Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

השאלה בכותרת,

היום נסעתי על פוקוס 2012, וכשנכנסים לחניה יש מדרגה קטנה (בנייה הולנדית) בקושי מרגישים את המדרגה הנ"ל, וכן גם מהמורות על הכביש.

אני מתאר לעצמי שבגלל שהאוטו חדש והמתלים שלו חדשים אז הכל טוב ויפה, אבל אני נוסע ביום יום בסופר לנסר שנת 97 וזה הורג אותי, מרגישים כל מכה על הכביש..

האם התשובה היחידה לטיפול בזה היא החלפת מתלים?

Opel Adam S 2017

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

אז אני מקפיץ נושא שפתחתי מזמן כיוון שלא קיבלתי תשובה, מבקש לדעת איך ניתן לפתור את עניין המהמורות הזוועתיות שמרגישים בכל חריץ קטן שיש על הכביש?

עברתי לצמיגים חדשים - מהמורות מורגשות פחות, אבל כשמגיעים לפסי האטה וכדומה הגב הולך לי.

האם מדובר ברכיב שניתן לתקן ברכב או שככה הוא בנוי? חייב להיות לזה פתרון.

תודה!

Opel Adam S 2017

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בדקת מה מצב בולמי הזעזועים?

סוג של בדיקה חאפרית: תן לאוטו דחיפה למטה ותראה אם הוא ממשיך להתנדנד (לעלות ולרדת) אחרי שעזבת אותו.

אם כן, כנראה שהבולמים עשו את שלהם וצריך להחליף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה שמשפיע על מהמורות לעבור לתא הנוסעים:

בולמי זעזועים,

צמיגים- צריך לנפח צמיגים לפי הוראות יצרן, וכן צמיגים מיצרנים מוכרים "רכים יותר"

קפיצים- אם הקפיץ איבד מהתכונות שלו ומוריד את הרכב נמוך אז יורשו המהמורות בכביש יותר.

שי.

פורסם

תבדוק במוסך חופשים במתלה ובגשר (מספיק לפעמים לחזק ברגים במרכב התחתון)

בנוסף יש גומיות של המוט מייצב שרצוי להחליף (העלות זולה)

לבדוק כריות בולמים

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם

חופש לדעתי אין כיוון שהרכב מרגיש ככה מהיום שקניתי אותו (3 שנים), כשאני נוסע על רכבים אחרים אני מרגיש מה זה נוחות.

אצלי כן הרכב כשאני דוחף למטה מתנדנד עוד תזוזה שניים ואז מפסיק אבל ממש בעדינות לא בגסות, מרגישים את זה טיפה כשאני עוצר את הרכב לחלוטין בברקס (עצירה מוחלטת = תנודה קלה קדימה אחורה כאילו הקפיץ גמיש).

אז בד"כ המתלים הם הבעיה?

לגבי קפיצים ורכב נמוך אני לא יודע - זה סופר לנסר הוא תמיד נמוך אבל המרווח בין הגלגל לגוף הרכב נראה תקין ולא גדול מדי, למעט הפרונט טיפה יותר גבוה מאשר באחור - ס"מ בודדים 3-4.

Opel Adam S 2017

פורסם

בדקתי את הקפיצים מאחורה, הברזל עדיין נראה חלק וחדש לעין, הקדמיים נראים שחורים, לדעתי הוחלפו האחוריים (איך אפשר לדעת?)

האם מוסכים רגילים מתמחים בדברים שכאלה או שיש מוסך יעודי לכך?

Opel Adam S 2017

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם הרכב ממשיך לעלות ולרדת כשאתה נותן לו דחיפה אז הבולמים גמורים, כמעט בוודאות.

כשאתה דוחף את הרכב למטה הוא אמור לעלות חזרה ולעצור, לא להמשיך להתנדנד על הקפיץ.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...