Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב.

ביני ולחבר יש וויכוח בעניין הצבעים של הרכבים, הידע שלי מתבסס על שמועות מגיל קטן + המחקר הזה שעשו.

http://cars.walla.co.il/?w=%2F4703%2F1873971

חבר שלי הסביר לי שאין שום קשר לעניין הצבע, הרכבים של היום מגיעים עם בידוד הגג שהוא מאוד איכותי ככה שבתוך הרכב אין באמת הבדל בין רכב כהה לרכב בהיר. ויש את כל עניין אוויר הקירור הטבעי הכי טוב משהו כזה לדוגמא בדלתות בין הפח לפלסטיק יש רווח של ריקנות ופה ניכנס אוויר לתמונה וזה בעצם הקירור ככה שזה לא משנה איזה צבע הרכב.

מה שהוא מנסה להגיד שבתוך הרכב לא משנה מה הצבע שלו חום תא הנוסעים הוא זהה לרכב בהיר.

הוויכוח הוא לא על צריכת דלק ולא על הישמרות הצבע עם השנים.

אל תתפסו אותי במילה פחות או יותר על זה מדובר.

אני השמח לדעת מה באמת נכון ומה לא, אם אפשר איזה עוד מחקר שעשו או איזה ציטוט מאנציקלופדיה :wink: .

מקס.

פורסם

הערה : כותבים *לעומת ולא לאומת.

לפי דעתי האישית רכב בעל צבע כהה יותר מתחמם יותר גם מבחוץ ולכן גם מבפנים, כמובן שהיום יש את כל העניין של הבידוד אבל זה רק מפחית את ההתחממות לכן עדין רכב בעל גוון כהה ירגיש "חם" יותר מרכב בעל גוון בהיר.

חוץ מיזה שהרבה פעמים מידת החום מושפעת פסיכולוגית כי לאדם יש נטייה לחשוב שצבע כהה מתחמם יותר , אז גם אם הבידוד פועל בכמעט 100% צבע כהה ימשיך לגרום לנו לגירוי או למחשבה שהרכב יותר חם.

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

אז כנראה לא ראית את הפרק עד הסוף.

ההבדל היה 2 מעלות,ז"א בחום של 70 מעלות בקיץ בתוך האוטו עוד 2 מעלות לא ישנו כלום.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

יכול להיות שעניין הבידוד ברכבים חדשים מפחית את זה, אבל מבחינה מדעית, צבע כהה תמיד יקלוט יותר אנרגיה(חום) לעומת צבע בהיר.

פורסם

הדיונים האלה היו תקפים בשנות ה-80 כשבמקום מזגן היה מחובר מאוורר כחול על הדשבורד של הסובארו או הפז'ו שלך.

מאז שיצאה הסובארו ליאונה (DL) לשוק והגיע עם מזגן שאשכרה צינן את הרכב הדיונים האלה הפכו ל"פגי תוקף".

היום, שכל רכב מצוייד במזגן יעיל, זה באמת משנה אם הרכב יהיה 5 מעלות פחות או יותר?

פותחים חלונות, מפעילים מזגן על סירקולציה, אחרי חצי דקה שהחום העיקרי התנדף סוגרים חלונות ושלום על ישראל.

כשאני מחנה את הרכב בחוץ ביום חם ושמשי אני משאיר את הסאנרוף פתוח או במצב שהוא פתוח בזוית למעלה עם חריץ קטן, כך מצד אחד נכנס קצת אויר לרכב ומצד שני האויר החם שכלוא ברכב מתנדף החוצה (אויר חם עולה למעלה).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ולמי שאין סאנרוף ויש לו אפשרות, שיכסה את האוטו (לא משנה הצבע) כיסוי בד לבן מוריד את טמפ' הרכב משמעותית.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

לפי מחקרים שקראתי שנערכו בחו"ל אז אכן ההבדל בקיץ הוא 2 מעלות

בנוסף לדעתי ממה שראיתי ברבות השנים הצבע הכהה קשה יותר לשמירה, למרות שישנם צבעים כאלה יפים מהבהירים.

וגם נראה רע באבק ארצנו אם אנשים , כמו אנשי הליסינג לא דואגים לרחוץ אותו , לפעמים אני רואה הרבה פוקוסות חדשות

בדרום ת"א שיוצאים מהעבודה עם אבק כאילו חזרו מטיול מסיני, ומשום מה יצרן פורד שלח לארץ הרבה דגמים כהים ומעט בהירים.

וגם ראיתי רכבים כהים יותר מבהירים עם קילופים ברבות השנים

פורסם
מכסחי המיתוסים בדקו את העניין, ואצלם יצא באופן חד משמעי שרכב כהה יותר מתחמם יותר.

מחזק את דבריו, אני מאמין לניסוי שהם עשו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...