שהוא בסה"כ class D..

בכל מקרה, אשמח לדעת מה הם היתרונות והחסורונת של מגברי class D.

מדובר במגברים עצמתיים וקומפקטיים, אבל מה לגבי האיכות?

אכן נראה כמו מגבר אנלוגי לחלוטין - הוא פשוט עוד חבר למשפחת הפול ריינג' בקלאס D

יכול להיות שבדרך שם האות הנכנסת עוברת המרה לדיגיטלי אבל בעיניי זו רק הפרעה.

כמו שאווייתר ציין - הוא עבר למגבר דיגיטלי וכל תופעות הרעשים נעלמו לו - זה אחד היתרונות במעבר לטווח סיפרתי (דיגיטלי), יכולת סינון תוכן הרבה יותר טובה\רגישה

השאלה הנשאלת היא שוב, כמה מידע הולך לאיבוד בדרך - אם זה משהו שאנחנו לא מסוגלים להבחין בו בשמיעה - אז מבחינתנו המידע שלם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

DIGITAL POWER זהו שם מסחרי. המגבר הוא קלאס D עם בקרה "דיגיטלית" (אני מאמין שזה מיקרו-בקר דיי פשוט שמסוגל לבקר על פעולה של מעגלי המגבר). הרץ כאן מנצלים את הבלבול שקלאס D בהרבה מקומות נקרא דיגיטלי.

יש עוד חברה שאני יודע בוודאות שעושה את הטריק של בקר ממוחשב לצורך שליטה על מעגלי הגבר בקלאס D - חברה מברזיל בשם SOUNDIGITAL ואני בטוח שיש עוד כמה. מיקרובקר מפשט והכי חשוב מוזיל את הבקרה.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

עברתי ממגבר פוניקס גולד, לדיגיטלי קטן של JL, הסאונד השתפר, בנוסף גם קיבלתי 25W RMS לערוץ אז יכול להיות בגלל זה, מה שכן אין כמעט כיוונים על המגבר החדש, יש LEVEL ו יש פילטר אחד בסך הכל 2 כיוונים לכל 2 ערוצים

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

אווייתר - זה כבר להשוות תפוחים לתפוזים

אם עברת ממגבר חלש למגבר חזק ואיכות האות השתפרה נטו זה דבר אחד.

אין לזה קשר בין מעבר ממגבר אנלוגי לדיגיטלי.

הקשר היחיד שנמצא כאן הוא כנראה שכל תופעות הרעשים נעלמה לך בגלל יכולת סינון טובה יותר של המגבר של JL.

יכול להיות שהרעש נכנס לך מהHU או מהחיווט שספח את זה ממקור מסויים ברכב או מחלק מסויים של המרכב שלו, יכול להיות שהמגבר הקודם עצמו היה תקול - מה שלא יהיה, המגבר הדיגיטלי שלך כנראה שלא סופח את זה או לא פחות טוב, לא מעביר את זה הלאה.

Pioneer TS-X150

פורסם

ניסיתי את כל האפשרויות, ניסיתי מגבר רגיל של JL וזה לא עזר (יללות אלטרנטור), כבר הייתי אבוד לא יודע מה לעשות ואיך שהוא למדתי לחיות עם זה, עשיתי בניה בבגאז' ולא הספיק לי מקום בשביל לשים 2 מגברים על פלטה אחת, עברתי לJL XD400 ונדהמתי לגלות שהבעיה נפתרה, לא ידעתי איפה לקפץ משמחה כי הפכתי את כל האוטו לפחות 5 פעמים, אני כבר מפרק ומרכיב את הפלסטיקה עם עיניים עצומות.

כל המגברים חדשים לגמרי ככה שזה לא 2 תקולים כנראה יש עדיין איזו בעיה אבל הדיגיטלי מצליח לסנן אותה

IMG_20120224_182349.jpg

IMG_20120224_182342.jpg

פורסם

איזה פיצקעלך

:-P

Pioneer TS-X150

פורסם

אני גיליתי שהבעיה אצלי הייתה בוודאות מהמגבר, אבל אם איכשהו אני אתקין מגבר חדש ועדיין יהיו לי רעשים, אני לא יודע אם יהיה לי כח כמוך להפוך את האוטו 5 פעמים. אחרי פעמיים אני כבר מתחיל להתייאש מהסיפור.

חחח לפעמים קשה להבין למה גם כשמחברים הכל "לפי הספר" העניינים מסתבכים ולא עובדים כמו שצריך..

פורסם

הכל אצלי לפי הספר והרבה יותר מזה, הרכב שימש אותי בתקופה הזאת להסעת נוסעים לשדה תעופה וחזרה, עוד כמה מזומנים פה ושם, כשאני לבד אני תמיד עם ווליום גבוהה וזה לא מפריע, כשהסעתי אנשים זה מאוד הפריע לפחות לי

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

קראתי ואשמח לקבל תשובה ברורה

אני משקיע 500 ש"ח על מגבר.

יש לי שתי אפשרויות.

לקנות בארץ מגבר פשוט בסכום הזה עם 4 יציאות וקרוס מובנה או לקנות באיבי מגבר דיגיטלי בסכום הזה גם עם 4 יציאות.

לדוגמא כזה דגם:

PHONICS DIGITAL 4 CHANNEL 800W MAX FULL MOSFET CAR AUDIO SUB WOOFER AMPLIFIER

עם נתונים כאלו:

800watts Automobile 4 Channel High Power Amplifier

Built-in Full Crossover

• Full mosfet circuitry
  • 60db channel separation
  • 90db signal noise radio
  • 22k ohm input impedance
  • 200m v-6 Input sensitivity
  • Thd
  • Variable Low Pass Filter 50 hz to 250 hz
  • 4 x 50w rms @4 ohm stereo
  • 4 ohm stable
  • Sensitivity Input Control 0.2v to 6v
  • 4 input mode
  • dual gain control
  • dual high output
  • dual crossover switch:full/lpf
  • overhead and short circuit protection
  • fuse rating:40a
  • dimension:240mm(L) x 240mm(W) x 55mm(H)

• תוכן חדש...