Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שאמר לי שאין אחריות על הרכב הלכתי למקום אחר (חבר שלי) לתקנו

ואל תגיד שנושא בדיקת מחשב אינו רלוונטי, כיון שכתוב שחור לבן בתעודת האחריות

לדייק דבר כזה מ"השמטת הנציג" הוא מסוכן ובלתי אחראי

חג שמח

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הבנתי על מה אתה מלין.

בדיקת מחשב במסגרת טיפול תקופתי זה משהו נפוץ ומקובל בהוראות היצרן של כמעט כל רכב מהעשור האחרון. זה לא נוהל שהמציאו בצ'מפיון וגם לא נוהל שהמציאו בקבוצת פולקסווגן. מחשב הרכב מבצע ניטור תמידי של מערכות האלקטרוניקה ברכב ויכול לזהות תקלה שמתהווה גם אם לא הדליק את נורית ה-Check Engine המפורסמת. זאת ועוד, אחת לתקופה יש עדכונים לתוכנה אותם יש לעדכן במסגרת הטיפולים (ריקול שקט).

זה שבארץ חלק מבעלי המקצוע הרגילו אותו לסטנדרט של חפיפניקיות ודילוג על הוראות היצרן, זאת בעיה אחרת וזאת לא בעיה של היבואן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

התלונה שלי היא שמאחרי שלרוב מוסכים (חוץ ממוסכי היבואנים) אין אפשרות לבצע בדיקת מחשב, ואילו כוונת המחוקק היא לאפשר טיפולים בכל מוסך מורשה, ממילא תנאי זה הוא בניגוד לכוונת המחוקק ומחייב את כולם לעשות טיפולים אך ורק במוסכי החברה בתקופת האחריות

פורסם

אז נראה לי שלא הבנת נכון את כוונת המחוקק.

כוונת המחוקק הייתה לאפשר טיפולים על פי הוראות היצרן בכל מוסך מורשה משרד התחבורה (שאינו דווקא מוסך מורשה של היבואן). כוונת המחוקק לא הייתה לאפשר לך לעגל פינות במסגרת הטיפול ברכב, כי אתה יודע הכי טוב מה חשוב ומה לא.

תתפלא לקרוא, אבל לרוב המוסכים כיום יש אפשרות לבצע בדיקת מחשב גם אם אינם מורשים של היבואן. נכון, מדובר בכלי עבודה לא זול שחלק מהחאפרים הישראלים חוסכים עליו. אבל עדיין מדובר בכלי עבודה חשוב מאין כמותו למוסך, בעיני לא פחות חשוב מליפט או קומפרסור לחץ אוויר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום,

נתקלתי בשרשור פעם נוספת ולכן אני מגיבה כעת.

ב15/4 שלחתי תגובה בהודעה פרטית לפונה בעניין בדיקת המחשב.

"בתעודת האחריות אכן יש דרישה לבדיקת דיאגנוסטית למצב הרכב ו/או לגילוי/מניעה של תקלות כל 12 חודשים או 15,000 ק"מ (המוקדם מבניהם) אך אין חובה לבצע טיפול שוטף במוסך הבודק.

אתה יכול להיכנס למוסך מורשה רק לשם הבדיקה.

לתשומת ליבך- כפי שנרשם בתעודת האחריות, הבדיקה תבוצע במוסכי שירות מורשים ללא כל חיוב מצד בעל הרכב.

לעניין סוג השמן- אין לי מושג באיזה שמנים משתמשים במוסכים שאינם מורשים.

רשימת שמנים של צ'מפיון פורסמה לאחרונה באתר."

פורסם

בהתחשב בזה שנפתרה בעיית המחשב, אני רק רוצה לציין ששמנים מומלצי יצרן ניתן לרוב לרכוש באוטודיפו, כך אני עושה כבר שנתיים עם הלאון שאוהבת לשתות גם בין הטיפולים. אין בעיה להביא את השמן לכל מוסך ולבקש שימלאו אותו. לחלופין, כל המוסכים שאני מכיר יכולים להזמין שמן לפי רצון הלקוח - אך זה מייקר מעט את התהליך.

זה בסדר, יש גם כאלו שמסורים לקורולות שלהם כאילו היו בנות משפחה ולא חתיכות מתכת ופלסטיק כמו מיקסר למשל. הענין הוא שבאלפא משום מה זה גם נראה הגיוני.
:wink:

• תוכן חדש...