Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית, לקורא הנבוך, מדובר בפורמטים שונים של תקליטים (המספר מייצג את הסל"ד).

RCA לא רצו לשלם לקולומביה על הפטנט, ופתחו בסטנדרט משלהם.

המתאמים הגיעו מאוחר יותר בשביל מערכות שניגנו את שני הפורמטים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לא פטנט, אבל חלק מהסטנדרט של התקליט.

בכל אופן, החור מיועד למרכוז, שיקולי חיכוך לא מעורבים פה. המשטח של הצלחת מספק את החיכוך שגורם לתקליט להסתובב כשהצלחת מסתובבת.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
לא פטנט, אבל חלק מהסטנדרט של התקליט.

בכל אופן, החור מיועד למרכוז, שיקולי חיכוך לא מעורבים פה. המשטח של הצלחת מספק את החיכוך שגורם לתקליט להסתובב כשהצלחת מסתובבת.

לא בהכרח, שטח התקליטים של ה 33 וה- 78 גדול משמעותית משטח הסינגלים ב- 45 ואיתו כח החיכוך בהתאמה.

יתכן שההיקף הגדול של החור ב 45 סיפק אחיזה מוגדלת בנוסף למרכוז, כפיצויי על החיכוך הקטן יותר.

פורסם

היו גם תקליטי 45 עם חור קטן

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

המתאם לא מוסיף חיכוך כמעט.

בכל אופן, המשטחים היו מגומי עם מקדם חיכוך גבוה. ההתמדה כמעט לא רלוונטית מרגע שהתקליט האיץ, ואז הכוח היחיד שמתנגד לסיבוב הוא החיכוך עם המחט, שהוא מינימלי. אם הוא לא היה מינימלי, תקליטים היו נשחקים אחרי השמעה אחת.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

היו גם תקליטים "7 מרובעים גמישים. היו שמים אותם בתוך מגזיני מוזיקה. מדובר על סוף שנות ה-70 לערך. לי היו כמה בצבע כחול (הם בדרך כלל היו בצבע כחול). אפילו מצאתי כמה תמונות. (תיקון: מדובר על אמצע שנות ה-60)

1280728244_107668980_4-----1280728244.jpg

a743d66805214e513fa258e974dc0c36_600.jpg

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

גם בבורגר ראנץ׳ חילקו תקליטים גמישים במסגרת מבצע בשנות השמונים המאוחרות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

1. מעולם לא ראיתי תקליט עם חור גדול, אבל היו בביתי (ויתכן שהם עדיין קיימים במחסן) כמה תקליטים (אני חושב שהם LP, כלומר 33) עם חור קטן, אבל אפשרות להוציא "משולש" ממרכז התקליט על מנת להתאימו לנגן בעל מרכז גדול.

2. למיטב זכרוני השולחן הסובב בנגן שהיה בביתי היה מצופה לבד, בודאי בעל חיכוך מספק לסיבוב התקליט.

3. הכוח שהופעל על ידי המחט היה שונה בהתאם לנגן - נגנים ישנים ופשוטים היו בעלי ראש גבישי (פיאצו-אלקטרי) שהפעיל על התקליט כוח בן עד 10 גרם, ראשים איכותיים היו "דינמיים" (מבוססים על תנועה של גוף מתכת בשדה אלקטרו-מגנטי) והפעילו כוחות בסדר גודל של 1 גרם (פיזיקאים נכבדים - אלה היחידות שצויינו במפרטים, בלי דין ובלי ניוטון). למיטב כרוני מחטים איכותיות היו בעלות ראש מגביש קשה, כגון יהלום או ספיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גמני הלכתי לבוידם לראות את ה-45 שאני שומר כי הוא היה כנראה הראשון שקניתי... (ג'ורג' האריסון עם My Sweet Lord)

זכור לי שב-45 ו- 33 היה אותו חור. אולי ב-78 היה חור גדול יותר.

אולי התרגול של החלפת תקליטים מיומנת עזר אחר כך בהחלפת הילוכים...

מזל שאין פטנט על החור בבייגל.

איש אחד עובר ליד מאפיית פיתות ורואה את האופה מרדד את הבצק על הבטן, ובגלל החום האופה ללא חולצה.

האיש שואל את האופה למה הוא עובד ככה על בטן מלוכלכת.

זה כלום - עונה לו האיש מהמאפיה - תעבר את הכביש ותראה איך בחנות השניה עושים את החור בביגלה...

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

http://www.youtube.com/watch?v=K-GbcVW8DFY דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

http://www.youtube.com/watch?v=b1OB_tlu-r8&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

78 חור רגיל

http://www.youtube.com/watch?v=74vRiqYPCx4 דרך יוטיוב
פורסם
היו גם תקליטים "7 מרובעים גמישים. היו שמים אותם בתוך מגזיני מוזיקה

אתה בטוח זוכר תקליטים "מחתרתיים" שהיו עשויים מצילומי רנטגן..

• תוכן חדש...