Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במהלך חיפושיי אחר מגבר יצא לי להיתקל במושג "מגבר דיגיטלי" (למשל alpine pdx 4.100 או hertz hdp4).

מה זה בעצם מגבר דיגיטלי? במה הוא שונה ממגבר שאינו דיגיטלי?

מומלץ? לא מומלץ?

פורסם

תודה על הקישור, אבל כבר עשיתי חיפוש ולא ממש מצאתי תשובה.

השרשור שקישרת אותי אליו מסיים למעשה.. בשאלה שאני הצגתי.

הבחור שפתח אותו לא קיבל בעצם תשובה לשאלה ששאל:

מה זה מגבר דיגיטלי?

איך זה משפיע על הצליל?

האם זה טוב או לא טוב?

פורסם

בוא ננסה להשאיר את זה פשוט ככל האפשר.

מגבר דיגיטלי במובן הזה הוא מגבר שמקבל אות בכניסה שלו וממיר אותה מאנלוגי לדיגיטלי - המרת AD

או שהוא מקבל אותה מראש כאות דיגיטלית.

שלב ההגברה הסופי הוא אנלוגי אמנם.

היתרונות בעיבוד אות דיגיטלית היא היכולת שלך לעשות עליה פעולות כמו סינון רעשים, חיתוך, השהיית זמנים, קדם מגבר וכו' וכו' בצורה יעילה מאוד ויחסית, זולה מאוד וגם קלה מאוד.

יתרון נוסף הוא היכולת לקבל תצוגה מדוייקת יותר של הנתונים במגבר - תחשוב שעד היום, מגבר עם קרוסאובר - הוא תמיד קרוס אנלוגי, אתה לא באמת יודע על איזה תדר אתה חותך - במגבר "דיגיטלי" אתה יכול להכניס ערך מספרי מדוייק... או לפחות לראות על כמה אתה חותך במדוייק.

החסרון - אתה מאבד בדרך חלק מהאות (במגברים טובים זה בכלל לא שמיע לאוזן אנושית אבל כאן כבר יפתח וויכוח שבקלות יהפוך לריב) ואתה גם עובר מספר גדול יותר של המרות בדרך ובכך מסתכן באובדן מידע נוסף.

דוגמא למגברים שכאלו - מגברי התסיסס של אודיסון או מגברי רפרנס של זפקו שיכולים להשלט ע"י DSP ייעודי, למשל הביט1 של אודיסון שיש לו יכולת לשלוט בצורה מרכזית על מגברי תסיסס - אבל בפועל, כל הDSP מתבצע מתוך המגברים עצמם!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש את זה גם במגברים של קיקר אפרופו - סדרת הדגל שלהם הינה סדרה דיגיטלית.

הולכים ורואים היום יותר ויותר יצרנים הולכים לכוון הזה - פיוניר גם כן עשו זאת לאחרונה.

פרוססורים הופכים להיות מנוהלי מחשב וחלק מהם אפילו אפשר לנהל בעזרת PDAים ולדעתי בקרוב גם דרך טאבלטים וסמארטפונים.

ומבחינה של תוצאת שמע - הם לא רעים, לא רעים בכלל.

למען האמת, על התסיסס הדברון האחרון שאפשר לאמר זה שהוא לא טוב, להפך, סדרת מגברים מעולה - היי-אנד לשמו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אז הוא כבר מזמן היה צריך למצוא את התשובות לזה בחיפוש.

Pioneer TS-X150

פורסם

קצת על מגברים דיגיטליים או קצת על טכנולוגיית DDX.

Direct Digital Amplification

אה, כן, קלאס D זה טכנולוגיה אנלוגית לחלוטין. בדיוק אותה טכנולוגיה משמשת לצורך בקרת מהירות סיבוב של מנועי חשמל חזקים.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

האמת היא שאני פשוט רוצה לעשות קצת סדר בכל המידע שאני קורא.

בואו ניקח דוגמאות:

סאנדאון 125.4, הולך להיות מגבר שכולו קלאס D. זה אומר גם שהוא יהיה דיגיטלי, או שהוא פשוט יהיה קלאס D?

וקיימת הסדרה החדשה של הרץ ה HDP4. הם קוראים לסדרת המגברים הזאת digital power. אז המגברים האלה הם כן דיגיטליים?

לפי מה שאני מבין מכם, מגברים דיגיטליים כן עושים עבודה טובה כשמדובר בסדרות יקרות, אך האם גם מגברים זולים יותר (כמו ההרץ המוזכר או האלפיין שהזכרתי בתחילת הט'רד) גם כן יעשו עבודה טובה, או שבטווח המחירים הזה (2000+-) עדיף ללכת על התצורה הידועה והפשוטה?

פורסם

מסמך מאוד נחמד בובי.

בקיצור -

היתרונות של מגבר שכזה יהיו:

1. בחיבור ישיר למקור דיגיטלי - חוסך המרות.

2. יעילות מוגברת.

3. גודל פיסי ומשקל קטנים יותר.

4. SNR טוב יותר.

5. נתון הדמפינג פקטור (ביטול היזון חוזר לפי מה שאני מבין) מאבד משמעות במגבר שכזה.

6. תוצאות מעולות במוצר "יחסית" זול יותר לעומת מגבר אנלוגי ברמה גבוהה.

עריכה - תשובה לרמיאם

הבעיה באודיו לרכב היא שב90 אחוז מהמקרים אתה תחבר מגבר דיגיטלי ליציאות האנלוגיות של הHU שלך - ברגע שעשית את זה אתה בעצם כבר ביטלת את רוב היתרונות של המגבר הדיגיטלי.

למה?

כי ביציאה האנלוגית של הHU יכולים להכנס לך רעשים מכל מיני סוגים לתוך המגבר שמושפעים מהטווח האנלוגי.

למגבר דיגיטלי רצוי לתת חיבור ישיר למקור דיגיטלי - SPDIF או אופטי.

קלאס D זו בסה"כ שיטת מיתוג לטווח אנלוגי - זו שיטת עבודה חסכונית יותר למגבר אנלוגי.

במובן של רכב מגברים דיגיטליים יותר קשורים לשלבים שקורים בתוך המגבר עצמו עד שלב ההגבר לפי מה שאני קולט עד עכשיו.

Pioneer TS-X150

פורסם

אפשר לקבל הסבר למה נתון ה״דאמפינג פאקטור״ מאבד משמעות במגבר שכזה?

BMW E36 328------Pioneer p90rs

Eton PA800.4 + PA 560.2 + ECC 1200.1

Audio Development Double W600 + Double VIPERA F8

Audio Development MM4 +MM1

פורסם

אם תקרא את הPDF (למרות שהוא בעיקר יותר שיווקי לדעתי מאשר באמת טכני) אתה תראה שהם מסבירים שזה קשור לאופן הפעולה של שיטת ההגבר שלהם.

אות אנלוגית רגישה מאוד להיזון חוזר מהרמקולים - זו הסיבה שבה במגברים אנלוגיים יש חשיבות לדמפינג פקטור.

לפי התפיסה שלי לדמפינג פקטור - נסיון להמחיש את זה אולי תהיה בעזרת דוגמא של מנוע ובודי בעצם:

הרי הרמקול זה מנוע - מגנט וסליל שמזיזים ממברנה. בכדי לגרום לרמקול להיות מדוייק ככל האפשר אתה צריך לרסן את התנועה שלו - אבל לא רק, חלק ממה שהרמקול מייצר\מפיק גם מוחזר אחורה כלפי המגבר - בכדי שההזנה הזו לא תתורגם ע"י המגבר כצליל, עומס יתר חשמלי, זליגות - צריך לרסן את זה.

בדיוק כמו שאתה לוקח מנוע של מכונית ובכדי לנתב את הכוח שלו אל הגלגלים אתה צריך לרסן אותו עד כמה שאפשר בעזרת חיבור למרכב הרכב וגם בכדי שמרכב הרכב לא יתפרק ע"י כוח המנוע (כאן מהגיע נושא ההיזון החוזר) אתה חוצץ בינם בעזרת תושבות מנוע...

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי אני לא יודע עד כמה אתה צודק כשאתה מתאר במגברים איכותיים זה כמעט ולא שמיעה,הדוגמא הכי טובה ששמעתי היא אצל ייבגני אוזירו,היה לו את הזד אודיו על הסט אלפיין שלו והצליל היה יבש ולא בהיר כלל,לא התלהבתי מהעניין ואמרתי איך ציוד כזה נשמע ככה.

לאחר מכן הוא הכניס מגבר של מאקינטוש ופתאום כל הצלילים "נפתחו" ונשמעו ברורים וחדים יותר,פשוט עולם אחר,גם ציינתי את זה בפניו,עם כל אלה שאומרים שבגלל שזה היה על CAR PC ולא יודעים מה הולך אצלו היה ההבדל והוחלף מגבר.

אני אישית ממה שייצא לי לשמוע לא הייתי ממליץ על מגברים דיגיטליים.

Scan Speak

פורסם

דן,

הלוויתן הוא לא מגבר דיגיטלי - הוא אנלוגי לחלוטין. הוא פשוט עובד בקלאס D.

יש הרבה טענות אבל אני עד היום לא שמעתי את הרכב של יבגני מכוון כמו שצריך על הזד אודיו - אז לאמר לך ב100 אחוז שזה היה רק החלפה של מגבר אני לא יכול.

הסיבה לזה נובעת גם מהעובדה שבשנה האחרונה אני עברתי 4 שלבי כיוון במערכת שלי ורק אחרי ששיניתי את שיטת החיתוך - קיבלתי תוצאה טובה בשנות אור מכל התוצאות שהגעתי אליהן אי פעם - על אותו המגבר.

וזה במקרה המגבר של זד שאתה מדבר עליו.

אתה צריך לקחת בחשבון שגם לכל מגבר יש את ההשפעות המסויימות שלו על האות שעוברת דרכו - המקנטוש הוא אחד מהנחשבים ביותר בתחום עד היום.

הזד עולה רבע ממנו אבל עם ניצול נכון של המגבר הזה אתה תגיע לתוצאות נהדרות.

ושוב - לא מדובר כאן בשום מצב על מגבר דיגיטלי, לא יודע למה כולם חושבים שהלוויתן הוא דיגיטלי, ממש לא.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...