Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, כרגע יש לי בלנו עם 145000 שאצלי 6 שנים ועברה 40K ללא שום תקלות.

בעייה עם סוזוקי שיש סדקים (גדולים מאוד) בגג הרכב.

עכשיו נותנים לי במתנה לנטיס 323 מנוע 1800 עם 170000 ק"מ.

שכתי להוסיף שיש רכב נוסף במשפחה (פוקוס).

בסוזוקי אני משתמש רק לעבודה ובחזרה (עד 800 ק"מ בחודש).

מה כדאי לי לעשות???

לפני שקבלתי את הלנטיס התוכנית הייתה כזאת: לנסוע עם בלנו עד שהיא תמות (מחיר שלה היום לפי דעתי 8K), ואחר כך לקנות סוזוקי אלטו בכ-45K (עם שנתיים על הכביש).

אחרי שנתנו לי את הלנטיס אני קצת לא יודע מה למכור, את הבלנו או את הלנטיס.

כעיקרון אני חושב לעשות את הדבר הבא: למכור את לנטיס (שווה משהו כמו 20 אלף ש"ח), ולחזור לתוכנית המקורית, לנסוע עד שבלנו תמות ולקנות סוזוקי אלטו.

בכמה לפי דעתכם ניתן למכור את הלנטיס: שנת 2000, ללא תאונות (טמבון צבוע ונראה לי דלת אחורית), יד1 עם 170000 ק"מ.

לפני טסט ולפני טיפול. צמיגים חדשים , מצבר סביר.

תודה.

פורסם

אני הייתי מוכר את הבלנו ונוסע עם לנטיס כמה שנים טובות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני הייתי מוכר את הבלנו ונוסע עם לנטיס כמה שנים טובות.

מה עם צריכת דלק מוגזמת ? את זה צריך לקחת בחשבון

אוטו-מאניה :-)

פורסם

mohen, צריכת דלק של הבלנו לא רחוקה מלנטיס 1.8. זה לא שלנטיס עם מנוע 5700 והבלנו 1600. הבדל רק 200 סמ"ק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מצב כלכלי סביר, לא לחוץ לאוטו חדש.

צריכת הדלק של בלנו סבירה בהחלט - 12.8 ק"מ לליטר.

ממש לא מפריע לי לנסוע בבלנו ומקווה שלפחות שנה היא תחזיק מעמד.

צוך שנה הזאת מחיר של הלנטיס ירד עוד לא במעט, ומחיר של בלנו תוך שנה לא יירד בהרבה (היא גם כחה שווה משהו כמו 8000 שקל היום. זו הסיבה שאני חושה למכור את לנטיס ולא את הבלנו.

ושוב מה דעתכם ובכמה אפשר למכור את הלנטיס?

פורסם

לגבי אופצייה למכוא את שנייהם ולקנות את אלטו:

שוב, כל עוד בלנו לא עושה בעיות לא נראה לי שכדאי למכור אותה כי אין ירידת ערך כמעט וגם חוסך כסף לביוטוח מקיף (רכב מבוטח בחובה וצד ג' בלבד).

צריכת דלק ל-800 ק"מ בחודש לא משמעותית.

פורסם

הבאלנו נחשבת לחסכונית (לזמנה) בזכות משקל קל מאוד.

להערכתי, בגלל עניין הדלק, עדיף להמשיך עם הבאלנו. זה לא שהלאנטיס היא פאר היצירה מבחינת נוחות ובטיחות (דבר שהוא קריטי בבאלנו, היא נחשבת למאוד לא בטיחותית) ולכן ההפרש עם הדלק (שעלול להיות קריטי) לא מצדיק (במקרה של הלאנטיס) את השינוי.

איזה מודל הלאנטיס ? (20K נשמע לי אופטימי מידי, אבל לך תדע... מצב השוק של המשומשות הוא "על הפנים" אבל פראיירים לא חסרים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לי נראה שעדיף להשאר עם הבלנו. אתה מכיר את הרכב וצר לי להודיע לך שלפני 350 אלף ק"מ בטיפולים בזמן וכמו שצריך הם לא ממש מצייצות. מקסימום בלאי רגיל של גומיות וכו' . כנראה שתצטרך להעיף אותה מאיזה צוק כי היא לא ממש תמות לך בקלות.

סיבוב קצר עם המאזדה ברמלוד ויצאת הביתה אמנם בטרמפים אך עם מזומן בכיס :lol:

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

לדעתי כדאי למכור את שני הרכבים ולקנות רכב מודרני יותר. אומנם הבלנו סוחב (ויתכן שעוד יסחוב הרבה), אך עניין הבטיחות לטעמי הוא שיקול שאסור להתעלם ממנו.

פורסם

לא תקבל 20 על הלנטיס. מקסימום 10/12. זה השוק היום מה לעשות.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

אני מציע שתעמיד את שתיהן למכירה ותרה מה בכלל מציעים לך.

יכול להיות שעל הבלנו יקפצו 50 אנשים, ואת המאזדה אף אחד לא ירצה, ולכן אני ממליץ להציע את שתיהן למכירה, ורק לאחר שתראה כמה אתה יכול לקבל (אם בכלל) על כל אחת מהן תחליט מה אתה מעדיף למכור.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כנראה באמת אשאר עם הבלנו.

הלנטיס היא שנת 2000, יד 1, 170000 ק"מ, ללא תאונות.

אולי 20K באמת קצת הגזמה אבל מקווה שלא רחוק מידי. לגבי 10-12K מקווה שהגזמתם -)

פורסם

לגבי הבלנו, כמו שאמרו כאן, הרכב הוא חיית עבודה (לא חיית עבודה בסגנון יוקון, חיית עבודה מבחינת אורך חיים ואמינות) ולכן לא אהבתי את המושג "נישאר עם הבלנו עד שהיא תמות". כי עם 145 אלף על השעון, אתה תצטרך לחכות עוד הרבהההה עד שהרכב הזה ימות. אנחנו בבית עם בלנו אחת כבר 8 שנים, אנחנו מטפלים בה יפה ומנגד היא מטפלת יפה בנו, לא ראתה מוסך למעט טיפולים רגילים.

• תוכן חדש...